حقایق فضا ؛ سفر به فضا به واقع تجربه ی شگفت انگیز و حیرت انگیزی است. حتی بزرگ ترین دانشمندان و ستاره شناسان هم قادر نیستند که مفهوم کاملی از این جهان پهناور را به ما ارائه دهند. اما انسان تا ابد به دنبال کشف رازهای بیشتر درباره ی جهان خواهد بود. در این مطلب قصد داریم به چند فکت جالب درباره ی فضا و شگفتی های آن بپردازیم.

حقایق فضا

حقایق فضا و دنیای عجیبی که در نزدیکی ماست

۱- ناسا صداهای هراس انگیزی از فضا ضبط کرده است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

آژانس فضایی ناسا برای شنیدن صداهای موجود در فضا از روشی به نام صوتی سازی داده ها به منظور دریافت سیگنال از امواج رادیویی، امواج پلاسما و میدان های مغناطیسی استفاده میکند و در نهایت این سیگنال ها را تبدیل به قطعات صوتی می کند.

 

 

۳- ارسال سفینه به فضا بسیار هزینه بر است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

لازم به ذکر است که هزینه ی ارسال یک سفینه به فضا دیوانه کننده است. به طور دقیق تر، هزینه ی ارسال هر پوند (حدود ۴۵۰ گرم) بار به فضا حدودا ۱۰ هزار دلار است که باید یک سری محاسبات میتوانیم بفهمیم که هزینه ی نهایی ارسال یک سفینه چقدر میشود.

 

۴- فضا سرشار از زباله شده است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

فضا سرشار از زباله های فضایی نظیر ماهواره های از کار افتاده است. این زباله ها با سرعت بسیار زیادی به دور زمین می چرخند.

داده ها حاکی از آن هستند که تعداد این زباله ها به ۲۳ هزار عدد می رسد و همچنین اندازه ی آن ها بزرگ تر از یک توپ بیسبال است.

این زباله های فضایی به شدت خطرناک هستند چون یک برخورد میان آن ها کافی است تا زنجیره ای از این زباله ها با یکدیگر برخورد کنند. این اتفاق میتواند برای سفرهای فضایی بسیار خطرناک باشد. بخش زیادی از این زباله های فضایی متعلق به کشورهای امریکا، روسیه و چین است.

 

۵- ردپای فضانوردان سفینه ی آپولو تا ۱۱۰ میلیون سال دیگر بر روی کره ی ماه باقی می ماند

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

نرخ فرسایش سطح کره ی ماه، ۰/۰۴ اینچ (حدود یک میلیمتر) در هر یک میلیون سال است. با این اوصاف ردپای فضانوردانی که در سال ۱۹۶۹ بر روی ماه قدم گذاشتند ممکن است به مدت ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون سال دیگر  هم باقی بماند.

 

۶- فضا همیشه سرد نیست و گاهی می تواند خیلی هم گرم باشد

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

در تاریک ترین قسمت فضا، دما به منفی ۲۳۴ درجه ی سانتیگراد میرسد. اما اگر شما در برابر نور خورشید و در نزدیکی کره ی زمین قرار داشته باشید، دمای فضا به مراتب گرم تر و حدود ۱۲۱ درجه ی سانتیگراد خواهد بود. رنگ سفید لباس فضایی گرمایی که در بالای کره ی زمین وجود را بازتاب میدهد.

 

۷- یک سال سیاره ی زهره کوتاه تر از یک روز آن است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

سیاره ی زهره با سرعتی بسیار پایین در جهتی مخالف جهت گردش زمین به دور خود می چرخد. این باعث میشود که ۲۴۳ روز کره ی زمین برابر با یک دور چرخش سیاره ی زهره به دور خود باشد. اما از آنجایی که زهره به خورشید خیلی نزدیک است، تنها ۲۲۵ روز طول می کشد تا به طور کامل به دور خورشید بچرخد. در نتیجه یک سال سیاره ی زهره کوتاه تر از یک روز آن است.

 

۸- ایستگاه فضایی بین المللی به اندازه ی یک زمین فوتبال است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

طول ایستگاه فضایی بین المللی ۱۰۹ متر است یعنی حدود ۹۰ سانتیمتر کوچک تر از یک زمین فوتبال امریکایی. همچنین این ایستگاه فضایی حدود ۴۱۹ تن وزن دارد و بزرگترین چیزی است که بشر در فضا ساخته است.

