سرفیس Duo | گاهی اوقات پیامی که در تیتر یک خبر نهفته است، به تنهایی اصل مطلب را می‌رساند. همین مورد در رابطه با خبر عرضه ی رسمی مایکروسافت سرفیس Duo نیز صدق میکند البته بسیاری از مردم این گوشی را سرفیس فون می‌نامند. بله، جزئیات مهمی در خبر امروز وجود دارند که بسیاری از علاقمندان از ماه اکتبر که این گوشی معرفی شد، منتظر اطلاع یافتن از آنها بودند. اما فارغ از بحث مشخصات فنی، قیمت، تاریخ عرضه (پیش خرید از امروز و عرضه ی رسمی از ۱۰ سپتامبر) و حتی نحوه ی عملکرد این دیوایس، نکته ی دیگری درباره ی این دیوایس وجود دارد که بسیار مهم تر است؛ تأثیر مایکروسافت بر روی اندروید.

سرفیس Duo
سرفیس Duo

 

سرفیس Duo

در ابتدا باید به موارد پایه اشاره کنیم. قیمت ۱,۳۹۹ دلاری این دیوایس به واقع بالا است، به خصوص اینکه در دوران شیوع کروناویروس به سر می‌بریم و به همین دلیل بسیاری از علاقمندان نمی‌توانند این گوشی را بخرند. درست است که گوشی های گران قیمت همواره وجود داشته اند، اما مارکت گوشی‌های پریمیوم دیگر خیلی شلوغ شده است و قیمت ها بیش از حد بالا رفته اند. علاوه بر این باید به قیمت نجومی آیفون های ۵G اشاره کنیم که به زودی معرفی میشوند.

به لحاظ مشخصات فنی، سرفیس Duo محصول به شدت جذابی است و کانفیگ این گوشی تا حدودی میتواند قیمت بالای آن را توجیه کند. بارزترین ویژگی این دیوایس نمایشگر دوگانه ی آن است. این نمایشگرها از نوع AMOLED هستند و رزولوشن ۱,۸۰۰ × ۱,۳۵۰ دارند. با اتصال این دو نمایشگر به یکدیگر، یک نمایشگر ۸.۱ اینچی (بله، ۸.۱ اینچی!) به وجود می‌آید که تراکم پیکسلی ۴۰۱ dpi را ارائه میدهد. همچنین باید به طراحی شگفت انگیز این دیوایس اشاره کنیم؛ نمایشگرهای سرفیس Duo به لطف یک لولا به صورت ۳۶۰ درجه می‌چرخند. چینش قطعات داخلی این گوشی نیز در نوع خود بی نظیر است.

البته درست مانند هر دیوایس نوظهور و جدیدی که عرضه می‌شود، سرفیس Duo هم یک سری محدودیت ها دارد. برای مثال سرفیس Duo به تراشه ی اسنپدراگون ۸۵۵ مجهز شده است و این در حالی است که هم اکنون تمام پرچمداران بازار با تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ عرضه می‌شوند. همچنین باید اشاره کنیم که این گوشی از مواردی نظیر اینترنت ۵G و Wi-Fi 6 پشتیبانی نمیکند. ناگفته نماند که رزولوشن دوربین تکی این گوشی هم بسیار پایین است (۱۱ مگاپیکسل).

اما گویا از نظر آقای پانوس پانای (مدیر واحد سرفیس و ویندوز) و تیمش، این موارد برای طرفداران سرفیس و کاربران مایکروسافت ۳۶۵ چندان اهمیتی ندارد. از طرفی سایر ویژگی‌های این محصول به قدری جذاب هستند که محدودیت های سرفیس Duo را به طور کامل پوشش می‌دهند.

این دقیقاً همان چیزی است که طرفداران سرفیس Duo به آن معتقد هستند. این دیوایس در واقع نتیجه ی تلاش مایکروسافت است تا به ما نشان دهد که می‌توانیم چه تصوراتی از یک موبایل داشته باشیم. شاید به همین دلیل است که مایکروسافت قصد ندارد سرفیس Duo را در دسته ی اسمارت فون ها قرار دهد.

سرفیس Duo
هدف اصلی این است که یک دیوایس با چند نمایشگر توسعه دهیم و به مردم این امکان را بدهیم که در هر جایی که هستند، تا حد ممکن خلاق باشند. همچنین مایکروسافت این محصول را به عنوان یک گجت همراه برای PC با ویندوز ۱۰ عرضه کرده است. طبیعتاً با سرفیس Duo میتوانید به میلیون ها اپ اندرویدی نیز دسترسی باشید. این یک چالش بسیار بزرگ برای مایکروسافت بود و تنها راه برای پِی بردن به اینکه چنین محصولی موفق می‌شود یا خیر این است وه آن را به بازار عرضه کنید.

اما چیزی که مشخص است این است که مایکروسافت با اولین دیوایس تاشوی خود یک قدم فراتر رفته است و سعی کرده است که حس و حال استفاده از اندروید را دستخوش تغییر کند و به شکل متفاوتی از قابلیت های این سیستم عامل استفاده کند. کاربران اپ لانچر اندروید (که مایکروسافت آن را توسعه داده است) می‌دانند که این کمپانی در رابط کاربری سرفیس Duo نیز از همان زبان طراحی تمیز و ساده استفاده کرده است. مایکروسافت همزمان سعی کرده است که تجربه ی استفاده از اندروید خالص را ارائه دهد و در عین حال چاشنی خودش را هم به آن اضافه کند که به شخصه فکر میکنم این ایده به بهترین شکل ممکن پیاده سازی شده است. ایده ی مایکروسافت به قدری جذاب بوده است که گوگل هم با کمال میل از آن استقبال کرده است.

البته باید اشاره کنیم که همچنان می‌توانیم اثر گوگل را در سرفیس Duo حس کنیم؛ برای مثال میتوانیم به دستیار دیجیتال گوگل اسیستنت و یا ویجت جستجو در هوم اسکرین سرفیس Duo اشاره کنیم. به واقع این بهترین ترکیب از رابط کاربری دو کمپانی با اِلمان های متفاوت است که در کل تجربه ی بسیار لذت بخشی را به کاربران ارائه می‌دهد.

سرفیس Duo
نکته ی جالب این است که افزونه هایی که مایکروسافت برای نمایشگر دوگانه ی این دیوایس در نظر گرفته است به خوبی با اندروید جور در می‌آیند. مایکروسافت میگوید که نمایشگر دوگانه ی این محصول به مراتب بهتر از یک نمایشگر بزرگ در سایر گوشی ها است. دموهایی که مایکروسافت از سرفیس Duo نشان داده است به خوبی این موضوع را تأیید میکنند. از پخش پیش نمایش ایمیل ها در Outlook گرفته تا کاربری مولتی تسکینگ، همه چیز در رابط کاربری و نمایشگر دوگانه ی سرفیس Duo بسیار بهتر از نمایشگر تکی گوشی‌های دیگر انجام میشوند.

در نهایت باید اشاره کنیم که ایده هایی که مایکروسافت در این محصول و در اندروید پیاده سازی کرده است برای همیشه به دیوایس های این کمپانی محدود نخواهند بود. گوگل از این افزونه ها در کد اصلی اندروید استفاده خواهد کرد و در نتیجه سایر کمپانی های تولید کننده نیز قادر خواهند بود که از آنها استفاده کنند. پس از بیانیه ی مایکروسافت در رویداد Unpacked سامسونگ مبنی بر گسترش همکاری این دو شرکت، به شخصه هیجان زده هستم که برخی از قابلیت های سرفیس Duo را بر روی گوشی گلکسی Z فولد ۲ ببینم. دو دیوایس تاشوی مذکور میتوانند تا حدودی تجربه ی کاربری مشابهی را ارائه دهند، اما سرفیس Duo به لحاظ سخت افزاری یک سری مزایایی نسبت به گلکسی Z فولد ۲ دارد که پیش تر به آنها اشاره کردیم.

بیشتر بخوانید

 

این به شدت هیجان انگیز است که چند کمپانی بزرگ در حوزه ی تکنولوژی به کمک یکدیگر سعی میکنند دیوایس های خلاقانه تری را به بازار عرضه کنند. بی شک استقبال خوبی از سرفیس Duo خواهد شد و ما امیدواریم که تأثیر مایکروسافت بر روی اندروید به مراتب گسترده تر شود.

 

منبع: Forbes