بررسی وانپلاس Nord | وانپلاس Nord یک گوشی اندرویدی ۴۰۰ دلاری است که شما را به فکر می‌اندازد که آیا ضروری است دو یا سه برابر این مبلغ را برای خرید یک گوشی پرچمدار خرج کنید یا خیر.

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

 

بررسی وانپلاس Nord

از ویژگی‌های بارز این گوشی می‌توانیم به طراحی بسیار زیبا و پنل پشتی شیشه ای و همچنین رنگ آبی فوق العاده جذاب آن اشاره کنیم که تا به حال چنین رنگی را در هیچ گوشی دیگری ندیده ایم. همچنین باید به مواردی نظیر نمایشگر زیبای AMOLED با رفرش ریت ۹۰ هرتزی، پشتیبانی از ۵G، شارژ فوق سریع و دوربینی در حد و اندازه ی پرچمداران اشاره کنیم.

اگر این گوشی را گوگل ساخته بود، قطعاً نام آن را گوگل نکسوس ۲۰۲۰ می‌گذاشت. این گوشی به واقع یک دیوایس اندرویدی همه فن حریف است و تجربه ی کاربری اندروید خالص را در کنار پرفورمنس بسیار سریع به ارمغان می‌آورد.

در این بررسی ما سعی کرده ایم که به ریز و درشت مشخصات فنی و ویژگی‌های وانپلاس Nord بپردازیم و ببینیم که آیا این گوشی می‌تواند رقیب شایسته ای برای آیفون اس ای ۲۰۲۰ و گوشی های سری گلکسی A سامسونگ باشد یا خیر.

 

طراحی

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

ابعاد وانپلاس Nord کاملاً متوسط است؛ نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک. در واقع این گوشی بسیار باریک است و به خوبی در دست قرار می‌گیرد. همانطور که گفتیم پنل پشتی این گوشی از جنس شیشه است اما کناره ها از جنس پلاستیک هستند. متأسفانه در همان ابتدا که من این دیوایس را آنباکس کردم گوشی از دستم افتاد و پلاستیک کناری آن تَرَک برداشت. اما به واقع پلاستیک به کار رفته در این گوشی بسیار باکیفیت است و همچنین به دریافت سیگنال نیز کمک میکند.

این گوشی از گواهی IP برخوردار نیست، اما خوشبختانه تمام پورت ها و شیارهای این گوشی سرپوش دارند و وانپلاس گفته است که اگر این دیوایس به صورت اتفاقی به داخل آب بیفتد به احتمال زیاد سالم خواهد ماند، اما توصیه میشود که شما همواره گوشی را از آب دور نگه دارید.

دکمه های گوشی محکم هستند و با فشار دادن آنها حس خوبی القا میشود. دکمه ی پاور بر روی لبه ی سمت راست قرار دارد و این در حالی است که دکمه های کنترل حجم صدا بر روی لبه های سمت چپ تعبیه شده اند. همچنین دکمه ی سه درجه ای بی‌صدا کردن گوشی نیز بر روی لبه ی سمت راست قرار گرفته است و حضورش حاکی از آن است که وانپلاس به راحتی کاربرانش مشتریان خود میدهد. متأسفانه در این گوشی خبری از جک هدفون نیست. به شخصه دوست دارم که این مشخصه به گوشی ها بازگردد اما از آنجایی که هدفون های وایرلس به سرعت در حال پیشرفت هستند، میتوانیم از این مورد چشم پوشی کنیم.

 

نمایشگر

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

باید بگویم که من در ابتدا نگران بودم که کیفیت نمایشگر این گوشی مقرون به صرفه چندان مناسب نباشد. خوشبختانه نگرانی‌های من کاملاً بی مورد بودند؛ Nord به یک نمایشگر AMOLED بسیار زیبا و باکیفیت مجهز شده است! رنگ ها به شدت جذاب هستند و زوایای دید نیز در این نمایشگر عالی هستند. اگر این گوشی را با وانپلاس ۸ (که قیمتش دو برابر قیمت Nord است) مقایسه کنید، به راحتی متوجه می‌شوید که دقت رنگ و کالیبراسیون نمایشگر Nord بهتر است و این در حالی است که قیمت این دیوایس تنها ۴۰۰ دلار است. بی شک این یکی از بهترین نمایشگرهایی است که بر روی گوشی ها می‌توانید پیدا کنید. شایان ذکر است که این نمایشگر ۶.۴ اینچی از رزولوشن Full HD 1080p برخوردار است و به قدری شارپ است که شما هرگز نمی‌توانید پیکسل ها را ببینید.

اما جذاب ترین ویژگی این نمایشگر رنگ‌های دقیقش نیست؛ نمایشگر وانپلاس Nord از نرخ تازه سازی ۹۰ هرتزی برخوردار است. درست است که این نرخ رفرش ریت باعث می‌شود شارژ گوشی کمی زودتر تمام شود، اما این ویژگی میتواند تجربه ی کاربری بسیار روان و سریعی را برای شما به ارمغان بیاورد. البته شما می‌توانید از طریق اپلیکیشن تنظیمات به رفرش ریت ۶۰ هرتزی سوییچ کنید تا شارژ کمتری مصرف شود.

 

پرفورمنس و اینترفیس

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

به جای یک تراشه ی پرچمدار، وانپلاس Nord به تراشه ی اسنپدراگون ۷۶۵G مجهز شده است. باید بگویم که حتی پس از گذشت چند روز من نتوانستم تفاوتی در عملکرد این گوشی و گوشی های پرچمدار پیدا کنم. لَگ و کاهش سرعت به ندرت در این گوشی یافت میشود و به واقع سرعت و عملکرد وانپلاس Nord در حد و اندازه ی یک گوشی پرچمدار است.

وانپلاس Nord توانست بازی سنگین Call of Duty Mobile را بدون هیچ مشکلی (درست مانند یک پرچمدار) اجرا کند. البته نتایج بنچمارک این گوشی به مراتب پایین تر از گوشی هایی نظیر سامسونگ گلکسی S20 اولترا و وانپلاس ۸ پرو خواهد بود، اما در کاربری روزمره شما به سختی قادر به پیدا کردن تفاوت عملکرد این گوشی با پرچمداران خواهید بود.

همچنین باید به این نکته اشاره کنم که وانپلاس Nord به صورت پیش فرض به سیستم عامل اندروید ۱۰ مجهز شده است که تا حد زیادی شبیه به اندروید خالص گوشی های پیکسل است و رابط کاربری بسیار تمیز و مرتبی دارد. خوشبختانه وانپلاس در بهینه سازی نرم افزار این گوشی سنگ تمام گذاشته است و با اعمال بهبودهای ریز و درشت توانسته است عملکرد گوشی را تا حد زیادی ارتقاء دهد. یکی از ویژگی‌های جذاب این گوشی والپیپرهای متحرک جدید آن است که بسیار روان و جذاب هستند. هیچ کمپانی دیگری تا این حد به جزئیات نرم افزار گوشی هایش توجه نکرده است. شما می‌توانید این تغییرات را به وضوح در اینترفِیس گوشی مشاهده کنید.

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

 

حسگرهای بیومتریک و هَپتیک

در زیر نمایشگر این گوشی یک حسگر اثر انگشت تعبیه شده است که از نوع اپتیکال است. به جرأت می‌توانم بگویم که حسگر اثر انگشت این گوشی به خوبی نمونه های به کار رفته در گوشی های گران قیمت وانپلاس است و به راحتی میتوانید به این حسگرِ فوق العاده سریع اعتماد کنید. اگر به حسگر اثر انگشت اولتراسونیک گوشی‌های سامسونگ (گلکسی S10، نوت ۱۰ و گلکسی S20) عادت کرده اید، بعد از استفاده از وانپلاس Nord متوجه می‌شوید که حسگر اثر انگشت این گوشی به واقع سریع تر و قابل اطمینان تر است.

همچنین در صورت تمایل می‌توانید از ویژگی تشخیص چهره ی وانپلاس Nord استفاده کنید. لازم به ذکر است که در این گوشی فقط از دوربین سلفی برای شناسایی چهره استفاده می‌شود و خبری از سنسورهای اینفرارد و لیزر برای اسکن ۳D نیست. این یعنی سیستم تشخیص چهره ی وانپلاس Nord به هیچ وجه به خوبی نمونه ی موجود در گوشی های آیفون نیست. اگر این مورد برای شما مهم نیست باید بگوییم که سیستم تشخیص چهره ی این دیوایس نیز درست مانند حسگر اثر انگشت سریع و قابل اطمینان است. پیشنهاد می‌کنیم که حتماً آن را امتحان کنید و البته شما می‌توانید از هر دو روش بیومتریک (حسگر اثر انگشت و سیستم تشخیص چهره) استفاده کنید.

نگرانی بعدی من مربوط به موتور هپتیک به کار رفته در این گوشی بود. بازخورد لرزشی معمولاً در گوشی های میان رده بسیار ضعیف است. تقریباً مطمئن بودم که وانپلاس در این زمینه کم کاری کرده است اما مجدداً این گوشی نشان داد که برای رقابت با پرچمداران توسعه یافته است. ویبره ی گوشی بسیار قوی و شارپ است و شما به خوبی می‌توانید این مورد را در حین تایپ کردن و یا در لحظه دریافت نوتیفیکیشن حس کنید.

 

دوربین ها

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

در قاب پشتی وانپلاس Nord یک سیستم دوربین چهارگانه وجود دارد و این در حالی است که در پنل جلویی شاهد دوربین سلفی دوگانه هستیم. البته دو تا از دوربین های پشتی این گوشی چندان مهم نیستند؛ یکی از آنها لنز ماکرو است که به واقع به درد نخور است و دیگری نیز سنسور عمق سنج است. بنابراین دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی تنها لنزهای مهم Nord هستند.

سیستم دوربین چهارگانه ی وانپلاس Nord شامل سنسورهای زیر است:

  • سنسور ۴۸ مگاپیکسلی Sony IMX 586 برای دوربین اصلی با OIS
  • دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی
  • دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی
  • دوربین عمق سنج ۵ مگاپیکسلی

 

دوربین های سلفی وانپلاس Nord:

  • دوربین سلفی اصلی ۳۲ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی اولترا واید ۸ مگاپیکسلی

 

مسئله این است؛ سیستم دوربین این گوشی خوب است اما عالی نیست. چرا؟ میتوانیم بگوییم که همه چیز به رنگ مربوط میشود. رنگ های به اندازه ی کافی عمیق و زنده نیستند و همچنین تا حدودی به رنگ صورتی تمایل دارند. البته این مسئله چندان آزار دهنده نیست اما رنگ های تصاویر وانپلاس Nord نمره ی متوسطی را کسب میکنند. برای مثال گوشی آیفون اس ای ۲۰۲۰ در اکثر مواقع رنگ های فوق العاده جذابی را ثبت میکند اما از طرفی از دوربین اولترا واید و ویژگی Night Mode بی بهره است. در ادامه می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده با وانپلاس Nord را تماشا کنید.

بررسی وانپلاس Nord
دوربین واید

 

بررسی وانپلاس Nord
دوربین اولترا واید

 

بررسی وانپلاس Nord
زوم دیجیتال ۲ برابری

 

بررسی وانپلاس Nord

همانطور که گفتیم در پنل جلویی نیز یک دوربین واید و یک دوربین اولترا واید قرار دارد. دوربین سلفی اولترا واید به راحتی میتواند تعداد زیادی از افراد را پوشش دهد و شما دیگر به مونوپاد احتیاج نخواهید داشت.

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

 

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

گفتنی است که با دوربین اصلی وانپلاس Nord میتوانید ویدیوهایی با رزولوشن ۴K ضبط کنید. کیفیت ویدیوها در مجموع خوب است اما میزان جزئیات آنها چنگی به دل نمیزند و به طور خلاصه این گوشی در این زمینه با پرچمداران قابل مقایسه نیست. شایان ذکر است که این گوشی از ویژگی Super Stable برخوردار است که میتواند لرزش ها را در حین فیلمبرداری تا حد زیادی خنثی کند. توجه داشته باشید که اگر فیلمبرداری را با دوربین اصلی گوشی شروع کرده باشید، دیگر نمی‌توانید در وسط فیلمبرداری به دوربین اولترا واید سوییچ کنید. شما باید قبل از شروع فیلمبرداری به دوربین اولترا واید سوییچ کنید.

 

کیفیت صدا

وانپلاس Nord در یک زمینه ضعف اساسی دارد و آن چیزی نیست جز بلندگو. فقط یک بلندگو در لبه ی پایینی گوشی تعبیه شده است که چندان قدرتمند نیست و این موضوع کاملاً ملموس است.

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

اگر شما هم مثل من به اسپیکرهای دوگانه ی گوشی های پرچمدار عادت دارید، باید بگویم که از وضوح و شفافیت صدای وانپلاس Nord ناامید خواهید شد. همچنین محل قرارگیری این اسپیکر تکی به گونه ای است که در حین اجرای بازی و تماشای فیلم به راحتی توسط دست پوشیده می‌شود. اگر عادت دارید که ویدیوهای یوتیوب را بدون هدفون تماشا کنید، از بابت کیفیت صدای بلندگو اعصابتان به هم خواهد ریخت. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که بلندی صدای این اسپیکر خوب است.

 

شارژدهی

وانپلاس Nord به یک باتری ۴,۱۱۵ میلی آمپر ساعتی مجهز شده است که در طول تجربه ی کاربری من عملکرد بسیار خوبی داشت. من به طور دائم با رفرش ریت ۹۰ هرتزی از گوشی استفاده کردم و گوشی توانست یک روز کامل ماندگاری داشته باشد. اگر با گوشی خود زیاد بازی می‌کنید و یا مدام در حال گشت و گذار در فضای مجازی هستید، قطعاً نیاز خواهید داشت که در وسط روز گوشی خود را شارژ کنید. خوشبختانه این گوشی از شارژ سریع نیز پشتیبانی میکند. درست مانند پرچمداران وانپلاس، شما میتوانید این گوشی را با شارژر سریع ۳۰ واتی شارژ کنید. گفتنی است که حتی در حین استفاده از گوشی نیز شارژ سریع انجام میشود. در این گوشی خبری از شارژ وایرلس نیست، اما شارژ سریع سریع Nord به قدری کاربردی است که می‌توانیم از این مورد چشم پوشی کنیم.

وانپلاس Nord در مناطقی که اینترنت ۵G را ارائه کرده اند از این تکنولوژی پشتیبانی خواهد کرد. البته این گوشی از سیگنال های قدرتمند mmWave پشتیبانی نمیکند اما این مورد چندان آزار دهنده نیست.

 

جمع بندی

بررسی وانپلاس Nord
بررسی وانپلاس Nord

خب، وقتش رسیده است که نظر نهایی مان را درباره ی Nord بگوییم. آیا این گوشی به اندازه ی کافی خوب است؟ آیا میتوان آن را قاتل پرچمداران نامید؟

جواب سؤال اول قطعاً بله است اما برای سؤال دوم نمی‌توانیم چنین نظری داشته باشیم. اگر واقع بین باشیم باید بگوییم که نباید از یک گوشی ۴۰۰ دلاری انتظار داشته باشیم که بتواند پرچمداران پریمیوم بازار را به چالش بکشد. در مجموع باید بگوییم که وانپلاس Nord فوق العاده است. اگر نسل نکسوس ها ادامه داشت، قطعاً مدل ۲۰۲۰ آنها چیزی شبیه به وانپلاس Nord میشد. پرفورمنس عالی است، نمایشگر به شدت باکیفیت است و شارژ سریع شما را شگفت زده میکند. وانپلاس Nord می‌تواند در ۹۰ درصد مواقع مانند یک پرچمدار برای شما کار کند، بنابراین در خرید این گوشی ۴۰۰ دلاری شک نکنید.

بیشتر بخوانید

 

رقبای وانپلاس Nord

 

آیفون اس ای ۲۰۲۰

اگر به اکوسیستم iOS علاقه دارید، آیفون اس ای ۲۰۲۰ با دوربین و تراشه ی بهتر قطعاً شما را راضی خواهد کرد. اما طراحی این گوشی قدیمی است و فقط یک دوربین اصلی دارد و از جک هدفون نیز بی بهره است.

سامسونگ گلکسی A71

این گوشی در اکثر مارکت ها ارزانتر است و همچنین نمایشگر بزرگتری دارد (۶۰ هرتزی). اگر به اینترفیس سامسونگ علاقه دارید این گوشی بهترین گزینه برای خرید در این رنج قیمت است.

 

نقاط قوت

  • قیمت عالی و ارزش خرید بسیار بالا
  • نمایشگر AMOLED زیبا
  • پرفورمنس عالی، رفرش ریت ۹۰ هرتزی
  • شارژ سریع ۳۰ واتی

 

نقاط ضعف

  • رنگ های نه چندان عمیق در تصاویر
  • عدم وجود دوربین تله فوتو، دوربین ماکرو به درد نخور
  • عدم وجود جک هدفون، حافظه داخلی افزایش نمی یابد
  • اسپیکر به اندازه کافی باکیفیت نیست
  • عدم پشتیبانی از شارژ وایرلس

 

منبع: Phone Arena