اپل چندی پیش از اولین هدفون دورگوشی خود رونمایی کرد. محصولی که با برچسب قیمتی ۵۴۹ دلاری باعث سر و صدای زیادی شد. حال سایت The Verge در بررسی ایرپادز مکس خود، به این سوال پاسخ می‌دهد که کیفیت کلی این محصول به چه صورت است. با آیکلاریفاید همراه باشید.

بررسی ایرپادز مکس

بررسی ایرپادز مکس اپل ؛ کیفیت بالا در ازای مبلغی گزاف

برچسب قیمتی ۵۴۹ دلاری اپل برای هدفون‌های جدیدش ، آن را به محصولی لوکس تبدیل می‌کند. با این حال هدفون‌های گران قیمت‌تری نیز در بازار وجود دارند که البته مقایسه ایرپادز مکس با آن‌ها کار درستی نیست چرا که معمولا هدفون‌های با سیم استودیو پشت باز را باید به یک آمپلی فایر جدا متصل کنید و کاربری آن‌ها با ایرپادز مکس تفاوتی اساسی دارند.

همین ابتدا باید گفت که هدفون‌هایی مانند Sony 100XM4s یا Bose Noise Canceling Headphone 700 با قیمت‌هایی بسیار کمتر وجود دارند که تفریبا همین کارایی ایرپادز مکس را ارائه می‌دهند. پس چه چیزی هدفون جدید اپل را خاص کرده است؟ خب ، این هدفون‌ها از از آلومینیوم ساخته شده‌اند و با این حال، راحتی زیادی را با آن‌ها جس خواهید کرد ، ویژگی صدای فضایی آن را در جای دیگری تقریبا نمی‌توان یافت و ویژگی نویز کنسلینگ نیز فوق‌العاده عمل می‌کند.

سری این هدفون از جنس فولاد ضد زنگ است و دور آن را پلی اورتان نرم گرفته است. سایبان توری شکل بالای این سری، باعث می‌شود تا وزن زیاد هدفون (به دلیل استفاده از فلز در بدنه) به سر شما فشار زیادی را نیاورد. همچنین گوشی‌ها نیز می‌توانند در جای خود بچرخند تا به درستی روی گوش شما قرار گیرند و از طرفی دیگر نیز ارتفاع هدفون را می‌توان توسط پایه‌های فولادی تلسکوپی و لغزان ، تنظیم کرد. متاسفانه گوشی‌های هدفون برای کمتر جا گرفتن هنگامی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، جمع نمی‌شوند.

کوسن گوشی‌ها از جنس فوم حافظه دار است و در آن‌ها منفذ‌هایی نیز برای تنفس پوست وجود دارد که باعث می‌شود گوش به این زودی‌ها عرق نکند و احساس خستگی نکنید. قرار دادن آن‌ها روی گوش اصلا احساس ناخوشایندی نمی‌دهد و اندازه‌ی آن‌ها طوری است که برای هر گوشی مناسب باشد. همچنین این کوسن‌ها به راحتی از جای خود در می‌آیند و دوباره آن‌ها را می‌توان به کمک مغناطیس به بدنه‌ی هدفون متصل کرد‌ (که کاری لذتبخش است). البته که پیشنهاد می‌کنیم رنگ‌های تیره‌ی این هدفون را تهیه کنید چرا که حتی در لحظه‌ی نوشتن این نقد نیز کوسن‌ها کمی کدر شده بودند و تمیز کردن آن‌ها نیز با اینکه ممکن است، اما چندان توصیه نمی‌شود. از طرفی نیز اپل هر جفت کوسن را به طور جدا ۶۹ دلار به فروش می‌رساند که رقمی گزاف است.

با نگاهی به بدنه‌ی ایرپادز مکس، به راحتی می‌توانیم یک دکمه‌ی چرخان و یک دکمه‌ی معمولی را مشاهده کنیم. از دکمه‌ی معمولی برای فعال کردن نویز کنسلینگ می‌توان استفاده کرد و از دکمه‌ی چرخان نیز برای کنترل موسیقی، پاسخ به تماس و کم و زیاد کردن صدا استفاده می‌شود. متاسفانه خبری از دکمه‌ی پاور در این هدفون نیست. البته که نیازی به نگرانی در مورد باتری وجود ندارد چرا که با رها کردن ایرپاد حتی بدون قرار دادن آن در کیس هوشمند، چندان باتری زیادی مصرف نشد.

در اطراف AirPods Max بریدگی زیادی برای میکروفون ها و حسگرها وجود دارد – در کل ۹ میکروفون وجود دارد که هشت مورد از آنها برای حذف صدا استفاده می شود – و در پشت آن بالشتک های گوش ، درایورهای قدرتمند ۴۰ میلی متری با طراحی سفارشی قرار دارند. اپل می‌گوید که موتور مغناطیسی این درایور‌ها از اسپیکر‌های بزرگ الهام گرفته شده‌اند و به همین دلیل حتی در صدای بالا، شاهد مخدوش شدن کیفیت نمی‌شویم.

اما کیفیت صدا چگونه است؟ اپل با استفاده از تراشه‌های H1 در گوشی‌های هدفون و میکروفون‌های آن، به طور منظم در حال اندازه‌گیری آن چیزی است که می‌شنوید و به خوبی با توجه به آن، EQ را تنظیم می‌کند. نتیجه‌ی این موضوع صدایی محکم و در عین حال صاف شده است که باس کافی را در صورت لزوم دریافت می‌کند اما اصلا خسته کننده نمی‌شود. جداسازی ساز‌ها به خوبی صورت می‌پذیرد و صرف نظر از ژانر، می‌توانید از این هدفون لذت کافی را ببریدو با این حال کیفیت این هدفون قابل مقایسه با هدفون‌های با سیم و استودیویی نیست که قیمتی بالای ۱۰۰۰ دلار دارند.

نویز کنسلینگ ایرپادز مکس در کلام شگفت انگیز است. این هدفون به خوبی می‌تواند صدای اطراف را مدیریت کند تا هیچ صوتی مزاحم شنیدن موسیقی مورد علاقه شما نشود. شاید بتوان گفت که اکنون یک رقیب جدی برای نویز کنسلینگ هدفون XM4s سونی ظاهر شده است و جان قهرمانی را با آن شریک شده است (تشخیص اینکه کدام یک بهتر عمل می‌کنند واقعا سخت است). همچنین ویژگی صدای فضایی نیز به خوبی شما را در حس و حال یک فیلم فرو می‌برد و دقیقا صداها را به صورت مجازی در همان جایی که در فیلم پخش می‌شوند، ارائه می‌دهد. مهم نیست سر خود را به چه سمتی نگه دارید، صدای ایرپادز مکس به دلیل سنسور‌هایی که در آن تعبیه شده است، همیشه در جای درست پخش می‌شود و این موضوع حس استفاده از یک سیستم اتموس ۷.۱ واقعی را به شما القا می‌کند.

اتصال ایرپادز مکس به آیفون و آیپد به سادگی صورت می‌پذیرد و کافی است که هدفون خود را در کنار یکی از دستگاه‌های ذکر شده نگه دارید تا به سادگی به صورت خودکار به یکدیگر متصل شوند.

رسیدیم به بدترین قسمت ایرپادز مکس یعنی، کیس هوشمند آن. این کیس محافظت چندانی را از هدفون ارزشمند شما به ارمغان نمی‌آورد و همچنین ظاهر آن واقعا خنده‌دار است و همین حالا نیز مردم در اینترنت به تمسخر آن پرداخته‌اند. انتظار می‌رود که به زودی کیس‌های بهتری توسط سازندگان ترد پارتی برای این هدفون عرضه شوند. واقعا این کیس به قدری بد است که وجود آن در چنین محصول با کیفیتی ، وصله‌ی ناجوری به شمار می‌رود. قرار دادن هدفون در این کیس، آن را به حالت ذخیره‌ی انرژی می‌برد و در واقع، راه حلی است برای نداشتن دکمه‌ی پاور که به نظر اصلا راه حل مناسبی به شمار نمی‌رود.

بررسی ایرپادز مکس

نکته‌ی منفی دیگری که در مورد این هدفون وجود دارد، نداشتن جک ۳.۵ میلی‌متری است. در واقع ایرپادز مکس تنها دارای یک درگاه Lightning است و برای شنیدن صدا از طریق سیم، باید کابل ۳۵ دلاری آن را به صورت جداگانه خریداری کنید. ( کابل‌های Aux معمولی را نمی‌توان به دو دانگل متصل کرد). این که اپل حتی یک کابل را نیز در جعبه‌ی هدفون ۵۴۹ دلاری خود قرار نداده است، موضوع عجیبی نیست و دیگر کاربران باید به این رفتار‌های اپل عادت کرده باشند. با این حال دلیل نمی‌شود که از آن‌ها به خاطر این عمل خرده نگیریم.

باتری ایرپادز مکس نیز در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارد. عمر باتری حتی با وجود روشن گذاشتن نویز کنسلینگ حدود ۲۰ ساعت است که تنها با ۵ دقیقه شارژ، می‌توان یک ساعت و نیم به شنیدن موسیقی پرداخت.

همان طور که اشاره شد، بدنه‌ی هدفون اپل از جنس آلومینیوم است و این موضوع ، آن را به هدفون سنگینی با وزن ۳۸۵ گرم تبدیل می‌کند. در مقام مقایسه بد نیست اشاره کنیم که هدفون‌های Sony یا Bose حدود ۲۵۴ گرم وزن دارند و به همین دلیل، قطعا وزن بالای این هدفون هنگام ورزش کردن یا تکان خوردن، کمی از راحتی آن روی گوش می‌کاهد. اگر از مشکلات گردن رنج می‌برید ، شاید باید در مورد خرید این هدفون تجدید نظر کنید.

مورد دیگر نیز مربوط می‌شود به اینکه اپل هنوز در سرویس‌های استریم خود از فرمت ۲۵۶کیلوبایتی ACC استفاده می‌کند در حال که سرویس‌هایی مانند Amazon Music و Tidal کیفیت بهتری را ارائه می‌دهند. در هدفون‌های سونی، یک کدک بیسیم به نام LDAC وجود دارد که کیفیتی معادل پخش موسیقی از روی CD را به مخاطبان ارائه می‌دهد و اپل به نظر نمی‌رسد که تمایلی به استفاده از این فرمت در سرویس‌های خود داشته باشد اما خب با توجه به برچسب قیمتی ۵۵۰ دلاری، تمایل داشتیم تا این ویژگی را نیز در هدفون اپل ببینیم.

در مجموع نمی‌توان در مورد آینده‌ی این هدفون چندان مطمئن بود، بله ایرپادز مکس هدفون بسیار با کیفیتی است اما ممکن است به سرنوشت هوم پاد که آن هم با قیمت زیادی عرضه شد، دچار شود و در نهایت اپل مجبور شود تا قیمت آن را کاهش دهد. خرید این هدفون را نمی‌توان به هر کسی توصیه کرد چرا که برخی ممکن است فکر کنند که این هدفون نسبت به قیمتیش، ویژگی‌های زیادی را ارائه نمی‌دهد. اما برخی دیگر نیز به اکوسیستم اپل بسیار علاقه نشان می‌دهند و ویژگی‌هایی مانند صدای فضایی، نویز کنسلینگ، جفت شدن آسان با دستگاه‌های اپلی و بدنه‌ی آلومینیومی را دلایل موجهی برای خرید ایرپادز مکس بدانند.