۱۰ کار عجیب که تاکنون نمی دانستید پلی استیشن ۲ قادر به انجام آن هاست

کنسول پلی استیشن ۲ ، به عنوان پرفروش‌ترین کنسول خانگی در تاریخ ، از محبوبیتی بی حد و اندازه برخوردار بود و در خاطرات هر گیمری جایگاه ویژه‌ای دارد. با این حال شاید ندانید که این کنسول محبوب قادر به انجام کارهای بسیار زیادی بود. با آیکلاریفاید همراه باشید.

پلی استیشن ۲

۱۰ کار عجیب که تاکنون نمی دانستید پلی استیشن ۲ قادر به انجام آن هاست

۱۰- از پلی استیشن ۲ می‌توان به عنوان کامپیوتر شخصی استفاده کرد

با نصب سیستم عامل لینوکس روی پلی اسیتشن ۲ ، می‌توان از این کنسول دوست داشتنی به عنوان یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کرد. شرکت سونی پکیجی را شامل یک موس و کیبورد، به همراه دیسک لینوکس ، آداپتور اینترنت و یک هارد درایو ۴۰ گیگابایتی را به توسعه دهندگان خود داده بود تا با استفاده از آن ، بازی‌های خود را توسعه دهند. (۴۰ گیگابایت برای دوران این کنسول حجم بسیار عظیمی محسوب می‌شد).

 

۹- استفاده از بدن به عنوان کنترلر

شاید اکنون با آمدن پلی استیشن VR یا دستگاه‌هایی مانند کینکت ، استفاده از بدن به عنوان کنترلر چندان عجیب به نظر نرسد اما در زمان پلی استیشن ۲ ، دستگاهی به نام Fighting Arena برای این کنسول عرضه شد که حرکات پا و دست کاربران را نظاره و از آن‌ها در داخل بازی استفاده می‌کرد. البته که این محصول با مشکلات زیادی همراه بود.

 

۸- اتصال به PSP

احتمالا این موضوع را ندانید اما کنسول محبوب PSP را می‌توان به PS2 متصل کرد. هرچند که این کار کمی سخت بود اما این موضوع دلیل بر نشدنی بودن آن نیست. با اتصال PSP به کنسول خانگی سونی ، تعداد بسیار محدودی از بازی‌ها را می‌شد با کیفیت بهتری تجربه کرد. هرچند که این موضوع چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

 

۷- اتصال به اینترنت باسیم

امروزه ،‌ متصل نشدن یک کنسول به اینترنت حتی به خیال کاربران نیز نمی‌رسد اما در زمان پلی استیشن ۲ ، نیاز خاصی به این موضوع وجود نداشت. شرکت سونی یک آداپتور اینترنت را برای پلی استیشن ۲ عرضه کرده بود که به وسیله‌ی آن می‌شد به شبکه‌ی جهانی متصل گشت. هرچند که بازی‌های زیادی از این ویژگی استفاده نمی‌کردند اما توانایی گشت و گذار در وب وجود داشت.

 

۶- اتصال ۸ نفر به طور همزمان به کنسول

شرکت سونی وسیله‌ای جانبی به نام PS2 Multitap را برای این کنسول عرضه کرد که به کمک آن تا ۸ کنترلر متفاوت ، توانایی اتصال به پلی استیشن ۲ را داشتند. امروزه برای بازی کردن همراه با دوستان تنها کافی است که هر کس به شبکه‌ی PSN متصل شود اما در زمان نسل ششم کنسول‌ها ، دوستان باید دور هم جمع می‌شدند و با یک کنسول به بازی می‌پرداختند.

 

۵- اجرای دیسک‌های کپی

این مورد برای ایرانیان بسیار آشنا است که PS2 می‌توانست دیسک‌های Burn شده و کپی را نیز بخواند. به کمک این ویژگی بسیاری از افراد به اجرای بازی‌های کپی پرداختند و بسیاری دیگر نیز از پلی استیشن ۲ خود به عنوان یک دستگاه پخش کننده DVD برای مشاهده‌ی فیلم‌های مختلف استفاده کردند.

 

۴- حسگر Eye Toy

احتمالا این موضوع را ندانید اما در زمان پلی استیشن ۲ ، دوربینی برای این کنسول عرضه شد در واقع وسیله‌ای انقلابی برای زمان خود به حساب می‌آمد. این دوربین که Eye Toy نام داشت، می‌توانست عملکردی مانند PS Camera و دوربین کینکت امروزی را داشته باشد (البته بسیار ضعیف‌تر از دو مورد ذکر شده). جالب این جا است که حتی بازی‌های زیادی برای این دوربین عرضه شد اما در کل استقبال زیادی از دوربین نشد چرا که آن زمان بازار هنوز جای زیادی برای کنترلر‌های حرکتی نداشت.

 

۳- اجرای بازی‌ها با رزولوشن بالاتر

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که پلی استیشن ۲ تنها می‌تواند بازی‌ها را با رزولوشن ۴۸۰i اجرا کند اما گزینه‌ای مخفی در منوی‌ این کنسول وجود دارد که به کاربران اجازه‌ی خروجی‌های بهتر مانند ۴۸۰P و حتی در مواردی خاص ۱۰۸۰i را می‌داد. همچنین حتی برخی از بازی‌ها اجازه‌ی تغییر نسبت تصویر ۴:۳ به ۱۶:۹ را نیز به کاربران می‌دادند.

 

۲- قابلیت اجرای بازی‌های PS1

امروزه به لطف قابلیت Backward Compatibility کنسول‌های ایکس باکس ، اجرای بازی‌های نسل‌های پیشین به امری عادی تبدیل شده است. پلی استیشن ۵ نیز از قابلیتی مشابه برای تنها بازی‌های PS4 بهره می‌برد. جالب است بدانید که کنسول PS2 نیز قابلیتی مشابه داشت و می‌توانستید در آن بازی‌های PS1 خود را اجرا کنید. این ویژگی بسیار هم عالی اجرا می‌شد. (نسخه‌های اولیه PS3 نیز توانایی اجرای بازی‌های نسل‌های پیشین را داشتند اما در آینده این ویژگی از این کنسول حذف شد)

 

۱- افقی و عمودی

یکی از ویژگی‌های مثبت پلی استیشن ۲ ، توانایی قرارگیری در دو حالت افقی و عمودی بود. کنسول‌های زیادی از این ویژگی در آن زمان بهره نمی‌برند چرا که دیسک درایو آن‌ها می‌توانست دچار آسیب زیادی شود (حتی ایکس باکس وان اولیه نیز توانایی عمودی ایستادن را نداشت). حتی لوگوی پلی استیشن موجود روی بدنه‌ی دستگاه نیز چرخان بود تا آن را متناسب با قرارگیری کنسول ، تنظیم کنید.

 

بیشتر بخوانید:  

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن