با پیشرفت روزافزون گوشی‌های هوشمند ، این سوال برای بسیاری از افراد پیش می‌آید که یک دوربین گوشی با کیفیت بالا ، چه ویژگی‌هایی را باید داشته باشد. برای پاسخ به این پرسش با آیکلاریفاید همراه باشید.

دوربین گوشی با کیفیت بالا

دوربین گوشی با کیفیت بالا باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

در این مقاله که با کمک سایت Digital Trends نوشته شده است، می‌خواهیم به توضیح اصطلاحات مختلف در مورد دوربین گوشی‌های هوشمند بپردازیم و ببینیم که یک دوربین گوشی با کیفیت بالا ، چه ویژگی‌هایی را دارد و باید به چه مسائلی در مورد آن توجه کنیم، سپس به پاسخ به برخی از پرسش‌های مهم در مورد این مساله می‌پردازیم.

مگاپیکسل

به زبان ساده ، هر چه مگاپیسکل بیشتر باشد ، جزییات بیشتری را در تصویر مشاهده خواهید کرد. برای سالیان سال ، دوربین‌های گوشی‌های هوشمند روی تعداد مگاپیکسل متمرکز بودند اما حقیقت آن است که مگاپیکسل تنها بخشی از عملکرد یک دوربین به شمار می‌رود و برای ثبت یک تصویر خوب به جزییات دیگری نیز نیاز است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. لازم به ذکر است که بیشتر گوشی‌ها از تمامی تنظیمات مگاپیکسلی خود استفاده نمی‌کنند چرا که این جزییات بیش از حد نیاز است.

ابعاد سنسور

اندازه‌ی سنسور یکی دیگر از ویژگی‌های مهم در دوربین گوشی‌های هوشمند است که باید به آن توجه شود. به عنوان مثال ، شرکت HTC از اصطلاح التراپیکسل برای نشان دادن این که گوشی خود از سنسور بزرگ‌تری بهره می‌برد ، استفاده کرد. به همین جهت یک گوشی چهار مگاپیکسلی با لنز بزرگ می‌تواند بیشتر از یک گوشی ۸ مگاپیکسلی جزییات را در عکس‌ها ثبت کند. هر چه ابعاد یک سنسور بزرگ‌تر باشد ، نور بیشتری نیز نسیب سنسور می‌شود. به عنوان مثال اندازه‌ی لنز آیفون ۱۲ پرو مکس ،‌۱.۷ میکرو متر برای هر پیکسل است.

دیافراگم

دیافراگم حفره‌ای است که نور از طریق آن به سنسور برخورد می‌کند و بیشتر برای نشان دادن قدرت دوربین در ثبت تصاویر در نور کم استفاده می‌شود. هرچه عدد دیافراگم کمتر باشد ، حفره بزرگ‌تر است. به عنوان مثال دیافراگم f/1.7 در پیکسل ۵ بسیار بزرگ‌تر از دیافراگم f/1.8 در دوربین گلکسی S21 Ultra است. تغییر دادن میزان نوری که وارد سنسور می‌شود همچنین به خلق تصاویر پرتره نیز کمک می‌کند چرا که سوژه را مرکزیت قرار داده و محیط اطراف سوژه را مات می‌کند.

لرزشگیر اپتیکال (OIS)

این ویژگی به دوربین گوشی کمک می‌کند که ثابت بماند. بنابراین اگر دست شما هنگام ثبت تصویر ، بلرزد ، این ویژگی با تکان دادن سنسور دوربین کاری می‌کند که لرزش دست شما به چشم نیاید و در نتیجه ، تصاویر بسیار شفاف‌تر به نظر برسند.

رنج داینامیک بالا (HDR)

این ویژگی در واقع یک تکنیک است که توسط دوربین انجام می‌شود. در این تکنیک دوربین به جای خلق یک تصویر ، چندین شات را از سوژه با نوردهی متفاوت ثبت می‌کند و سپس آن‌ها را از طریق یک پردازش پیچیده ، با یکدگیر ادغام می‌کند تا در نهایت یک تصویر با نور بالاتر و رنگبندی بسیار بهتر ثبت شود. البته که این موضوع نیازمند تراشه‌ی قدرتمندی است و به همین دلیل ، در گوشی‌هایی مانند Pixel 4a ، شاهد کند بودن این قابلیت هستیم.

 

ضبط ویدیو

برای خلق یک ویدیو خوب ، به دو ویژگی باید توجه کرد رزولوشن و فریم بر ثانیه:

رزولوشن

رزولوشن در واقع همان میزان جزییاتی است که در یک ویدیو ضبط می‌شود. برای ویدیو‌هایی با کیفیت ۴K در هر شات ۳۸۴۰* ۲۱۶۰ پیکسل ثبت می‌شود و در کیفیت Full HD این میزان به ۱۹۲۰* ۱۰۸۰ پیکسل کاهش پیدا می‌کند. هر چه تعداد پیکسل‌ها در ویدیو بیشتر باشد مسلما با کیفیت بالاتری مواجه خواهیم بود. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که برای نمایش محتوای ۴K ، به یک مانیتور با این کیفیت نیز نیاز دارید و از طرفی دیگر هرچه کیفیت ویدیو بالاتر باشد نیاز به حافظه‌ی ذخیره سازی بیشتر نیز برای ذخیره آن دارید.

فریم بر ثانیه (FPS)

زمانی که با فریم بر ثانیه بالاتری مواجه می‌شوید ، این موضوع به این معنی است که در هر ثانیه تصاویر بیشتری در ویدیو ضبط می‌شوند. به عنوان مثال آیفون X می‌تواند در رزولوشن ۱۰۸۰ ، ویدیو‌هایی را با ۱۲۰ فریم بر ثانیه ضبط کند که این موضوع به معنی خلق ویدیو‌های اسلوموشن است.

 

آیا می‌توان دوربین یک گوشی را هک کرد؟

از نظر تکنیکی این کار را می‌توان انجام داد اما چندان نگران این موضوع نباشید چرا که بیشتر بدافزار‌ها روی نرم افزار سوار می‌شوند و نه قطعات سخت افزاری. برای پیشگیری از حملات این چنین بهتر است که برنامه‌های مختلف را تنها از طریق اپ استور یا گوگل پلی دانلود کنید.

 

آیا دوربین گوشی‌های همراه روش عکاسی را برای همیشه تغییر داده‌اند؟

جمله‌ی معروفی وجود دارد که می‌گوید بهترین دوربین آن است که همواره همراه شما است. این موضوع که گوشی‌های هوشمند در کنار ما حضور پررنگی دارند باعث می‌شود که در عکاسی شاهد پیشرفت‌های چشمگیری شده باشیم. اکنون فاصله‌ی ما با گرفتن یک تصویر فوق‌‌العاده و به اشتراک گذاشتن آن با تمامی دنیا تنها چند دقیقه است و همین مقوله باعث می‌شود که شاهد عصر طلایی عکاسی شده باشیم. هرچند که سابقه‌ی عکاسی در گوشی‌ها تنها از سال ۲۰۰۰ شروع شده و آن زمان نیز تنها گوشی‌ها یک لنز ۰.۳۵ مگاپیکسلی داشتند.

 

به چه تعداد لنز در دوربین‌ها نیاز است؟

چند سال پیش ،‌ گوشی‌ها تنها یک لنز سلفی و یک لنز در پشت خود داشتند اما امروزه آرایش دوربین چهارگانه آن هم تنها در قسمت پشتی به یک امر عادی تبدیل شده است. وجود دوربین تله فوتو یا عمق سنج برای خلق تصاویر پرتره با مات کردن پس زمینه یک موضوع مهم برای خیلی از افراد به شمار می‌رود اما از طرفی نیز بسیاری از گوشی‌ها می‌توانند تصاویر پرتره را تنها با یک لنز نیز ثبت کنند. از طرفی نیز لنز الترا واید باعث می‌شود که بتوانید طیف وسیعی از محیط اطراف خود را در یک عکس ، ثبت کنید.

برخی از گوشی‌ها مانند Nokia 9 Pure View نیز از پنج دوربین مختلف برای ثبت یک تصویر (از طریق ترکیب تصاویر) استفاده می‌کنند تا به بهترین کیفیت دست پیدا کنند. بنابراین در پاسخ به این پرسش مهم می‌توان گفت که در نهایت بستگی به نیاز شما از دوربین گوشی خود دارد.

آیا دوربین گوشی‌های هوشمند از دوربین‌های DSLR بهتر است؟

با این که در سال‌های اخیر دوربین گوشی‌های هوشمند پیشرفتی اساسی را تجربه کرده‌اند و جزییات شگفت انگیزی را قبت می‌کنند، اما واقعیت ماجرا آن است که این دوربین‌ها هنوز فاصله‌ای کیلومتری با دوربین‌های DSLR و حرفه‌ای دارند چرا که آن‌ها نیز هر ساله پیشفرت زیادی می‌کنند و در خلق تصاویر حرفه‌ای ، عملکردی فوق‌العاده دارند.

 

به چه میزان مگاپیکسل در دوربین گوشی‌های هوشمند نیاز است؟

همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، مگاپیکسل به هیچ عنوان تنها فاکتور مهم در تشخیص کیفیت دوربین‌ها نیست و خیلی از دوربین‌ها از ترکیب پیکسل‌ها برای خلق تصاویری با کیفیت بیشتر بهره می‌برند‌(به عنوان مثال در لنز‌های ۶۴ مگاپیکسلی ، شاهد ترکیب چهار پیکسل با هم و خلق یک تصویر ۱۲ مگاپیکسلی هستیم). با این حال ، به صورت کلی می‌توان گفت که هر چه عدد مگاپیکسل بالاتر باشد، کیفیت کلی تصویر نیز بیشتر خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: