سونی دیشب از کنسول پلی‌استیشن ۵ رونمایی کرد و گرچه ظاهر متفاوت این کنسول سبب بروز دودستگی در میان هواداران شده، سورپرایز بزرگ سونی انتشار یک نسخه‌ی تمام دیجیتالی از پلی‌استیشن ۵ است. این مدل با سخت‌افزاری مشابه با نسخه‌ی اصلی تولید می‌شود و تنها تفاوت آن، فقدان درایور نوری بلوری است. سونی قیمت هیچ‌کدام از این دو مدل را اعلام نکرد؛ ولی قیمت مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵ قطعاً کم‌تر از نسخه‌ی اصلی خواهد بود. این مسأله سبب ایجاد نبردی بزرگ بین سونی و مایکروسافت می‌شود.

مدل دیجیتال پلی‌استیشن 5
مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵

 

ایکس‌باکس لاکهارت رقیبی جدی برای مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵ خواهد بود

مدت زیادی است که شایعاتی مبنی بر معرفی یک نسخه‌ی ارزان‌تر و ضعیف‌تر از Xbox X از سوی مایکروسافت به گوش می‌رسد. این محصول که با نام رمزی «لاکهارت» شناخته می‌شود، احتمالاً دارای حافظه‌ی کم‌تر، پردازنده‌ی گرافیکی ضعیف‌تر و فاقد درایو نوری خواهد بود.

مدل دیجیتال پلی‌استیشن 5
مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵

گرچه مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵ رقیبی مستقیم برای ایکس باکس لاکهارت به‌شمار نمی‌رود؛ ولی سونی را از بابت قیمت‌گذاری کنسول‌های جدیدش تحت فشار خواهد گذاشت. گرچه درایورهای نوری چندان گران قیمت نیستند؛ ولی با حذف این درایو از کنسول پلی‌استیشن ۵، احتمالاً کاهشی ۵۰ دلاری را در قیمت شاهد خواهیم بود. قیمت، فاکتوری کلیدی در تصمیم‌گیری هواداران برای خرید کنسول‌های جدید است؛ به‌ویژه این‌که در آستانه‌ی ورود به یکی از شدیدترین رکودهای اقتصادی در سال‌های اخیر قرار داریم. کم‌ترین صرفه‌جویی در مبلغ خریداری کنسول، می‌تواند یک برگ برنده‌ی بزرگ برای شرکت‌ها باشد؛ به‌خصوص اگر سونی و مایکروسافت تصمیم بگیرند ضرر حاصل از فروش کنسول‌ها را به‌جان بخرند و بر روی سود حاصل از فروش اشتراک‌ها و بازی‌ها تمرکز کنند.

 

مایکروسافت در زمینه‌ی کنسول‌های دیجیتالی یک قدم جلوتر است

فقدان درایو نوری در مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵ به این معناست که سونی برای فروش هر نسخه از بازی‌ها در فروشگاه آنلاینش، مبلغی را به عنوان سود از سازنده‌ی بازی دریافت می‌کند. این شرکت هنوز در مورد این‌که آیا به کاربرانش اجازه می‌دهد این بازی‌ها را دوباره بفروشند و یا به دوستانشان قرض دهند، صحبتی به میان نیاورده‌است؛ ولی هر دوی این قابلیت‌ها می‌توانند در میزان استقبال مردم از فروشگاه آنلاین سونی بسیار تأثیرگذار باشند.

مایکروسافت پیش از این نیز با ارائه‌ی نسخه‌ی All Digital کنسول Xbox One S، در زمینه‌‌ی فروشگاه‌های دیجیتال تجربه کسب کرده‌است. این کنسول با قیمت ۲۴۹ دلار به بازار عرضه شد و به سرعت در میان کاربران محبوبیت پیدا کرد؛ چرا که بسیاری از بازی‌های امروزی دائما آپدیت‌های سنگین ارائه می‌کنند و تنها با نصب بر روی درایو اجرا می‌شوند. مایکروسافت حتی در ابتدا قصد داشت به کاربران Xbox One اجازه دهد بازی‌های دیجیتالیشان را با هم به اشتراک بگذارند؛ ولی مشکلات متعدد در مورد حقوق کپی‌رایت، نهایتاً مانع از عملی شدن این برنامه شد.

 

حافظه‌ی داخلی نقشی کلیدی را در کنسول‌های نسل نهم ایفا می‌کند

با معرفی کنسول‌های نسل نهمی، مشخص است که حافظه‌ی داخلی و محتوای دیجیتالی، نقش پررنگی را در این نسل ایفا خواهند کرد. سونی کاربران را ملزم به نصب بازی‌ها بر روی حافظه‌ی داخلی دستگاه می‌کند تا سرعت اجرای آن‌ها را افزایش دهد و ایکس‌باکس نیز برای اجرای بهینه‌ی بازی‌ها به SSD داخلی کنسول متکی است.

سونی به کاربران اجازه می‌دهد SSD دستگاهشان را با درایوهای دیگری که از ویژگی‌های مدنظر سونی پشتیبانی می‌کنند، تقویت کنند. البته به هیچ‌وجه مشخص نیست که چه درایوهایی از این قابلیت بهره‌مند هستند؛ ولی در نهایت با انتشار کنسول، شرکت‌ها اقدام به تولید هارد درایوهای ویژه می‌کنند و کاربران پلی استیشن ۵ حق انتخاب گسترده‌تری خواهند داشت.

مدل دیجیتال پلی‌استیشن 5
مدل دیجیتال پلی‌استیشن ۵

مایکروسافت در این زمینه راه دیگری را در پیش گرفته و به شرکت سی‌گیت سفارش داده تا کارت حافظه‌هایی ۱ ترابایتی برای Xbox X تولید کند. این کارت حافظه به قسمت جلویی کنسول متصل خواهد شد. ما هنوز نمی‌دانیم که این کارت‌ها چه‌قدر هزینه بر خریداران تحمیل می‌کنند و چه شرکت‌های دیگری توانایی تولید کارت‌‌های مشابه را خواهند داشت؛ ولی آن‌چه مشخص است، این است که تهیه‌ی حافظه‌ی اضافی برای Xbox X و پلی‌استیشن ۵ بر انتخاب کاربران تأثیر خواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید:

 

منبع: TheVerge