محققان دانمارکی دریافتند که جهش ویروس کرونا از طریق راسو، شاید باعث تولید ویروس جدیدی شود و دنیا را با مشکل دیگری مواجه کند. با آیکلاریفاید همراه باشید.

جهش ویروس کرونا
جهش ویروس کرونا

محققان دریافتند که جهش ویروس کرونا می‌تواند باعث همه‌گیری جدیدی شود

دولت دانمارک چندی پیش با اعلام خبر کشتار ۱۷ میلیون راسو در این کشور، دنیا را وارد شوک بزرگی کرد و به صنعت فروش خز این حیوان آسیبی جدی وارد کرد. این کار به دلیل جهش ویروس کرونا در درون بدن این جانواران صورت گرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا جهش یافته‌ی جدید،‌ تاکنون ۱۲ نفر را به خود مبتلا کرده است. حال به نظر می‌رسد که این ویروس جدید شاید بتواند دنیا را وارد فاز جدیدی از مشکل کند.

پروفسور کار مولباک در این باره بیان کرده است که ویروس جدید متفاوت تر از کرونا است و ساخت واکسن را با مشکل مواجه می‌کند و شاید محققان مجبور شوند تحقیق و توسعه در مورد ویروس را مجددا از اول آغاز کنند. او راسو‌ها را مقصر اصلی جهش ویروس می‌داند.

محقق دانشگاه کوپنهاگن اعلام می‌کند که خطر به حدی جدی نیست که دانمارک را به یک ووهان جدید تبدیل کند اما به هر حال باید تدابیر لازم صورت بگیرد. او اعلام کرد که به دلیل گسترش این ویروس جدید، بهتر است که دانمارک برای مدتی قرنطینه شود.

محققان جزئیات جهش را به طور کامل شرح نداده اند و گفتند که به اطلاعات بیشتری نیاز است. با این حال ، یک ویروس شناس هلندی جزئیات کمی در مورد ویروس کرونای جدید را ارائه داده است. او اعلام کرد که ویروس جدید در بافت پروتئین ویروس SARS- COV -2 یافت می‌شود بنابراین وقتی جهش‌ها ظاهر شوند، می‌توان بلافاصله آن‌را شناسیایی کرد اما ما هنوز نمی‌دانیم که چه نوع واکسنی برای آن نیاز است.

وی اظهار داشت: کشورها باید از شیوع ویروس در گوشت راسو و سایر اعضای خانواده آن مانند گورکن‌ها جلوگیری کنند. فعلا تولید خز در هلند متوقف شده است اما این به معنی پایان یافتن خطر نیست.

وقتی مشخص شد که حیوانات می توانند به این ویروس آلوده شده و آن را به انسان منتقل کنند.دولت هلند اولین کسی بود که در اوایل سال جاری میلادی اقدام به کشتن راسوها کرد.

محققان تصوری ندارند که آیا ویروس کرونا جهش یافته می تواند به خوبی به انسان سرایت کند ، اما ۱۲ فرد آلوده در دانمارک دلیل نگرانی را اثبات می کنند. یان جونز ، ویروس شناس دانشگاه ریدینگ ، به سایت گاردین توضیح داد که ویروس برای ورود به سلول ها باید در داخل حیوانات سازگار شود. در نتیجه ، ویروس پروتئین را دستکاری می‌کند تا بتواند سازگار شود

اگر این اتفاق بی‌افتد، ممکن است که واکسن‌های در حال ساخت، بی‌فایده باشند که خبر بسیار بدی است.

کارشناسان فنلاند فکر می کنند تصمیم دانمارک برای کشتن همه جمعیت گوشت راسو در مزارع بسیار افراطی است. در عوض ، آنها اقدامات کنترلی را توصیه می کنند که در حال حاضر در کشور خودشان اعمال شده است. اعتقاد بر این است که ۱۵۰ مزارع تولید راسو در فنلاند بدون COVID-19 هستند.

در صحبت با دیگر متخصصان ، کارشناسی خاطرنشان کرد که ممکن است نگرانی در مورد این که ویروس جهش یافته خطر بیشتری برای انسان ایجاد می کند ، بیش از حد باشد.

محققان اعلام کرده‌اند، این که ویروس حدید همان ابتدای کار کشف شده، خبر بسیار خوبی است چرا که می‌توان در مورد آن چاره‌ای اندیشید قبل از این که کار از کار بگذرد. به عنوان مثال ویروس Sars-Cov-2 نیز ریشه‌ی حیوانی دارد اما هنوز هم منبع انتشار آن چندان به صورت دقیق مشخص نشده است.

وقتی ویروس کرونا در انسان شیوع یافت ، هیچ کس به طور فعال آن را ردیابی نمی کرد. در حال حاضر ، کل تیم های متخصصان ژنتیک دنیا، SARS-CoV-2 را از نزدیک دنبال می کنند ، بنابراین وقتی جهش ها ظاهر می شود ، می توان بلافاصله آنها را شناسایی کرد. ردیابی جهش ها گام اساسی برای اطمینان از عملکرد واکسن ها است. در این حالت ، محققان می‌توانند برای اولین بار، یک قدم از ویروس جدید جلوتر باشند. اگر ویروس کرونای جدید به همان اندازه خطرناک باشد، اقدامات دولت دانمارک بسیار شایسته‌ی تقدیر است. مخصوصا در مقایسه با دولت چین که نتوانست جلوی همه‌گیری ویروس را بگیرد.

 

منبع: BGR