بررسی گلکسی نوت ۲۰ | گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ به عنوان نوت ارزان قیمت معرفی شد. اما با این حال قیمت این گوشی همچنان ۹۹۹ دلار است و از یک سری ویژگی‌های مهم و کلیدی بی بهره است. تقریباً می‌توانیم بگوییم که این رویکرد سامسونگ یک توهین محسوب میشود.

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

 

بررسی گلکسی نوت ۲۰

اگر شما نمی‌توانید یا نمی‌خواهید ۱,۲۹۹ دلار را بابت خرید گلکسی نوت ۲۰ اولترا پرداخت کنید، من به هیچ وجه توصیه نمی‌کنم که با پرداخت مبلغ کمتر گوشی گلکسی نوت ۲۰ را خریداری کنید. در واقع گوشی‌های سال ۲۰۱۹ سامسونگ یعنی گلکسی نوت ۱۰ پلاس یا حتی گلکسی نوت ۱۰ معمولی گزینه های بهتری از این جواهر پلاستیکی هستند.

البته معمولاً اپراتورهای مختلف گوشی‌های سامسونگ را با تخفیف به فروش می‌رسانند، بنابراین اگر توانستید این گوشی را با تخفیف ۱۵۰ الی ۲۰۰ دلاری پیدا کنید، در خریدش شک نکنید چرا که قیمت مناسب برای این گوشی ۸۰۰ الی ۸۵۰ دلار است.

 

طراحی و نمایشگر

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

بر خلاف سال گذشته ما یک نوت کوچک و یک نوت بزرگ نداریم. ابعاد گلکسی نوت ۲۰ تقریباً با ابعاد گلکسی نوت ۲۰ اولترا برابر است. مدل ارزانتر به یک نمایشگر ۶.۷ اینچی با نسبت تصویر ۲۰:۹ مجهز شده است و این در حالی است که مدل اولترا از یک نمایشگر ۶.۹ اینچی با نسبت تصویر ۱۹.۳:۹ برخوردار است. به عبارت بهتر، با دو گوشی غول پیکر مواجه هستیم که به نمایشگرهای بسیار بزرگی مجهز شده اند.

نمایشگر ۶.۷ اینچی گلکسی نوت ۲۰ رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ دارد و خبری از رزولوشن عالی Quad HD نیست. اما تراکم پیکسلی این نمایشگر ۳۹۳ ppi است و به جرأت می‌توانیم بگوییم که نمایشگر گلکسی نوت ۲۰ به قدری شارپ است که به هیچ وجه نمی‌توانید پیکسل های نمایشگر را ببینید.

بررسی گلکسی نوت 20

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

نکته ی ناامید کننده ی درباره ی نمایشگر این گوشی این است که از رفرش ریت بالا (۹۰ هرتز یا ۱۲۰ هرتز) پشتیبانی نمیکند. نمایشگر این گوشی درست مانند اکثر پرچمداران سال ۲۰۱۹ از رفرش ریت ۶۰ هرتزی برخوردار است. حال برای اینکه به عمق فاجعه پِی ببرید، ما در ادامه چند گوشی را نام می‌بریم و به قیمت و رفرش ریتِ نمایشگر آنها اشاره می‌کنیم؛ وانپلاس Nord (با قیمت ۴۰۰ دلار و رفرش ریت ۹۰ هرتزی)، وانپلاس ۸ (با قیمت ۷۰۰ دلار و رفرش ریت ۹۰ هرتز)، گوگل پیکسل ۴ (با قیمت ۸۰۰ دلار و رفرش ریت ۹۰ هرتز)، وانپلاس ۸ پرو (با قیمت ۹۰۰ دلار و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز) و گلکسی S20 (با قیمت ۱,۰۰۰ دلار و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز).

با توجه به اینکه گلکسی نوت ۲۰ از همان پردازنده ای استفاده میکند که در گلکسی نوت ۲۰ اولترا به کار رفته است، به نظر می‌رسد که سامسونگ از روی عمد برای این گوشی از رفرش ریت بالاتر استفاده نکرده است.

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

اما بدترین بخش گلکسی نوت ۲۰ مربوط به جنس بدنه ی آن است که پلاستیکی است و این اصلاً برای یک گوشی ۹۹۹ دلاری خوب نیست. درست است که این گوشی فریم فلزی دارد، اما دست شما بیشتر پنل پلاستیکی در پشت گوشی را لمس میکند. این جنس بدنه حتی در حد و اندازه ی جنس بدنه ی گوشی گلکسی نوت ۱۰ لایت هم نیست.

البته شاید عده ای برای دفاع از این گوشی بگویند که این مورد چندان مهم نیست و بالاخره مجبور هستیم که از یک قاب محافظ استفاده کنیم. در جواب باید مجدداً بگوییم که این یک گوشی ۹۹۹ دلاری است و خریداران باید کیفیت بدنه ی خوبی را در ازای این مبلغ دریافت کنند. ثانیاً، یک تولید کننده ی موبایل هرگز نباید با این فرض که خریدار از قاب محافظ استفاده خواهد کرد، گوشی بسازد.

حال که تکلیف کیفیت بدنه را مشخص کردم، باید بگویم که گلکسی نوت ۲۰ به خوبی در دست قرار میگیرد و به لطف متعادل بودن چینش قطعات داخلی، این گوشی بسیار سبک به نظر می‌رسد. خوشبختانه نمایشگر این گوشی کاملاً صاف است و دیگر خبری از آن لمس های ناگهانی نخواهد بود. ماژول دوربین گلکسی نوت ۲۰ نیز به اندازه ی نمونه ی موجود در گلکسی نوت ۲۰ اولترا بزرگ نیست و جلوه ی زیبایی به گوشی داده است.

 

دوربین و صدا

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ به یک دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، یک دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی و یک دوربین ۶۴ مگاپیکسلی مجهز شده است که خود سامسونگ میگوید تله فوتو است، اما در واقعیت این یک دوربین ۶۴ مگاپیکسلیِ معمولی است و با بُرش تصاویر سعی میکند به صورت دیجیتالی مانند یک دوربین تله فوتو عکس بگیرد.

خوشبختانه تصاویرِ ثبت شده با گلکسی نوت ۲۰ شگفت انگیز هستند و نمی‌توانیم ایراد خاصی به آنها بگیریم. به لطف HDR هوشمند، گستره ی پویا در تصاویر این گوشی عالی است. همچنین جزئیات بسیار بالا هستند و غلظت رنگ ها در حدی است که جذاب به نظر برسند نه فِیک و مصنوعی.

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

 

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

این گوشی زوم دیجیتال ۳۰ برابری را ارائه می‌دهد، اما با وجود تمام پردازش های نرم افزاری ای که در پس زمینه انجام می‌شود، اگر از زوم ۱۰ برابری فراتر بروید، تصاویر تار میشوند و کیفیت خود را از دست می‌دهند.

لازم به ذکر است که دوربین اولترا واید نیز تصاویر بسیار خوبی ثبت میکند. در کناره های این تصاویر خبری از اعوجاج نیست و همچنین رنگ‌ها، گستره ی دینامیکی و جزئیات، در حد و اندازه ی تصاویرِ دوربین اصلی هستند.

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

 

بررسی گلکسی نوت 20
در پنل جلویی این گوشی یک دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی وجود دارد که جزئیات بسیار زیادی را در تصاویر ثبت میکند و در عین حال، رنگ پوست را طبیعی نگه می‌دارد. شایان ذکر است که این دوربین سلفی از نوع واید است و اگر سوژه‌های زیادی را در تصویر شناسایی کند، به صورت اتوماتیک وارد حالت واید می‌شود. البته شما می‌توانید به صورت دستی این کار را انجام دهید.

بررسی گلکسی نوت 20

 

بررسی گلکسی نوت 20

 

بررسی گلکسی نوت 20
دوربین های پشتی و جلوییِ گلکسی نوت ۲۰ از ویژگی Portrait Mode یا Live Focus برخوردار می‌باشند. همچنین این دوربین ها به خوبی می‌توانند سوژه را از پس زمینه جدا کنند و یک افکت بوکه ی مناسب خلق کنند.

سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ میتواند ویدیوهایی با رزولوشن ۸K و نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه ضبط کند. همچنین شما می‌توانید ویدیوهای ۴K را با نرخ ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کنید. همچنین این گوشی به سیستم لرزشگیر اپتیکال پیشرفته مجهز شده است که به شما این امکان را می‌دهد که ویدیوهایی بسیار روان و بدون لرزش ضبط کنید.

در بخش صدا نیز خوشبختانه گلکسی نوت ۲۰ به اسپیکرهای استریو مجهز شده است که می‌توانند صدای بسیار بلندی را تولید کنند. البته شفافیت صدای اسپیکرهای این گوشی در حد و اندازه ی اسپیکرهای گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیست. اما در کل این اسپیکرها برای ویدیوهای یوتیوب، پادکست و آلارم مناسب هستند.

 

پرفورمنس و نرم افزار

سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ در مارکت ایالات متحده با تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس عرضه میشود و این در حالی است که این گوشی در سایر مارکت ها با تراشه ی اگزینوس ۹۹۰ به فروش میرسد. این گوشی به واقع قدرتمند و سریع است. گاهی اوقات این گوشی به اندازه ی گلکسی نوت ۲۰ اولترا سریع نیست که من فکر میکنم به دلیل عدم برخورداری از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی است. بله، من هنوز با این مورد کنار نیامده ام.

به لطف رم ۸ گیگابایتی و جدیدترین تراشه، گلکسی نوت ۲۰ یک هیولای پردازشی است و می‌تواند هر بازی و اپلیکیشنی را به بهترین شکل ممکن اجرا کند.

شایان ذکر است که به لطف ویژگی DeX شما می‌توانید رابط کاربری این گوشی را به حالت دسکتاپ تبدیل کنید و همچنین می‌توانید محتوای نمایشگر را به صورت وایرلس در تلویزیون تماشا کنید.

قلم S Pen نیز همانطور که انتظار می‌رفت در این گوشی موجود است و میتواند در ۲۵ میلی ثانیه واکنش نشان دهد. این قلم بسیار سریع و طبیعی است و واکنش بسیار خوبی نسبت به فشار دارد. کار کردن و نوشتن با این قلم به واقع لذت بخش است.

بررسی گلکسی نوت 20
بررسی گلکسی نوت ۲۰

به لطف رابط کاربری One UI 2.5، گلکسی نوت ۲۰ قابلیت های مولتی تسکینگ متعددی دارد و به خوبی میتواند از پتانسیل آن نمایشگر بزرگ استفاده کند.

بیشتر بخوانید

 

باتری و شارژدهی

به لطف باتری ۴,۳۰۰ میلی آمپر ساعتی، گلکسی نوت ۲۰ شارژدهی نسبتاً خوبی را ارائه می‌دهد. پس از تست هایی که ما انجام دادیم، این گوشی توانست درست به اندازه ی گلکسی نوت ۲۰ اولترا دوام بیاورد. نمی‌توانیم بگوییم که گلکسی نوت ۲۰ در زمینه ی شارژدهی عالی است، اما از این بابت مشکلی نخواهید داشت. ناگفته نماند که باتری این گوشی از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی میکند.

نقاط قوت

  • سخت افزار قدرتمند
  • پرفورمنس عالی دوربین ها
  • طراحی زیبا و متعادل
  • نمایشگر AMOLED سامسونگ همچنان شگفت انگیز است
  • قلم S Pen و قابلیت های نرم افزاری متعدد

 

نقاط ضعف

  • قیمت ۱,۰۰۰ دلاری برای یک گوشی پلاستیکی
  • رفرش ریت ۶۰ هرتزی
  • شارژدهی متوسط