کرونا دلتا پلاس گونه‌ی جدیدی از ویروس کرونا است که این روزها نگرانی‌های زیادی را برانگیخته است. اما این گونه دقیقا چیست و تا چه میزان باید نگران آن باشیم؟ با آیکلاریفاید همراه باشید.

کرونا دلتا پلاس

کرونا دلتا پلاس چیست و تا چه اندازه باید نگران این ویروس باشیم؟

گونه دلتا با اسم B.1.617.2 ، برای اولین بار در هند شناسایی شد و اکنون در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران ، به چشم می‌خورد. مقامات هند بیان کردند که جهان باید نگران شاخه‌های آینده‌ی این ویروس با نام‌های AY.1 و AY.2 باشند. گونه‌ی دلتا پلاس ، در هر دو گونه‌ی ذکر شده وجود دارد و حاصل جهشی به نام K417 N در شاخک پروتئینی است. این گونه‌ی جدید در ابتدا نگرانی زیادی را به دنبال نداشت چرا که دانشمندان خیال نمی‌کردند تا این حد فراگیر شود اما تاکنون ۶۳ مورد از گونه دلتا در کشور‌هایی مانند آمریکت ، روسیه ، هند ، لهستان ، نپال ، سوییس ، پرتغال و ژاپن دیده شده است.

 

کرونا دلتا پلاس تا چه میزان خطرناک است؟

سازمان بهداشت جهانی ، گونه‌ی دلتای کرونا را در دسته‌ی خطرناک قرار داده است و مقامات هند در مورد گونه‌ی دلتا پلاس نیز چنین نظری دارند. این گونه همچنان به میزان کمی در دنیا یافت شده است و باید تحقیقات بیشتری در مورد آن صورت پذیرد. خود گونه دلتا از سرعت شیوع بسیار بالاتری نسبت به کرونای عادی برخوردار است که این موضوع به خودی خود نگران کننده است. همچنین جهش صورت گرفته در گونه پلاس نشان می‌دهد که این ویروس می‌تواند از سیستم ایمنی و آنتی بادی ، فرار کند.

 

مقایسه سرعت شیوع دلتا پلاس و دلتا

با وجود اینکه هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه منتشر نشده ، اما به نظر می‌رسد که سرعت شیوع این دو گونه تفاوت زیادی با یکدیگر نداشته باشد. از طرفی دیگر ، در ایالت مهاراشترا ، دلتا پلاس کشته هم داده است اما هنوز هم اعتقادی بر سرعت بالاتر انتقال یا کشنده‌تر بودن ویروس جدید وجود ندارد. هند اعلام کرده است که تاکنون ۴۸ نفر در کشور ، به این ویروس جدید مبتلا شده‌اند.

 

آیا باید نگران بود؟

حقیقت ماجرا این است که تفاوت خاصی نمی‌کند که با چه گونه‌ای از کرونا روبرو هستیم ، در هر صورت باید پروتکل‌های بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنیم تا از گزند آسیب در امان باشیم. همچنان طبق روال گذشته ، رعایت فاصله‌ی اجتماعی ، استفاده از ماسک ، شستن دست‌ها و همچنین قرار نگرفتن در محیط‌های سربسته شلوغ ، توصیه می‌شود.

در کل به نظر می‌رسد که هنوز برای نتیجه‌گیری درباره گونه جدید زود است اما در کل گونه‌ی دلتا چندان هم خطرناک‌تر از کرونای عادی نیست. با شروع شدن روند واکسیناسیون کم کم گسترش ویروس کرونا کم‌تر می‌شود و امیدواریم که به زودی ، این بیماری دیگر خطری را برای انسان‌ها نداشته باشد.

 

بیشتر بخوانید: