شیوع ویروس کرونا | تحقیقات جدید حاکی از آن هستند که پرتو فرابنفش موجود در نورخورشید می‌تواند سرعت شیوع ویروس کرونا را کاهش دهد؛ اما با فرارسیدن فصل پاییز، فعالیت ویروس دوباره بیشتر خواهد شد.

شیوع ویروس کرونا

شیوع ویروس کرونا

 

آیا با آغاز فصل تابستان شیوع ویروس کرونا نیز درست مانند شیوع ویروس‌های عامل آنفلوانزا و سرماخوردگی و ذات‌الریه کُند خواهد شد؟ نتایج یک تحقیق جدید حاکی از آن است که احتمال دارد چنین چیزی رخ دهد؛ با این حال قدرت خورشید برای حذف عامل بیماری‌زا یا جلوگیری از تجدید فعالیت ویروس در فصل پاییز کافی نیست.

اکثر ویروس‌های تنفسی الگوی فصلی دارد. این فرض منطقی است؛ اما به شخصه فکر میکنم که بسیاری از ما معتقدیم همان‌طور ‌که به اواخر بهار و اوایل فصل تابستان نزدیک می‌شویم، شاهد کاهش شیوع بیماری باشیم.

 

ردفیلد در توضیحات این هفته‌ی خود به واشنگتن‌پست گفت که ویروس کرونا در پاییز و هم‌زمان با آغاز فصل آنفلوانزا مشکل‌ساز خواهد شد.

مطالعات تطبیقی ویروس‌ها حاکی از آن هستند که ویروس‌های کرونا به‌دلیل کدهای ژنتیکی نسبتا بزرگ خود دربرابر نور فرابنفش حساس هستند. در مطالعه‌ای مشخص شده است که هرچه مولکول‌های هدف بیشتر باشند، احتمال آسیب‌دیدن ژنوم بیشتر می‌شود. با این ‌حال، دیگر جنبه‌های اثرهای نور خورشید نیز ممکن است در این مسئله مؤثر باشد که ویروس بتواند به‌ آسانی انسان‌ها را آلوده کند یا نه. ناگفته نماند که ویتامین D می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند و خطر ابتلا به برخی بیمای‌ها را کاهش دهد.

دانشمندان کنتیکت، کوری مرو و مارک اوربان، مقاله‌ی خود را با عنوان فصلی‌بودن و قطعیت‌نداشتن در نرخ‌های رشد کووید ۱۹ منتشر کرده‌اند. گفته می‌شود که مقاله‌ی جدید هنوز داوری نشده است؛ از این رو نباید از آن برای هدایت عمل بالینی استفاده کرد.

بنا به اعلام دکتر مرو، اگرچه اثرهای کشنده‌ی نور فرابنفش روی ویروس‌ها کاملا شناخته شده است، او و همکارانش از دیدن افت فصلی آشکار در سطح جهانی شگفت‌زده شدند. آنها اطلاعات جهانی مربوط به دما، رطوبت، نفوذ در اتمسفر پرتوهای فرابنفش نورخورشید، سن و تراکم جمعیتی و تعداد عفونت‌های کووید ۱۹ را در مدلی کامپیوتری ترکیب کردند که روندهای فصلی را ترسیم کنند. دکتر مرو اعلام کرد میزان قطعیت ‌نداشتن مطالعه قابل توجه است؛ به‌گونه‌ای که بسته به منطقه‌ی کشور آمریکا، احتمال اینکه در تابستان شاهد کندشدن شیوع ویروس نباشیم، از ۲۰ تا ۴۰ درصد متغیر است.

دکتر مرو اعلام کرد که حتی اگر موارد ویروس کرونا کاهش پیدا کند، رعایت فاصله‌گیری اجتماعی و دیگر اقدامات بهداشت عمومی همچنان ضروری هستند. همچنین دکتر مرو به این مسئله اشاره کرد که در برخی موقعیت‌ها، روزهای تابستان اصلا محافظتی فراهم نمی‌کنند. برای مثال، شیشه‌های پنجره مانع از عبور نور فرابنفش می‌شود. او گفت:

 

اگر همه در کنار هم در اتوبوس بنشینند و سرفه کنند، نور فرابنفش از شما ذز برابر ویروس محافظت نخواهد کرد.

 

منبع: NYT