گوگل فوتوز | وقتی در گوگل فوتوز آپشن High quality را به جای آپشن اورجینال فعال می‌کنید چه اتفاقی برای تصاویر می‌افتد؟

گوگل فوتوز یک پلفترم رایگان و بسیار کاربردی است که به شما این امکان را می‌دهد که تصاویر خود را (هر نوعی که هستند) با سایر دیوایس ها به اشتراک بگذارید.

گوگل فوتوز

تفاوت عکس اورجینال با عکس High quality در گوگل فوتوز

 

از پنج سال قبل تا تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۲۱، گوگل فوتوز میزان محدودی از حافظه ی ابری را به کاربران ارائه میداد، اما از آن تاریخ به بعد، تصاویرِ آپلود شده ی جدید در حافظه ی ۱۵ گیگابایتی رایگان که به هر اکانت چدید تعلق میگیرد، ذخیره میشوند. گفتنی است که برای دریافت فضای ابریِ بیشتر باید مبلغی را پرداخت کنید.

اما راهی وجود دارد که شما بتوانید بیشترین میزان عکس را در حافظه ی ابری گوگل فوتوز ذخیره کنید. گوگل فوتوز در حین آپلود تصاویر دو آپشن را به شما ارائه می‌دهد؛ اولی آپشن High quality است که در واقع فایل های فشرده هستند و آپشن دیگر نیز اورجینال است که برای همان فایل های اورجینال دیوایس شما است که فضای زیادی را اشغال می‌کنند.

ما در این مطلب قصد داریم به تفاوت های فایل های High quality و اورجینال بپردازیم.

 

گوگل فوتوز چگونه کار میکند؟

اگر به توضیحات اپ Google Photos در حین نصب آن در دیوایس جدید توجه نکرده اید و یا نگاهی به تنظیمات آن ننداخته اید، احتمالاً متوجه این آپشن ها برای آپلود کردن عکس هایتان نشده اید.

از این رو ما تصمیم گرفتیم که با انجام یک تست به بررسی دقیق تفاوت آپشن های High quality و اورجینال در گوگل فوتوز بپردازیم.

در ابتدا ببینیم که گوگل در رابطه با این دو آپشن چه گفته است:

High quality

  • تمام تصاویری که پیش از ۱ ژوئن ۲۰۲۱ آپلود شده اند، جزو اکانت ۱۵ گیگابایتی رایگان شما محسوب نمیشوند.
  • تمام تصاویری که پس از ۱ ژوئن ۲۰۲۱ آپلود شده اند، جزو اکانت ۱۵ گیگابایتی رایگان شما محسوب میشوند.
  • برای حفظ فضای بیشتر، تصاویر فشرده میشوند. اگر حجم تصویر بیشتر از ۱۶ مگابایت باشد، Google Photos حجم آن تصویر را به ۱۶ گیگابایت می‌رساند.
  • ویدیوهایی که بالاتر از ۱۰۸۰p باشند، به رزولوشن ۱۰۸۰p کاهش پیدا خواهند کرد. یک ویدیو با رزولوشن ۱۰۸۰p یا کمتر، شباهت زیادی به نسخه ی اورجینال خواهد داشت.

 

کیفیت اورجینال

  • حافظه ی رایگانِ محدود ۱۵ گیگابایتی
  • تمام تصاویر و ویدیوها با همان رزولوشنی که ضبط کردید ذخیره میشوند.
  • برای تصاویری که حجمی بیشتر از ۱۶ مگابایت دارند و ویدیوهایی که رزولوشنی بیشتر از ۱۰۸۰p دارند مناسب است.

 

چه اتفاقی برای تصاویر کوچکتر می‌افتد (کمتر از ۱۶ مگابایت)؟

ابتدا با یک تصویر ۱۲ مگاپیکسلی از یک گوشی گلکسی شروع می‌کنیم و از تنظیمات High quality استفاده می‌کنیم. اندازه ی تصویر تغییر نخواهد کرد، اما باید ببینیم که آیا تفاوت چشمگیر و قابل توجهی در دو تنظیمات مذکور به چشم می‌خورد:

Original image (4032 x 3024 = 12.19 MP; 16.7 MB)

 

Google Photos “High quality” (۴۰۳۲ x 3024 = 12.19 MP; 1.05 MB)

همانطور که می‌بینید اندازه ی خود تصویر بدون تغییر باقی مانده است، اما اندازه ی فایل از ۱۶.۷ مگابایت به ۱.۰۵ مگابایت رسیده است و هیچ کاهشی در کیفیت تصویر مشاهده نمی‌شود. این اتفاق به لطف جادوی الگوریتم های تصویری گوگل رخ داده است. این تصویر با ویژگی Selective Focus سامسونگ ثبت شده بود و به همین دلیل حجم فایل زیاد بود. از آنجایی که بخش زیادی از تصویر در فوکوس قرار نداشت، Google Photos قادر بود که حجم فایل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. این یعنی فشرده سازی در نقاطی که جزئیات کافی ندارند به شکل بهتری انجام شده است.

حال باید به صورت دقیق تر این تصاویر را مقایسه کنیم تا ببینیم کیفیت آنها در مقیاس پیکسلی چه تغییری کرده است. نمونه های زیر ۱۰۰ درصد کراپ شده اند:


این واقعا سؤال برانگیز است که چگونه بدون هیچ افت کیفیتی Google Photos توانسته است حجم فایل را تا این حد کاهش دهد.

حال میخواهیم کمی عمیق تر نگاه کنیم و ببینیم که دقیقاً کجا تفاوت این دو تصویر نمایان می‌شود.



تصاویری که دیدید ۶۲۲ درصد کراپ شده بودند و باید بگوییم که تفاوت ها در کراپ ۵۰۰ درصدی به چشم می‌آیند. قطعاً شما هرگز تصاویر خود را با کراپ ۵۰۰ درصدی تماشا نمیکنید.

یک مثال دیگر و مجدداً با گوشی گلکسی S8:

Original image (3024 x 4032 = 12.19 MP; 7 MB)

 

Google Photos ‘High quality’ (2268 x 3024 = 6.86 MP; 2.68 MB)

نکته ی جالب این است که در این سناریو Google Photos نه تنها حجم فایل را کاهش داده است، بلکه اندازه ی  تصویر را هم کم کرده است. پس از مقایسه ما با یک تصویر ۳۰۲۴ × ۲۲۶۸ مواجه شدیم که از ۱۲ مگاپیکسل به ۶.۸۶ مگاپیکسل رسیده بود. باید بگوییم که تصویر جدید اصلاً بد به نظر نمی‌رسد، اما احتمالاً این مورد برای بسیاری از کاربران ناخوشایند است. ما این تست را دو بار در گوگل فوتوز انجام دادیم و هر بار نتیجه یکسان بود.

 

برای تصاویر بزرگتر از ۱۶ مگابایت چه اتفاقی می‌افتد؟

در ابتدا باید بگوییم که تصاویری که کوچکتر از ۱۶ مگابایت هستند دچار هیچ تغییری نمیشوند، ولی ما میخواهیم ببینیم که برای تصاویری که بزرگتر هستند و جزئیات بیشتری دارند چه اتفاقی می‌افتد. تصویر زیر با گوشی هواوی P10 ثبت شده است که به یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی مونوکرم (با برند لایکا) مجهز شده است:

Original image (3840 x 5120 = 19.66 MP; 8 MB)

 

Google Photos ‘High quality’ (3464 x 4618 = 16 MP; 3.95 MB)

این بار اندازه ی تصویر به ۱۶ مگاپیکسل رسید اما حجم فایل مانند تست قبلی به میزان چشمگیر کاهش پیدا نکرد. فارغ از اینکه در نهایت خود تصویر کوچکتر شد، هیچ کاهش جزئیاتی در این مقایسه به چشم نمیخورد.

یک تصویر دیگر از دوربین مونوکروم هواوی P10 را بررسی میکنیم:

Original image (3840 x 5120 = 19.66 MP; 9.19 MB)

 

Google Photos ‘High quality’ (3464 x 4618 = 16 MP; 4.93 MB)

تکرار همان سناریو؛ اندازه ی تصویر به ۱۶ مگابایت رسید ولی افت کیفیتی مشاهده نشد. البته گفتنی است که گوگل فوتوز نسبت تصویر عکس های بزرگتر از ۱۶ مگابایت را نیز تغییر می‌دهد. برای مثال تصویر بالا با نسبت تصویر ۴:۳ به ثبت رسید، اما ورژنِ کوچک شده از نسبت تصویر عریض تر و غیر استاندارد برخوردار بود. البته این تفاوت خیلی نامحسوس است، ولی به هر حال این اتفاق می‌افتد.

 

چه اتفاقی برای تصاویر RAW می‌افتد؟

حال باید یک سناریوی دیگر را نیز در نظر بگیریم؛ در صورت انتخاب آپشن High quality، چه اتفاقی برای تصاویر RAW می‌افتد؟

محدویت های اندازه ی تصویر برای عکس های RAW نیز وجود دارند، اما این عکس ها حتی اگر از ۱۶ مگابایت کوچکتر باشند، به تصاویر معمولی JPEG تغییر پیدا می‌کنند. این یعنی تمام دیتای سنسور تصویر هدر می‌رود. اگر شما با موبایل یا دوربین خود تصاویر RAW ثبت می‌کنید، پیشنهاد میکنیم که هرگز از آپشن High quality استفاده نکنید.

ما یک فایل ۲۳ مگابایتی DNG از هواوی P10 را تست کردیم که در نهایت به یک JPEG با حجم ۸۲۰ کیلوبایت تبدیل شد. با اینکه رزولوشن تغییر نکرد، این بار شاهد تغییر قابل توجهی در کیفیت بودیم. نه تنها شارپنس کلی تصویر کاهش پیدا کرد، بلکه رنگ ها نیز جذابیت خود را از دست دادند.

آیا گوگل فوتوز رایگان است؟ آیا رایگان به اندازه ی کافی خوب است؟

در نهایت باید بگوییم که اگر فضای کمی برای ذخیره ی تصاویر دارید و فقط می‌خواهید عکس هایی که با گوشی می‌گیرد را ذخیره کنید، استفاده از تنظیمات High quality تا حد زیادی اشکالی ندارد. مسئله این است که شما هرگز تصاویر خود را در کراپ های خیلی بالا مشاهده نمیکنید تا متوجه کیفیت آنها شوید. البته گاهی اوقات پیش می‌آید که گوگل فوتوز مقداری در کیفیت تصاویر دستکاری کند تا در چهارچوب High quality قرار بگیرند. البته توجه داشته باشید که این اتفاق به ندرت رخ میدهد.

از طرفی از آنجایی که اکثر اسمارت فون ها به دوربین های ۱۲ مگاپیکسلی یا ۱۶ مگاپیکسلی مجهز شده اند، محدودیت های حافظه ی رایگان گوگل چندان آزاردهنده به نظر نمی‌رسند. اما اگر دوربین اسمارت فون شما از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی یا بالاتر برخوردار است و یا از یک دوربین حرفه ای استفاده می‌کنید، بهتر است که از تنظیمات Original به جای High quality استفاده کنید. این مورد برای تصاویر RAW هم صدق میکند.

توجه داشته باشید که تا قبل از تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۲۱، گوگل فضای نامحدود برای تصاویر High quality ارائه میداد، اما بعد از آن تاریخ این فضا به ۱۵ گیگابایت محدود شد و برای دسترسی به فضای بیشتر باید پول پرداخت کنید.

بیشتر بخوانید

تغییرات اندروید ۱۲ توسط گوگل مشخص شدند ؛ انقلاب به سبک گوگل

 

منبع: Phone Arena