مقابله با ویروس کرونا | بیل گیتس همواره به صورت جدی در زمینه ی سلامت عمومی فعالیت کرده است و به تازگی در یک یادداشت، پیشنهاداتی برای مقابله با پیشروی ویروس کرونا ارائه کرده است.

مقابله با ویروس کرونا
مقابله با ویروس کرونا

مقابله با ویروس کرونا

 

ویروس کرونا تاکنون در صدر مهم ترین اخبار جهان بوده است و زندگی میلیون ها انسان را تحت تأثیر قرار داده است. این ویروس تا به حال ضررهای متعددی به بازارهای اقتصادی زده است و همچنین تعداد زیادی از رویدادهای مهم بین المللی به دلیل نگرانی از شیوع این بیماری مرگبار لغو شده اند. بر اساس جدیدترین آمار و گزارشات، تاکنون حدود ۸۵ هزار نفر به ویروس جدید کرونا موسوم به COVID-19 مبتلا شده اند و ۳ هزار نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری فوت شده اند.

تمام کشورهای جهان به سختی در تلاش هستند تا جلوی پیشروی بیماری کرونا را بگیرند. هم بنیان گذار کمپانی مایکروسافت یعنی آقای بیل گیتس که امروزه با سمت ریاست هیئت مدیره ی بنیاد خیریه ی بیل و ملیندا گیتس شناخته می‌شود، در یادداشت اخیر خود در وب‌سایت اطلاع‌رسانی اش یک سری پیشنهاد در رابطه با مقابله با ویروس کرونا ارائه داده است. همچنین گیتس راهکارهای پیشنهادی خود را برای پیشگیری از وقوع اتفاقات مشابه در آینده تشریح کرده است.

بیل گیتس در یادداشت خود در رابطه با مقابله با ویروس کرونا نوشته است:

 

“دنیا امروز به نجات دادن جان مردم احتیاج دارد و باید راهکارهای مقابله با شیوع بیماری های مشابه را بهبود دهد. مورد اول از اهمیت بالاتری برخوردار است؛ اما مورد دوم در بلند مدت عواقب حیاتی خواهد داشت.”

 

پیشنهادهای بیل گیتس برای مقابله با شیوع بیماری کرونا به شرح زیر است.

 

مقابله با ویروس کرونا

 

بیل گیتس میگوید که بر اساس آمار، حدود یک درصد از مبتلایانِ ویروس جدید کرونا فوت شده اند. شاید در نگاه اول این آمار چندان زیاد به نظر نرسد، اما این نرخ بسیار بیشتر از نرخ مبتلایان به آنفولانزای فصلی است. از طرفی هر فرد مبتلا به ویروس، چند نفر دیگر را نیز به این بیماری مبتلا میکند و به این ترتیب بیماری با سرعت بسیار زیادی رشد میکند. گیتس در قیاس ویروس کرونا با ویروس SARS گفته است که شیوع بیماری جدید، در یک چهارم زمان شیوع بیماری قبلی، ۱۰ برابر ابتلا و مرگ را به همراه داشته است.

مقابله با ویروس کرونا
مقابله با ویروس کرونا

همچنین بیل گیتس در پیشنهاد هایش به کمک ها و رویکردهای دولتی و حکومتی اشاره کرده است. گیتس معتقد است که دولت ها علاوه بر کمک به شهروندان خود باید به کشورهایی با درآمد پایین نیز کمک کنند تا برای مقابله با شیوع آماده شوند. او میگوید که کمک کردن به کشورهای آفریقایی و جنوب آسیا نه تنها موجب نجات مردم آن مناطق میشود، بلکه به کاهش سرعت شیوع جهانی ویروس نیز کمک شایانی میکند. لازم به ذکر است که بیل گیتس ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه ی جدید را برای مقابله با ویروس کرونا در کشورهای در حال توسعه اختصاص داده است.

 

جلوگیری از شیوع بیماری های مشابه

 

پیام اصلی بیل گیتس این است که برای جلوگیری از همه گیری های مشابه باید به کشورهایی با درآمد متوسط و پایین کمک کنیم تا سیستم های سلامت خود را تقویت کنند. او میگوید که ما به شدت به یک سیستم جهانی نظارت بر بیماری و شیوع احتیاج داریم که همه ی کشورها به صورت کاملاً شفاف اطلاعات بیماری های جدید خود را در آن به اشتراک بگذارند و سازمان هایی نیز برای نظارت بر روی همه گیری های احتمالی در آینده تشکیل شوند. گیتس میگوید که باید یک فهرست از افراد متخصص و مواد اولیه ی مورد نیاز برای مقابله با همه گیری ها در همه ی کشورها تهیه شود تا بتوان در مواقع ضروری به آنها دسترسی داشت و مواد را تکمیل کرد.

پیشنهاد بعدی بیل گیتس این است که دولت ها سیستمی با قابلیت تولید و عرضه ی سریع واکسن و داروهای آنتی ویروس فراهم کنند. گیتس تأکید کرده است که داروها باید در سیستم های مخصوص و با همکاری همه ی کشورها، با سرعت بسیار بیشتری تولید شوند و بتوان داروها را به صورت میلیاردی توزیع کرد تا در عرض کمتر از چند ماه مقابله ی همه جانبه با عامل بیماری زا انجام شود. همچنین باید یک سری سیستم هایی برای تنظیم و نظارت بر روی تولید و عرضه ی داروها تشکیل شوند تا فروش در مقیاس بالا و قیمت پایین صورت بگیرد.

مقابله با ویروس کرونا
مقابله با ویروس کرونا

بیل گیتس روش تولید دارو با استفاده از اسیدهای نوکلئیکی را برای مقابله با ویروس ها کاربردی میداند. به لطف این روش، چند ساعت بعد از تجزیه ی ژنوم ویروس میتوان دارو را تولید کرد، اما دارو باید به صورت انبوه تولید شود. او همچنین توصیه کرده است که همکاری های بین المللی باید گسترده تر بشوند و پایه ای ترین نوع این همکاری ها اشتراک اطلاعات است.

در نهایت بیل گیتس در پیشنهادت خود از اهمیت افزایش بودجه برای برنامه های پیشگیری و درمان سخن گفته است. گیتس معتقد است که بودجه ی این قبیل موارد باید میلیاردها دلار افزایش یابند. با علم به اینکه ویروس کرونا تأثیر همه جانبه ای روی بازارهای سهام و زنجیره های تأمین و زندگی انسان ها داشته است، افزایش بودجه برای مقابله با همه گیری، کاملاً منطقی به نظر میرسد.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

منبع: GatesNotes