جدیدترین سیستم عامل شرکت گوگل چندی پیش به صورت رسمی معرفی شد. بسیاری از ویژگی های اندروید ۱۲ در سیستم عامل‌ شرکت اپل وجود ندارد و به همین دلیل می‌خواهیم به نکات مثبت اندروید ۱۲ که علاقه داریم آن را در iOS 15 ببینیم ، بپردازیم. با آیکلاریفاید همراه باشید.

ویژگی های اندروید ۱۲

چند ویژگی از ویژگی های اندروید ۱۲ که اپل باید آن‌ها را در iOS 15 قرار دهد

خاموش کردن تمامی سنسور‌ها روی گوشی

نوار منو در اندروید ۱۲ درست مانند IOS 14 ، به کاربران نشان می‌دهد که آیا یک برنامه در حال استفاده از میکروفون و دوربین گوشی شما هست یا خیر. در بخش Quick Settings که مشابه کنترل سنتر در iOS است ، گوگل این اجازه را به کاربران می‌دهد که سنسور دوربین و میکروفون را غیر فعال می‌کند.

iOS 15 نیز باید چنین گزینه‌ای را در دسترس کاربران قرار دهد تا بتوانند به سادگی و بدون نیاز به رفتن به بخش Settings ، استفاده از دوربین و میکروفون دستگاه را محدود کنند. برای بسیاری از افراد ، این موضوع می‌تواند آرامش خاطر زیادی را به ارمغان آورد.

 

ساده سازی تنظیمات امنیتی

در اندروید ۱۲ ، شرکت گوگل اقدامات زیادی را برای بالابردن امنیت گوشی‌های خود ، انجام داده است. بخش Privacy Dashboard نمونه‌ی خوبی از این موضوع است که نشان می‌دهد که هر برنامه تا چه میزان از حجم اینترنت شما را مصرف می‌کند و همچنین به چه قسمت‌هایی از گوشی شما مانند موقعیت مکانی یا مخاطبان و دیگر بخش‌ها دسترسی دارد. طراحی این بخش بسیار ساده است و کار با آن و مطالعه‌ی اطلاعات درون آن به راحتی صورت می‌پذیرد. البته که گوگل به دلیل این که خود از تبلیغات درآمد کلانی دارد ، در مورد تبلیغات چندان حرفی نزده است اما با عرضه‌ی iOS 14.5 شرکت اپل به جنگ مستقیم با تبلیغات ناخواسته رفته است.

منوی Privacy در بخش تنظیمات سیستم عامل iOS نیز عملکردی مشابه اندروید را دارد و می‌تواند جزییات زیادی را به مخاطبان ارائه کند اما طراحی آن چندان جالب صورت نگرفته و بهتر است که در iOS 15 ، شرکت اپل فکری را به حال این موضوع کند و حداقل آن را مشابه منو Screen Time گرداند تا مطالعه‌ی اطلاعات ساده‌تر صورت بپذیرد.

 

شخصی سازی بیشتر برای iOS 15

یکی از ویژگی های اندروید ۱۲ ، توانایی بی‌نظیر کاربران در شخصی سازی محیط سیستم عامل است به طوری که در مراسم اخیر گوگل ، طراح این شرکت بیان کرد که با پیشرفت روز‌افزون کامپیوتر‌ و تکنولوژی ، کاربران تمایل بسیاری پیدا کرده‌اند که دستگاهشان منحصر به خودشان باشد و کنترل کاملی را روی آن داشته باشند. او همچنین گفت که فهم این موضوع یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت است.

ویژگی های اندروید ۱۲

بنابراین اندروید بیشتر تمایل دارد تا کاربران به جای پیروی از دستوراتی از پیش تعیین شده ، خود محیط سیستم عاملشان را تعیین کنند و ظاهر برنامه‌ها را بنابر سلیقه‌ی خود شخصی سازی کنند. در اندروید ۱۲ ، زمانی که شما یک والپیپر را برای صفحه‌ی Lock انتخاب می‌کنید ، سیستم به صورت هوشمند و خودکار ، پالت رنگی والپیپر را متوجه می‌شود و به شما این پیشنهاد را می‌دهد که بتوانید از رنگ‌های موجود در والپیپر ، در محیط سیستم عامل خود نیز استفاده کنید تا این محیط ، یک دست شود. این رنگ‌ها می‌توانند در نوتیفیکیشن ، صفحه‌ی قفل ، ویجت‌ها ، تنظیمات و حتی برنامه‌ها استفاده شوند که بسیار فوق‌العاده است.

از آن طرف ، اپل چندان تمایلی به شخصی سازی ندارد و تمامی کاربران آیفون تجربه‌ای یکسان را خواهند داشت. با این حال اخیرا اپل از خود انعطاف بیشتری را نشان داده و به عنوان مثال محصولات جدیدش مانند آیفون ۱۲ و آیپد ایر را در رنگ‌های مختلف عرضه کرده که می‌تواند نوید این را بدهد که این شرکت تمایل دارد تا پیشنهادات و انتخاب‌های بیشتری را پیش روی کاربرانش قرار دهد. البته که انتظارات از اپل بیشتر از صرفا تغییر رنگ تم سیستم عامل است اما اگر همین موضوع را نیز درون سیستم عامل قرار دهد باز هم پیشرفت خوبی به حساب می‌آید.

همچنین یکی دیگر از تغییرات مثبت iOS 14 توانایی تغییر برنامه‌های پیشفرض مرورگر و ایمیل بود و اکنون می‌توان به عنوان مثال فایر فاکس را به جای سافاری به عنوان مرورگر پیشفرض انتخاب کرد. انتظار می‌رود که در نسخه‌ی بعدی اپل این موضوع را فراتر ببرد و شاهد شخصی سازی بیشتری در زمینه‌ی برنامه‌های پیشفرض باشیم. در کل امیدواریم که تغییر ظاهری در iOS 15 صرفا به انتخاب حالت شب و حالت روشن در سیستم عامل محدود نشود.

 

بیشتر بخوانید: