۱۳ ترفند که به شما کمک میکنند در گوگل مانند حرفه ای ها جستجو کنید

گوگل احتمالا ساده ترین ابزار آنلاین برای استفاده است. فقط باید چند کلمه تایپ کنید تا تمام مطالب اینترنت در آن مورد را به شما نمایش دهد.هرچند همیشه به این سادگی نیست، گاهی پیش می آید که شما هر چقدر جستجو میکنید به نتیجه دلخواهتان در گوگل نمیرسید.ترفند های گوگل به شما کمک خواهند کرد در مدت زمانی کوتاه به نتیجه دلخواه خود برسید.

ترفند های گوگل

خب، حال اگر به شما بگویم که راه های دیگری هم برای استفاده از گوگل وجود دارد چه فکری میکنید؟ شما میتوانید برای یک تعداد و عدد خاص، یک جمله ی خاص و حتی فرمت فایل خاصی جستجوی گوگل را انجام دهید.

همه می توانند از گوگل استفاده کنند، اما فقط حرفه ای ها می توانند به خوبی با آن کار کنند و اگر می خواهید که جستجوی گوگل خود را حرفه ای تر کنید و یا چند روش استفاده جالب از آن را یاد بگیرید با ما در این مقاله همراه باشید.

 

ترفند های گوگل ؛ مانند یک حرفه ای سرچ کنید

۱۳. جستجوی برعکس تصویر

یکی از جالب ترین قابلیت های گوگل، جستجوی برعکس تصاویر است. در این روش جستجو، شما یک تصویر را آپلود میکنید و گوگل اطلاعاتی درباره آن، جایگزین ها و تصاویر مشابه آن را به شما میدهد.

برای استفاده از این روش، به قسمت Images گوگل بروید و روی علامت دوربین در سمت راست نوار سرچ کلیک کنید، سپس تصویر مورد نظرتان را آپلود کنید.

هرچند این ویژگی حداقل فعلا بی نقص نیست اما بسیار بهتر از آنچه که فکر میکنید عمل میکند و راه بسیار خوبی برای شناسایی مکان ها، اشیاء و حتی افراد میباشد.

۱۲. جست و جوی پیشرفته کلمات

یک ابزار بسیار جالب دیگر گوگل، قابلیت جستجو برای کلمات در قسمت های خاصی از متن میباشد.

بدین معنا که میتوانید مثلا میان کلماتی که در عنوان، مقدمه و یا آدرس صفحات آورده شده اند، جستجوی خود را انجام دهید.

  • از intitle برای جستجو میان کلماتی که در عنوان صفحات آورده شده اند استفاده کنید. مثلا با جستجوی iphone intitle:elbow صفحات زیادی با عنوانی شامل اصطلاح شرایط iphone elbow پیدا میکنید
  • از allintitle برای جستجوی چند کلمه که همزمان در عنوان یک صفحه ظاهر شده اند استفاده کنید. به طور مثال با جستجوی allintitle:iPhone design price  تعدادی صفحه برایتان ظاهر میشود که در عناونشان این کلمات را دارند
  • از inurl برای جستجوی در میان آدرس صفحان استفاده کنید، همچنین از allinurl میتوانید برای جستجوی تعدادی کلمه در میان آدرس صفحات استفاده کنید
  • و درنهایت از intext یا allintext برای جستجوی یک یا چند واژه ی خاص در محتوای صفحات استفاده میشود

۱۱. گوگل شما ، ماشین حساب شما

دروغ بزرگی که معلمان ریاضی در مدارس به ما تحویل میدادند این بود که : شما که همیشه یک ماشین حساب همراه ندارید. نه تنها موبایل های ما ماشین حساب دارند بلکه خیلی از ساعت ها هم چنین قابلیتی دارند و حتی گوگل هم میتواند کار یک ماشین حساب را انجام دهد.

اگر یک محاسبه ی ساده مانند ۷/(۴*۵) را جستجو کنید، گوگل یک ماشین حساب همراه با پاسخ سوالتان را به شما نمایش میدهد.علاوه بر این حتی میتوانید از گوگل سوالهای ساده ای مانند ۳۰ دلار چند یورو است(البته بعضا باید انگلیسی بنویسید) بپرسید و گوگل به جای نمایش نتایج جستجو به شما یک پاسخ دقیق و قطعی میدهد.

۱۰. جستجو در یک سایت خاص

گوگل همچنین به شما قابلیت جستجوی نتایج در مطالب یک سایت خاص را میدهد. برای اینکار، باید از دستور :Site و پس از آن آدرس وبسایت مورد نظر استفاده کنید. مثلا اگر میخواهید در سایت iClarified کلمه ی آیفون را جستجو کنید باید در گوگل دستور  site:iclarified.pro آیفون را تایپ کنید. و گوگل نتایجی از سایت ما را به شما نمایش خواهد داد.

۹. جستجو برای وبسایت های مشابه

در دنیای امروزی چیزی به نام وبسایت انحصاری نداریم. هر سایت، رقبایی دارد که سرویس ها یا محصولات مشابه ای را ارائه میکنند. خوشبختانه گوگل پیدا کردن این سایتهای مشابه را آسان تر کرده است.

با دستور :related و پس از آن، آدرس سایتی که به دنبال سایتهای مشابه آن هستید، گوگل وبسایت های مشابه را به شما نشان میدهد.

۸. جستجوی میان یک فرمت فایل خاص

این قابلیت، میتواند برای شما زمان زیادی ذخیره کند. اگر دانشجویید، یا به هر دلیل دنبال اسناد PDF یا Word هستید، ازدستور :Filetype در جستجوهایتان استفاده کنید.

مثلا، با جستجوی health filetype:PDF گوگل برایتان لیستی از فایل های پی دی اف مربوط به سلامت آماده میکند.

فرمت های زیادی هستند که میتوانید آنها را در این دستور استفاده کنید. در زیر چند مورد از شایع ترین آنها را برایتان آورده ایم:

  1. جستجوی فایل پی دی اف: Filetype:pdf
  2. جستجوی فایل ورد: Filetype:doc
  3. جستجوی فایل اکس: Filetype:xls
  4. جستجوی فایل پاورپوینت : Filetype:ppt

۷. پیدا کردن دقیق کلمات

اگر به طور عادی، کلماتی که دنبالشان هستید را جستجو کنید، گوگل نتایجی مرتبط با جستجویتان را نشان میدهد و نه صرفا نتایج مربوط به کلمات مورد نظر. اگر به دنبال نتایجی شامل کلماتی که جستجو کرده اید با همان ترتیب و بدون قرار گرفتن حتی یک کلمه میانشان هستید، باید از علامت نقل قول (“) استفاده کنید.

وقتی جمله ای را اینگونه جست و جو کنید، گوگل میفهمد که شما نتایجی دقیقا شامل همان کلمات میخواهید. این روش برای پیدا کردن گفته یا عبارت خاص کاربرد دارد.

۶. جاهای خالی برای گوگل

سوال پرسیدن کار خوبی است، البته اگر دقیقا بدانید چه میخواهید بپرسید. اما اگر کل یک جمله یا متن یک آهنگ را به یاد نمی آورید، بگذارید گوگل برای شما آنرا پر کند.

میتوانید از علامت (*) در نوشته هایتان استفاده کنید. با این کار گوگل سعی میکند آن قسمت را پر کند.

برای مثال اگر جمله ی ** ** ** me the meaning ** را سرچ کنید. معمولا نتیجه ی سرچ، آهنگ show me the meaning of being lonely از Backstreet Boys خواهد بود که دقیقا همانی است که انتظار میرفت. شاید وقتی دقیقا میدانید چه چیزی میخواهید سرچ کنید این قابلیت به کار نیاید اما بطور مثال وقتی فقط قسمتهایی از آهنگ را به یاد دارید بسیار کارآمد است.

۵. حذف کلمه ای خاص از جست و جو

گاهی نتایجی را میخواهید که در آن کلمات در معانی دیگر استفاده شده اند. مثلا کلمه ی Dolphins به معنای دلفین ها را در نظر بگیرید. اگر این کلمه را در گوگل سرچ کنید، اولین نتایجی که در گوگل نمایش داده میشوند مربوط به حیوانات اند. اما اگر اطلاعاتی راجع به تیم فوتبال آمریکایی Miami Dolphins بخواهید چطور؟

خب برای این مشکل، از خط فاصله(-) استفاده کنید. در مثال دلفین ها، از dolphins -animal استفاده کنید و در نتایج دیگر هیچ صفحه ای که مطالبش مربوط به حیوانات باشند را نمیبینید.

۴. جستجوی مترادف ها

برای اضافه کردن مترادف ها به جستجویتان از علامت (~) پیش از کلمه ای که میخواهید برای متضاد هایش جستجو داشته باشید، استفاده کنید.

خب مثلا فکر کنید دنبال کلاس موسیقی هستید. اما نتایج برای مربی موسیقی یا دوره های موسیقی نیز به کارتان می آید، به همین خاطر از دستور ~کلاس موسیقی استفاده میکنید و گوگل به طور خودکار نتایج مشابه را هم به شما نشان میدهد.

۳. دیدن لینک های پشتیبان یک سایت

اگر مدیر یک وبسایت هستید و میخواهید سایت هایی که لینکی از سایت شما به اشتراک گذاشته اند را ببینید با استفاده از دستور :Link میتوانید لیستی از این لینک ها را مشاهده کنید.

مثلا اگر میخواهید ببینید که کدام صفحات لینکی از آیکلاریفاید در خود دارند، باید link:iclarified.pro را جستجو کنید و نتیجه تنها صفحات لینک شده به ما را به شما نمایش میدهند.

۲. یافتن سایت با موضوعی خاص

با استفاده از نماد(|) میان کلمات، گوگل فقط صفحاتی با این موضوعات را به شما نشان میدهد.

مثلا اگر دنبال صفحاتی با موضوع تیشرت، بلوز یا پیراهن هستید، با جستجوی، تیشرت | بلوز | پیراهن ، گوگل به طور دقیق تری تنها صفحاتی شامل این موضوعات باشند را به شما نمایش خواهد داد.

۱. جستجو در دامنه ی دو عدد

به راحتی و برای دقیق تر کردن نتایج جستجوی خود میتوانید جستجو ها را به دامنه ی میان دو عدد، مثلا سالهای مختلف محدود کنید. برای اینکار از علامت(..) میان دو عدد استفاده کنید.

برای مثال اگر جمله ی song 1997..1999 را جستجو کنید، نتیجه، لیست های مختلفی از آهنگ های عرضه شده میان این دو سال را به شما نمایش میدهد.

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن