بررسی گلکسی Z فولد ۲ | آیا سامسونگ گلکسی Z فولد ۲ میتواند همان چشم اندازی که کمپانی های تولید کننده از گوشی‌های تاشو دارند را ارائه دهد؟ اگر این گوشی توانسته است این کار را انجام دهد، می‌توانیم بگوییم که گلکسی Z فولد ۲ بهترین گوشی تاشو در بازار است.

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

 

بررسی گلکسی Z فولد ۲

گوشی سامسونگ گلکسی Z فولد ۲ می‌تواند تاج پادشاهی را از گوشی تاشوی هواوی یعنی میت XS بگیرد اما این گوشی هم چندان بی عیب و نقص نیست.

برای مثال می‌توانیم به قیمت بسیار بالا و طراحی نه چندان ظریف آن اشاره کنیم و همچنین نسبت تصویر نمایشگر این گوشی نیز برای نمایش یک سری از بازی ها و فیلم ها مناسب نیست. البته با در نظر گرفتن جدید بودن این دسته از دیوایس ها، چنین مواردی تقریباً در تمام گوشی‌های تاشو به چشم می‌خورند.

فارغ از موارد مذکور، گوشی گلکسی Z فولد ۲ این پتانسیل را دارد که به بهترین گوشی تاشو تبدیل شود چرا که در زمینه ی مولتی تسکینگ حرف های زیادی برای گفتن دارد. کار کردن با این گوشی به واقع تجربه ی جالب و لذت بخشی بود و گلکسی Z فولد ۲ تقریباً برای انجام هر کاری از جمله مرورگری اینترنت، تماشای فیلم و اجرای بازی بهینه سازی شده است.

این گوشی قدرت پردازشی بسیار بالایی دارد، شارژدهی آن برای استفاده ی روزمره مناسب است و همچنین دوربین آن نیز تصاویر بسیار خوبی را ثبت میکند به خصوص اینکه شما می‌توانید به دوربین اصلی نیز تصاویر سلفی ثبت کنید. اگر با طراحی نه چندان ظریف و قیمت بسیار بالای این گوشی مشکلی ندارید، در هیچ زمینه ای از خرید گلکسی Z فولد ۲ پشیمان نخواهید شد.

در جعبه ی اقلام گلکسی Z فولد ۲ چه مواردی وجود دارند؟

۱. گلکسی Z فولد ۲
۲. کابل دیتا
۳. آداپتور
۴. گیره برای خارج کردن درگاه سیم کارت

 

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

 

مقاومت لولا و نمایشگرها

بررسی این گوشی را با یک سؤال بسیار مهم شروع می‌کنیم. مقاومت گلکسی Z فولد ۲ در مقایسه با گلکسی فولد اورجینال که مشکلات متعددی داشت چگونه است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که خوشبختانه سامسونگ تمام مشکلات قبلی را در گوشی جدید خود برطرف کرده است و همچنین یک سری قطعات را در طراحی گوشی گلکسی Z فولد ۲ جایگزین کرده است.

گفتنی است که سامسونگ برای خریداران این گوشی یک سری سرویس ها و پیشنهادات ویژه را در نظر گرفته است. برای مثال می‌توانیم به سرویس گلکسی Z پریمیر اشاره کنیم که خریداران به واسطه ی آن می‌توانند نمایشگر گوشی خود را فقط یک بار با قیمت ۱۴۹ دلار تعویض کنند.

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

درست مانند گوشی گلکسی Z فلیپ، سامسونگ برای نمایشگر ۷.۶ اینچی این گوشی نیز از یک محافظ شیشه ای بسیار نازک استفاده کرده است. این محافظ نه تنها به شکل بهتری میتواند از نمایشگر در برابر خط و خش محافظت کند، بلکه باعث میشود شفافیت تصویر افزایش یابد. گفتنی است که نمایشگر ثانویه ی ۶.۲ اینچی نیز توسط گلس محافظ جدید گوریلا گلس Victus محافظت میشود که در گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیز به کار رفته است. سامسونگ برای پنل پشتی این گوشی نیز از گوریلا گلس ۶ استفاده کرده است که مقاومت بسیار بالایی دارد.

کمپانی سامسونگ اعلام کرده است که مقاومت لولا و نمایشگر این گوشی در حد و اندازه ی گلکسی Z فلیپ است و با عرضه ی نسل دوم گلس های فوق باریک UTG، در این زمینه شاهد پیشرفت خواهیم بود. با این حال گلس UTG فعلی نیز مقاومت بسیار بالایی دارد و بدون هیچ مشکلی خم میشود.

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

لازم به ذکر است که سامسونگ لولای این گوشی را نیز ارتقاء داده است تا گرد و خاک و غبار در داخل آن قرار نگیرد. در گلکسی فولد اورجینال دیدیم که طراحی لولا به شکلی بود که گرد و غبار به زیر نمایشگر نفوذ می‌کردند.

گوشی سامسونگ گلکسی Z فولد ۲ در رنگ های مشکی و برنز تولید شده است، اما سامسونگ این گوشی را در ۲۱ کشور با رنگ های متفاوت (برای بخش لولا) عرضه کرده است. این رنگ ها شامل نقره ای متالیک، طلایی متالیک، قرمز متالیک و آبی متالیک میشوند. گفتنی است که این لولا میتواند در حالت های خمیدگی مختلف ثابت بماند. شما می‌توانید با توجه به نوع استفاده ی خود این لولا را به صورت ۷۵ درجه یا ۱۱۵ درجه تنظیم کنید.

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

آیا لولای گلکسی Z فولد ۲ به اندازه ی کافی روان و مقاوم است؟ ما این لولا را در حالت های مختلف تست کردیم و به این نتیجه رسیدیم که سامسونگ به واقع بر روی آن کار کرده است.

بررسی گلکسی Z فولد 2
این حالت های لولا می‌توانند به شدت کاربردی باشند. برای مثال شما میتوانید لولا را برای تایپ کردن، تماشای فیلم، اجرای اپلیکیشن دوربین و پخش موسیقی، در حالت های مختلف تنظیم کنید. البته این مورد چندان مهم و قابل توجه نیست، اما چنین چیزی در گلکسی فولد اورجینال موجود نبود.

کیفیت نمایشگرهای گلکسی Z فولد ۲ چگونه است؟ نمایشگر ثانویه ی این گوشی Cover Display نام دارد و نسبت تصویر آن به شکلی است محتوا را کمی کوچکتر از چیزی در یک نمایشگر ۶.۲ اینچی معمولی می‌بینید، نشان می‌دهد.

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

از آنجایی که تمام کمپانی ها گوشی های خود را با طراحی تمام صفحه تولید می‌کنند، ما دیگر به نمایشگرهای بلند و باریک عادت کرده ایم. اما استفاده از کیبورد در این نمایشگر باریک ۶.۲ اینچی به واقع کار سختی است. ولی در کل می‌توانیم بگوییم که اندازه ی این نمایشگر ثانویه قابل قبول است و میتواند شما را از باز کردن گوشی بی نیاز کند.

مزیت این نمایشگر باریک این است که شما به راحتی می‌توانید با یک دست با گوشی کار کنید و گلکسی Z فولد ۲ از این نظر از گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا بهتر است. حسگر اثر انگشت این گوشی با دکمه ی پاور در لبه ی سمت راست یکپارچه شده است و ما به واقع از عملکرد این سنسور راضی هستیم چرا که سنسورهای اولتراسونیک که سامسونگ در گوشی‌های پرچمدار خود قرار می‌دهد از سرعت قابل قبولی برخوردار نیستند. اما نمونه ی موجود در گلکسی Z فولد ۲ عملکرد بسیار خوبی دارد.

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

پس از تست هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که نمایشگر ثانویه ی گلکسی Z فولد ۲ عملکرد بسیار خوبی دارد و از روشنایی بسیار بالا، تراز سفیدی مناسب و دقت رنگ بالایی برخوردار است. این مورد بسیار مهم است چرا که شما احتمالاً زمان زیادی را با این نمایشگر کار می‌کنید.

اما بهترین بخش این گوشی نمایشگر اصلی ۷.۶ اینچی آن است. با اینکه این نمایشگر در مقایسه به نمایشگر موجود در بهترین گوشی‌های بازار یک سری کم و کاستی هایی دارد، اما به لحاظ زاویه ی دید، تراز سفیدی و دقت رنگ عملکرد بسیار استانداردی دارد.

لازم به ذکر است که نمایشگر اصلی این گوشی از رفرش ریت متغیر ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی میکند. این یعنی رفرش ریت این گوشی با توجه به محتوای نمایشگر کم و زیاد می‌شود تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود. رفرش ریت متغیر در سری گلکسی S20 وجود نداشت و سامسونگ آن را برای اولین بار در گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا معرفی کرد و ما اکنون خیلی خوشحال هستیم که این ویژگی به گوشی تاشوی این کمپانی رسیده است. رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی هنوز با رزولوشن کامل فعال نمی‌شود، اما به صورت پیش فرض عملکرد بسیار خوبی دارد و میتوانیم این مورد را یکی از بهترین بهبودهای گلکسی Z فولد ۲ محسوب کنیم.

 

پرفورمنس و ویژگی‌های مولتی تسکینگ

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

در ادامه به برخی از ویژگی‌های مولتی تسکینگ گلکسی Z فولد ۲ اشاره می‌کنیم:

  • می‌توانید اپ های جیمیل، یوتیوب، اسپاتیفای و اپ های پیش فرض را به دو بخش تقسیم کنید.
  • می‌توانید فایل های Word و Excel و پاورپوینت را درست مانند PC اجرا کنید.
  • با ویژگی مولتی اکتیو ویندوز میتوانید ۳ اپلیکیشن یا فایل را به صورت همزمان اجرا کنید.
  • با آپشن Split Screen Capture محتوا را از اپ های مختلف به سایر اپ ها منتقل کنید.
  • با آپشن App Continuity می‌توانید ادامه ی محتوای موجود در نمایشگر ثانویه را در نمایشگر اصلی گوشی تماشا کنید.

 

این تنها یک لیست از بخشی از ویژگی‌های مولتی تسکینگ این گوشی بود. گفتنی است که به مرور زمان اپ های third-party بیشتری از ویژگی‌های گلکسی Z فولد ۲ پشتیبانی خواهند کرد. ناگفته نماند که ویژگی Split Screen در نمایشگر ثانویه نیز کار میکند اما در این نمایشگر فقط از دو اپلیکیشن پشتیبانی میشود.

بررسی گلکسی Z فولد 2
شایان ذکر است که اکثر اپلیکیشن ها با نسبت تصویر نمایشگر اصلی گلکسی Z فولد ۲ سازگار هستند و فقط یک سری اپ های معروف نظیر اینستاگرام هنوز به خوبی برای این نسبت تصویر بهینه سازی نشده اند، اما به زودی این مورد با یک آپدیت حل میشود.

 

مولتی مدیا، گیمینگ، صدا و کیفیت تماس

همانطور که از این گوشی بزرگ انتظار داشتیم، اسپیکرهای استریوی جدید به خوبی کار میکنند و سامسونگ ادعا کرده است که شفافیت و قدرت این اسپیکرها را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

کیفیت تماس نیز عالی است. صدا در حین تماس های تلفنی وضوح بسیار مناسبی دارد و همچنین میکروفن ها نیز کار خود را به خوبی انجام می‌دهند. این میکروفن ها در حین فیلمبرداری نیز عملکرد بسیار خوبی دارند.

البته تماشای ویدیو (به خصوص ویدیوهای یوتیوب) در این نمایشگر آنطور که باید لذت بخش نیست چرا که اکثر ویدیوها با نسبت تصویر ۱۶:۹ فیلمبرداری شده اند و تمام فضای نمایشگر گلکسی Z فولد ۲ را پوشش نمی‌دهند. همین مورد در زمینه اجرای بازی ها نیز به چشم می‌خورد.

بررسی گلکسی Z فولد 2
اما نمایشگر بزرگ ۷.۶ اینچی این گوشی برای اجرای اپ هایی نظیر فیسبوک و مرورگری اینترنت بسیار مناسب است و همچنین رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی نیز لذت استفاده از گلکسی Z فولد ۲ را چند برابر میکند.

مغز متفکر گلکسی Z فولد ۲ تراشه ی سریع و قدرتمند اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس است که با ۱۲ گیگابایت رم همراه شده است. این سیستم سخت افزاری قدرت پردازشی بسیار بالایی را برای گلکسی Z فولد ۲ به ارمغان آورده است و فقط یک سری گوشی های گیمینگ نظیر Asus ROG 3 توانسته اند عملکرد بهتری از این گوشی داشته باشند. ظرفیت حافظه داخلی مدل پایه ی این گوشی ۲۵۶ گیگابایت می‌باشد اما امکان خرید مدل ۵۱۲ گیگابایتی نیز وجود دارد.

 

دوربین

بررسی گلکسی Z فولد 2
بررسی گلکسی Z فولد ۲

بهترین ویژگی‌های مولتی تسکینگ گلکسی Z فولد ۲ در اپلیکیشن دوربین این گوشی به شرح زیر هستند:

  • دوربین را در یک نیمه ی نمایشگر اصلی داشته باشید و پیش نمایش تصاویر را در نیمه ی دیگر تماشا کنید.
  • در حین عکاسی به صورت همزمان از نمایشگر اصلی و ثانویه استفاده کنید تا بتوانید پیش نمایش تصاویر را ببینید.
  • به لطف نمایشگر ثانویه می‌توانید با دوربین اصلی این گوشی تصاویر سلفی ثبت کنند.

 

همان لنزهای ۱۲ مگاپیکسلی واید، اولترا واید و تله فوتو که در گلکسی فولد اورجینال موجود بودند در گوشی گلکسی Z فولد ۲ نیز وجود دارند اما سنسور های این گوشی جدید ارتقاء یافته اند. برای مثال اندازه ی پیکسل های سنسور اصلی این گوشی به ۱.۸ میکرومتر رسیده است که باعث می‌شود عملکرد دوربین این گوشی در شرایط نوری ضعیف بهبود یابد. دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی این گوشی نیز پیکسل های بزرگتری دارد و این یعنی سامسونگ برای این دوربین هم از یک سنسور جدید استفاده کرده است. اما همان دوربین تله فوتوی گلکسی فولد اورجینال در گلکسی Z فولد ۲ نیز به کار رفته است.

تصاویر دوربین اصلی عالی هستند و از گستره ی دینامیکی بسیار خوبی برخوردار می‌باشند. درست مانند سایر گوشی های سامسونگ، گلکسی Z فولد ۲ نیز رنگ ها را کمی گرم تر از واقعیت ثبت میکند.

پردازش های نرم افزاری همیشگی سامسونگ نیز در این گوشی موجود هستند و باعث میشوند که مقداری نویز در تصاویر این گوشی به چشم بخورند. البته عده ای از کاربران تصاویر شارپ را به تصاویر نرم تر ترجیح می‌دهند. با تاریک شدن هوا و قرار گرفتن در شرایط نوری ضعیف عملکرد دوربین های گلکسی Z فولد ۲ به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد و تصاویر تار ثبت میشوند و چندان قابل استفاده نیستند.

بررسی گلکسی Z فولد 2
اما دوربین های سلفی عملکرد متفاوتی دارند و رنگ‌های طبیعی تری را ثبت میکنند. همانطور که پیش تر گفتیم مزیت گوشی های تاشو این است که شما می‌توانید از نمایشگر ثانویه به عنوان Viewfinder استفاده کنید و با دوربین اصلی تصاویر سلفی ثبت کنید. در ادامه می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده با گلکسی Z فولد ۲ را تماشا کنید.

بررسی گلکسی Z فولد 2

بررسی گلکسی Z فولد 2

 

بررسی گلکسی Z فولد 2

 

بررسی گلکسی Z فولد 2

با اینکه در گلکسی Z فولد ۲ از تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس استفاده شده است، این گوشی نمی‌تواند ویدیوهای ۸K ضبط کند. دلیل این موضوع این است که برای فیلمبرداری ۸K گوشی باید حداقل به یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی مجهز باشد و این در حالی است که گلکسی Z فولد ۲ به دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شده است.

اما کیفیت فیلم های ۴K این گوشی با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه عالی هستند و همچنین به لطف سیستم OIS و فوکوس بسیار سریع، ویدیوهای ۱۰۸۰p نیز کیفیت بسیار بالایی دارند.

 

باتری و سرعت شارژ

انرژی مورد نیاز گلکسی Z فولد ۲ توسط یک باتری ۴,۵۰۰ میلی آمپر ساعتی تأمین میشود. این باتری از شارژ سریع ۲۵ واتی و شارژ وایرلس ۱۵ واتی پشتیبانی میکند. تقریباً یک ساعت طول میکشد که باتری این گوشی به طور کامل شارژ شود. ناگفته نماند که گلکسی Z فولد ۲ از شارژ وایرلس معکوس نیز پشتیبانی میکند و شما می‌توانید گلکسی بادز لایو یا گلکسی واچ ۳ خود را با این گوشی شارژ کنید.

بیشتر بخوانید

 

کاملاً مشخص است که نمایشگر بزرگ و رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی تأثیر مخربی بر روی باتری گوشی دارند و گوشی گلکسی Z فولد ۲ نیز با نمایشگر روشن میتواند حداکثر ۷ ساعت شارژدهی داشته باشد. اما اگر بیشتر اوقات از نمایشگر ثانویه استفاده کنید، گلکسی Z فولد ۲ ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت.

نقاط قوت

  • مناسب برای مولتی تسکینگ
  • نمایشگر ثانویه ی بزرگ
  • رفرش ریت سریع و روان ۱۲۰ هرتزی
  • مناسب برای کار با یک دست (در حالت بسته)
  • پرفورمنس عالی، شارژدهی خوب
  • کیفیت بالای تصاویر سلفی و ویدیوهای دوربین اصلی
  • اسپیکرهای استریوی قدرتمند
  • تضمین تعویض نمایشگر عالی

 

نقاط ضعف

  • قیمت بسیار بالا
  • ضخامت بسیار زیاد
  • کیبورد کوچک در نمایشگر ثانویه
  • عدم پشتیبانی از فیلمبرداری ۸K
  • تعدادی از اپ ها هنوز برای نسبت تصویر نمایشگر اصلی بهینه سازی نشدند

 

منبع: Phone Arena