بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰: تبلتی که بیشتر از همیشه به مک بوک نزدیک شده است

بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰ | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰ – وقتی یک جفت کفش گران قیمت میپوشید، یا روی یک مبل نرم لم میدهید یا وقتی که با یک لپتاپ که کیبورد عالی دارد تایپ میکنید یک حس راحتی و سرخوشی دارید. این دقیقا همان حسی است که من در نیم ساعت اولی که میخواستم با استفاده از ترک‌پد روی آیپد کار کنم داشتم.

روی میز کارم یک کیبورد و یک ترکپد داشتم و با استفاده از آنها روی یک نمایشگر فوق العاده زیبای ۱۲.۹ اینچی کار میکردم. حس کار کردن با این دیوایس دقیقا مشابه با یک لپتاپ است.

 

بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰

 

با کمی تردید میتوانم بگویم که تمام مشکلات آیپد حل شده است. استفاده از ترک‌پد واقعی با آیپد یک حس جادویی است که تا به حال مشابه آن را تجربه نکرده بودم.

حالا که در خانه هستم و جایی نمیروم، داشتن یک دیوایس اپل که بتوانم تمام کارهایم را با آن انجام دهم واقعا دلنشین است. بله، آیپد پروی جدید دقیقا همان دیوایسی است که دارم از آن حرف میزنم. تنها مشکل آن شاید قیمتش باشد که آن را به وسیله‌ای لوکس تبدیل کرده است.

 

جایی که ترک‌پد میدرخشد

 

نشانگر ماوس روی نمایشگر که با نزدیک شدن به آیکون ها به شکل آن ها درمی‌آید واقعا دوست داشتنی است. این تجربه جدید مثل ادغام ترک‌پد با نمایشگرهای لمسی است. این حس بسیار طبیعی‌تر و بهتر از پشتیبانی نصفه و نیمه از موس در iOS 13 است.

کنترل های چند لمسی هم دقیقا همانطوری عمل میکنند که به آن عادت دارم و این برای من بسیار لذت بخش است: سه انگشت برای بیرون رفتن از برنامه، دو انگشت برای جابجایی بین صفحه‌های برنامه‌، کشیدن سه انگشت به بالا برای انتخاب برنامه‌ای که باز است، کشیدن سه انگشت به چپ و راست برای جابجایی بین برنامه‌های متفاوت. حالا میتوانم به جای لمس نمایشگر از کلیک استفاده کنم و کلیک دو انگشتی هم همان کاری را میکند که با نگه داشتن انگشت روی نمایشگر آیپد انجام میشد، یعنی باز کردن منویی از آیتم های متفاوت. به جرات میتوانم بگویم که حس کار کردن با ترک‌پد حتی بهتر از لمس خود نمایشگر آیپد است، حداقل موقع کار کردن اینطور است.

 

بررسی آیپد پرو 2020 | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰
بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰ | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰

 

جایی که ترک‌پد هنوز عجیب است

 

وقتی میخواستم نوشته‌هایم را ویرایش کنم از ترک‌پد استفاده میکردم، در حقیقت این بررسی را با استفاده از آیپد پرو نوشته‌ام. هرچند ویرایش نوشته با استفاده از ترک‌پد آیپد مشابه ترک‌پد یک لپتاپ نیست. کلیک کردن و کشیدن روی ترک‌پد همیشه نوشته را انتخاب نمیکند، برخی مواقع خود نشانگر موس جابه‌جا میشود بدون اینکه متن انتخاب شود. این گیر کردن بعضا باعث میشود تجربه کار با آن اذیت کننده باشد. به نظر میرسد که حل این مشکل بسیار راحت باشد، اما نحوه فعلی انتخاب متن سرعت کار را پائین می‌آورد. اپل برنامه های اصلی خودش را برای سازگاری با این ویژگی ها به زودی آپدیت خواهد کرد و به نظر میرسد بسیاری از این مشکلات با آپدیت حل شوند.

همچنین خیلی بهتر میشد اگر میتوانستم با سرعت بیشتری بین پنجره‌های باز یک برنامه جابجا شوم. قابلیت Slide Over (اسم انتخابی اپل برای قابلیتی که میتوانید یک برنامه را به صورت شناور روی برنامه اصلی باز کنید) هم با ترک‌پد چندان خوب کار نمیکند. قابلیت باز کردن دو برنامه همزمان هم چنین مشکلی دارد. سیستم عامل آیپد نیاز به یک آپدیت دارد تا قابلیت‌های مالتی تسکینگ آن بهتر شوند. هرچند همین حالا هم میتوانم برنامه‌های زیادی را باز کنم و بین آن‌ها جابجا بشوم اما این کار دقیقا حس لذت بخشی که به دنبالش هستم را به من نمیدهد.

 

بررسی آیپد پرو 2020 | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰
بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰ | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰

 

امکانات عجیب و غریب واقعیت افزوده (AR)

 

هنوز نمیدانم هدف نهایی از قرار دادن یک سنسور لیدار پشت آیپد پرو چه میتواند باشد. اپل با سرعت در حال حرکت به سمت تکنولوژی AR است که احتمالا با معرفی یک هدست یا عینک واقعیت افزوده به مقصد برسد. سنسور لیدار اولین سخت افزاری است که آینده اپل را نشان میدهد. برد ۵ متری سنسور و قابلیت شبیه سازی سه بعدی محیط دقیقا چیزی است که در یک هدست AR هم به آن نیاز داریم. احتمالا این سنسور را در آیفون های آینده هم خواهیم دید.

