قابلیت های پایش سلامتی اپل واچ یکی از مهم ترین ویژگی‌های این ساعت هوشمند است که به لطف سنسورهای بایومتریک متعددی همچون سنسور سنجش ضربان قلب، ضبط نوار قلب و سنسور تشخیص سقوط، جان تعدادی از افراد را در سراسر جهان نجات داده‌اند.‌ این ساعت هوشمند بار دیگر به کمک افراد بیمار آمده و اتفاق جالب دیگری را ثبت کرده است‌.

 

قابلیت های پایش سلامتی اپل واچ

به گزارش مجله قلب اروپا، یک خانم ۸۰ ساله در شهر ماینتز آلمان، با علائمی همچون درد قفسه سینه، ضربان قلب نامنظم و سرگیجه به یکی از بیمارستان‌های این شهر مراجعه می کند و پس از گرفتن نوار قلب و آزمایش خون از او، مشخص می شود که همه چیز کاملا عادی است.

فرد مورد بحث، داده های ثبت شده توسط سنسورهای بایومتریک اپل واچ خود را به متخصصین نشان می‌دهد.

این داده ها از عملکرد غیر عادی قلب او از جمله احتمال گرفتگی عروق کرونر در بافت قلبی، خبر می دادند. پس‌از انجام تست های پزشکی دیگر روی این بیمار، مشخص شد ‌که این اپل واچ بود که دقیق تر از یک دستگاه نوار قلب پیشرفته، عمل کرد و توانست پزشکان را متوجه مشکل قلبی بیمار کند. پس از طی فرایندهای پزشکی از جمله آنژیوپلاستی و قراردادن استنت در قلب بیمار، پیرزن ۸۰ ساله به طور کامل درمان و پس از ۲ روز نیز از بیمارستان مرخص شد.

قابلیت های سلامتی اپل واچ
قابلیت های پایش سلامتی اپل واچ

متخصصین قلب در بیانیه ای گفته اند:

تکنولوژی های جدید، راه را برای تشخیص سریعتر بیماری ها هموار کرده اند. پس از نصب اپلیکیشن های مخصوص، اپل واچ می تواند ۳۰ ثانیه از عملکرد قلب را ضبط کند و به صورت فایل PDF گزارش کند که در هر زمان می‌توان به داده‌های آن دسترسی داشت. با استفاده از این داده‌ها می‌توان به برخی از علائم بیماری های قلبی پی برد. قابلیت های سلامتی اپل واچ برای کنترل سلامتی هر فرد لازم است.

یکی از دیگر از ویژگی هایی که می تواند بسیار مفید واقع شود، تشخیص میزان غلظت اکسیژن خون است که انتظار می رود اپل واچ سری ششم از این قابلیت پشتیبانی کند. همان طور که احتمالا می‌دانید، یکی از جدی ترین علائم ابتلا به ویروس کرونا، کاهش غلطت اکسیژن خون است. لازم است بدانید سطح اکسیژن خون اگر بین ۹۴ تا ۱۰۰ درصد باشد، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و احتمالا شما در سلامتی کامل به سر می برید. اما وقتی سطح اکسیژن خون به زیر ۸۰ درصد برسد، می تواند نشانگر مشکلات جدی ریوی باشد. با تشخیص به موقع این موضوع می توان قبل از بروز مشکلات تنفسی، احتمال ابتلا به ویروس کرونا را در نظر گرفت.

حالا که صحبت از سری ششم اپل واچ شد، بد نیست بدانید طبق شایعات منتشر شده، این سری از ساعت های هوشمند اپل به طور پیش فرض با قابلیت کنترل کیفیت خواب ارائه خواهند شد. همچنین گفته می شود اپل در حال کار بر روی دیگر فناوری سلامتی اپل واچ است که می تواند بفهمد کاربر هیجان زده است یا استرس دارد و از حمله قلبی ناگهانی پیشگیری کند. البته حضور این فناوری در سری ششم اپل واچ چندان محتمل نیست و باید در نسل های جلوتر منتظر حضور آن باشیم.

قابلیت های پایش سلامتی اپل واچ
قابلیت های پایش سلامتی اپل واچ

یکی دیگر از قابلیت های پایش سلامتی اپل واچ که اپل بر روی آن مشغول کار است، امکان سنجش گلوکز خون است

 این قابلیت برای بیماران دیابتی وابسته به انسولین بسیار کارامد می باشد. هر بیمار دیابتی که به انسولین وابسته است، باید روزانه ۳ الی ۴ بار میزان گلوگز قند خود را با دستگاه های گلوکومتر اندازه بگیرد که هر بار اندازه گیری، همراه با درد سوزن و مصرف شدن نوار مخصوص تشخیص است‌. کوپرتینویی‌ها اگر روزی همچین فناوری را توسعه دهند، می توانند کمک شایانی به میلیون ها فرد دیابتی در سطح جهان بکنند.
اپل واچ، پیشتاز بازار ساعت های هوشمند در جهان است و یکی از موفق ترین محصولات اپل در حوزه پوشیدنی ها و گجت های سلامتی است. انتظار می رود در ماه آینده و در رویداد WWDC، اپل نسخه هفتم سیستم عامل Watch OS را به توسعه دهندگان معرفی کند. البته به دلیل شیوع ویوس کرونا، این رویداد به صورت آنلاین برگزار می شود. همچنین تاکنون تاریخ برگزاری رویداد WWDC از سوی اپل اعلام نشده است‌. انتظار می رود در ماه سپتامبر، اپل رسما از اپل واچ سری ششم رونمایی کند که به طور پیش فرض سیستم عامل Watch OS 7 بر روی آن نصب خواهد بود.

نظر شما درباره اپل واچ و سنسورهای بایومتریک آن چیست؟ چقدر به آن ها اعتماد دارید و از داده های آنها استفاده می کنید؟

 

منبع: Phonearena