باید این حقیقت را قبول کرد که عرضه گوشی بدون پورت ، یکی از اهداف شرکت‌هایی مانند اپل است. اما آیا واقعا این نوع از گوشی‌ها ، آینده‌ی صنعت موبایل را تشکیل می‌دهند؟ با آیکلاریفاید همراه باشید.

گوشی بدون پورت

آیا گوشی بدون پورت آینده صنعت موبایل است ؟

ایده‌ی گوشی بدون پورت ، از سال ۲۰۱۳ و پتنت‌های ثبت شده در آن زمان ، وجود دارد. با این حال ، اکنون به نظر می‌رسد که زمان شکوفایی این ایده است و به نظر می‌رسد که شرکت‌های زیادی از جمله اپل ، به سوی عرضه‌ی گوشی بدون پورت می‌روند. در سال ۲۰۱۹ ، شرکت Meizu ، یک گوشی آزمایشی به نام Zero را معرفی کرد که البته گوشی کاملی نبود و به نیت تولید انبوده نیز ساخته نشده بود. با این حال ، ایده‌ی بدون پورت بودن روی آن پیاده سازی شده بود.

چنین پتنتی نیز توسط اپل به ثبت رسید و به نظر می‌رسد که این شرکت در آینده در نظر دارد که چنین محصولی را عرضه کند. مینگ چی کو ،‌افشاگر اپل چندی پیش اعلام کرد که این شرکت در نظر دارد تا پورت را از تمامی آیفون های سری ۱۳ حذف کند در حالی که جان پراسر ، دیگر تحلیلگر اپل اعلام کرده است که به احتمال ۷۰ درصد، یکی از مدل‌های آیفون ( احتمالا مدل پرو ) دیگر پورت نخواهد داشت.

چرا شرکت‌ها به دنبال عرضه گوشی بدون پورت هستند؟

خب این موضوع در واقع بسیار شفاف است. شرکت‌های ساخت گوشی‌های موبایل سال‌های بسیاری است که در حال حذف درگاه‌های مختلف هستند. اول از همه ، این موضوع با حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون آغاز شد و اکنون نیز بعضی از گوشی‌ها بدون درگاه سیم‌کارت و تنها با پشتیبانی از eSim عرضه می‌شوند.

آیفون‌ها هرگز درگاه SD Card نداشتند به همین دلیل نیازی به حذف این درگاه نبود اما شرکت سامسونگ با عرضه سری S21 ، این درگاه را از پرچمداران خود حذف کرد. یکی از اهداف سازندگان برای این کار ، ضد آب و گرد و غبار شدن بیشتر محصولاتشان است اما از طرفی ، حذف درگاه لایتنینگ یا USB C ، به لاغر شدن دستگاه کمک خاصی را نخواهد کرد. احتمالا گوشی‌های آینده بتوانند تا فشار ۵ اتمسفر را تحمل کنند اما واقعا آیا نیازی به این میزان از ضد آب بودن گوشی‌ها وجود دارد؟

همچنین می‌توان این بحث را نیز مطرح کرد که به دلیل نداشتن قطعه‌ی مصرفی پورت ، هزینه‌ی نگه‌داری گوشی‌های آینده کمتر هستند اما در هر صورت درصد کمی همین حالا هم برای خرابی پورت‌ها وجود دارد.

مشکلات گوشی بدون پورت

خب فرض کنید که اپل بخواهد در آیفون ۱۴ هیچگونه پورتی را قرار ندهد. در این صورت دو مشکل بزرگ پیش خواهد آمد. اولین مورد برمی‌گردد به این که این گوشی تنها روی شارژ بیسیم تمرکز خواهد کرد که بسیار گوشی را کندتر از شارژ با سیم شارژ می‌کند. البته که احتمالا در آینده ، شرکت‌ها فکری به حال این موضوع کنند و شارژر‌های بیسیم ، عملکرد بسیار بهتری را از خود نشان بدهند. مورد دیگر نیز برمی‌گردد به انتقال دیتا از طریق کابل که بسیار سریعتر است از انتقال دیتا از طریق وای فای یا ایردراپ است.

این که بسیاری از مردم تمایل ندارند تا بابت سرویس‌های ابری ذخیره سازی پول بدهند، امری واضح است بنابراین این موضوع بسیار ممکن است برای برخی از کاربران آزار دهنده باشد.

بازیابی اطلاعات

یک مشکل بزرگ دیگر نیز جدای از مشکلات مذکور ، برای گوشی‌ها در صورت بدون درگاه عرضه شدن به‌وجود خواهد آمد. خیلی از اوقات پیش می‌آید که کاربران نیاز داشته باشند که گوشی‌های خود را بازیابی یا به اصطلاح ریکاوری کنند. این موضوع تاکنون نیاز به اتصال کابل به لپ‌تاپ یا پی سی داشت. حال شرکت‌های مختلف باید دنبال راهی برای ریکاوری اطلاعات بدون نیاز به سیم باشند که به نظر می‌رسد شرکت اپل در حال کار روی برخی از راه حل‌های ممکن باشد.

ویژگی‌های مثبت گوشی بدون پورت

در نهایت شاید نتوان چندان ویژگی مثبتی را برای این مورد به جز آن بحث ضد آب بودن مطرح کرد. ممکن است که تا پنج سال اینده ، خبری از انقراض پورت شارژ گوشی‌ها به صورت کامل نباشد اما باید در نهایت منتظر ماند و دید که آیا شارژ بی‌سیم ، سرعت بیشتری خواهد گرفت و شرکت‌های مختلف آیا می‌توانند راهی را برای مشکلات مطرح شده در این مطلب رونمایی کنند یا خیر.