من سال ها پیش که با برنامه دوربین Occipital در آیپد کار میکردم میتوانستم چنین چیزی را پیش بینی کنم. همچنین در گذشته موبایل های Tango گوگل هم بودند که میتوانستند عمق محیط را بسنجند و فضا را اسکن کنند. روش اپل احتمالا خیلی بهتر باشد اما من هنوز برنامه‌ای پیدا نکرده‌ام که بتوانم قابلیت های آن را بررسی کنم. این قابلیت به نوعی ورژن ارتقا یافته دوربین TrueDepth است که در جلوی آیفون های X به بعد و در آیپد پرو وجود دارد.

برنامه هایی که از ARKit اپل استفاده میکنند سریع تر بارگزاری میشوند و عملکرد خوبی دارند اما این تنها نوک کوه یخ است. اسکن سه بعدی اشیا و شبیه سازی پیرامون، این ها واقعا عجیب هستند و من بسیار کنجکاوم که قدم بعدی دنیای تکنولوژی و اپل چه خواهد بود. البته این قابلیت کمی حرفه‌ای است و شاید بسیاری از کاربران اصلا به آن احتیاجی نداشته باشند. همین الان هم برخی برنامه ها هستند که بدون استفاده از سخت افزارهای سنجش عمق و با استفاده از راه هایی دیگر میتوانند محیط را اسکن کنند.

این قدم بزرگی برای اپل است و من شدیدا مشتاق دیدن برنامه‌هایی هستم که از آن استفاده خواهند کرد. اما چون فعلا کار خاصی نمیتوان با آن انجام داد، از قضاوت آن خودداری میکنم.

 

بررسی آیپد پرو 2020 | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰
بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰ | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰

 

باقی قسمت ها تقریبا همان آیپد پروی قبلی هستند

 

طبق نتایج Geekbench 5، پردازنده جدید A12Z در سرعت و عملکرد تفاوت چندانی نسبت به آیپد پروی معرفی شده در اکتبر ۲۰۱۸ ندارد. البته خود اپل هم ادعای افزایش سرعت این تبلت را نداشته است اما گفته که گرافیک آن ارتقا یافته و مدیریت حرارت تولید شده هم، برای پایداری عملکرد آن، بهتر شده است. عجیب است اما چیپ جدید آیپد بر پایه A13 استفاده شده در آیفون های سری ۱۱ نیست. ولی با همه‌ی این ها آیپد پروی جدید عملکرد و سرعت فوق العاده‌ای دارد و از نظر فنی قدرتمندترین دیوایس iOS فعلی است.

طراحی آن هم در هیچ کجا تفاوتی با نسل قبل نداشته است: همان نمایشگر OLED رتینا، همان دوربین FaceID در پنل جلویی، همان پورت USB-C و همان بخش مغناطیسی برای اتصال قلم اپل؛ همه‌ی این بخش ها درست شبیه همان چیزی هستند که در آیپد پروی قبلی بودند. تنها تغییر ظاهری آن بخش دوربین در پنل پشتی است که در یک ماژول مربعی جای گرفته و مشابه آیفون های ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس است و باعث میشود که نتوانید از کیس آیپد پروی قبلی خود استفاده کنید.

حافظه داخلی مدل پایه این آیپد هم از ۶۴ به ۱۲۸ گیگابایت رسیده است. هر چند در صورتی که کار گرافیکی میکنید و یا عکس و ویدئوی زیادی دارید انتخاب نمونه ۲۵۶ گیگابایتی میتواند بهتر باشد.

البته برخی بهبودهای دیگر هم وجود دارند، مثل Wi-Fi 6 که باعث افزایش سرعت اتصال شما به شبکه اینترنت میشود و میکروفون های روی صفحه. اما در حالت کلی آیپد پرو ۲۰۲۰ تفاوت چشمگیری با ورژن ۲۰۱۸ خود ندارد.

 

بررسی آیپد پرو 2020 | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰
بررسی آیپد پرو ۲۰۲۰ | نقد آیپد پرو ۲۰۲۰

 

میتوانید در آیپد ارزان تر خود هم از ترک‌پد استفاده کنید

 

خبر خوب این است که پشتیبانی از ترک‌پد به مدل های زیادی از آیپد می‌آید. یعنی میتوانید آیپد قبلی خود را نگه دارید و با یک آپدیت نرم افزاری رایگان، پشتیبانی از ترک‌پد را به آن اضافه کنید.

این آیپد بهترین آیپدی است که تا به حال از ان استفاده کرده‌ام. همچنین این آیپد بسیار نزدیک به این است که بشود از آن به عنوان تنها وسیله الکترونیکی استفاده کرد اما هنوز به آن سطح نرسیده است و من هنوز هم از لپتاپم استفاده میکنم.

 

نقد آیپد پرو ۲۰۲۰

نقاط قوت

  • پشتیبانی از ترک‌پد خوب و کاربردی است
  • بهبود میکروفون های روی آیپد
  • دوربین اسکن سه بعدی محیط
  • پشتیبانی از Wi-Fi 6
  • حافظه ۱۲۸ گیگابایتی در مدل پایه

 

نقاط ضعف

  • طراحی مشابه با آیپد پرو ۲۰۱۸
  • قیمت آن با خرید لوازم جانبی بسیار بیشتر میشود
  • هیچ برنامه‌ای برای تست قابلیت های AR وجود ندارد
  • سرعت آن نسبت به آیپد پرو ۲۰۱۸ چندان زیاد نیست

 

 

بیشتر بخوانید:

 

( نقد آیپد پرو ۲۰۲۰ )

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن