کرونا در کودکان | یک تحقیق جدید در خصوص احتمال مبتلا شدن کودکان به کروناویروس نشان می‌دهد که کودکان ۵ سال به پایین نسبت به بزرگسالان به میزان ۱۰۰ برابر بیشتر در معرض خطر قرار دارند و کروناویروس بیشتری در بدن آنها وجود دارد.

کرونا در کودکان
کرونا در کودکان

 

کرونا در کودکان

دانشمندان به این نظریه رسیده اند که ممکن است کودکان جزو اصلی ترین انتقال دهندگان کووید ۱۹ باشند. همچنین در این تحقیق مشخص شده است که میزان کروناویروس در بدن بچه های بزرگتر تقریباً برابر با میزان موجود ویروس در بدن بزرگسالان است. البته در حال حاضر دقیقاً مشخص نیست که کودکان تا چه حد ناقل این بیماری هستند. باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا مسئولان نسبت به بازگشایی مهدکودک ها و مدارس یک تصمیم جدی بگیرند.

بحران شیوع کروناویروس باعث شد که تحصیل در مدرسه هم برای بچه ها و هم برای والدین به یک مصیبت تبدیل شود. در چند ماه اخیر تمام دانش آموزان در هر رده سنی مجبور بودند که از راه دور و با استفاده از اپلیکیشن های مختلف، کلاس های درس را دنبال کنند. تعطیلی مدارس باعث شد که از شیوع بیماری کووید ۱۹ تا حد زیادی جلوگیری شود چرا که هم کارکنان مدارس و هم خانواده ها مجبور بودند که خودشان را قرنطینه کنند. انتظار می‌رود که برای سال جدید تحصیلی نیز قوانین به شدت سخت گیرانه ای اعمال شود. در حال حاضر مسئولان در حال تصمیم گیری در خصوص بازگشایی مدارس و احتمال بدتر شدن شرایط هستند.

کرونا در کودکان
کرونا در کودکان

همانطور که می‌دانید کودکان هم در معرض خطر ابتلا به کروناویروس هستند. با اینکه فعلاً معلوم نیست آنها تا چه اندازه می‌توانند انتقال دهنده باشند، همچنان این احتمال وجود دارد که آنها بیماری را با هم کلاسی ها و افراد خانواده ی خود منتقل کنند. یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که کودکان هم مانند بزرگسالان در بینی و گلوی خود کروناویروس دارند. همچنین در همین تحقیق به یک واقعیت نگران کننده تر اشاره شده است؛ میزان کروناویروس در بدن کودکان زیر ۵ سال حدود ۱۰۰ برابر بیشتر از چیزی است که در بدن بزرگسالان وجود دارد. البته با اینکه کودکان ناقل بیماری هستند، معلوم نیست که چند درصد از آنها مبتلا نیز هستند.

آقای دکتر هیلد-سرجنت، پزشک متخصص اطفال در بیمارستان شیکاگو، در این خصوص به خبرگزاری نیویورک تایمز گفت:

“شرایط مدارس به شدت پیچیده است. به غیر از بحث علمی و پزشکی باید فاکتورهای متعددی در نظر گرفته شود. اما باید یک نکته به شدت جدی گرفته شود؛ صرفاً اینکه نرخ بیماری کووید ۱۹ در کودکان کمتر است به این معنی نیست که ویروس در بدن آنها وجود ندارد.”

 

گفتنی است که در این تحقیق صرفاً نمونه های RNA کودکان مورد بررسی قرار گرفتند و به میزان دقیق ویروس های زنده در بدن آنها اشاره نشده است. در مرحله ی بعدی این تحقیق مشخص می‌شود که کودکان تا چه حد می‌توانند ناقل این بیماری باشند.

شایان ذکر است که دکتر هیلد-سرجنت پس از آزمایش نمونه های RNA کودکان به این نتیجه رسید که ویروس در مقیاس گسترده ای در RNA آنها وجود دارد. محققان این نتایج جدید را آنالیز کرده و آنها را با نتایج قبلی مقایسه کردند.

محققان نمونه هایی را از بیمارستان های شیکاگو بررسی کردند که در بازه ی زمانی بین ۲۳ مارس و ۲۸ آوریل جمع آوری شده بودند. در کل آنها نمونه های ۱۴۵ نفر را مورد بررسی قرار دادند. ۴۶ نفر از آنها کودکان زیر ۵ سال بودند. ۵۱ نفر از آنها در بازه ی سنی ۵ الی ۱۷ شال بودند. همچنین ۴۸ نفر از آنها بزرگسالان در بازه ی سنی ۱۸ الی ۶۵ سال بودند. گفتنی است که در این تحقیق تنها کودکانی مورد بررسی قرار گرفتند که تب و سرفه داشتند.

محققان به دنبال افرادی بودند که علائم بسیار جزئی و خفیف از بیماری داشتند و همچنین می‌دانستند که اولین علائم بیماری چه زمانی نمایان شدند.

محققان فهمیدند که تراکم ویروس در بدن کودکان زیر ۵ سال بیشتر است، در حالی که بچه های بزرگتر و بزرگسالان به میزان یکسانی ویروس را در بدن خود دارند. دکتر هیلد-سرجنت می‌گوید:

“ما دیگر کاملاً مطمئن هستیم که تراکم ویروس در بدن کودکان به همان میزانی است که در بدن بزرگسالان است و یا حتی این میزان می‌تواند به مراتب بیشتر باشد. با این اوصاف اصلاً تعجبی ندارد که کودکان جزو ناقلان اصلی این بیماری باشند.”

 

این فرضیه کاملاً منطقی به نظر میرسد، اما باید تحقیق های بیشتری انجام شوند تا بفهمیم کودکان تا چه حد بیماری را انتقال می‌دهند.

بر اساس اعلام خبرگزاری The Times، در کشورهای فرانسه و آلمان نیز نتایج مشابهی به دست آمده است. در تحقیقات دانشمندان آلمانی مشخص شد که کودکان ۱ تا ۱۱ سال نیز درست مانند بزرگسالان ویروس را در بدن خود دارند. در کشور فرانسه نیز این مورد پس از انجام چندین تحقیق و بررسی اثبات شده است.

تمام این بررسی ها نشان می‌دهند که کودکان هم می‌توانند ناقل ویروس باشند. حتی اگر آنها به بیماری مبتلا نشوند، چنین چیزی همچنان باعث نگرانی است. بعید به نظر می‌رسد که کودکی ویروس کووید ۱۹ را در بدن خود داشته باشد ولی آن را به کسی منتقل نکند. با اینکه تاکنون موارد وخیم کووید ۱۹ در بین کودکان گزارش نشده است، اما تعدادی از کودکان بر اثر ابتلا به این بیماری مرده اند. همچنین سندروم التهاب سیستمی نیز در بین کودکان گزارش شده است.

بیشتر درباره ی کرونا بخونید

 

کرونا در کودکان
کرونا در کودکان

با این اوصاف ما به اندازه ی کافی دلیل علمی داریم که از بازگشایی مدارس در پاییز امسال جلوگیری کنیم.

دانشمندان می‌گویند:

“کودکان می‌توانند ناقلان اصلی ویروس SARS-CoV-2 در جامعه باشند. این چیزی است که به صورت علمی مشخص شده است و کودکانی که میزان بیشتری از ویروس را در بدن خود دارند می‌توانند افرادی زیادی را مبتلا کنند. از آنجایی که محدودیت های بهداشتی در جامعه کمتر شده است، عادت های رفتاری کودکان و مدت زمانی که آنها در مدرسه با هم هستند باعث ایجاد نگرانی های زیادی درباره ی انتقال ویروس SARS-CoV-2 شده است. قطعاً پس از عرضه ی واکسن های SARS-CoV-2، کودکان باید برای دریافت آنها در اولویت باشند.”

 

منبع: BGR