استیو جابز | با اینکه استیو جابز خیلی زود از این دنیا رفت، عادت های خاص و منحصر به فرد او باعث میشد که زندگی اش نسبت به سایر مردم کاملاً متفاوت باشد. ما از کدامیک از عادت های استیو جابز می‌توانیم الگو بگیریم؟ و چگونه می‌توانیم عادت های مفید او را در زندگی خود لحاظ کنیم؟

استیو جابز
استیو جابز

 

استیو جابز

استیو جابز در کنار استیو وازنیک در سال ۱۹۷۷ کمپانی اپل را تأسیس کرد و یک انقلاب در صنعت کامپیوتر و تعامل مردم با ماشین ها ایجاد کرد. اما او این موفقیت را به صورت تصادفی به دست نیاورد. او اراده ی بسیار قدرتمندی داشت و منحصر به فرد بود. همچنین او به شدت خلاق و منظم بود.

او کارهای عادی را به شکل متفاوتی انجام میداد. در ادامه به سه عادت بزرگ استیو جابز اشاره می‌کنیم که حتماً باید آنها را در زندگی خودمان لحاظ کنیم.

 

عادت اول: او کاری که دوست داشت را انجام میداد

همه ی ما گاهی اوقات دچار تکرار و روزمرگی می‌شویم. اما استیو جابز به شدت از این اتفاق بیزار بود و سعی می‌کرد به تکرار نیفتد.

او در این خصوص گفته است:

“شغل شما قرار به بخش بسیار بزرگی از زندگی شما تبدیل شود، از این رو تنها راه راضی بودن از زندگی این است که کاری را انجام دهید که عاشقش هستید و به شدت به آن باور دارید.”

 

رویکرد استیو جابز به این شکل بود که هرگز به کم قانع نمی‌شد. همواره در جستجو بود و از دیگران هم راهنمایی می‌خواست. هر چقدر ما بیشتر به شغل خود علاقه داشته باشیم، تلاش بیشتری را برای انجام کارمان صرف می‌کنیم. در نهایت به نتایج بهتری می‌رسیم و زندگی شادتری خواهیم داشت.

“اگر هنوز کار مورد علاقه ی خود را پیدا نکرده اید باز هم به جستجو ادامه دهید و وقت را تلف نکنید. اگر از ته قلب چیزی را بخواهید حتماً به آن می‌رسید.”

 

عادت دوم: او همواره در حال راه رفتن بود

استیو جابز به جای اینکه وقت خود را پشت میز بگذارند، معمولاً در محوطه ی اپل مشغول قدم زدن بود.

یکی از دوستان قدیمی استیو جابز به نام آقای رابرت فریدلند گفته است که چندین بار جابز را در محوطه ی اپل دیده است که پابرهنه قدم میزند و فکر میکند.

همچنین جابز اغلب اوقات پیاده به ملاقات هایش می‌رفت چرا که معتقد بود با این کار ایده های خلاقانه ی بیشتری به ذهنش میرسد. در واقع او اکثراً جلسه های کاری را در یک اتاق یا سالن برگزار نمی‌کرد بلکه در یک فضای باز با همکاران خود به گفتگو می‌پرداخت.

این یک واقعیت اثبات شده است که تحرک باعث می‌شود که انرژی مغز بیشتر شود و همچنین استرس کاهش یابد. قدم زدن باعث می‌شود که هوای تازه به سرمان بخورد. همچنین تکرار این عادت باعث میشود که بهتر بتوانیم بر روی افکار و ایده های خود تمرکز کنیم.

استیو جابز با همین عادت ها توانست یکی از بزرگترین کمپانی های دنیا را پایه گذاری کند.

 

بیشتر راجع به استیو جابز بخونید

 

 

عادت سوم: زمان برای او از همه چیز مهم تر بود

پس از اینکه استیو جابز به مدت یک دهه با سرطان دست و پنجه نرم کرد، او سرانجام در سن ۵۶ سالگی فوت کرد. او بهتر از هر شخص دیگری میدانست که زمان مهمترین دارایی ما می‌باشد، نه پول.

جابز گفته است:

“چیزهایی که من در زندگی دوست دارم با پول قابل خریدن نیستند. کاملاً واضح است که باارزش ترین دارایی ما زمان است.”

 

جابز با انجام کارهایی که به نظرش مهم بودند برای وقتش ارزش قائل می‌شد. این کار باعث میشد که او تمرکز بسیار داشته باشد و همواره در زندگی هدف داشته باشد. تأثیر شگفت انگیز اپل در زندگی ما مهر تأییدی بر این موضوع است که اگر از زمان خود به درستی بهره ببریم، می‌توانیم کارهای خارق العاده ای انجام دهیم.

“اگر همواره به یاد داشته باشید که بالاخره قرار است بمیرید، دیگر نگران از دست دادن چیزی نخواهید بود. شما همین الآن هم چیزی برای از دست دادن ندارید و آزاد هستید. هیچ دلیلی وجود ندارد که به دنبال چیزی که قلبتان میخواهد نروید.”

 

 

منبع: The Ladders