هواوی بخریم یا نه | دعوای دولت ترامپ با غول تکنولوژی چینی یعنی هواوی مجدداً اوج گرفت و گویا این بار همه چیز تغییر خواهد کرد. ۱۸ ماه طول کشید تا تیم ترامپ بتواند کمپانی هواوی را در تله ای قرار دهد که هرگز نتواند از آن فرار کند، و به نظر می‌رسد که دولت ایالات متحده به هدف خود رسیده است.

هواوی بخریم یا نه
هواوی بخریم یا نه

 

هواوی بخریم یا نه

وزیر تجارت ایالات متحده، آقای ویلبور راس، در تاریخ ۱۷ اوت اعلام کرد که هر کمپانی ای که قصد داشته باشد به هواوی چیپست بفروشد، باید از ایالات متحده مجوز دریافت کند. هواوی از این چیپست ها در محصولات پرچمدار، تجهیزات ۵G و از همه مهمتر، در اسمارت فون های خود استفاده میکند.

همچنین این قوانین شامل چیپست های خود هواوی نیز می‌شوند چرا که در طراحی و تولید آنها از تکنولوژی‌های آمریکایی استفاده می‌شود. این اقدام ایالات متحده باعث شده است که برنامه ی هواوی مبنی بر استفاده از چیپست های third-party منحل شود. تیم ترامپ متوجه شده بود که تحریم اولیه ی تراشه ها ضربه ی بزرگی به هواوی زد، از این رو آنها تصمیم گرفتند که تحریم های سخت تری را اعمال کنند تا هواوی دیگر هیچ راه فراری نداشته باشد.

زمان بندی ایالات متحده برای اقدام به موقع نیز قابل توجه است. لازم به ذکر است که مجوز موقت هواوی نیز دیگر اعتبار ندارد و باطل شده است. آن مجوز باعث میشد کمپانی هواوی بتواند آپدیت های نرم افزاری گوگل را برای گوشی هایی که قبل از تحریم ها عرضه کرده بود، منتشر کند. هواوی به کاربران خود وعده داد که هیچ مشکلی برای گوشی‌هایی که با سرویس‌های گوگل عرضه شدند، پیش نخواهد آمد، اما گوگل هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداد.

قبل از اعمال تحریم ها بر روی زنجیره ی تأمین چیپست های هواوی، ایالات متحده از گوگل استفاده کرد تا بتواند به هواوی ضربه بزند. با این حال هواوی توانست چند گوشی پرچمدار را بعد از اینکه در لیست سیاه آمریکا قرار بگیرد، عرضه کند؛ گوشی‌های سری میت ۳۰ و P40 و سری مورد انتظار میت ۴۰ از جمله تلاش های هواوی برای بقا بعد از تحریم ها بودند. البته باید اشاره کنیم که گوشی های سری میت ۳۰ و P40 فقط در مارکت چین فروش خوبی داشته اند.

هواوی به لطف فروش بسیار بالای گوشی هایش در چین و همچنین قراردادهای که برای ارائه ی شبکه ی ۵G بسته است، توانست درآمد بسیار زیادی را کسب کند و واحد تحقیق و توسعه ی خود را همچنان فعال نگه دارد. این مورد باعث ناراحتی ایالات متحده شد و در نتیجه از تمام کشورهای جهان درخواست کرد که از تجهیزات ۵G هواوی استفاده نکنند.

هواوی بخریم یا نه
هواوی بخریم یا نه

 

هواوی بخریم یا نه

در ابتدا اینطور به نظر می‌رسید که کمپانی هواوی در برابر این تحریم ها کوتاه نمی‌آید، اما با گذشت زمان شرایط تغییر کرد. در هفته ی گذشته ی یکی از مسئولان کمپانی هواوی اعلام کرد که گوشی های سری میت ۴۰ آخرین پرچمداران این کمپانی خواهند بود که به تراشه ی کایرین مجهز خواهند بود. این یعنی احتمالاً هواوی قصد داشته است که به استفاده از تراشه های third-party مانند مدیاتک روی بیاورد که با ضربه ی آخر ایالات متحده، دیگر چنین آپشنی برای هواوی وجود نخواهد داشت.

خیلی زود مشخص شد که این تحریم ها ضربه ی بزرگی را به اپل وارد میکنند. خبرگزاری بلومبرگ می‌گوید که این اقدام چیزی بیشتر از محدود کردن است؛ دولت ترامپ به واقع می‌خواهد هواوی را نابود کند.

یکی از تحلیلگران در این خصوص به Financial Times گفته است:

“دولت ایالات متحده حکم مرگ هواوی را صادر کرده است. به محض اینکه انبار قطعات هواوی تا اوایل سال آینده خالی شود، تمام کسب و کار این کمپانی نیز منحل خواهد شد.”

 

همچنین یک تحلیلگر دیگر در مصاحبه با این نشریه گفت:

“دولت ایالات متحده به طور کامل کمپانی هواوی را گیر انداخته است و هیچ راه فراری را برای این کمپانی قرار نداده است.”

 

این تحلیلگر میگوید که عدم توانایی هواوی در دسترسی به تراشه های مدیاتک باعث میشود که کسب و کار تولید اسمارت فون این کمپانی منحل شود.

کمپانی مدیاتک نیز در یک بیانیه ی رسمی گفته است که از قوانین ایالات متحده پیروی خواهد کرد:

“ما همیشه پیرو قوانین تجاری در مقیاس بین المللی بوده ایم. ما از این پس هم کسب و کار خود را بر اساس جدیدترین قوانین وضع شده تنظیم خواهیم کرد.”

 

در ماه مِه سؤال اصلی این بود که هواوی چقدر قطعات ذخیره کرده است تا بتواند در برابر ایالات متحده مقاومت کند.  گویا هواوی خودش را برای ۱۲ الی ۲۴ ماه آینده آماده کرده بود. اما در بخش اسمارت فون ها میدانیم که هواوی فقط تراشه های کایرین را برای گوشی‌های سری میت ۴۰ دارد که شاید حجم آنها کافی نباشد. اگر تراشه های third-party را نیز در نظر بگیریم، این کمپانی قادر خواهد بود که تا سال آینده دوام بیاورد. در بخش تجهیزات ۵G نیز احتمال بقای هواوی بیشتر خواهد بود.

هواوی بخریم یا نه
هواوی بخریم یا نه

در طول این ۱۸ ماه، کمپانی هواوی از سرویس اپ های HMS به عنوان یک جایگزین برای سرویس های گوگل استفاده میکرد. حال اگر هواوی نتواند کابران را ترغیب کند که از سرویس های گوگل به HMS کوچ کنند، بی شک شکست خواهند خورد. البته هواوی برای انجام این کار هم به یک سری تجهیزات خاص نیاز دارد تا بتواند با کمپانی هایی نظیر اپل و سامسونگ و شیائومی رقابت کند. اما گویا حرکت ایالات متحده دست هواوی را کاملاً بسته است.

تمام کسب و کار هواوی به فروش گوشی‌های این کمپانی وابسته است. اگر هواوی نتواند بخش اسمارت فون های خود را فعال نگه دارد، سایر بخش های کسب و کار خود را نیز از دست خواهد داد. تقریباً می‌توانیم بگوییم که هیچ راهی برای هواوی وجود ندارد که بتواند در مارکت به فعالیت خود ادامه دهد. کارشناسان صنعت در این خصوص میگوید:

“بسیار سخت است که تصور کنیم هواوی در حالت فعلی بتواند به فعالیت خود ادامه دهد چرا که تحریم های آمریکا به شدت سخت گیرانه هستند.”

 

توقف فعالیت هواوی به بسیاری از کمپانی هایی که در سرتاسر جهان به تجهیزات ۵G این کمپانی نیاز دارند، آسیب خواهد زد. اگر آمریکا به هدف خود برسد، سایر کشورها و کمپانی ها باید به دنبال راهی باشند تا ضررهای ناشی از نابودی هواوی را برطرف کنند.

بیشتر بخوانید

 

گفتنی است که هواوی در مارس ۲۰۱۹ اعلام کرد که دولت چین تماشاگر نابودی هواوی نخواهد بود و قطعاً از این کمپانی حمایت خواهد کرد. البته هنوز مشخص نیست که دولت چین در برابر اقدامات آمریکا چه واکنشی نشان خواهد داد. فعلاً تنها چیزی که مشخص است این است که گوشی میت ۴۰ آخرین گوشی هواوی خواهد بود که به تراشه ی کایرین مجهز خواهد شد. در این مارکت داغ و رقابتی، هواوی فقط با یک معجزه ی سیاسی یا فنی می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

 

منبع: Forbes