ویروس کرونا در شرایط مطلوب می‌تواند تا ۲۸ روز روی کاغذ، کیف پول، گوشی‌های هوشمند و سایر سطوح صاف زنده بماند.

ویروس کرونا تا چند ساعت زنده میماند؟

دانشمندان استرالیایی اخیرا دریفاتند که ویروس کرونا تا ۲۸ ساعت می‌تواند روی سطوح باقی بماند. همچنین ویروس جدید Sars-cov-2 حتی ممکن است عمر بیشتری نیز داشته باشد. با این حال باید این موضوع را در نظر گرفت که ازمایش در محیطی تاریک و آزمایشگاهی صورت گرفته است. پیش از این ثابت شده بود که اشعه ماورا بنفش توانایی کشتن ویروس را دارد.

برخی از کارشناسان همچنین در مورد تهدید واقعی ناشی از انتقال ویروس از طریق سطوح در زندگی واقعی شک کرده اند. ویروس کرونا بیشتر در هنگام سرفه ، عطسه یا صحبت کردن منتقل می شود.

اما همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ویروس کرونا می تواند توسط ذرات معلق در هوا نیز پخش شود. همچنین بر اساس اعلام مرکز کنترل بیماریهای ایالات متحده ، ممکن است کسی با لمس سطوح آلوده مانند فلز یا پلاستیک به Covid-19 مبتلا شود. با این حال بیمار شدن از این طریق کمتر رایج است.

تحقیقات جدید دقیقا چه چیزی را نشان می‌دهند؟

آزمایشات قبلی نشان داده است که SARS-Cov-2 می تواند دو تا سه روز روی اسکناس و شیشه و تا شش روز روی پلاستیک و فولاد ضد زنگ زنده بماند ، اگرچه نتایج متفاوت در آزمایش‌های مختلف، متفاوت بوده است.

با این حال ، تحقیقات آژانس استرالیایی CSIRO نشان داد این ویروس “بسیار قوی” است و در دمای اتاق (۲۰ درجه) و محیط تاریک می‌تواند تا  مدت ۲۸ روز در سطوح صاف مانند صفحه تلفن‌های همراه و اسکناس های پلاستیکی و کاغذی زنده بماند.

در مقایسه ، ویروس آنفولانزا می تواند در همان شرایط به مدت ۱۷ روز زنده بماند.

این مطالعه که اخیرا در مجله Virology چاپ شده است، همچنین نشان داد که SARS-Cov-2 برای مدت زمان کمتری در دمای بالا نسبت به محیط سرد زنده می‌ماند. در واقع محیط آلوده به ویروس در مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد ضد عفونی شد.

همچنین ویروس روی سطوح صاف خیلی بیشتر از سطوح دیگر مانند پارچه می‌تواند زنده بماند. آزمایش‌ها نشان داد که روی سطح ناهموار ویروس بیش از ۱۴ روز فعال نخواهد بود.

اختلاف نظر برخی از دانشمندان در چه مورد است؟

پروفسور رون اکلس ، مدیر سابق مرکز سرماخوردگی در دانشگاه کاردیف، با انتقاد از این مطالعه اظهار داشت که این پیشنهاد که ویروس می تواند به مدت ۲۸ روز زنده بماند باعث “ترس غیرضروری در مردم” می شود.

وی گفت: “ویروس ها در سرفه و عطسه و انگشتان آلوده، به محیط منتقل می شوند و در این مطالعه از مخاط تازه انسان به عنوان وسیله‌ای برای انتشار ویروس استفاده نشده است.”

“مخاط تازه یک محیط خصمانه برای ویروس ها است زیرا حاوی سلول های سفید زیادی است که برای تخریب ویروس ها آنزیم هایی تولید می کنند و همچنین می توانند حاوی آنتی بادی و سایر مواد شیمیایی برای خنثی سازی ویروس ها باشند.

“به نظر من ویروس های عفونی فقط به مدت چند ساعت در محیط آغشته به مخاط باقی می‌مانند تا نه چند روز.”

در مقاله ای که توسط لانست در ژانویه منتشر شد ، امانوئل گلدمن ، استاد میکروب شناسی در دانشگاه راتگرز ، گفت: “احتمال انتقال ویروس از طریق سطوح بی جان بسیار ناچیز است”. وی گفت: مطالعاتی که حاکی از خطر قابل توجه است با “شباهت کمی به سناریوهای زندگی واقعی” طراحی شده است.

هفته گذشته مونیکا گاندی ، استاد پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا ، گفت که ویروس کرونا از طریق سطوح منتشر نمی شود.

مطالعات به شستن دست‌ها و ضدعفونی کردن صفحه نمایش گوشی تاکید دارند

Covid-19 در وهله اول از طریق هوا پخش می شود. مطالعات نشان داده است که ویروس می تواند بیش از سه ساعت در ذرات معلق در هوا عفونی باقی بماند. آنچه کمتر معلوم است، میزان گسترش آن از طریق سطوحی مانند اسکناس و صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند است.

مطالعات قبلی بقای کرونا را روی فولاد ضد زنگ ارزیابی کرده و نتایج آنها  از سه تا ۱۴ روز در دمای اتاق متفاوت بوده است. مطالعه جدید بررسی کرد که چه مدت ویروس می‌تواند روی شیشه ، کاغذ و همچنین فولاد زنده بماند. دانشمندان به عدد ۲۸ روز رسیدند که بسیار بیشتر از مطالعات قبلی بود.

این آزمایشات در محیطی مطلوب برای ویروس (در یک اتاق تاریک با درجه حرارت و رطوبت پایدار ) انجام شده است ، بنابراین ویروس ممکن است در دنیای واقعی به این میزان عمر نکند.

حتی در این صورت ، این نتایج نیاز به شستن منظم دستها و همچنین ضدعفونی کردن صفحه‌های نمایش گوشی را برای به حداقل رساندن احتمال بیماری نشان می‌دهد.

چرا این تحقیق مهم است؟

دکتر لری مارشال ، مدیر اجرایی CSIRO ، می‌گوید: “تعیین اینکه چه مدت ویروس واقعاً روی سطوح زنده می‌ماند ، ما را قادر می‌سازد تا با دقت بیشتری شیوع آن را پیش بینی و کاهش دهیم و در محافظت از مردم خود کار بهتری انجام دهیم.”

پیشگیری ویروس کرونا

محققان این مطالعه گفتند که توانایی SARS-Cov-2 برای مقاومت بر روی فولاد ضد زنگ در دمای پایین می‌تواند شیوع ویروس کرونا را در مراکز پردازش گوشت و سردخانه توضیح دهد. هزاران کارگر در کارخانه های فرآوری گوشت و کشتارگاه های سراسر دنیا به این ویروس مبتلا شده‌اند.

دلایل دیگری که قبلاً پیشنهاد شده است شامل شرایط نزدیک به کار ، محیط های سرد و مرطوب و نیاز به فریاد بر سر ماشین آلات پر سر و صدا است.

محققان CSIRO همچنین گفتند که یافته های آنها از تحقیقات قبلی پیروی می‌کند و ویروس می تواند در مواد غذایی تازه و منجمد زنده بماند.

سازمان بهداشت جهانی می گوید: “در حال حاضر هیچ مورد تایید شده‌ای از ابتلا به Covid-19 از طریق غذا یا بسته بندی مواد غذایی گزارش نشده است.”

 

منبع: BBC