گلکسی Z فولد ۲ در برابر گلکسی Z فلیپ | گوشی مورد انتظار گلکسی Z فولد ۲ بالاخره از راه رسید. این گوشی جانشین مدل اورجینال گلکسی فولد است و ما می‌خواهیم بدانیم که آیا این گوشی می‌تواند با سایر گوشی های تاشو به خصوص گلکسی Z فلیپ رقابت کند یا خیر. گوشی گلکسی Z فلیپ نیز در ماه فوریه ی سال جاری عرضه شد و اکنون می‌خواهیم بدانیم که کدام گوشی بهتر است.

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
گلکسی Z فولد ۲ در برابر گلکسی Z فلیپ

 

گلکسی Z فولد ۲ در برابر گلکسی Z فلیپ

 

قیمت

همانطور که انتظار می‌رفت هر دو گوشی به شدت گران قیمت هستند اما گلکسی Z فلیپ نسبت گلکسی Z فولد ۲ گوشی مقرون به صرفه تری است. سامسونگ در حال حاضر گوشی گلکسی Z فلیپ را با قیمت ۱,۲۹۹ دلار عرضه میکند و این در حالی است که گلکسی Z فولد ۲ با قیمت ۱,۹۹۹ دلار به فروش میرسد. البته سامسونگ طبق معمول یک سری پیشنهادات ویژه و تخفیف نیز در نظر گرفته است؛ اگر شما گوشی سامسونگ فعلی خود را تحویل دهید می‌توانید گلکسی Z فولد ۲ را با یک تخفیف عالی خریداری کنید. از این رو می‌توانیم بگوییم که این دو گوشی در این زمینه برابر هستند.

 

طراحی

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
گلکسی Z فولد ۲ در برابر گلکسی Z فلیپ

در همین ابتدا باید بگوییم که در این بخش هم هر دو گوشی برنده هستند. زیبایی یک چیز کاملاً نسبی است. تنها تفاوت این دو گوشی در نوع تا شدن آنها است. اما در کل به لحاظ استایل و نوآوری می‌توانیم بگوییم که سامسونگ برای هر دو گوشی سنگ تمام گذاشته است. بنابراین سلیقه ی کاربران در این زمینه ی حرف اول و آخر را میزند. البته رنگ برنز یا ماژول دوربین گلکسی Z فولد ۲ که شباهت زیادی به نمونه ی موجود در گلکسی نوت ۲۰ دارد میتواند بیشتر جلب توجه کند. از طرف گلکسی Z فلیپ نیز یک رنگ صورتیِ بسیار زیبا دارد و همچنین گوشی کامپکت تری میباشد.

 

نمایشگر

با نگاه به مشخصات می‌توانیم بگوییم که گلکسی Z فولد ۲ به نمایشگر بهتری مجهز شده است. این گوشی به یک نمایشگر ۷.۶ اینچی AMOLED با رزولوشن ۱۷۶۸ × ۲۲۰۸ مجهز شده است که از رفرش ریت متغیر ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی میکند. این یعنی لازم نیست نگران شارژدهی این گوشی باشید.

گوشی گلکسی Z فلیپ نیز به یک نمایشگر ۶.۷ اینچی AMOLED مجهز شده است که رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۶۳۶ دارد. این یعنی تراکم پیکسلی در نمایشگر گلکسی Z فلیپ ۴۲۵ ppi است که از تراکم پیکسلی ۳۷۲ ppi در نمایشگر گلکسی Z فولد ۲ بیشتر است، اما این تفاوت به هیچ وجه ملموس نخواهد بود.

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
در بخش نمایشگر ثانویه نیز بی شک گلکسی Z فولد ۲ برنده است چرا که به یک نمایشگر ۶.۲ اینچی مجهز شده است و این در حالی است که گلکسی Z فلیپ از یک نمایشگر ۱.۱ اینچی برخوردار است. نمایشگر ثانویه ی ۱.۱ اینچی در گلکسی Z فلیپ صرفاً برای باز کردن نوتیفیکیشن ها مناسب است.

 

ساختارِ خم شدن

کدام گوشی به شکل بهتری خم می‌شود؟ گلکسی Z فلیپ مانند یک صدف باز میشود و این در حالی است که گلکسی Z فولد ۲ طراحی کتابی دارد. در این بخش هم سلیقه ی کاربران تعیین کننده است.

ابعاد گلکسی Z فلیپ در حالت تا شده ۸۷.۴ در ۷۳.۶ در ۱۷.۳ است، از این رو گوشی کامپکت تری محسوب میشود. این در حالی است که ابعاد گلکسی Z فولد ۲ در حالت تا شده ۱۵۹.۲ در ۶۸ در ۱۶.۸ است که مقداری ضخیم تر است.

آیا برآمدگیِ انحنا در نمایشگر این دو گوشی معلوم است؟ بله، در هر دو گوشی معلوم است. در حال حاضر این مورد در تمام گوشی‌های تاشو اجتناب ناپذیر است اما این مورد چندان آزاردهنده نیست.

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
گلکسی Z فولد ۲ در برابر گلکسی Z فلیپ

 

دوربین

سیستم دوربین این گوشی ها بر روی کاغذ یکسان است و تنها تفاوت آنها این است که گلکسی Z فولد ۲ به سیستم دوربین سه گانه مجهز شده است ولی گلکسی Z فلیپ به سیستم دوربین دوگانه مجهز شده است. به عبارت دیگر گلکسی Z فولد ۲ یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو دارد که گلکسی Z فلیپ از آن بی بهره است.

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
دوربین اصلی هر دو گوشی ۱۲ مگاپیکسلی است که از OIS و فوکوس خودکار تشخیص فاز نیز برخوردار می‌باشد. همچنین یک دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی نیز در هر دو گوشی موجود است.

هر دو گوشی قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن ۴K را دارند و همچنین به یک دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی مجهز شده اند. نکته ی جالب این است که شما با این گوشی ها می‌توانید با دوربین اصلی تصاویر سلفی ثبت کنید.

برتری گلکسی Z فولد ۲ این است که هنگامی که تصویر یک نفر را ثبت می‌کنید، آن شخص می‌تواند پیش نمایش تصویر را بر روی نمایشگر ثانویه ببیند. این ویژگی میتواند خیلی کاربردی باشد.

 

سخت افزار و پرفورمنس

در این بخش گلکسی Z فولد ۲ برنده است چرا که به تراشه ی بسیار سریع اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس مجهز شده است و این در حالی است که گلکسی Z فلیپ از اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس استفاده میکند. با اینکه اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس کمی قدیمی است اما همچنان میتواند هر عملیاتی را به بهترین شکل ممکن پردازش کند. اما در کل به لطف پردازنده ی سریع تر و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، می‌توانیم بگوییم که پرفورمنس گلکسی Z فولد ۲ بهتر است.

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
گفتنی است که گلکسی Z فولد ۲ از ۱۲ گیگابایت رم برخوردار است و گلکسی Z فلیپ به ۸ گیگابایت رم مجهز شده است. ۸ گیگابایت رم برای هر کاربری با هر میزان استفاده کافی است، اما ۱۲ گیگابایت رم نوید دهنده ی عملکرد عالی گلکسی Z فولد ۲ در بخش مولتی تسکینگ است.

 

نرم افزار

هر دو گوشی از سیستم عامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی One UI بهره می‌برند. گفتنی است که گلکسی Z فولد ۲ به صورت پیش فرض از One UI 2.5 استفاده میکند و این در حالی است که کاربران گلکسی Z فلیپ اخیراً از طریق آپدیت این نسخه از رابط کاربری سامسونگ را دریافت کرده اند. با این اوصاف این گوشی ها در این زمینه برابر هستند.

لازم به ذکر است که ویژگی Flex Mode در این گوشی ها موجود است. این ویژگی باعث میشود که یک اپلیکیشن به دو قسمت تبدیل شود و در نتیجه کاربران به شکل بهتری بتوانند با آن اپلیکیشن کار کنند. این یعنی این دو گوشی در زمینه ی نرم افزار تجربه ی یکسانی را به ارمغان می‌آورند.

بیشتر بخوانید

 

باتری

گلکسی Z فولد 2 در برابر گلکسی Z فلیپ
گلکسی Z فولد ۲ در برابر گلکسی Z فلیپ

گلکسی Z فولد ۲ به یک باتری ۴,۵۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده است و این در حالی است که گلکسی Z فلیپ از یک باتری ۳,۳۳۰ میلی آمپر ساعتی برخوردار است. البته باید توجه داشته باشید که گلکسی Z فولد ۲ به نمایشگرهای بزرگتر با رفرش ریت بالاتر مجهز شده است. متأسفانه پس از تست هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که گلکسی Z فولد ۲ در زمینه ی شارژدهی بازنده است. گلکسی Z فولد با مرورگری اینترنت، تماشای ویدیوهای یوتیوب و همچنین اجرای بازی های ۳D، شارژدهی بهتری را نسبت به گلکسی Z فولد ۲ ارائه داد. با رفرش ریت ۶۰ هرتزی در هر دو گوشی، گلکسی Z فولد توانست یک ساعت بیشتر به مرورگری اینترنت بپردازد. گویا رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی تأثیر مخربی بر روی شارژدهی گلکسی Z فولد ۲ گذاشته است.

 

منبع: Phone Arena