پتنت جدید اپل برای آیفون تاشو – به تازگی تولید کنندگان بزرگ دیوایس های الکترونیکی همچون سامسونگ شروع به ساخت موبایل های تاشو کرده‌اند، چالش طراحی اصلی در موبایل های تاشو این است که چگونه نمایشگری منعطف ساخت که در طول زمان استفاده نشکند. علاوه بر صفحه نمایش، کمپانی های سازنده این نوع موبایل باید راهی برای استفاده از شاسی و قاب مقاوم هم پیدا کنند که بتواند در مقابل خم شدن های متوالی مقاومت کند.

 

پتنت جدید اپل برای آیفون تاشو

 

یک پتنت در روز سه شنبه در اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ایالات متحده به ثبت رسیده است که یک “نمایشگر و قاب منعطف برای دیوایسی الکترونیکی” را نشان میدهد، این پتنت نشان میدهد که میتوان در یک موبایل تاشو علاوه بر نمایشگر، از قاب و شاسی انعطاف پذیر هم استفاده کرد تا ظاهری یکپارچه داشته باشد.

در ادامه باید بگوئیم که اپل تصمیم به استفاده از ورق های کاور منعطف به علاوه یک لایه انعطاف پذیر نمایشگر را با هم دارد. این دو لایه طوری پیکربندی میشوند که بتوانند در حالت باز و بسته بودن دستگاه به راحتی کار بکنند، لایه کاور فقط در نقاط خاصی که به اسم “منطقه تاشو” شناخته میشود خم میشود.

منطقه تاشوی دیوایس باید با استفاده از یک ماده سرامیکی مثل شیشه، سرامیک متال اکسید یا هر ماده سرامیکی دیگر ساخته شود. سطح کاور دیوایس میتواند از چندین لایه سرامیکی ساخته شود تا آن را در مقابل ضربه و خط و خش مقاوم کند، هم چنین میتوان یک لایه داخلی اضافه هم استفاده کرد تا به نمایشگر بچسبد.

 

پتنت جدید اپل برای آیفون تاشو
پتنت جدید اپل برای آیفون تاشو

 

لایه داخلی را میتوان با ضخامت متغیر ساخت تا امکان تا شدن آن در نقاط به خصوصی را فراهم کند. همچنین میتوان در بخش های داخلی و خارجی دیوایس از یک لایه داخلی که با ماده‌ای نرم ساخته شده استفاده کرد تا علاوه بر افزایش مقاومت، تاثیری روی انعطاف آن نداشته باشد.

یک ویژگی مهم مشابه میتواند اضافه شدن لایه‌ای به نمایشگر باشد که امکان تا شدن آن روی خط به خصوصی را فراهم کند. برای حفظ استحکام میتوان خطی که دستگاه از روی آن تا میشود را با یک ماده شفاف پر کرد اما شاخص نوری (Optical Index) این ماده باید برابر با ماده‌ای باشد که بقیه قسمت های نمایشگر با آن ساخته شده است. یک ترکیب بسیار ساده که به ذهنمان میرسد استفاده از شیشه برای نمایشگر است که در قسمت تاشو با نوعی پلاستیک شفاف یا سیلیکا پر شده است.

استفاده از لایه های مقاوم کننده میتواند این استرس را در کاربر ایجاد کند که هنگام تا کردن دیوایس جایی برای حرکت آن ها نباشد و تحت فشار قرار بگیرند. اما ساختار آن به گونه‌ای است که اطرافش فضای خالی وجود دارد و میتواند میتواند آزادانه به طرفین حرکت کند تا مزاحم باز و بسته شدن دیوایس نباشد.

استفاده از این پنل های تقویتی در داخل دستگاه میتواند استقامت قسمت هایی که تا نمیشوند را هم افزایش دهد اما در قسمت تاشو یک شکاف باقی میگذارد. مجددا میتوان از موادی با خاصیت سودمندتر بین پنل های تقویتی استفاده کرد.

با استفاده از این لایه ها، اپل میتواند دیوایسی بسازد که نمایشگر آن هم به سمت داخل و هم به سمت بیرون خم شود. از نظر تئوری این ساختار میتواند به ساخت دستگاهی که از چند طرف تا میشود بی‌انجامد، مثلا دیوایسی که دو خط تا شدن داشته باشد و با تا کردن زیگزاگی شبیه به بروشور شود.

 

پتنت جدید اپل برای آیفون تاشو
پتنت جدید اپل برای آیفون تاشو

 

این ایده چیز جدیدی برای اپل نیست، چون قبلا هم پتنت مشابهی به همین اسم ثبت کرده بود. پتنت قبلی در ۲۰۱۸ ثبت شده بود و لیست مخترعین آن با این پتنت یکسان است: کریستوفر جونز، دیل ممرینگ و کریستوفر بارتلو. به نظر نمیرسد بین پتنت قبلی با نمونه فعلی تفاوت چندانی وجود داشته باشد چون مفهوم کلی و مکانیسم آن یکسان است.

اپل در طول هر هفته چندین پتنت ثبت میکند اما صرفا ثبت کردن یک ایده به معنی استفاده از آن در دستگاه های پیش رو نیست و بیشتر زمینه تحقیقات و توسعه مورد علاقه کمپانی را نشان میدهد.

مدت زیادی است که گفته میشود اپل در حال کار روی نمایشگری تاشو است و در سال ۲۰۱۷ هم با الجی رابطه‌ای در همین مورد داشت. هم چنین اپل پتنت هایی دارد که امکان ساخت نمایشگر رول شونده و موبایل تاشو با امکان گیره زدنش روی لباس را به کمپانی میدهد.

اپل طرح هایی هم برای یک مکانیسم کاهش فشار روی بخش های تاشونده و هم چنین یک سیستم گرمایش برای کاهش امکان خرابی هنگام تا کردن در مکان های سرد دارد.

 

بیشتر بخوانید:

 

منبع: Apple Insider