مقابله iOS و اندروید ؛ کدام برای شما مناسب‌تر است؟

اندروید بهتر است یا iOS ؟ نزدیک به ۸ سال است که طرفداران دو آتشه‌ی گجت‌های دیجیتالی سعی می‌کنند به این سوال پاسخ بدهند. ما هم اینجاییم تا این مقابله iOS و اندروید را با کمک شما به قانع‌کننده‌ترین دلایل برسانیم.

 

طرفداران سرسخت اندروید و iOS گاه با دلایل منطقی و گاه غیر‌منطقی می‌خواهند شما را قانع کنند تا یک گوشی اندرویدی بخرید یا مستقیم سراغ آیفون بروید. برخی از این دلایل با گذشت زمان بی‌معنی می‌شوند: به‌طور مثال دیگر نمی‌توان به گوشی‌های اندرویدی به‌خاطر نداشتن حسگر اثر انگشت ایراد گرفت. روزبه‌روز‌ دستگاه‌های اندرویدی بیشتری به این حسگر مجهز می‌شوند. از طرف دیگر، اگر تا دو سال پیش می‌گفتیم آیفون به خاطر نمایشگر کوچکش از قافله عقب‌مانده، دیگر باید حرف خود را پس بگیریم؛ حالا با آیفون‌های ۴/۷ و ۵/۵ اینچی می‌توانیم از قابلیت‌های iOS بیشترین بهره را ببریم.

در کنار اندروید و iOS، ویندوز هم با تمام پتانسیل‌هایش حضور دارد. ما در مطالب بعدی به این اکوسیستم خواهیم پرداخت؛ اما این‌جا به‌طور کامل می‌خواهیم روی اندروید و iOS‌ تمرکز کنیم.

بیایید خیلی ساده به این دو سیستم عامل نگاهی داشته باشیم: iOS در انحصار اپل است. اگر iOS‌ را دوست ندارید، کلا باید قید آیفون را زده و گوشی دیگری بخرید. در این سیستم عامل همه‌چیز به همان شکلی است که اپل می‌پسندد. اپل بررسی می‌کند که شما چه می‌خواهید و چه‌چیز به‌صلاح شماست؛ سپس آن را در قالب یک پکیج آماده پیش روی شما قرار می‌دهد. اما داستان اندروید کمی فرق دارد. گوگل پس از خرید «شرکت اندروید» در سال ۲۰۰۵، به‌تدریج اکوسیستم موبایل خود را روی این سیستم عامل بنا کرد. به‌جز دستگاه‌های نکسوس، اکثر گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی با تغییرات ظاهری چشم‌گیری روانه‌ی بازار می‌شوند؛ در اندروید، دست کاربر کاملا باز است و به‌راحتی می‌تواند از اپلیکیشن‌های موردعلاقه‌اش به‌جای اپلیکیشن‌های پیش‌فرض سیستم استفاده کند.

حتی کاربر می‌تواند به‌وسیله‌ی اپلیکیشن‌های لانچر، رابط کاربری دستگاه را به‌سلیقه‌ی خودش تغییر دهد. در یک کلام، اندروید «قابلیت شخصی‌سازی» بیشتری دارد. یک نکته‌ی مهم دیگر هم وجود دارد: شما تقریبا بدون دردسر می‌توانید از اکثر اپلیکیشن‌های گوگل روی سیستم عامل iOS‌ استفاده کنید. شاید شوخی به‌نظر برسد، اما با جستجو در گوگل پلی، تنها یک اپلیکیشن اپل را پیدا می‌کنید؛ آن‌هم Move to iOS است و به‌درد کاربرانی می‌خورد که می‌خواهند از اندروید به iOS‌ مهاجرت کنند. البته ناگفته نماند که در اپلیکیشن های اپل هیچ گونه تبلیغی وجود ندارد ولی اپلیکشین های گوگل بیشتر به دلیل تبلیغات فروان به سود کمپانی گوگل عمل می کنند تا کاربران برنامه ، مانند اپلیکیشن یوتیوب که اگر بخواهید در آن ویدئو یکساعته ای را تماشا کنید باید نزدیک به ده تبلیغ هم در میان فیلم ببینید .

هر کدام از این سیستم‌های عامل مشکلات خود را هم دارند؛ به‌طور مثال، تنوع زیاد در سخت‌افزار، آن‌هم بعضا با کیفیت پایین، یک معضل بزرگ در دستگاه‌های اندرویدی است. بی‌کیفیت بودن برخی از گوشی‌ها یا تبلت‌های اندرویدی به‌طور مستقیم با ایجاد یک تجربه‌ی نامطلوب در کاربران در ارتباط است. برخی از کاربران هم از محدودیت‌های محصولات اپل می‌نالند. اتکای بیش‌ازحد به برنامه‌ی «آی‌تیونز» برای مدیریت فایل‌ها و برنامه‌ها ازجمله‌ مواردی است که خیلی از کاربران را به سمت محیط باز اندروید می‌کشاند.

 

مقابله iOS و اندروید : انتخاب سخت افزار

 

گجت‌های اندرویدی تنوع بسیار زیادی دارند. این یکی از مزیت‌های این سیستم عامل محسوب می‌شود. در اکوسیستم اندروید، برای انواع سلیقه‌ها و بودجه‌ها گجت‌های مختلفی وجود دارد. کسانی که به دنبال خرید بهترین پرچم‌داران هستند، می‌توانند گوشی‌هایی مانند گلکسی اس ۸ و گلکسی نوت ۸ سامسونگ را بخرند و طرفداران گوشی‌های میان‌رده هم می‌توانند از گوشی‌های باکیفیتی مانند آنر و وان‌پلاس بهره ببرند.

با وجود این که تنوع گوشی‌های اپل به پای خانواده‌ی اندروید نمی‌رسد، ولی اپل هم گوشی‌های متنوعی را به بازار عرضه کرده است. طرفداران اندازه‌های مختلف می‌توانند از بین آیفون‌های معمولی و پلاس و آیفون SE یکی را انتخاب کنند و از لحاظ تبلت‌ها هم اپل مدل‌های مختلفی از آیپد را عرضه کرده است.

سخت افزار آیفون

مقابله iOS و اندروید : طراحی

 

بدون هیچ شک و تردیدی باید اذعان کرد که طراحی iOS بسیار بهتر از طراحی اندروید است. طراحی سیستم عامل گوگل در این سال‌ها همواره بهتر از قبل شده است، اما هنوز هم از لحاظ ظاهری و تجربه‌ی کاربری به گرد پای سیستم عامل اپل نمی‌رسد.

آیفون X و سامسونگ s9

سیستم عامل iOS نه‌تنها ظاهر جذابی دارد، بلکه استفاده از آن هم بسیار آسان است؛ به دلیل همین سادگی، حتی افرادی که سابقه‌ی کار با تکنولوژی‌های روز را ندارند، به‌راحتی با این سیستم عامل کنار می‌آیند. از آن‌طرف، سیستم عامل گوگل در اغلب اوقات می‌تواند مبهم و گیج‌کننده باشد.

با این وجود، این سادگی می‌تواند باعث کاهش انعطاف‌پذیری سیستم عامل شود. گوشی‌های اندرویدی از قابلیت‌ها و تنظیمات نرم‌افزاری متنوعی بهره می‌برند و کاربران باتجربه می‌توانند این موارد را با توجه را به ترجیحات خود شخصی‌سازی کنند. نمی‌توان فواید این قابلیت‌ها را کتمان کرد، ولی درنهایت این سیستم عامل اپل است که در زمینه‌ی زیبایی و سادگی حرف اول را می‌زند. درصد زیادی از کاربران نیازی به قابلیت‌های پیچیده ندارند و iOS هم تمام امکانات لازم را برای چنین کاربرانی فراهم کرده است.

در آخر هم باید به نسخه‌ی تبلت iOS اشاره کنیم که برای آیپدها امکانات فوق‌العاده‌ای را به ارمغان آورده است. از جمله امکانات جذاب این نسخه از iOS می‌توان به امکانات «چندوظیفگی» (multitasking) قدرتمند و داک جدید اشاره کنیم که آیپد را به یک شبه لپ‌تاپ بدل کرده است. این در حالی است که تبلت‌های اندرویدی در این زمینه حرفی برای گفتن ندارند.

 

مقابله iOS و اندروید : سازگاری و پشتیبانی

 

آیفون محبوب‌ترین گوشی هوشمند جهان است و به همین خاطر چندان عجیب نیست که توسعه‌دهندگان اپلیکیشن و سازندگان وسایل جانبی عموما آیفون‌ها را در اولویت اول اقدامات خود قرار می‌دهند. این یعنی اگر شما مالک یک آیفون باشید، تقریبا می‌توانید روی پشتیبانی از اپلیکیشن‌ها، پلتفرم‌ها و لوازم جانبی مربوط به آیفون حساب کنید و خود آیفون‌ها و آیپدها هم تا چند سال می‌توانند نسخه‌ی جدید سیستم عامل را دریافت کنند.

در مقابل، اندروید در این زمینه حال و روز خوبی ندارد. از بین سازندگان بزرگ گوشی اندرویدی سامسونگ کم‌وبیش تنها شرکتی است که گوشی‌هایش را مورد پشتیبانی طولانی قرار می‌دهد و البته این پشتیبانی هم محدود به سری گوشی‌های پرچم‌دار گلکسی اس است.

یکی دیگر از مسائلی که برای تعدادی از کاربران اهمیت زیادی دارد، جک هدفون است. آیفون‌های اخیر از جک هدفون بهره نمی‌برند ولی چنین موضوعی چندان مشکل‌زا نیست، زیرا در جعبه‌ی این آیفون‌ها رابط لایتنینگ به جک ۳.۵ میلی‌متری دیده می‌شود و در ضمن انواع و اقسام هدفون‌های بلوتوثی با قیمت‌های مختلف در دسترس قرار دارند. با این وجود اگر طرفدار پروپاقرص جک هدفون هستید، بهتر است که به استفاده از گوشی‌های اندرویدی مجهز به این پورت روی بیاورید.

می‌توانید در رابطه با تعصب اپل بر نرم‌افزار و سخت‌افزارش هر آنچه می‌خواهید بگویید، اما مطمئنا همین رویکرد موجب یکپارچه‌سازی بسیار نزدیکی بین دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌های این شرکت شده است. چیزی که گوگل در حال حاضر نمی‌تواند به آن برسد. شما حتی می‌توانید اطلاعات را بین آیفون  و مک‌بوک خود کپی پیست کنید. برای مثال عکس یا متنی از یک سایت را روی آیفون کپی کنید و سپس آن را روی مک‌بوک در سندی بچسبانید. فقط باید هردوی این گجت‌ها به آخرین نسخه از سیستم‌عامل مختص به خودشان مجهز باشند و روی هر دوی آن‌ها از یک اپل آیدی استفاده کنید.

 

مقابله iOS و اندروید : امنیت

 

امنیت گوشی یکی از موضوعاتی است که عموما از جانب شرکت‌های سازنده نادیده گرفته می‌شود. اندروید از لحاظ امنیتی سابقه‌ی چندان خوبی ندارد و حفره‌ها و ایرادهای امنیتی کشف شده در این سیستم عامل یک فهرست بلندبالا را تشکیل می‌دهند. iOS در این زمینه شهرت بهتری دارد ولی این سیستم عامل هم از لحاظ امنیتی بی‌نقص نیست. با این وجود، iOS به دلیل دریافت به‌روزرسانی‌های متعدد، حفره‌ها و ایرادهای امنیتی را به‌سرعت اصلاح می‌کند.

رمز آیفون

گوگل هم مرتبا به‌روزرسانی‌های امنیتی متعددی را برای اندروید منتشر می‌کند، اما به این دلیل که هرکدام از شرکت‌های سازنده تغییراتی را در این سیستم عامل ایجاد می‌کنند، این به‌روزرسانی‌ها برای رسیدن به انواع گوشی اندرویدی باید مسیر پیچیده‌تر و طولانی‌تری را طی کنند.

 

حرف آخر

iOS ظاهر زیبایی دارد، استفاده از آن بسیار آسان است و از امنیت بالایی بهره می‌برد و از طرف دیگر اندروید در طی سال‌های گذشته روزبه‌روز قدرتمندتر و انعطاف‌پذیرتر از گذشته شده است.

جدا از این موارد، بیایید یک بار دیگر نقاط ضعف و قوت این دو سیستم عامل را مرور کنیم و نظرات همدیگر را به چالش بکشیم تا به پاسخ‌های درست‌تری برسیم؛ پاسخ‌هایی که از تجربه‌ی کاربری ما ایرانی‌ها ریشه گرفته. شما این فرصت را دارید که با دلایل منطقی‌تان با یکدیگر مخالفت کنید و تجربه‌های خود را با همدیگر به‌اشتراک بگذارید.

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن