۶ حقیقت بسیار مهم که درباره ی باتری گوشی های هوشمند باید بدانید

خرابی باتری گوشی | باتری و میزان شارژدهی گوشی ها همواره یکی از جنجالی ترین و مهم ترین مسائلی بوده است که همه در رابطه با آن اظهار نظر کرده اند. از آنجایی که امروزه کاربران زمان بیشتری را با گوشی سپری می‌کنند، این بسیار مهم است که باتری یک گوشی بتواند به اندازه ی یک روز کامل شارژدهی داشته باشد. آمار و گزارش ها حاکی از آن هستند که افرادی که قصد خرید گوشی جدید دارند، بیشتر از کیفیت دوربین به میزان شارژدهی گوشی اهمیت می‌دهند چرا که شارژدهی به یک فاکتور بسیار مهم برای خریداران تبدیل شده است.

خرابی باتری گوشی

خرابی باتری گوشی چه دلایلی می تولند داشته باشد؟

کمپانی های تولیدکننده هم کاملاً به این موضوع آگاه هستند قابلیت شارژ سریع را به کاربران ارائه کرده اند. قابلیت شارژ سریع میتواند عمر کوتاه باتری تلفن های هوشمند را جبران کند چرا که حتی تفاوت ۱۰ دقیقه ای در شارژ نیز میتواند بسیار مهم باشد. کمپانی های مطرح دنیای اسمارت فون ها نظیر سامسونگ، گوگل، هواوی، وانپلاس و اپل، گوشی های خود را به قابلیت شارژ سریع مجهز کرده و شارژ مخصوص مورد نیاز را نیز در جعبه ی اقلام گوشی تعبیه میکنند.

با این حال همچنان سؤالاتی در رابطه با باتری گوشی ها وجود دارند که اکثر کاربران جوابشان را نمی دانند. ما در این مطلب قصد داریم ۶ نکته ی مهم در رابطه با باتری تلفن های هوشمند را به شما یادآوری کنیم.

 

۱. آینده چه می شود؟
افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

در حال حاضر تمام گوشی ها و اکثر وسایل الکترونیکی و اتومبیل های برقی به باتری های لیتیوم یونی مجهز میشوند. از آنجایی که در چند سال اخیر تکنولوژی تولید باتری ها دستخوش تغییرات مهمی نشده است، انتظار نمی رود که به این زودی ها شاهد تحول عظیمی در این زمینه باشیم. در حال حاضر بهترین کاری که کمپانی ها می‌توانند انجام بدهند استفاده از نرم افزار های مدیریت مصرف انرژی در محصولاتشان است.

لازم به ذکر است که تا به حال توجه زیادی به باتری گوشی ها نشده است و از طرفی اندازه ی آنها نیز بسیار کوچک است. برای مثال میتوانیم به ظرفیت باتری تسلا ۳ اشاره کنیم که ۳ برابر باتری ۴,۰۰۰ میلی آمپر بر ساعتی آیفون ۱۱ پرو مکس است. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که باتری گوشی ها با میلی آمپر بر ساعت و باتری ماشین های برقی با وات ساعت سنجیده میشوند. این موضوع به این دلیل اهمیت دارد که ظرفیت باتری به تولیدکنندگان این امکان را میدهد که با ترفندهای مختلف عمر آن را افزایش دهند.

باتری های بزرگ در اسمارت فون ها در صورتی که به طور ۱۰۰ درصد شارژ شده باشند می‌توانند به مدت یک روز گوشی را روشن نگه دارند. اکثر کاربران تمایل دارند که شارژ گوشی خود را روی ۱۰۰ درصد نگه دارند تا مطمئن باشند که شارژ باتری برای مدت بیشتری دوام خواهد آورد، اما این کار باعث میشود که فشار بیشتری بر باتری وارد شود. پیشرفت نه چندان چشمگیر فناوری در زمینه ی باتری باعث شده است که تولیدکنندگان دیوایس های خود را تا حد ممکن بهینه کنند و به استفاده از باتری های بزرگتر روی آورند اما خلأ تغییر فناوری باتری همچنان در صنعت محصولات الکترونیکی حس میشود.

 

۲. شارژ سریع
افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

خروجی یک شارژر عادی ۵ تا ۱۰ وات است و شارژر سریعتر میتواند این عدد را تا هشت برابر افزایش دهد. برای مثال میتوانیم به آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس اشاره کنیم که با شارژرهای سریع ۱۸ واتی عرضه شده اند. همچنین کمپانی سامسونگ هم سری گلکسی نوت ۱۰ خود را با شارژرهای ۲۵ واتی روانه ی بازار کرده است. علاوه بر این شما میتوانید شارژرهای ۴۵ واتی را به قیمت ۵۰ دلار برای گوشی سامسونگ خود خریداری کنید.

بر خلاف باور اکثر مردم، شارژر سریع در صورتی که گوشی و قطعاتش سالم باشند، هیچ مشکلی برای باتری گوشی ایجاد نمیکند چرا که شارژ سریع در دو مرحله کار میکند. در ابتدا ولتاژ زیادی به باتری خالی و یا نسبتاً خالی اعمال میشود. به همین دلیل است که گوشی هایی که با شارژر سریع شارژ میشوند، در ۱۰ الی ۳۰ دقیقه ی اول شارژ آنها به ۵۰ الی ۷۰ درصد میرسد. در این مرحله باتری ها با سرعت زیادی انرژی را بدون هیچ گونه اثر منفی در بلند مدت جذب میکنند. برای مثال کمپانی سامسونگ اعلام کرده است که با شارژر ۴۵ واتی خود، باتری گوشی در نیم ساعت تا ۷۰ درصد شارژ میشود. همچنین اپل نیز اعلام کرده است که آیفون ۱۱ پرو با شارژر سریع خود میتواند در نیم ساعت تا ۵۰ درصد شارژ شود.

اما اگر دقت کرده باشید حتماً متوجه شده اید که شارژ ۲۰ تا ۳۰ درصد پایانی باتری به مراتب طولانی تر و سخت تر انجام میشود و دلیل این موضوع ورود مرحله ی دوم است که در آن سرعت شارژ کمتر می‌شود و این سرعت به دقت کنترل میشود چرا که در این مرحله ممکن است که باتری گوشی آسیب ببیند. متخصص تعمیر سایت iFixit، آقای آرتور شی، برای توضیح بهتر این موضوع می‌گوید که باتری گوشی را مانند یک اسفنج در نظر بگیرید. در ابتدا هنگامی که روی یک اسفنج خشک آب می‌ریزید، سریع آب را جذب میکند که دقیقاً شبیه به مرحله ی اول شارژ باتری است. در ادامه هر چه بیشتر به ریختن آب ادامه دهید می‌بینید که آب در اسفنج باقی می ماند و برای وارد شدن به اسفنج سرشار از مایع تلاش میکند. در پروسه ی شارژ باتری، این انرژی جذب نشده میتواند به باتری آسیب بزند.

اما در صورتی که همه چیز به دقت کنترل شود، احتمال خراب شدن باتری بسیار کم است. سیستم مدیریت باتری با دقت بسیار زیادی بر روی دو مرحله ی شارژ نظارت میکند و سرعت شارژ را در مرحله ی دوم کاهش میدهد. بنابراین ۲۰ الی ۳۰ درصد شارژ پایانی مدت زمان بیشتری را می‌طلبند. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که در قضیه انفجار باتری های گلکسی نوت ۷، مشکل از طراحی خود باتری بود و الگوریتم های نرم افزاری مدیریت باتری مشکلی نداشتند.

 

۳. شارژ بیشتر از ظرفیت
افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

برخی از افراد همواره بر این موضوع تأکید کرده اند که گوشی نباید بیش از اندازه به شارژر متصل باشد چرا که ممکن است که باتری گوشی به مرور زمان ناپایدار شود و آسیب ببیند. همچنین گفته میشود که شارژ بیش از حد ممکن است موجب تولید حرارت زیاد داخلی و در نتیجه انفجار یا آتش گرفتن باتری شود. اما باید بگوییم که تمام موارد مذکور نادرست میباشند. سیستم مدیریت باتری در اسمارت فون ها به گونه ای طراحی شده است که جریان الکتریسیته را بعد از رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصد قطع کند؛ بنابراین امکان ندارد که باتری بیشتر از میزان ظرفیتی که دارد شارژ شود.

محقق باتری در آزمایشگاه ملی آرگون، ونکت سرینیوسن میگوید:

“باتری گوشی های امروزی را نمی‌توان بیش از ظرفیت شارژ کرد مگر اینکه شارژر و مدار داخلی آن مشکل پیدا کرده باشد. گوشی های امروز از برنامه های محافظی برخوردار هستند که مانع این اتفاق می‌شوند.”

لازم به ذکر است که حتی شارژ کامل نیز باتری را تحت فشار قرار میدهد. کمپانی اپل برای مقابله با این مشکل رویکرد بسیار هوشمندانه ای اتخاذ کرده است تا گوشی های آیفون بدون هیچ مشکلی در بلند مدت به شارژ ۱۰۰ درصد برسند. اگر شما آیفون خود را به صورت مکرر و یا به طولانی مدت شارژ می‌کنید، میتوانید از آپشنی در iOS 13 به مام Optimized Battery Charging استفاده کنید که با نظارت دقیق بر روی پروسه ی شارژ، با رسیدن به شارژ ۸۰ درصد این پروسه را متوقف میکند. سپس با توجه به برنامه ای که از قبل برای گوشی تعریف کرده اید، شارژ مجدد تا ۱۰۰ درصد تا قبل از اینکه شما گوشی را از شارژر جدا کنید انجام میشود. میتوان گفت که اپل با این کار زمان اتصال باتری ۱۰۰ درصد شارژ شده به شارژر را به کمترین میزان ممکن می‌رساند. شما حتی میتوانید این کار را به صورت دستی انجام دهید؛ وقتی شارژ گوشی به ۸۰ درصد رسید آن را از برق بکشید. شما در نهایت باید بین مدت زمان استفاده از و یا عمر کلی باتری یکی را انتخاب کنید.

 

۴. خالی شدن باتری
افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

خالی شدن کامل باتری باعث میشود که یک سری واکنش های شیمیایی در باتری انجام شود که با گذشت زمان، عمر کلی باتری را تحت تأثیر قرار میدهد. برای جلوگیری از اتمام کامل شارژ گوشی، سیستم مدیریت باتری میزانی از شارژ را به عنوان صفر در نظر می‌گیرد و با رسیدن به آن میزان گوشی را خاموش میکند. از این رو دیدن عدد صفر روی گوشی و سپس خاموش شدن گوشی، به معنی تخلیه ی کامل شارژ نیست. اگر عمر باتری گوشی برای شما اهمیت دارید، بهتر است که باتری را پس از رسیدن به حدود ۳۰ درصد شارژ کنید.

 

۵. دمای اضافه
افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

گرما بزرگترین دشمن باتری شماست و دماهای بالا در بلند مدت می‌توانند عمر باتری شما را کاهش دهند. پیشنهاد میشود که گوشی خود را از تابش مستقیم نور خوشید دور نگه دارید. گرمای شدید علاوه بر اینکه عمر باتری را کاهش میدهد، در برخی مواقع میتوان باعث انفجار باتری شود. مؤسس و مدیرعامل شرکت کادکس الکترونیکز، ایسیدر باچمن، در این رابطه میگوید:

“دمای بالاتر از ۳۰ درجه ی سانتی گراد باتری را از بهینگی خارج میکند. اگر مدتی طولانی بیرون هستید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارید، بهتر است که حوله و یا پارچه ای دور گوشی خود بپیچید و گوشی را در فضاهای بسته به همراه بطری آب خنک نگه دارید. همواره سعی کنید که دمای داخلی گوشی و باتری را پایین نگه دارید.”

 

 

۶. شارژر و کابل متفاوت
افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

در صورتی که کابل و یا شارژر غیر اورجینالی که استفاده میکنید سالم باشد، به باتری شما آسیبی نمی‌رسد. البته ممکن است که سرعت شارژ گوشی کمتر از زمانی باشد که از کابل و شارژر اصلی استفاده میکنید. برخی از گوشی ها مانند محصولات هواوی و وانپلاس از طراحی شارژ اختصاصی بهره می‌برند. این یعنی برای بهره گیری از قابلیت شارژ سریع این دستگاه ها باید از شارژرهای سازگار استفاده کنید.

سایر کمپانی ها مانند سامسونگ و اپل بیشتر به استاندارد صنعتی شارژ سریع نزدیک هستند و میتوان با شارژر و کابل ها متعددی از ویژگی شارژ سریع در محصولات این کمپانی ها بهره برد. با این وجود همواره پیشنهاد میشود که از شارژر و کابل اصل داخل جعبه استفاده کنید. با این اوصاف دیگر لازم نیست که بابت استفاده از کابل ها و شارژرهای مختلف نگران باشید اما باید این مورد را در نظر بگیرید که هنگامی که از شارژر غیر اصلی استفاده میکنید، دستگاه به صورت خودکار با کمترین سرعت ممکن شارژ خواهد شد.

 

چند روش دیگر برای افزایش عمر باتری

افزایش عمر باتری گوشی
افزایش عمر باتری گوشی

به منظور افزایش عمر باتری گوشی میتوانید ترفندهای مختلفی را امتحان کنید. کاهش میزان روشنایی نمایشگر، خاموش کردن وای فای و بلوتوث و دیتا هنگام نیاز نداشتن، محدود کردن فعالیت پردازشی پس زمینه و تنظیم درست برنامه های نیازمند GPS و اینترنت. لازم به ذکر است که هر دستگاه عمری معیّن دارد و ما در نهایت مجبور می‌شویم که یک دستگاه جدید را خریداری کنیم. اما با رعایت موارد گفته شده در این مطلب میتوانید عمر باتری گوشی خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید و بابت خراب شدن آن هم نگران نباشید.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن