با تصمیم هواوی اپل میتواند سفارش تراشه های ۵ نانومتری برای آیفون های ۲۰۲۰ را افزایش دهد

تراشه A14 Bionic | کمپانی اپل تراشه های سری A را برای تأمین قدرت پردازشی آیفون های خود طراحی میکند، اما از آنجایی که این کمپانی کارخانه و ظرفیت تولید تراشه را ندارد، وظیفه تولید این چیپست ها را بر عهده ی کمپانی تایوانی TSMC می‌گذارد. TSMC بزرگترین کمپانی تولید قطعات نیمه هادی است و اپل نیز بزرگترین مشتری TSMC است. همچنین این کمپانی تایوانی برای کمپانی های مطرحی همچون کوالکام و هواوی نیز تراشه تولید میکند.

تراشه A14 Bionic

تراشه A14 Bionic

 

شایان ذکر است که تراشه هایی که در حال حاضر در پرچمداران اندرویدی و آیفون ها به کار می‌روند با لیتوگرافی ۷ نانومتری توسعه یافته اند. این رقم تعداد ترانزیستورهای موجود در یک تراشه را مشخص میکند. به عنوان مثال تراشه ی A13 Bionic که با لیتوگرافی ۷ نانومتری توسعه یافته است، ۸.۵ میلیارد ترانزیستور دارد. کمپانی TSMC برای تولید تراشه A14 Bionic از فناوری نوین ۵ نانومتری خود استفاده خواهد کرد و این یعنی تراشه ی مذکور به ۱۵ میلیارد ترانزیستور مجهز خواهد بود؛ این مسئله خیلی مهم است چرا که با افزایش تعداد ترانزیستورهای چیپست، قدرت پردازشی و بهینگی در مصرف انرژی نیز افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که در هر میلی متر مربع از یک تراشه ی ۵ نانومتری، ۱۷۱.۳ میلیون ترانزیستور قرار می‌گیرد. این یعنی تعداد ترانزیستورهای تراشه های ۵ نانومتری نسبت به نمونه های ۷ نانومتری با افزایش ۸۴ درصدی همراه بوده است.

 

اپل سفارش ۱۰ هزار تراشه ی ۵ نانومتری دیگر را به TSMC میدهد چرا که هواوی سفارش خود را کنسل کرد

 

با این اوصاف میتوان گفت که گوشی های سری آیفون ۱۲ اولین اسمارت فون هایی خواهند بود که از چیپست های ۵ نانومتری برخوردار خواهند بود. بنا به اعلام IT Home، اپل سفارش تولید ۱۰ هزار تراشه ۵ نانومتری دیگر را برای سه ماهه ی چهارم سال جاری به TSMC داده است؛ با توجه به لیتوگرافی تراشه و بازه زمانی تولید، میتوان با اطمینان گفت که این تراشه ها در واقع همان تراشه ی A14 Bionic هستند که در سری آیفون ۱۲ به کار خواهند رفت.

تراشه A14 Bionic
تراشه A14 Bionic

از آنجایی که حجم سفارش های TSMC بسیار بالا بوده است، این کمپانی تایوانی تا پیش از این قادر به پذیرش سفارش های جدید نبوده است. اما TSMC به این دلیل سفارش جدید اپل را قبول کرده است که کمپانی هواوی سفارش تولید ۱۰ هزار تراشه ی ۵ نانومتری خود را کنسل کرده است. در حالیکه هواوی و TSMC در این خصوص بیانیه ای صادر نکرده اند، گفته میشود که TSMC وظیفه ی ساخت تراشه ی ۵ نانومتری Kirin 1012 را بر عهده دارد. این تراشه هنوز از طرف هواوی معرفی نشده است اما میدانیم که Kirin 1012 جانشین Kirin 990 5G خواهد بود که از لیتوگرافی ۷ نانومتری برخوردار بود و در گوشی های سری میت ۳۰ و P40 پرو به کار رفته بود. انتظار می‌رود که گوشی های سری میت ۴۰ اولین محصولاتی باشند که با تراشه ی Kirin 1012 عرضه شوند.

کمپانی TSMC ظرفیت تولید بسیار بالایی دارد، اما چرا هواوی تصمیم گرفته است که سفارش خود را کنسل کند؟ هواوی احتمالاً به این دلیل سفارش خود را کنسل کرده است که تصور میکند شیوع کروناویروس و حضور این کمپانی در لیست سیاه ایالات متحده باعث خواهند شد که میزان فروش محصولات این کمپانی به طرز چشمگیری کاهش یابد. شایان ذکر است که هواوی همچنان نمیتواند به کمپانی های تولید کننده ی آمریکایی تعامل داشته باشد و دولت ترامپ هم شرایط را برای این کمپانی چینی سخت تر میکند. ایالات متحده این اختیار را دارد که صادرات کالاهای خارجی را کنترل کند؛ از طرفی بیش از ۲۵ درصد از قطعات به کار رفته در تراشه های Kirin توسط کمپانی های آمریکایی تولید شده اند. در واقع هدف کاخ سفید این است که دسترسی هواوی به تمام منابع تولید کننده ی قطعات اسمارت فون ها را برای هواوی غیر ممکن کند.

نه تنها تمام ظرفیت تولید تراشه های ۵ نانومتری TSMC پر شده است، بلکه ظرفیت تولید تراشه های ۷ نانومتری نیز تا پایان سال ۲۰۲۰ پر شده است. این کمپانی اعلام کرده است که شیوع بیماری کووید ۱۹ تأثیر قابل توجهی در روند تولید تراشه های ۵ نانومتری نگذاشته است. این کمپانی تایوانی علاوه بر تولید تراشه های A14 Bionic و Kirin 1012، تراشه ی ۵ نانومتری جدید کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۷۵ را نیز تولید خواهد کرد. این تراشه در پرچمداران اندرویدی سال ۲۰۲۱ به کار خواهد رفت.

ناگفته نماند که TSMC پروسه ی تأسیس خط تولید تولید جدید برای ساخت تراشه های ۳ نانومتری در سال ۲۰۲۳ را آغاز کرده است؛ هزینه ی ساخت این خط تولید ۱۹.۵ میلیارد دلار برای TSMC تمام می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

منبع: Phone Arena

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن