جزئیات پلی استیشن ۵ | کنسول پلی استیشن ۵ بالاخره از راه رسید و همانطور که انتظار داشتیم این محصول از ویژگی‌های متعددی برخوردار است. اما چه چیزهایی از این کنسول ناشناخته باقی مانده است؟

جزئیات پلی استیشن ۵

کنسول پلی استیشن ۵ در واقع کنسول نسل نهمی کمپانی سونی است. این محصول در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰ در مارکت های آمریکای شمالی، استرالیا، سنگاپور، ژاپن، نیوزیلند، کره جنوبی و … عرضه می‌شود. از رقبای این کنسول می‌توانیم به ایکس باکس سری ایکس و سری اس اشاره کنیم.

شایان ذکر است که کنسول پلی استیشن ۴ به شدت مورد تحسین و تمجید منتقدان و کاربران قرار گرفته بود. البته این ایراد نیز ایراداتی داشت. اما کاربران بیشتر از هر چیز مجذوب ویژگی‌های جذاب و کاربردی این کنسول شده بودند. اکنون به نظر می‌رسد که کنسول پلی استیشن ۵ نیز دقیقاً همین مسیر را طی می‌کند. گفتنی است که پتانسیل حقیقی پلی استیشن ۵ هنوز مشخص نشده است و باید منتظر نقد و بررسی های بیشتری باشیم. اما با این وجود همین حالا هم می‌توانیم به معرفی برخی از ویژگی‌های فوق العاده ی این دیوایس بپردازیم.

 

۱۰. تغییر درجه ی سختی بازی‌ها

هیچ خجالتی ندارد که یک بازی را در حالت ساده امتحان کنید. بازیکنان آزاد هستند که درجه سختی بازی را طوری تنظیم کنند که نهایت لذت را از آن ببرند. البته چالش های بسیار سنگین نیز لذت خاص خودشان را دارند.

کنسول پلی استیشن ۵ نیز از یک ویژگی برخوردار است که می‌تواند درجه ی سختی بازی ها را به دلخواه بازیکن تنظیم کند. پس از اینکه درجه سختی بازی ها در تنظیمات خود کنسول اعمال شد، بازی به صورت اتوماتیک با همان درجه سختی اجرا خواهد شد و دیگر درجه سختی نرمال به عنوان آپشن استاندارد فعال نخواهد بود.

 

۹. کنترل‌های دوربین معکوس

بازیکنان قطعاً بابت اضافه شدن این ویژگی به پلی استیشن ۵ خوشحال خواهند شد. این چیزی است که در کنسول های قبلی سونی وجود نداشت. کمپانی مایکروسافت در کنسول های ایکس باکس ۳۶۰ و ایکس باکس وان از این ویژگی استفاده کرد، اما کنسول ایکس باکس سری ایکس از آن بی بهره است.

 

۸. جزئیات ریز دوال سنس

یکی از ویژگی‌های پلی استیشن ۵ که با بازخورد بسیار خوبی همراه بوده است، کنترلرهای جدید این کنسول است. این کنترلر از یک سیستم هپتیک فوق العاده برخوردار است و می‌تواند یک تجربه‌ی گیمینگ غوطه‌ور را برای بازیکنان به ارمغان آورد.

می‌توانیم بگوییم که دوال سنس مدرن ترین کنترلر در مارکت است. علاوه بر ویژگی‌های جذاب، سونی برای طراحی این کنترلر نیز دقت بسیار بالایی داشته است و از علامت های پلی استیشن بر روی آن استفاده کرده است.

 

۷. جلوگیری از اسپویل

تقریباً همه از اسپویل متنفر هستند. هیچکس دوست ندارد که جزئیات یک داستان بسیار جذاب زودتر از زمان مقرر لو برود. خوشبختانه کنسول پلی استیشن ۵ نیز از یک ویژگی جذاب برخوردار است که با اسپویل داستان بازی‌ها مقابله می‌کند.

از آنجایی که سیستم به اشتراک گذاری اسکرین شات با پلی استیشن ۵ بسیار ساده شده است، کاربران فرصت های بیشتری برای اسپویل در اختیار دارند. اما پلی استیشن ۵ یک آپشن دارد که اسکرین شات های حساس که توسعه دهنده تمایل افشای آن را ندارد را تگ میکند و در نهایت از افشای اطلاعات جلوگیری می‌کند.

 

۶. زیرنویس اتوماتیک

افرادی که عادت دارند زیرنویس های یک بازی را بخوانند به شدت از این ویژگی راضی خواهند شد. گاهی اوقات زیرنویس به عنوان یک آپشن استاندارد در بازی وجود ندارد. همچنین لهجه‌های مختلف، سیستم صوتی ضعیف یا میکس نامناسب باعث می‌شوند که فهم برخی از دیالوگ‌ها برای بازیکن سخت شود. در چنین شرایطی زیرنویس می‌تواند به شدت کمک کننده باشد.

گاهی اوقات دیالوگ ها اطلاعات بسیار مهمی را القا میکنند که بازیکن حتماً باید از آنها اطلاع داشته باشد. از طرفی آپشن زیرنویس در بسیاری از بازی ها به صورت اتوماتیک فعال نیست. اگر دیالوگ برای بازیکن نامفهوم باشد ممکن است بسیاری از اطلاعات مهم بازی را از دست بدهد. اما خوشبختانه در پلی استیشن ۵ زیرنویس به طور اتوماتیک فعال می‌شود و از این بابت جای هیچ نگرانی نیست.

 

۵. ویژگی‌هایی برای علاقمندان جوایز

پلی استیشن ۵ یک ویژگی دارد که به بازیکن نشان می‌دهد که چه میزان از جوایز و پاداش های بازی ها را کسب کرده است. این یعنی بازیکن با خواندن درصدها متوجه می‌شود که چقدر با رسیدن به هدف خود فاصله دارد. این ویژگی کاربردی در بازی هایی نظیر Final Fantasy VII به شدت کاربرد دارد.

 

۴. اسکرین شات، ضبط و استریم

اسکرین شات از زمان پلی استیشن ۳ به شدت در بین کاربران رایج شد. با این حال کنسول های قبلی در زمینه ی ضبط و استریم حرف چندانی برای گفتن نداشتند. برای مثال می‌توانیم به پلی استیشن ۴ پرو اشاره کنیم که نمی‌تواند با رزولوشنی بالاتر از ۱۰۸۰p محتوا را ضبط کند. در نتیجه بازیکن باید از یک گجت جداگانه برای ضبط محتوای ۴K استفاده کند که بسیار گران قیمت است.

اما سونی با پلی استیشن ۵ این پروسه را ساده کرده است. کاربران اکنون می‌توانند با رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه به ضبط و استریم محتوا بپردازند.

 

۳. کنترل وضعیت فَن از طریق آپدیت

سیستم خنک کننده ی پلی استیشن ۵ فضای زیادی را اشغال می‌کند. با اینکه این کنسول حرارت بسیار زیادی تولید می‌کند، سیستم خنک‌کننده ی پلی استیشن ۵ میتواند بدون ایجاد سر و صدای زیاد فضای داخل کنسول را خنک کند. کاربران پلی استیشن ۴ پرو به شدت بابت این مورد مشکل داشتند.

اما سونی در کنسول جدید خود توجه ویژه ای به این مورد داشت و به همین دلیل است که پلی استیشن ۵ ابعاد بسیار بزرگی دارد. البته پارامترهای سیستم خنک کننده در آینده با آپدیت های آنلاین تغییر خواهند کرد. دلیل این موضوع این است که سیستم خنک‌کننده این کنسول متناسب با هر بازی کار کند.

 

۲. پروفایل های HTRF

صدا و سیستم صوتی یکی از اصلی ترین بخش های گیمینگ با پلی استیشن ۵ است. این کنسول اکنون به لطف سیستمی به نام Temple 3D Audio Tech میتواند صدای ۳ بُعدی را در محیط کاربر ایجاد کند.

این سیستم از چیزی به نام HTRF استفاده می‌کند که مربوط به منبع امواج صداهایی است که به گوشی کاربر می‌رسد. از طرفی از آنجایی که حالت گوش افراد متفاوت است، پروفایل HTRF آنها نیز باید متفاوت باشد. پلی استیشن ۵ از چندین پروفایل برخوردار است که کاربران می‌توانند نمونه ی مناسب را پیدا کنند. در آینده کاربران قادر خواهند بود که تصویر گوش خود را به سونی ارسال کنند تا پروفایل مناسب خود را بگیرند.

بیشتر بخوانید

 

۱. شخصی سازی

پلی استیشن ۵ به لحاظ ظاهری یکی از خاص ترین محصولات این نسل است. این کنسول قطعاتی دارد که قابلیت جدا شدن دارند و کاربران در صورت تمایل می‌توانند از قطعات مورد نظر خود استفاده کنند. این یعنی هر کاربر می‌تواند کنسول منحصر به فرد خود را داشته باشد.

جالب است که بسیاری از کاربران نمی‌دانند که دوال سنس نیز قابلیت‌ شخصی سازی دارد. آنها می‌توانند پنل پشتی این کنترلر را جدا و تعویض کنند. این یعنی کاربر می‌تواند کنسول و کنترلر خود را با هم سِت کند.

 

منبع: Game Rant