سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

 


مروری بر سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

  • در این پست اختصاصی میخواهیم مروری بر سوابق جاناتان آیو و بالا و پایین های طراحی های او داشته باشیم.

 


سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

 

سر جاناتان آیو، یک طراح صنعتی انگلیسی آمریکایی است که مدیر طراحی محصولات اپل و رئیس دانشکده‌ی سلطنتی هنر لندن بوده است. وی بیش از دو دهه به فعالیت حرفه ای خود در زمینه طراحی ادامه داد تا اینکه در روز های گذشته اپل خبر از جدایی وی از این کمپانی را داد.

او طبق اعلام خود قصد دارد کسب و کار خود را راه بیاندازد و در فکر تأسیس شرکت LoveFrom است و البته گفته که همچنان به برخی از همکاری ها با اپل ادامه خواهد داد.


جاناتان آیو کیست ؟

 

مروری بر سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

جاناتان آیو متولد ۲۷ فوریه‌ی سال ۱۹۶۷ در محله‌ای در شمال شرق لندن به نام چینگفورد است. پدر او، مایکل آیو، نقره‌ساز ماهری بود. پدربزرگ جانی نیز یک مهندس بود. آیو سال‌های ابتدایی تحصیل را در مدرسه‌ی چینگفورد گذراند. برای تحصیلات متوسطه به دبیرستان والتون در استنفورد رفت. در زمان تحصیلات متوسطه، علاقه‌ی او به خودروها آشکار شد که همین علاقه، مسیر تحصیل و کار او را به سمت طراحی تغییر داد.

پس از تحصیلات دبیرستان و ترک والتون، جانی برای رسیدن به علاقه‌اش، دوره‌های آموزشی متعدد طراحی خودرو را امتحان کرد. یکی از آن‌ها دوره‌ی آموزشی دانشکده‌ی سلطنتی هنر بود که البته او را جذب نکرد. در عوض، او به دانشکده‌ی پلی‌تکنیک نیوکاسل رفت و در آنجا، طراحی صنعتی خواند. جانی آیو در سال ۱۹۸۹، مدرک کارشناسی هنر خود را با رتبه‌ی ممتاز کسب کرد. برخی از تجربیات تحصیلی او مانند طراحی سمعک، هم‌اکنون در موزه‌ی طراحی لندن نگه‌داری می‌شوند. پس از فارغ‌التحصیلی، آیو به‌دنبال زمینه‌ای تخصصی بود تا طراحی را در آن ادامه دهد. او به سمت گرایش طراحی محصول جذب شد و درنهایت، آژانس طراحی Roberts Weaver او را استخدام کرد.


سوابق کاری آیو

 

مروری بر سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

او پس از یک سال کار در اولین شرکت یعنی   Roberts Weaver  ، آیو به استخدام یک استارتاپ طراحی به نام  Tangerine  درآمد. او در این شرکت طراحی‌های متنوعی از اجاق مایکروویو تا سرویس بهداشتی، دستگاه‌ دریل و مسواک انجام داد. البته او در این دوران ناامیدی‌هایی نیز داشت. زمانی‌که او یک سرویس بهداشتی برای شرکت Ideal Standard طراحی کرد ، مدیر شرکت مشتری طرح او را رد و عنوان کرده بود که این طرح بسیار گران و بیش‌ازحد مدرن است. در نتیجه آیو از طراحی برای مشتریانی که به آن‌ها علاقه نداشت یا اصولی شبیه به او نداشتند ، خسته شد.

اپل یکی از مشتریان شرکت Tangerine بود و آیو علاقه‌ی زیادی به این شرکت داشت. او مدتی را به‌عنوان مشاور طراحی این شرکت در تولید کامپیوترهای PowerBook مشغول بود. اپل به مدت دو سال تلاش کرد تا آیو را به‌عنوان کارمند تمام‌وقت استخدام کند که موفق نبود.

درنهایت و پس از مدتی مشاوره به مدیر طراحی وقت اپل یعنی رابرت برونر، آیو در سال ۱۹۹۲ به‌عنوان کارمند تمام‌وقت در این شرکت استخدام شد. او در سا‌ل‌های ابتدایی محصولاتی همچون دستیار دیجیتال نیوتون و MessagePad 110 را طراحی کرد. کمی پیش از بازگشت استیو جابز به اپل، آیو تقریبا از این شرکت استعفا داده بود؛ اما مدیر او در آن زمان یعنی جان رابینستن، آیو را متقاعد کرد که در شرکت بماند. رابینستن معتقد بود که اپل شرکتی تاریخ‌ساز خواهد شد.

اما استیو جابز با بازگشت به اپل، آیو را به سمت معاون طراحی صنعتی منصوب کرد و آغاز مشارکت خلاقانه ای را رقم خورد که بعدها اپل را به دوران شکوفایی خود بازگرداند.او در یکی از گفتگوهایش با یک تلویزیون آمریکایی از ارتباط نزدیک خود با استیو جابز خبر داده بود او میگوید :

وقتی من و استیو جابز به اشیاء نگاه می‌کردیم، موارد فیزیکی که چشم‌های ما می‌دید و نتایجی که می‌گرفتیم، یکسان بود. ما سؤال‌های مشابهی می‌پرسیدیم و کنجکاوی نزدیکی نسبت به مسائل داشتیم.

این دو کار روی محصولی را آغاز کردند که بعدها به آی مک تبدیل شد و علاوه بر این تعدادی از محصولات اپل را کنار گذاشتند. در نهایت همکاری جابز و آیو به پایه گذاری استانداردهای طلایی در حوزه تکنولوژی صنعتی منجر شد. موفقیت آی مک به سرعت با محصول دیگری ادامه یافت: آیپاد، محصول دیگری بود که از همکاری آیو-جابز حاصل شده بود. این همکاری عملاً جایگاه آیو را به عنوان یک فرد مهم در اپل تثبیت کرد.

در بین محصولات اپل نباید مهمترین آنها، یعنی آیفون را فراموش کرد؛ محصولی که به معنای واقعی تصور ما از موبایل را تغییر داد. هر آنچه که در طراحی، نمایشگر لمسی، کلید هوم و فرم فاکتور دستگاه مشاهده می شد همگی ریشه در تفکرات آیو داشت. بعدها همین طراحی بر صنعت گوشی های هوشمند تأثیر گذاشت و به همین دلیل است که امروزه بیشتر گوشی از سبک طراحی آیفون اولیه پیروی می کنند.

و همینطور جابز در یکی از مصاحبه هایش میگوید : 

او (جانی آیو) بیشترین قدرت عملکردی را پس از من در شرکت اپل دارد.

در ۲۹ اکتبر سال ۲۰۱۲، جانی آیو به سمت مدیریت طراحی رابط کاربری شرکت اپل نیز برگزیده شد. درنهایت در ۲۶ می سال ۲۰۱۵، جانی آیو مدیر طراحی محصولات اپل شد.


ریاست دانشکده سلطنتی هنر انگلستان

 

مروری بر سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

یکی از پست‌های مدیریتی دیگر جانی آیو، ریاست افتخاری دانشکده‌ی سلطنتی هنر در لندن است. این سمت از اول ژوئیه سال ۲۰۱۷ به مدت ۵ سال به او اهدا شده است. وظیفه‌ی آیو، مدیریت دانشکده و شرکت در جلسات تصمیم‌گیری برای اداره‌ی آن است. از دیگر وظایف او، ریاست کمیته‌ی نظارت دانشکده، شرکت در جلسات هیئت علمی و اهدای مدارک دانشگاهی در جشن‌های فارغ‌التحصیلی است. آیو در مورد این سمت افتخاری گفته است:

بسیار خوشحالم که رابطه‌ای رسمی با کالج سلطنتی دارم. این دانشکده تأثیری عمیق روی بسیاری از طراحانی داشته است که من آن‌ها را تحسین می‌کنم.


پایان پیوند کاری آیو و اپل

 

سوابق جاناتان آیو از شروع تا پایان در اپل

جانی آیو سرانجام در ۲۷ ژوئن ۲۰۱۹ (۷ تیرماه ۱۳۹۸) اعلام کرد که قصد دارد پس از گذشت نزدیک به ۳۰ سال از اپل جدا شود و شرکت مستقل طراحی خودش را با نام  LoveFrom  تأسیس کند. آیو که همواره از او به‌عنوان یکی از ستون‌های اپل یاد می‌شد و اکنون دیگر لقب «طراح ارشد سابق اپل» را دارد در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز درباره‌ی تصمیم خود مبنی بر ترک این شرکت چنین گفت:

اگرچه دیگر کارمند اپل نیستم؛ اما همچنان به‌شدت درگیر [طراحی محصولات این شرکت] خواهم بود. امیدوارم این روند سال‌های زیادی ادامه داشته باشد.

اکنون زمان مناسب و آرامی برای به‌وقوع پیوستن این تغییر بود.

جانی آیو در همین مصاحبه، به اهداف مؤسسه‌ی طراحی  LoveFrom  نیز اشاره‌هایی کرده است:

انجام کاری متفاوت، بسیار آسان است. من به چنین کاری علاقه ندارم و متفاوت‌بودن، به‌هیچ‌وجه مرا ترغیب نمی‌کند. من به تلاش برای بهتر کردن وضعیت علاقه‌مند هستم. من به توسعه‌ و طراحی محصولات و تجربه‌هایی علاقه‌مند هستم که با احساس مسئولیت و توجه ساخته شده‌اند.

اما به جرعت میشه گفت که جانی آیو یک اسطوره در زمینه طراحیست که وجود او باعث انقلابی در صنعت گوشی ها و اسمارت فون ها میباشد که دلیلی واحدی بر سمت و سوی اسمارت فون ها به عرصه مدرن است.

منابع : Apple  , CultofMac , Fastcodesig  , Verge