افرایش عمر باتری گوشی یکی از دغدغه‌های اصلی هر کاربری است و به همین دلیل ، در این مقاله قصد داریم تا به معرفی ۱۳ ترفند در این مورد بپردازیم. با آیکلاریفاید همراه باشید.

۱۳ ترفند برای افرایش عمر باتری گوشی که باید در مورد آن‌ها بدانید

۱۳- در مورد فرسایش باتری گوشی بیشتر بدانید

باتری یک عضو مصرفی در گوشی‌های هوشمند است و بالاخره هرگونه که از آن استفاده کنید، روزی عمرش تمام می‌شود یا حداقل دیگر مانند سابق عملکرد درخشانی را از خود به نمایش نمی‌گذارد. هر بار که گوشی خود را از ۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ می‌کنید، یک چرخه باتری را پشت سر می‌گذارید و شرکت‌های مختلف می‌گویند که پس از ۴۰۰ چرخه، عمر باتری حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا می‌کند و ۸۰ درصد ظرفیت قبلی خود می‌تواند انرژی در خود ذخیره کند. با این حال، کارشناسان معتقد‌ هستند که تنها پس از ۱۰۰ چرخه، عمکرد باتری کاهش پیدا می‌کند.

در این مقاله راهکار‌هایی را برای افزایش عمر باتری به شما آموزش می‌دهیم اما در نهایت یادتان نرود که ضعیف شدن باتری پس از استفاده طولانی ، کاملا طبیعی است.

 

۱۲- از سرما و گرمای زیاد بپرهیزید

هیچ گاه گوشی خود را در معرض سرما یا گرمای شدید قرار ندهید چرا که این کار به عمر باتری آسیب زیادی را وارد می‌کند. رها کردن گوشی در اتومبیل (که معمولا زیر نور آفتاب قرار دارد یکی از بزرگترین اشتباهات رایج کاربران است.

 

۱۱- از شارژ سریع بپرهیزید

شارژ سریع معمولا به فشار آوردن به باتری، از عمر مفید آن می‌کاهد. در حقیقت ، هر چه سرعت شارژ شدن گوشی شما کمتر باشد، برای باتری بهتر است.

 

۱۰- از شارژ کردن گوشی تا ۱۰۰ درصد شدن یا خالی شدن کامل آن جلوگیری کنید

در باتری‌های نوع جدید ، عملکرد به این نوع است که اگر بخواهید آن را به طور کامل شارژ کنید، فشار زیادی به آن می‌آید، بنابراین سعی کنید همواره باتری را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید. به همین علت ، باید به شارژ کردن کوتاه مدت گوشی خود عادت کنید چرا که این کار به افزایش عمر مفید باتری دستگاه شما شدیدا کمک می‌کند.

 

۹- اگر می‌خواهید گوشی خود را برای طولانی مدت استفاده نکنید، آن را روی ۵۰ درصد نگه دارید

بهترین حالت قرار دادن باتری‌های لیتیوم یونی، در شارژ ۵۰ درصد است که کمتری فشار روی آن‌ها وارد می‌شود. بنابراین ، اگر می‌خواهید گوشی خود را به صورت طولانی مدت خاموش نگه دارید، سعی کنید که آن را روی ۵۰ درصد شارژ قرار دهید و سپس اقدام به خاموش کردن گوشی خود کنید.

 

۸- کاهش روشنایی نمایشگر

یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌های انرژی در گوشی‌های هوشمند، نمایشگر‌های آن‌ها است و یکی از راه‌های افرایش عمر باتری گوشی ، کاهش نور نمایشگر است. بنابراین سعی کنید که گوشی خود را روی حالت روشنایی خودکار قرار دهید تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود. با این حال این کار نیز به دلیل استفاده بیشتر از سنسور نور ممکن است که عمر باتری را کاهش دهد. بهترین روش این است که به صورت دستی ، روشنایی تصویر را تا حدی که صرفا شما را آزار ندهد، پایین آورید.

 

۷- کاهش زمان روشن ماندن تصویر

در تمامی گوشی‌ها این قابلیت وجود دارد که در صورت بیکار ماندن دستگاه، نمایشگر به صورت خودکار خاموش می‌شود. اگر می‌خواهید که عمر باتری شما افزایش زیادی داشته باشد، می‌توانید زمان بیکار ماندن دستگاه خود را کاهش دهید. به طور مثال، می‌توانید تنظیم کنید که با ۳۰ ثانیه بیکار ماندن گوشی، نمایشگر به حالت خاموش درآید.

 

۶- استفاده از دارک مود

گوشی‌های هوشمند چند سالی می‌شود که از نمایشگرهای OLED به جای LCD‌های قدیمی استفاده می‌کنند. اگر گوشی در اختیار دارید که از این نوع پنل در آن بهره گرفته شده است، می‌توانید حالت دارک مود را روی آن فعال کنید تا در مصرف انرژی، کاهش چشمگیری را تجربه کنید. یکی از ویژگی‌های نمایشگر‌های OLED این است که برای واقعی‌تر نشان دادن هر چه بیشتر رنگ مشکی، پیکسل‌های خود را خاموش می‌کنند. این کار علاوه بر این که باعث می‌شود این رنگ به زیبایی به نمایش درآید، در کاهش مصرف انرژی نیز شدیدا موثر است. بنابراین هنگامی که گوشی را روی حالت دارک می‌گذارید، اکثریت صفحه به رنگ مشکی درمی‌آیند و در نتیجه، انرژی کمتری نیز از گوشی شما مصرف می‌شود. خیلی از افراد حتی عقیده دارند که در این حالت، آسیب کمتری نیز به چشمان وارد می‌شود.

 

۵- فیسبوک را پاک کنید !

اگر از کاربران فیس‌بوک هستید ، آن را پاک کنید یا حداقل در تنظیمات آن ، ویژگی‌هایی مانند پخش خودکار ویدیو‌ها، دسترسی به موقعیت مکانی و سایر موارد اینچنینی را از آن بگیرید چرا که این برنامه شدیدا باتری مصرف می‌کند! این موضوع البته در مورد سایر برنامه‌های اجتماعی نیز صادق است.

 

۴- به دنبال برنامه‌های پر مصرف باشید و استفاده از آن‌ها را محدود کنید

درست مانند فیسبوک، برنامه‌های دیگری نیز وجود دارند که به دلیل دسترسی‌های بسیار زیاد یا حتی بهینه‌نبودن آن‌ها، از باتری استفاده‌ی زیادی می‌کنند. تا جایی که می‌توانید سعی کنید که از این گونه برنامه‌هااستفاده نکنید یا دسترسی‌های آن را مانند فیسبوک کاهش دهید.

 

۳- استفاده از حالت مصرف بهینه

هم اندروید و هم iOS حالتی برای مصرف بهینه‌ی انرژی دارند که در آن،‌ CPU قدرت کمتری را مصرف می‌کند و همچنین ، فعالیت‌های پس زمینه نیز کاهش می‌یابند. سعی کنید بیشتر از این حالت‌ها استفاده کنید.

 

۲- از نسخه‌ی پولی برنامه‌های پرمصرف استفاده کنید

نسخه‌ی رایگان برنامه‌ها، معمولا با تبلیغات زیادی همراه هستند که این تبلیغ‌ها شدیدا روی مصرف باتری تاثیر گذار هستند. اگر از برنامه‌ی خاصی به صورت زیاد استفاده می‌کنید، سعی کنید که نسخه‌ی پولی آن را استفاده کنید تا از شر تبلیغات خلاص شوید. این کار علاوه بر بهبود عملکرد باتری، باعث می‌شود که وقت کمتری را نیز صرف یک استفاده از گوشی خود کنید چرا که تبلیغات معمولا بالای ۱۵ ثانیه هستند و هر چند دقیقه یکبار نیز روی برنامه ظاهر می‌شوند.

 

۱- مدیریت امواج

در صورتی که استفاده زیادی از بلوتوث ندارید، سعی کنید که آن را خاموش کنید. این موضوع در مورد ویژگی‌های دیگر مانند NFC ،‌ GPS و Wi Fi نیز صادق است. در نظر داشته باشید که هر زمان سیگنالی ضعیف داشته باشید، گوشی تلاش بیشتری برای دسترسی به امواج قوی‌تر می‌کند که این موضوع باتری شدیدی را مصرف می‌کند. بنابراین ، اگر در نقطه‌ای هستید که اینترنت سیم کارت، آنتن‌دهی قوی نداشت، حتما از Wi Fi استفاده کنید و بالعکس. اگر هم که به هیچکدام دسترسی نداشتید، گوشی را روی حالت AirPlane Mode قرار دهید تا بیهوده دنبال سیگنال‌های مختلف نگردد.

جمع‌بندی:

همان طور که گفته شد، با رعایت تمامی این موارد هم باز عمر باتری شما به مرور کاهش پیدا می‌کند و در نهایت مجبور به تعویض باتری خود می‌شوید. با این حال این نکته را نیز در نظر داشته باشید که می‌توانید از تنظیمات گوشی یا استفاده از برنامه‌های شخص ثالث مانند AccuBattery، عمر مفید باتری خود را بسنجید و در مورد استفاده بهینه‌ی آن، بیشتر دقت کنید تا شاهد افرایش عمر باتری گوشی خود باشید.

بیشتر بخوانید: