انتظار می‌رود که هفته‌ی آینده نسخه‌ی کامل اندروید ۱۲ در رویداد Google I/O معرفی شود و به همین دلیل ، وقت آن رسیده که تمام اطلاعاتی را که از این سیستم عامل در اختیار داریم ، با همدیگر مرور کنیم. با آیکلاریفاید همراه باشید.

اندروید ۱۲

تمام اطلاعاتی که تا به این لحظه از اندروید ۱۲ در اختیار داریم

زمان عرضه اندروید ۱۲

گوگل هنوز به طور رسمی این موضوع را اعلام نکرده اما به طور کلی توقع داریم این اتفاق در حوالی ماه بی‌افتد چرا که اندروید ۱۰ و ۱۱ نیز در این ماه عرضه شده‌اند.

 

آیا می‌توان بتای اندروید ۱۲ را دانلود کرد؟

بتای جدیدترین سیستم عامل گوگل در حال حاضر برای توسعه‌دهندگان در دسترس است با این حال ، همان طور که از نامش پیدا است ، این نسخه‌ی کاملی نیست و از باگ‌های زیادی رنچ می‌برد که حتی می‌تواند به دستگاه شما آسیب برساند. بنابراین سعی کنید که از دستگاهی ثانوی برای استفاده از بتا بهره ببرید. معمولا در اواخر ماه می ، گوگل نسخه‌ای عمومی از بتا را عرضه می‌کند و اگر می‌خواهید که حتما بتا را دریافت کنید ،‌ برای نسخه‌ی عمومی منتظر بمانید چرا که باگ‌های کمتری دارد.

رویداد Google I/O

 

چگونه می‌توان به جدیدترین نسخه سیستم عامل را به روز کرد؟

این که چه زمانی اندروید ۱۲ برای گوشی شما عرضه شود، به مدل و سازنده‌ی آن برمی‌گردد. با این حال هر زمان که این اتفاق افتاد می‌تواند با رفتن به System > Advanced > System update > Check for update گوشی خود را به روز کنید.

 

چه دستگاه‌هایی اندروید ‍۱۲ را دریافت می‌کنند؟

به دلیل تعدد بالای گوشی‌های اندرویدی ، نمی‌توان تمامی آن‌ها را در این مقاله فهرست کرد اما به طور کلی گوشی‌های جدید شرکت‌های گوگل، سامسونگ ، هواوی، شیائومی ، موتورولا ، نوکیا ، وان پلاس‌، اوپو و ال جی به اندروید ۱۲ به روز می‌شوند. فهرست کامل و دقیق این دستگاه‌ها را می‌توانید از طریق این لینک مطالعه کنید. به طور خلاصه نیز تاریخ عرضه‌ی حدودی به شرح زیر است:

  • گوشی‌های گلکسی سامسونگ: بتا در ماه اکتبر و عرضه در دسامبر ۲۰۲۱
  • گوشی‌های ال جی: عرضه در ژانویه ۲۰۲۲
  • گوشی‌های وان پلاس: بتا در ماه سپتامبر ، عرضه در ماه اکتبر
  • گوشی‌های موتورولا: بتا در ماه سپتامبر ، عرضه در ژانویه ۲۰۲۲
  • گوشی‌های نوکیا: عرضه از ماه اکتبر ۲۰۲۱ به بعد
  • گوشی‌های اوپو، ویو، و ریلمی: عرضه در پاییز ۲۰۲۱
  • گوشی‌های سونی : عرضه در دسامبر ۲۰۲۱

ویژگی‌های جدید اندروید ۱۲

چندین ویژگی‌ جدید تا آن‌جا که می‌دانیم درون سیستم عامل جدید شرکت گوگل قرار داده شده‌اند که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

ویژگی‌های امنیتی برای برنامه‌ها

اکنون سیستم عامل به شما می‌گوید که برنامه‌ها چگونه از کوکی‌ها استفاده می‌کنند و همچنین چه برنامه‌هایی اطلاعات شخصی شما را استخراج می‌کنند. البته در نظر داشته باشید که این ویژگی‌ بسیار محدودتر از آن چیزی است که در iOS 14 و برچسب‌های امنیتی شرکت اپل برای هر برنامه مشاهده کرده‌ایم اما با این وجود ، قرار داد ویژگی‌های امنیتی توسط گوگل ، بازهم قدمی مثبت به حساب می‌آید. همچنین هنگام استفاده از میکروفون و دوربین درست مانند iOS ، نوری نارنجی یا سبز رنگ در بالای صفحه ظاهر می‌شود تا بدانید که اکنون یک برنامه دارد از این موارد استفاده می‌کند.

طراحی مجدد نوتیفیکیشن‌ها

گوگل در حال تغییر ظاهر نوتیفیکیشن‌ها است تا آن‌ها را مدرن‌تر کند. اکنون وقتی شما روی یکی از آن‌ها ضربه می‌زنید ، سیستم شما را مستقیما به داخل برنامه می‌برد و دیگر خبری از مراحل اضافی نیست. این موضوع باعث سرعت عملیات‌های مختلف توسط کاربر می‌شود.

همچنین سیستم عامل جدید شامل دکمه‌ای است که باعث می‌شود تا نوتیفیکیشن‌های غیر مهم را دریافت نکنید. همچنین می‌توان از طریق هوش مصنوعی نوتیفیکیشن برنامه‌هایی که برای هر کاربر اولویت بیشتری دارند ، در بالاتر قرار داد.

دوبار ضربه زدن

می‌توانید از پشت دستگاه خود به عنوان دکمه‌ای جانبی استفاده کنید. روند کار به این صورت است که با دوبار ضربه زدن به پشت گوشی ، می‌توان دستگاه‌ را به گونه‌ای تنظیم کرد که اسکرین شات بگیرد ، یا دستیار صوتی را فعال کند ، یا کارهایی از این قبیل.ویژگی دو بار ضربه زدن برای اولین بار شایعه شده بود که در اندروید ۱۱ در دسترس قرار می‌گیرد که این موضوع صحت نداشت و اکنون قرار است که در اندروید ۱۲ ، به جای ویژگی منقضی شده‌ی Active Edge شاهد آن باشیم. گوگل به طور قطعی روی این گزینه در رویداد پیش رو Google I/O مانور زیادی خواهد داد. این ویژگی پیش از این در آیفون‌ها مشاهده شده بود و حال به نظر می‌رسد که اندروید نیز آن استفاده خواهد کرد.

حالت تک دستی

در این حالت ظاهر رابط کاربری به گونه‌ای تنظیم می‌شود که کار کردن با یک دست را برای کاربران ساده کند. به عنوان مثال نوار جستجو به پایین صفحه می‌آید تا دسترسی به آن با یک دست ممکن باشد. این ویژگی نیز پیش از این در iOS وجود داشت اما ظاهرا اندروید به گونه‌ای صفحه را تنظیم خواهد کرد که بتوان با یک دست به تمام صفحه دسترسی داشت. در آیفون صفحه به پایین کشیده شده و بسیاری از ویژگی‌ها در حالت تک دستی از بین خواهد رفت که این موضوع در مورد اندروید صدق نخواهد کرد.

به خواب رفتن (Hibernation) برنامه‌ها

ظاهرا گوگل در حال یافتن راهی برای کاهش استفاده از حافظه‌ی رم در گوشی‌های اندرویدی است و در نسخه‌ی بعدی ، پس استفاده نکردن طولانی از برنامه‌ها ، آن‌ها به حالت Hibernate می‌روند و دیگر بیهوده در پس زمینه باز نمی‌مانند تا در مصرف حافظه‌ی رم صرفه جویی شده و سرعت دستگاه نیز بالاتر برود.

 

تغییرات ظاهری

ویجتی جدید برای کاربران اندرویدی به نمایش در خواهد آمد که در آن تماس‌های از دست رفته و پیام‌ها (SMS) به نمایش درمی‌آیند. این ویجت ظاهری بسیار مدرن و جذاب را به رابط کاربری اضافه می‌کند.

صحبت از رابط کاربری شد، جدای از تغییراتی که در نوتیفیکیشن‌ها اعمال شده که کمی بالاتر به آن اشاره شد، گوگل بخش Quick Settings را نیز دستخوش تغییر کرده است و اکنون به جای شش گزینه ، تنها چهار گزینه هنگام پایین کشیدن نوار نوتیفیکیشن ، به نمایش در می‌آید و به همین دلیل ، آیکون‌های گزینه‌ها نیز بزرگ‌تر از پیشین شده‌اند. محل قرار گیری ساعت و تاریخ نیز با یکدیگر جا به جا شده و همچنین اکنون می‌توان با ضربه زدن روی گزینه‌ی کناری ، متوجه شد که هر برنامه در حال حاضر از میکروفون یا دوربین شما استفاده می‌کند یا خیر. همچنین گزینه‌ای به نام Sensors Off نیز درون سیستم عامل تعبیه شده تا تمامی سنسور‌ها تنها با یک ضربه از کار بی‌افتند و دیگر کسی نتواند از گوشی‌ آن‌ها سو استفاده کند.

 

 

چرخاندن تصویر براساس موقعیت سر کاربر

از قرار معلوم ،‌ می‌توان گزینه‌ای را فعال کرد(فعلا در گوشی‌های پیکسل) که با توجه به موقعیت سر کاربر ، گوشی به حالت پرتره یا Landscape درآید و دیگر نیازی به چرخاندن خود گوشی توسط کاربران نیست.

 

مدیریت سطل زباله

اندروید یک سطل زباله مخفی دارد که در اندروید ۱۲ شما می‌توانید آن را مدیریت کرده و مشاهده کنید که این سطل زباله تا چه میزان از حافظه‌ی گوشی شما را به خود اختصاص داده تا در صورت نیاز ، آن را خالی کنید.

 

ویژگی‌های دیگر اندروید ۱۲:

  • پشتیبانی از دستگاه‌های با گوشه‌ی گرد
  • برنامه های پیام رسانی برای حذف اعلان های صفحه قفل می توانند احراز هویت شوند.
  • سوایپ کردن برای بازگشت صفحه اصلی در حالت تمام صفحه ، به غیر از هنگام بازی.
  • کپی کردن ساده‌تر محتوا (تصاویر ، ویدئو) بین برنامه ها
  • نوتیفیکیشن‌های جدید با قابلیت شخصی‌سازی بیشتر و انیمیشن‌های روان‌تر
  • حالت تک دستی
  • آپدیت شدن بسیاری از ویژگی‌ها از پلی استور به جای بخش آپدیت سیستم عامل
  • شخصی سازی بیشتر رابط کاربری برای گوشی‌های تاشو
  • اسکرین‌شات های اسکرول شونده (برای تصویر‌برداری از کل صفحه‌ی مرورگر یا شبکه‌های اجتماعی
  • قرار دادن ایموجی روی اسکرین شات
  • به خواب رفتن برنامه‌ها
  • چرخیدن صفحه به صورت هوشمند
  • به اشتراک‌گذاری رمز وای‌فای به اطرافیان
  • دو بار ضربه زدن به پشت دستگاه برای صدور دستور‌های جدید
  • ویژگی‌های امنیتی جدید
  • پشتیبانی از ویدیو‌های HEBC در برنامه‌ها
  • پشتیبانی از فرمت AVIF در تصاویر

بیشتر بخوانید: