سایت RD اخیرا به یک پرسش قدیمی و معروف پاسخ داده است: آیا ویروس آیفون واقعی است و این گوشی‌ها نیز به بدافزار دچار می‌شوند؟ با آیکلاریفاید همراه باشید.

ویروس آیفون

ویروس آیفون : آیا آیفون‌ها نیز به بدافزار دچار می‌شوند؟

همین ابتدا بگوییم که پاسخ بله است. با این حال طبق گفته‌ی رابرت سیسیلیانو از سایت Porch، احتمال دچار شدن آیفون به ویروس بسیار کمتر از گوشی‌های اندرویدی یا لپ تاپ ‌های ویندوزی است. از آن‌جایی که مرسوم‌ترین راه برای راه یافتن بدافزارها به داخل گوشی شما از طریق دانلود برنامه از سایت‌های غیر قانونی است، گوشی‌های اپل که صرفا می‌توانند از طریق اپ استور رسمی برنامه‌ها را دانلود کنند، کمتر به ویروس دچار می‌شوند. با این حال، افرادی که به جیل‌بریک گوشی‌های خود می‌پردازند، ریسک ابتلا به ویروس را در آیفون خود افزایش می‌دهند چرا که آن‌ها می‌توانند برنامه‌ها را از هر جایی که دلشان بخواهد دانلود کنند. به گفته‌ی متخصصان، ویروس آیفون در میان دستگاه‌های جیل‌بریک شده رایج است. به گفته‌ی این افراد، با کمتر شدن احتمال جیل بریک در هر نسل از iOS، خطر ابتلا به ویروس یا بدافزار نیز کاهش می‌یابد و بیشتر کاربران آیفون نباید نگرانی خاصی بابت این مورد داشته باشند.

چگونه آیفون را برای یافتن ویروس بررسی کنیم؟

اگر گوشی خود را جیلبریک کرده‌اید و رفتار گوشی شما تغییر یافته است، به احتمال زیاد آیفون شما به ویروس گرفتار شده است. باید به دنبال برنامه‌هایی باشید که بدون نصب کردن، روی صفحه‌ی هوم شما ظاهر شده‌اند و آن‌ها را پاک کنید. همچنین به مصرف اینترنت خود دقت کنید چرا که ویروس‌ها معمولا باعث مصرف بالای اینترنت می‌شوند. در کنار این مورد، به قبض تلفن خود نیز نگاه کنید چرا که برخی اوقات، ویروس‌ها با فرستادن SMS به برخی از شرکت‌ها، قبض تلفن شما را بسیار گران‌تر از حالت معمول می‌کنند. اگر با این موضوع مواجه شدید، با اپراتور خود تماس حاصل کنید و از آن‌ها یاری بجویید. همچنین اگر حتی زمانی که از مرورگر خود استفاده نمی‌کنید، با تبلیغات Pop Up مواجه می‌شوید، یا باتری شما خیلی زود خالی می‌شود و گوشی سریعا داغ می‌کند، باید برای رفع ویروس اقدام کنید.

 

چگونه یک بدافزار را از روی آیفون پاک کنیم؟

روش‌های مختلفی برای پاک کردن ویروس از روی گوشی وجود دارد:

  • برنامه‌هایی را که برای شما ناشناس هستند،‌ از روی گوشی پاک کنید.
  • با خاموش و روشن کردن گوشی گاهی اوقات مشکل حل می‌شود.
  • اگر ریستارت کردن گوشی کمکی به شما نکرد، می‌توانید گوشی را به بکاپ قبلی خود بازگردانید. برای اینکار به Settings > Apple ID > iCloud > Manage Storage > Backups بروید و بکاپ مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • هیستوری مرورگر خود را پاک کنید. برای اینکار به Settings > Safari > Clear History and Website Data بروید.
  • گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگردانید برای اینکار به Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings بروید.

چگونه از گوشی خود در برابر ویروس محافظت کنیم؟

اولین قدم برای ویروسی نشدن آیفون، جیلبرک نکردن آن و قدم دوم نیز دانلود نکردن برنامه‌ها از جایی به جز اپ استور است. جالب است بدانید که ممکن است ویروس با آیفون شما کاری کند که گوشی از گارانتی خارج شود و نتوان آن را تعمیر کرد. اگر هم می‌خواهید تا برنامه‌ای را از جای دیگری دانلود کنید، به آمار دانلود و بخش نظرات نگاهی بی‌اندازید تا مشاده کنید سایر کاربران درباره‌ی آن برنامه چه گفته‌اند. از جمله اقدامات دیگری که می‌توان برای جلوگیری از ویروس انجام داد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب یک آنتی ویروس معتبر مانند Norton، McAfee یا Bitdefender
  • باز نکردن هیچکدام از ایمیل‌های مشکوک و برچسب زدن روی آن‌ها به نام Spam
  • آپدیت کردن مداوم سیستم عامل، چرا که شرکت اپل روی امنیت سیستم عامل خود بسیار تمرکز دارد.
  • آپدیت کردن برنامه‌ها به صورت مداوم.
  • هیچگاه زمانی که به WiFi در محیطی عمومی متصل هستید، خرید‌های آنلاین خود را انجام ندهید و در کل با احتیاط رفتار کنید.

مورد آخر ممکن است که جدای از مسائل ویروس، به دسترسی افراد سودجو از شماره حساب یا مسائل اینچنینی بی‌انجامد بنابراین باید احتیاط کامل را زمانی که به WiFi عمومی متصل هستید،  رعایت کنید.

نکته‌ی دیگری که باید آن‌ را رعایت کنید، این است که همیشه شرایط مختلف استفاده از یک برنامه را بخوانید و الکی دکمه‌ی تیک را نزنید. چرا که ممکن است به عنوان مثال با اینکه یک برنامه از عکس‌های شما استفاده کند موافقت کرده باشید که در صورتی که آن برنامه نیازی به دسترسی به عکس‌های شما نداشته باشد، دسترسی دادن به آن اشتباه بزرگی است.

مراقب فیشینگ باشید

کلاهبردار‌ها گاهی اوقات از طریق پیام‌های متنی و ایمیل، کاربران را هدف قرار می‌دهند تا از آن طریق به اطلاعات حساس شخصی دسترسی پیدا کنند. هیچوقت روی لینک‌های ناشناسی که برای شما ارسال می‌شود، کلیک نکنید چرا که ممکن است آن‌ها به سایت‌های فیشینگ منتهی شوند. برای شناسایی اینگونه لینک‌ها، می‌توانید به آدرسشان دقت کنید. سایت‌های تقلبی معمولا آدرسی پر از غلط املایی دارند که با سایت‌ اصلی تفاوت دارد. شاید با جابه‌جایی یک حرف، بسیاری از افراد گول خورده و اطلاعات خود را در سایتی اشتباه وارد کنند. همچنین مواردی دیگر مانند عدم مطابقت آدرس ایمیل فرستنده با شرکتی که ظاهرا ایمیل را ارسال کرده است را نیز باید مد نظر داشته باشید.

برای محافظت از گوشی خود در برابر WiFI‌های عمومی و هکر‌هایی که پشت آن‌ها منتظر بلعیدن اطلاعات شما هستند، می‌توانید از یک VPNمعتبر استفاده کنید. این سرویس‌ها با رمزنگاری ارتباطات آنلاین شما ، دسترسی هکر‌ها به گوشی شما را قطع می‌کنند و تمامی سرویس‌ها از جمله موقعیت شما را از دیگران مخفی می‌سازند و با خیال راحت می‌توانید توسط آن‌ها به وبگردی بپردازید.

در پایان ، همه چیز به هوشمندی شما در مورد نحوه استفاده از گوشی خود برمی‌گردد.متخصصان در این مورد می‌گویند:

اپل تلاش زیادی را برای بالا بردن امنیت آیفون‌های خود انجام داده است اما این موضوع به معنی نادیده گرفتن پروتکل‌های امنیتی توسط کاربران نیست و آن‌ها باید حواس خود را جمع کنند تا متضرر نشوند. با رعایت نکاتی ساده در مورد امنیت گوشی و همچنین استفاده صحیح و درست از آن می‌توانید از حمله‌ی هکرها یا نصب شدن بدافزار و ویروس روی گوشی خود جلوگیری کنید و بدون هیچگونه دردسری به استفاده‌ی مفید از آیفون بپردازید.