 

۹- در فضا بدون لباس فضانوردی تنها حدود ۱۵ ثانیه دوام خواهید آورد

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

در فضا بدون لباس محافظ تنها پس از چند ثانیه خفه خواهید شد. از آنجایی که هیچ فشاری در فضا وجود ندارد، هوای موجود در ریه ها منبسط می شود و خیلی سریع از بین بافت بدن از دست می رود. در این شرایط تمام اکسیژن موجود در خون تنها در ۱۵ ثانیه مصرف میشود.

از دیگر عواقب نداشتن لباس محافظ در فضا میتوانیم به از دست دادن کنترل روده ها، جوشیدن خون، ترکیدن مویرگ ها و باد کردن بدن اشاره کنیم.

 

۱۰- برای فضا هم قوانینی در نظر گرفته شده است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

سازمان ملل قوانین ویژه ای را برای انجام امور فضایی وضع کرده است تا فضا تبدیل به میدان  جنگ یا آزمایش های هسته ای نشود. هیچ کشوری اجازه ندارد که سلاح کشتار جمعی را به مدار زمین ببرد و کاوش در فضا فقط باید برای اهداف صلح آمیز باشد. همچنین هر کشوری که چیزی را به فضا ارسال میکند در قبال صدمات ناشی از آن مسئول است.

 

۱۱- فضای اطراف سیارات خالی نیست

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

شاید فکر کنید که فضای اطراف ستاره ها و سیاره ها به طور کامل خلاء بوده و هیچ چیزی در اطرافشان وجود ندارد.

خلاء بودن فضا درست است اما این پدیده کلی و یکپارچه نیست چرا که یک سری ذرات کم تراکم مثل ابرهایی از غبار بین ستاره ای، پلاسمای فضایی و پرتوهای کیهانی در فضا وجود دارد.

 

۱۲- چرا فضا به رنگ سیاه دیده می شود؟

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

این پدیده که با نام پارادوکس اولبرس شناخته می شود، می گوید اگر این جهان بی پایان، ایستا و جاودان باشد، بنابراین با تماشای هر نقطه از آن باید حداقل یک ستاره را ببینید.

اما در نهایت مشخص شد که جهان نه ایستا است و نه جاودان. ادوین هابل، اخترشناس امریکایی کشف کرد که جهان همچنان در حال گسترش است و سن آن اکنون ۱۳/۸ میلیارد سال است.

 

۱۳- خورشید ۹۹/۸ درصد از جرم منظومه ی شمسی را به خود اختصاص داده است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

تقریبا ۹۹/۸ درصد از جرم منظومه ی شمسی به این ستاره ی عظیم الجثه اختصاص یافته است و بقیه ی منظومه ی شمسی در برابر خورشید مانند یک ذره ی گرد و غبار هستند.

 

۱۴- در مرکز کهکشان راه شیری ده ها هزار سیاهچاله وجود دارد

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

تحقیقات جدید حاکی از آن هستند که ده ها هزار سیاهچاله در مرکز کهکشان راه شیری قرار دارند.

ما نمی‌توانیم سیاه چاله ها را پیدا کنیم چرا که به نور اجازه ی گریز نمی دهند. اما اگر یک سیاه چاله در کنار یک ستاره قرار بگیرد، دانشمندان با استفاده از پرتوهای ایکس قادر هستند آن را پیدا کنند.

لازم به ذکر است که در مرکز کهکشان راه شیری صدها سیاهچاله در کنار ستاره ها و ۱۰ هزار سیاهچاله ی منزوی وجود دارد.

بیشتر بخوانید

 

۱۵- تعداد ستاره های جهان بیش از یک سپتیلیون است

حقایق سفر به فضا
حقایق سفر به فضا

بر اساس شواهد به دست آمده، بیش از ۱۰۰ میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری وجود دارند. اگر این مقدار را به رقم ارزیابی شده از تعداد کهکشان ها در جهان قابل رؤیت (۱۰ تریلیون در معقولانه ترین حالت) اضافه کنیم، به عددی با ۲۴ صفر در مقابل ۱ آن می رسید یعنی یک سپتیلیون.

از طرفی دانشمندان میگویند که این عدد بسیار کمتر از مقدار حقیقی است پرا که با پیشرفت تکنولوژی کهکشان های بیشتری را پیدا خواهیم کرد.

 

منبع: Insider