داروی کووید ۱۹ | محققان به تازگی پروسه ی آزمایش دارویی را آغاز کرده اند که میتواند جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیرد. این آزمایشات اکنون در مرحله ی انسانی قرار دارند و محققان امیدوار هستند که از این طریق بتوانند به شکل مؤثرتری با کروناویروس مقابله کنند.

داروی کووید 19
داروی کووید ۱۹

 

داروی کووید ۱۹

دانشمندان در سرتاسر جهان در تلاش هستند تا بتوانند راهی مؤثر برای مقابله با کروناویروس پیدا کنند. آنها تاکنون انواع و اقسام داروها را تست کرده اند تا در نهایت موفق شوند جلوی شیوع این ویروس مرگبار را بگیرند. هم اکنون نیز چندین داروی مختلف در مرحله ی تست قرار دارد که نتایج آنها چند ماه بعد مشخص می‌شود. لازم به ذکر است که واکسن نمی‌تواند باعث تمام شدن این بحران شود و ما به شدت به داروهای مؤثر نیاز داریم. همچنین ما به تراپی های مؤثر برای کووید ۱۹ نیاز داریم تا بتوانیم میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را تا حد امکان کم کنیم.

محققان اکنون در حال تست دو داروی جدید به نام های Apilimod و vacoulin-1 هستند و گویا این داروها پتانسیل جلوگیری از شیوع کروناویروس را دارند.

مؤسسه ی دارویی هاروارد اعلام کرده است که این داروها جدید نیستند، اما برای درمان بیماری کووید ۱۹ بازسازی شده اند.

داروهای Apilimod و vacoulin-1 چند سال پیش توسعه یافتند و هدف از تولید آنها این بود که بتوانند یک آنزیم به نام PIKfyve را هدف قرار بدهند. از آنجایی که این آنزیم نقش مهمی در شیوع کووید ۱۹ دارد، داروهای مذکور با تضعیف این آنزیم میتوانند جلوی شیوع بیماری کووید ۱۹ را بگیرند. محققان چند سال پیش به این نتیجه رسیدند که این داروها ساختار مشابهی دارند و همچنین می‌توانند ویروس ابولا را خنثی کنند. آن سری از تحقیقات تا زمانی که کروناویروس از راه رسید، ادامه داشتند، و در نتیجه محققان متوجه شدند که ساختار سلولی ابولا و کووید ۱۹ شباهت زیادی به هم دارند و داروهای Apilimod و vacoulin-1 می‌توانند جلوی شیوع کووید ۱۹ را نیز بگیرند.

بر اساس مقاله ای که در PNAS منتشر شده است، مهار کننده ی های آنزیم PIKfyve می‌توانند از شیوع بیماری های Zaire Ebolavirus و SARS-CoV-2 جلوگیری کند.

یکی از نویسندگان این مقاله در این خصوص گفته است:

“یافته های ما حاکی از آن هستند که با حمله به آنزیم PIKfyve میتوانیم جلوی پیشرفت و تأثیرگذاری بیماری کووید ۱۹ را بگیریم. ما پس از یک هفته متوجه شدیم که داروی Apilimod به خوبی میتواند از انتشار ویروس SARS-CoV-2 در سلول های انسانی جلوگیری کند. همچنین ما متوجه شدیم که داروی vacoulin-1 هم درست مانند Apilimod میتواند به خوبی جلوی انتشار این ویروس را بگیرد.”

 

لازم به ذکر است که یک مقاله ی دیگر در Nature منتشر شده است که در آن به ۱۲ هزار مولکول که قادر به مهار کروناویروس هستند، اشاره شده است. نام Apilimod هم در آن لیست به چشم می‌خورد.

گفتنی است که Apilimod در فاز اول و دوم تست در شرایط خود ایمنی نتوانست بهره وری مناسبی از خود نشان بدهد. اما محققان متوجه شده اند که عوارض جانبیِ استفاده از این دارد بسیار کم است.

بیشتر بخوانید

 

لازم به ذکر است که داروی Apilimod پس از آمادگی کامل و دریافت فاکتورهای لازم، بر روی ۱۴۰ داوطلب تست خواهد شد تا محققان بتوانند میزان امنیت، استقامت و بهره وری آن را در برابر کروناویروس بسنجند.

 

منبع: BGR