١۵ خورنده باترى گوشى شما

کاهش عمر باتری گوشی

 

امروزه تصور زندگی بدون داشتن گوشی های هوشمند تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد. معمولا پس از گذشت مدت ۶ ماه الی یک سال از خرید این گجت های دوست داشتنی، عملکرد آن ها نسبت به روز اول کاهش می‌یابد. ممکن است عوامل زیادی از قبیل برند، اجزای به کار رفته در گوشی و… را مقصر بدانید; اما مقصر اصلی در کاهش عمر باتری گوشی خود شما هستید!

با این مقاله آیکلاریفاید همراه باشید.

 

 

کاهش عمر باتری گوشی

 

 

  • اکثر افراد به طور مناسب از تلفن همراه خود نگهداری نمی کنند. آخرین دفعه ای که دفترچه دستورالعمل گوشی خود را مطالعه کردید چه زمانی بود؟
  • چطور می‌توانید تلفن همراه را به درستی شارژ کنید؟
  • آیا چیزی در رابطه با قاب های محافظ گوشی می‌دانید؟
  • چرا باتری اکثر گوشی ها پس از گذشت مدت زمان تقریباً کوتاهی دچار کاهش عملکرد می‌شود؟

 

در این پست با یکدیگر ۱۵ نکته در رابطه با عمر باتری را بررسی خواهیم کرد که به شما کمک می کند تا عمر باتری تلفن همراه خود را افزایش دهید.

 

کاهش عمر باتری گوشی

 

۱۵- باتری خود را تعداد دفعات بیشتری شارژ کنید

 

شاید تا به حال این جمله را شنیده باشید که تا هنگام رسیدن باتری به صفر درصد، آن را به شارژ نزنید. این جمله کاملا بی اساس و غیرواقعی است.

باتری های امروز تفاوت زیادی با باتری‌های به کار رفته در گوشی های قدیمی دارند; به همین جهت می توانید بدون اینکه منتظر بمانید تا درصد گوشی شما به صفر برسد، را به شارژ بزنید.

بسیاری از سازندگان، عمر باتری را توسط چرخه های کامل تخیه باتری اندازه گیری می کنند. این عدد معمولاً بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ چرخه می باشد. بنابراین برای افزایش عمر باتری بهتر است آن را تعداد دفعات بیشتری شارژ کنید. بهترین زمان برای این کار هنگامی است که درصد باتری به ۱۰ یا ۲۰ می رسد. این کار باعث می‌شود تعداد چرخه ها به ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ برسد.

 

 

 

۱۴- گوشی خود را دائماً به شارژر متصل نگه ندارید

 

آیا می دانید که هنگام پر شدن باتری به قدر کافی، اگر آن را همچنان به شارژر متصل نگه  دارید باتری دچار مشکل می شود؟

جمله بالا نیز جزو اشتباهات رایج است!

نوعی کنترل کننده ی درونی مانع دریافت انرژی بیشتر از حد مورد نیاز می شود. در نتیجه هیچ گونه ریسکی برای بیش از حد شارژ شدن باتری و خراب شدن آن وجود ندارد. البته این جمله به این معنا نیست که می‌توانید هر چقدر که مایل هستید تلفن خود را در شارژ نگه دارید; بلکه نیاز است مدت زمان خاصی را به باتری اختصاص دهید تا کار کند.

به همین دلیل گفته می شود که همواره میزان شارژ گوشی خود را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد قرار دهید تا عمر باتری افزایش پیدا کند.

 

 

 

۱۳- از خریدن شارژر های ارزان قیمت جلوگیری کنید

 

باتری های ارزان قیمت ممکن است کیفیت بسیار پایینی داشته باشند و دارای کنترل کننده درونی نباشند.

در برخی مواقع، افرادی که در حال استفاده از شارژر های ارزان و بی کیفیت بودند، دچار سوانح آتش سوزی شدند.یکی دیگر از سوانحی که ممکن است هنگام استفاده از این نوع شارژر ها اتفاق بیفتد، شوک های الکتریکی خطرناک است.

 

۱۲- مراقب شارژر های اولترا فست (Ultra Fast) باشید!

 

بعضی اوقات لازم است که گوشی خود را بسیار سریع شارژ کنید; اما پیشنهاد می شود تا حد امکان از استفاده از شارژر هایی که ادعا می‌کنند گوشی شما را در کم تر از یک ساعت شارژ می‌کنند جلوگیری کنید.اگر قصد استفاده از این شارژرها را دارید، مطمئن شوید که شرکت سازنده گوشی شارژر مورد نظر مورد تایید قرار می‌دهد.

 

 

 

۱۱- قاب های محافظ خود را از گوشی جدا کنید

 

اگر جزو افرادی هستید که قاب‌های محافظ ضخیم و بزرگ را بر روی گوشی خود قرار می دهید، بهتر است در هنگام شارژ باتری آن را جدا کنید. قرار دادن این نوع قاب های محافظ در هنگام شارژ باتری ممکن است باعث داغی بیش از حد و آسیب به گوشی شود.

 

 

 

۱۰- هر چند وقت یک بار باتری گوشی را تخلیه کنید

 

پیشنهاد می‌شود که هر سه ماه یکبار ، شارژ باتری خود را به صفر برسانید;  سپس بلافاصله آن را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنید تا عمر و کارآیی باتری خود را افزایش دهید.

 

 

 

۹- از دماهای بالا جلوگیری کنید

 

دمای بالا را می توان به عنوان خطرناک ترین و آسیب زننده ترین عامل برای باتری در نظر گرفت.

باتری ها به هیچ عنوان نمی توانند دمای بیش از حد را تحمل کنند!

به همین دلیل هرگز نباید آنها را در معرض نور مستقیم خورشید و یا منابع تولید گرما قرار دهید. گوشی های مدرن دارای صفحه نمایش با کیفیت بسیار بالا هستند; اما حتی این نوع گوشی‌های هوشمند را نیز  نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد.اگر این کار را انجام دهید رنگ صفحه نمایش به مرور زمان محو کم رنگ می شود.

 

 

 

۸- از دما های پایین جلوگیری کنید

 

ممکن است این سوال به ذهنتان برسد که: “اگر هم دمای پایین و هم دمای بالا برای تلفن همراه ضرر دارد، پس چه زمانی می توانیم از گوشی خود استفاده کنیم؟”

جمله بالا به این معنا نیست که به هیچ عنوان نمی توانید در دماهای پایین از گوشی خود استفاده کنید; البته که می توانید!

نکته مورد نظر این است که در صورت استفاده طولانی مدت از باتری در دمای پایین، ممکن است عمر آن کاهش پیدا کند. در صورت کار گوشی را در کاپشن خود قرار دهید.

دمای پایین برای گوشی مضر است; زیرا در هوای سرد باتری تلفن همراه انرژی بیشتری را برای گرم نگه داشتن خود مصرف می کند. به همین دلیل در هوای سرد باتری گوشی سریع‌تر از مواقع معمولی تخلیه می‌شود.

 

 

 

۷- از استفاده از والپیپر های روشن جلوگیری کرده و نور صفحه را تنظیم کنید

 

هنگام چک کردن پیغام ها و تماس های از دست رفته، با صفحه نمایش اصلی سر و کار دارید. استفاده از والپیپر روشن و رنگارنگ می تواند مصرف باتری شما را تا حد قابل توجهی افزایش دهد; بنابراین بهتر است از والپیپر های سیاه و سفید استفاده کنید.

علاوه بر این، سعی کنید نور گوشی خود را در کم ترین حالت قرار دهید. قرار دادن نور گوشی در حالت ۳۰-۴۰ درصد بسیار مناسب است و به شما کمک می کند تا جزئیات را به خوبی ببینید و در مصرف انرژی باتری نیز صرفه جویی شود.

بهتر است از ویژگی روشنایی خودکار استفاده کنید.

 

 

 

۶- مراقب نوسانات ولتاژ باشید

 

در هنگام رعد و برق هرگز گوشی خود را به شارژ نزنید. نه‌ تنها تلفن همراه، بلکه در هنگام وقوع رعد و برق هیچ یک از وسایل الکترونیکی خود را به شارژ نزنید.

زمانی که رعد و برق اتفاق می افتد، وسایل الکترونیکی اولین اهداف خشم طبیعت هستند!

فیلترهای شبکه ای به این منظور تعبیه شده اند که از دستگاه‌های الکترونیکی شما در برابر ولتاژهای بالا محافظت کنند، اما به سختی می توانند در برابر رعد و برق ایستادگی کنند. قدرت رعد و برق می تواند به بیش از هزاران گیگا ولت برسد و موجب آسیب و کاهش عمر باتری گوشی شود.

 

 

 

۵- پورت ها و صفحه نمایش گوشی را تمیز کنید

 

از آنجایی که اکثر گوشی های امروزی دارای صفحه تاچ هستند، به این معنا است که تمام وقت با لمس آن ها سر و کار داریم; به همین دلیل اکثر اوقات صفحه نمایش گوشی تمیز نیست.

صفحه نمایش گوشی خود را با استفاده از پارچه های مخصوص و نرم تمیز کنید. به این نکته توجه داشته باشید که هرگز از شیشه پاک کن های خانگی برای تمیز کردن صفحه نمایش استفاده نکنید!

به علاوه، هنگامی که تلفن همراه خود را در محیط‌ هایی مانند کیف دستی قرار می‌دهید، ممکن است گرد و خاک و ذرات ریز وارد پورت های آن شده و باعث اختلال در اتصالات مربوطه شود.

این گرد و خاک ها اکثر اوقات اثر خود را در پورت هدفون نشان می‌دهند. پورت های به کار رفته در گوشی به اندازه کافی طویل هستند; پس اگر  از قبل درون پورت مورد نظر گرد و خاک جمع شده باشد و کابل مربوطه را درون پورت قرار دهید، تنها کاری که انجام می دهید این است که گرد و خاک را به فضای داخلی منتقل می کنید.

برای تمیز کردن این پورت‌ها، تلفن همراه خود را خاموش کرده و به آرامی و با دقت توسط یک گوش پاک کن یا خلال دندان که بر سر آن جسم نرمی را قرار دادید، فضای داخلی پورت ها را تمیز کنید.

 

 

 

۴- گوشی خود را دور از آب قرار دهید

 

ممکن است این جمله عجیب به نظر برسد; اما اکثر گوشی ها هنگامی که در آب قرار می گیرند عمرشان به پایان می رسد.

اگر تلفن همراه تان اتفاقی درون استخر یا سینک دستشویی افتاد، اولین کاری که باید انجام دهید این است که گوشی را خاموش کرده و باتری آن را در بیاورید ( اگر امکان آن وجود دارد!).

سپس سیم کارت را خارج کرده و تمامی این اجزا را درون کیسه برنج قرار دهید. برنج، آب موجود را جذب کرده و امکان سالم ماندن گوشی را افزایش می دهد.

حتی اگر گوشی شما از مدل ضد آب می باشد، آن را به مکان های مرطوب مانند سونا و مکان های مشابه نبرید.

 

 

 

۳- گوشی خود را با دقت در دست بگیرید

 

هنگام رانندگی تلفن همراه خود را روی داشبورد قرار ندهید. حرکت مداوم گوشی و تکان های شدید می تواند موجب آسیب و کاهش عمر باتری گوشی شود.

هنگامی که در آب و هوای گرم قرار دارید، تلفن همراه خود را در دست خود نگه ندارید; گرمای دست تان نیز می تواند موجب آسیب به تلفن همراه و کاهش عمر باتری گوشی شود.

 

 

 

۲- از بروز رسانی سیستم عامل خود جلوگیری کنید!!!

 

ممکن است این جمله بسیار عجیب به نظر برسد، اما اگر از مدل های قدیمی برند گوشی خود استفاده می کنید و تصور می‌کنید که آخرین نسخه سیستم عامل موجود با تلفن همراه شما همخوانی نداشته باشد، پس از به روز رسانی آن جلوگیری کنید; زیرا این امر موجب می شود عملکرد گوشی کاهش پیدا کرده و در نتیجه باتری آن نیز عمر کم تری داشته باشد. اگر اصرار دارید تا از آخرین نسخه سیستم عامل استفاده کنید، قبل از اقدام به بروز رسانی، نظرات سایر افراد را در رابطه با کارایی آخرین نسخه سیستم عامل بر روی مدل گوشی مشابه با خودتان مطالعه کنید.

 

 

 

۱- از فضای ذخیره ابری (کلاد استورج) استفاده کنید

 

حتی اگر فضای بسیار زیادی در هارد درایو خود دارید، پیشنهاد می کنیم باز هم از فضای ذخیره ابری استفاده کنید. با این کار گوشی شما توسط داده ها و اطلاعات زیاد پر نمی‌شود و در نتیجه عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد و اگر اتفاق ناگواری برای گوشی رخ دهد، اطلاعات از دست نمی رود.

 

اگر نکات دیگری برای افزایش عمر باتری و جلوگیری از کاهش عمر باتری گوشی می دانید که در این پست ذکر نشده است، آن ها را با ما در میان بگذارید.

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن