روند معمول اپل، رونمایی از نسل جدید آیفون‌ها در ماه سپتامبر است. سال ۲۰۲۰ را با هر صفتی می‌توان توصیف کرد، به جز «معمولی»؛ بنابراین طبیعی است که از آیفون ۱۲ هم در این ماه خبری نبود. با این وجود، آیفون‌های جدید در راه‌اند و شایعات جدیدی در مورد صفحه نمایش آیفون ۱۲ منتشر شده که نیاز به بررسی و توضیح بیشتری دارد. با آی‌کلاریفاید همراه باشید.

 

به نظر می‌رسد که صفحه نمایش آیفون ۱۲ از نوع OLED خواهد بود

ما هنوز دقیقاً نمی‌دانیم که انتظار چه چیزهایی را باید داشته باشیم؛ ولی یکی از شایعات جذاب پیرامون آیفون ۱۲، مجهز شدن تمام مدل‌های آن به نمایشگرهای OLED است.

اگر چندان پیگیر حوزه‌ی تکنولوژی نیستید، جالب است بدانید که پنل‌های اولد مدتی است که در تمامی تلفن‌های هوشمند پرچمدار و قدرتمندتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. مدل‌های گران‌قیمت‌تر آیفون‌های نسل قبل نیز از همین پنل‌ها استفاده می‌کنند؛ ولی امسال، اولین سالی است که اپل تصمیم گرفته از نمایشگر اولد در تمام مدل‌های آیفون ۱۲ استفاده کند.

 

نمایشگر اولد چیست؟

صفحه نمایش آیفون 12

حتی اگر متخصص تکنولوژی نمایشگر هم نباشید، قطعاً واژه‌ی LED به گوشتان خورده است. این حروف، مخففی برای عبارت Light-Emitting Diode هستند که معنای بسیار گسترده‌ای دارد و می‌تواند از پیکسل‌های تلویزیون شما تا چراغ چشمک‌زن کوچک روی شارژرتان را در بر بگیرد. همان‌طور که احتمالا حدس زده‌اید، OLED نیز عضوی از خانواده‌ی LED است؛ ولی آن حرف O گرد و دوست‌داشتنی، تفاوت بسیار بزرگی را در عملکرد آن رقم می‌زند.

Organic Light-Emitting Diode هدفی مشابه با سایر انواع LED دارد؛ ولی عملکرد آن بسیار متفاوت است. LEDهای عادی ممکن است از ترکیباتی مانند سیلیکون برای نورپراکنی استفاده کنند؛ ولی اولد از ترکیبات طبیعی (یا اصطلاحاً، ارگانیک) برای این امر استفاده می‌کند. این ترکیبات، به صورت لایه‌ای نازک در میان دو فرستنده قرار می‌گیرند.

اطلاعات بسیار زیادی برای درک نحوه‌ی عملکرد این تکنولوژی مورد نیاز است و اگر بخواهید تکنولوژی AMOLED را نیز در این توضیحات دخیل کنید، احتمالاً حسابی گیج خواهید شد (فقط در همین حد بدانید که این کلمه هم مخففی برای عبارت Active Matrix Organic Light-Emitting Diode است). بسیاری از دستگاه‌های هوشمند امروزی از امولد در نمایشگرهای خود استفاده می‌کنند و آن را به عنوان نکته‌ای مثبت، در تبلیغاتشان نیز مطرح می‌نمایند.

امولد راهکاری برای نمایش تصاویر بر روی نمایشگر‌های اولد است. در این نمایشگرها، هر پیکسل ترانزیستور و کاپاسیتور جداگانه و مختص به خودش را دارد که نقطه‌ی مقابل نمایشگرهای PMOLED است. در واقع، وجود ترانزیستورهای جداگانه برای هر پیکسل، به سخت‌افزار اجازه می‌دهد تا کنترل و نظارت بیشتری بر روی نمایشگر داشته‌باشد . در نوع PMOLED تنها کنترل سطرها و ستون‌ها امکان‌پذیر است که شاید چندان مطلوب نباشد.

 

OLED چه تفاوتی با نمایشگر فعلی تلفن من دارد؟

صفحه نمایش آیفون 12

اولد می‌تواند جایگزینی مناسب برای تکنولوژی LCD (نمایشگرهای کریستال مایع) باشد. احتمال دارد که شما همین الان در حال مطالعه‌ی این مقاله بر روی یک LCD باشید. به عنوان مثال، تمامی آیفون‌های پیش از آیفون ایکس از LCD استفاده می‌کنند و مدل پایه‌ی آیفون ۱۱ نیز به همین تکنولوژی مجهز شده‌است. باقی مدل‌های آیفون (شامل آیفون‌های X، XS و مدل‌های حرفه‌ای‌تر آیفون ۱۱) از پنل OLED استفاده می‌کنند.

مهم‌ترین تفاوت میان OLED و LCD، وجود نوری به نام «نور پس‌زمینه» یا Backlight است. نمایشگرهای اولد از فیلم ارگانیکی که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، استفاده می‌کند تا به کمک عبور جریان الکتریکی، نوری را تولید و منعکس نماید. به بیان دیگر، OLED می‌تواند بدون نیاز به منبع نور جداگانه، نور مورد نیاز خودش را تولید کند و نیازی به نور پس‌زمینه ندارد. LCD در دهه‌های گذشته خدمات بزرگی را به نسل بشر ارائه داده؛ ولی متأسفانه بدون حضور منبع نور جداگانه‌، قابل استفاده نخواهد بود.

مسخره است؛ نه؟ یک منبع نور کامل و سفید رنگ، پشت نمایشگرها؟ ما بهتر از این‌هاییم.

 

اخبار آیفون ۱۲ رو می‌خوای؟ بفرما:

 

چرا OLED برای تلفن هوشمند من خوب است؟

صفحه نمایش آیفون 12

مزایای پنل‌های اولد، آن‌قدر زیادند که نمی‌توان به سادگی از کنارشان عبور کرد. کیفیت تصاویر، مصرف بهینه‌ی انرژی و ابعاد فیزیکی، این پنل‌ها را به گزینه‌ای بی‌رقیب در صنعت تلفن‌های هوشمند بدل می‌کند.

بیایید از کیفیت تصاویر شروع کنیم. اگر تصاویری که روی نمایشگر مشاهده می‌کنید از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، هیچ‌چیز دیگری مهم نیست. یکی از بزرگترین مزایای پنل‌های اولد این است که در مجموع کیفیت بهتری را نسبت به LCD به مصرف‌کننده ارائه می‌دهند. رنگ مشکی در اولد بسیار طبیعی‌تر و عمیق‌تر است و همین موضوع سبب می‌شود که بین قسمت‌های سیاه‌رنگ و باقی تصویر نیز کنتراست مناسبی به وجود بیاید.

حقیقت این است که اگر یک نور سفیدرنگ همواره در پس‌زمینه‌ی نمایشگر روشن باشد، پیکسل‌های سیاه‌رنگ هرگز به عمق حقیقی خودشان نمی‌رسند. اگر این نور را حذف کنیم، با تاریکی مطلق طرف هستیم؛ چیزی که در واقع همان تعریف «رنگ سیاه» است.

پنل‌های اولد، باریک‌تر از تکنولوژی‌های مشابه هستند و این یک مزیت قابل توجه دیگر است. ورقه‌ی نازک رسانای ارگانیک در داخل پیکسل‌ها، سبب می‌شود که ضخامت نمایشگر به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کند. هم‌چنین، حذف پنل نور پس‌زمینه نیز به خودیِ خود می‌تواند ضخامت کلی پنل را کاهش دهد و به دلیل روشن نبودن دائمی تمام پیکسل‌ها، در مصرف انرژی نیز تا حد زیادی صرفه‌جویی خواهد شد؛ بنابراین در عمل، باتری تلفن‌هایی که از نمایشگر اولد استفاده می‌کنند، دوام بیشتری خواهد داشت. زیباست؛ نه؟ حالا تصور کنید که صفحه نمایش آیفون ۱۲ هم از همین تکنولوژی بهره ببرد!

 

چرا تلفن‌های هوشمند بیشتری از OLED استفاده نمی‌کنند؟

صفحه نمایش آیفون 12

پنل‌های LCD به دلیل هزینه‌ی تولید پایین‌تر، تا مدت زیادی بر بازار غالب بودند. این مسأله هنوز هم تا حدی صادق است؛ ولی با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی، حاشیه‌ی تفاوت قیمت بین پنل‌های مختلف کاهش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر، تولید پنل‌های OLED بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از چند سال پیش است و شرکت‌های زیادی به استفاده از آن روی آورده‌اند. باور نمی‌کنید؟ به مثال‌های زیر توجه کنید!

  • آیفون ۱۱ پرو
  • سامسونگ گلکسی Z فولد ۲
  • گوگل پیکسل ۴
  • سامسونگ گلکسی نوت ۲۰

 

کلام آخر: حضور کلمه‌ی OLED در مشخصات صفحه نمایش آیفون ۱۲ خبر خوبی است!

اگر اپل از همین تکنولوژی برای صفحه نمایش آیفون ۱۲ هم بهره بگیرد، حالا دیگر می‌دانید که با چه چیزی مواجه خواهید بود. آیفون ۱۲ می‌تواند باریک‌تر باشد، برای مدت طولانی‌تری بدون شارژ دوام بیاورد و تصاویر باکیفیت‌تر و دقیق‌تری را میهمان چشم شما کند. اپل عادت ندارد پرچمدارهایش را ارزان بفروشد؛ ولی حتی اگر امسال هم موفق به خرید آیفون ۱۲ نشوید، احتمالاً خیلی زود با پنل‌های OLED سروکار پیدا خواهید کرد. دنیا در حال حرکت به سوی روزهای روشن‌تر (و پنل‌های تاریک‌تر) است!

 

منبع • Mashable