اضافه وزن و کرونا | تاکنون محققان زیادی روی بزرگترین و مرگبارترین بحران کنونی بشر یعنی کرونا تحقیق کرده‌اند. بر اساس بزرگترین تحقیق انجام شده درباره کووید-۱۹ در ایالات متحده آمریکا، چاقی و اضافه وزن بزرگترین عامل برای بستری شدن بیماران در بیمارستان‌های نیویورک است.

اضافه وزن و کرونا

اضافه وزن و کرونا

 

محققان عوامل مختلفی را در چند ماه اخیر مورد بررسی قرار داده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها میتوان به سن افراد مبتلا به کرونا اشاره کرد. اما به تازگی یکی از بزرگترین مطالعات پیرامون کووید-۱۹ در آمریکا ثابت کرده است که چاقی بزرگترین عاملی است که باعث می‌شود افراد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها بستری شوند. نویسنده اصلی این مقاله، کریستوفر م. پتریلی، در این خصوص گفته است:

 

“شدت بیماری با میزان چاقی ارتباط مستقیم دارد. این ارتباط از هر گونه بیماری قلبی و ریوی بالاتر است. برای دستیابی به این نتیجه، عوامل مرتبط با بستری شدن و وضعیت بحرانی ۴۱۰۳ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در شهر نیویورک مورد بررسی قرار گرفت.”

 

پیش تر فرضیه های متعددی درباره ارتباط میان چاقی و شدت بیماری مطرح شد، اما تحقیق جدید چنین موضوعی را تایید می‌کند. پتریلی به همراه همکاران خود سوابق الکترونیکی ۴۱۰۳ بیمار مبتلا به کرونا را در فاصله ۱۱ اسفند تا ۱۴ فروردین را بررسی کردند که بزرگترین پرونده در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. دانستن این موضوع که کدام بیماران در معرض خطر بستری شدن هستند، اهمیت بالایی دارد.

بر اساس این تحقیق، نیمی از بیماران در بیمارستان بستری شده بودند و در درخت تصمیم‌گیری خود برای پذیرش این افراد، به سن و چاقی آن‌ها توجه شده بود. افراد بالای ۶۵ سال در اولویت قرار داشتند و چاقی به عنوان نسبت وزن به قد افراد در نظر گرفته شد. نویسندگان این تحقیق از مقیاس متریک استفاده کرده‌اند، این یعنی یک شاخص توده بدنی ۳۰ کیلوگرمی از وزن به عنوان چاقی در نظر گرفته شده است.

اضافه وزن و کرونا
اضافه وزن و کرونا

در این تحقیق عبارت درخت تصمیم‌گیری به چشم می‌خورد که به روش آماری مورد استفاده برای تحلیل و ارزیابی اطلاعات بیماران اشاره می‌کند. به عبارت دیگر یک درخت تصمیم‌گیری راهی برای دسته‌بندی اعضا بر اساس ویژگی‌های مشترک آن‌ها است. در یک جمعیت معین افراد ابتدا به دو دسته تقسیم می‌شوند و در ادامه شاهد دسته‌ بندی‌های کوچکتری خواهیم بود تا افراد با خصوصیت و ویژگی های مشابه در یک دسته قرار بگیرند و مشخص شوند.

شایان ذکر است که پیش تر نیز به چاقی و ارتباط آن با کووید-۱۹ اشاره شده بود. به عنوان مثال در تاریخ ۱۲ فرودین محقق RNA ویروس، گرگوری پولند، در خصوص وضعیت کرونا در جهان گفت:

 

“آمار و ارقام حاکی از آن هستند که در کشورهای مختلف نرخ چاقی، سیگار کشیدن، دیابت و بیماری‌های قلبی و ریوی بالا رفته است. این موارد منجر به خطرات قابل توجهی شده و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را افزایش می‌دهد.”

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

منبع: ZDNet