در حالی که استفاده از گوشی‌های هوشمند روز به روز افزایش می‌یابد ، آموزش‌های لازم در زمینه‌ی حفاظت گوشی در برابر مشکلات امنیتی از همیشه ضروری‌تر به نظر می‌رسند. اما آیا آنتی ویروس در اندروید لازم است؟ با آیکلاریفاید همراه باشید.

آنتی ویروس در اندروید

آیا آنتی ویروس در اندروید و گوشی اندرویدی لازم است؟

برای پاسخ به این پرسش باید ابتدا از خود پرسید که ویروس چیست و چه تفاوتی با یک بدافزار دارد؟ ویروس‌ها در چند دهه‌ی گذشته بسیاری از اخبار را به خود اختصاص داده‌اند و آن ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که با تکثیر و پیوستن به یک برنامه خاص ، سیستم را به خطر انداخته و معمولا از طریق یک ایمیل خطرناک یا کرک برنامه‌‌های غیر قانونی ، وارد سیستم می‌شوند.

در گوشی‌های اندرویدی اما ویروس‌ها مانند رایانه تکثیر نمی‌شوند اما در عوض ، بدافزار‌ها پا به میان گذاشته و با اشکال مختلف ، شروع به سرقت اطلاعات و ردیابی شما می‌کنند. در برخی از اوقات واژگان ویروس و بدافزار به جای همدیگر استفاده می‌شوند اما در حقیقت ویروس نوعی از بدافزار است. اگر حواستان به برنامه‌هایی که دانلود می‌کنید نباشد ، احتمال دانلود کردن یک بدافزار بسیار بالا است.

به عنوان مثال در سصال ۲۰۲۰ ، یک برنامه انتشار اخبار در مورد ویروس کرونا ، یک بدافزار سمی بود که رمز کاربران را عوض می‌کرد و کاربران را مجبور می‌کرد تا ۱۰۰ بیت کوین پرداخت کنند و گرنه هیچگاه رمز عبور به آن‌ها پس داده نمی‌شد.  بدافزار Humming Bad نیز در سال ۲۰۱۶. بیش از ۱۰ میلیون دستگاه را آلوده کرده بود و اطلاعات کاربران را به سرقت می‌برد.

بنابراین حمله‌ی بد‌افزار‌ها مساله‌ای جدی است اما آیا باید از آنتی ویروس در اندروید استفاده کرد؟ بیایید این موضوع را بررسی کنیم.

استفاده از آنتی ویروس دو مزیت دارد ، اول اینکه می‌تواند برنامه‌هایی را که می‌خواهید آن ها را دانلود کنید ، پیش از نصب بررسی کند و از طرفی دیگر نیز آن‌ها می‌توانند خود گوشی را اسکن کرده و بدافزار‌ها را شناسایی کنند. با این حال ، این برنامه‌ها منابع زیادی مانند قدرت CPU ، حافظه رم و همچنین باتری دستگاه را مصرف می‌کنند و بنابراین باید منتظر عواقب آن مانند کندتر شدن دستگاه یا زود تمام شدن باتری باشید.

همچنین برخی از آنتی ویروس‌ها به درستی کار نمی‌کنند و در سال ۲۰۱۹ اعلام شد که برخی از برنامه‌های ضد ویروس حتی گوشی را نیز اسکن نمی‌کنند و صرفا جنبه تجاری دارند. بنابراین کار هوشمندانه آن است که به سراغ آنتی ویروس‌ها معروف و جواب پس داده مانند Bitdefender Mobile Security بروید که البته سالیانه برای شما ۱۵ دلار خرج خواهد داشت اما در عوض از بابت کار کردن آن اطمینان دارید.

 

راهکار‌هایی برای حفاظت از گوشی

تنها نصب آنتی ویروس در اندروید کافی نیست و شما باید برخی از مسائل ایمنی را رعایت کنید که مهم‌ترین آن‌ها ، دانلود برنامه فقط از طریق Google Play Store است و از فروشگاه‌های شخص ثالث و سایت‌های متفرقه استفاده نکنید. Play Store به صورت روزانه برنامه‌های خود را اسکن می‌کند تا اطمینان حاصل کند که بدافزاری میان آن‌ها وجود ندارد. البته که برخی از برنامه‌ها همچنان از دست گوگل نیز قسر در می‌روند.

موضوع دیگری که باید رعایت شود آن است که سعی کنید گوشی را به صورت مکرر آپدیت کنید تا از جدیدترین فایر‌وال‌ها و ویژگی‌های امنیتی در گوشی خود بهره‌مند شوید. در ادامه چندین قدم دیگر را نیز به شما خواهیم گفت:

  • از برنامه‌های کرکی در سایت‌های مختلف استفاده نکنید
  • هرچند وقت یکبار به صفحه‌ی Android App Permissions در گوشی خود سر بزنید تا برنامه‌ای به صورت ناخواسته از اطلاعات شما استفاده نکند
  • روی لینک‌هایی که از ایمیل‌های متفرقه دریافت می‌کنید ، به هیچ عنوان کلیک نکنید
  • آپدیت‌های ایمنی گوشی خود را دریافت کنید

 

جمع بندی

در نهایت باید گفت که بله ، استفاده از یک آنتی ویروس خوب قدم مناسبی جهت ایمن کردن گوشی شما به شمار می‌رود اما باید نکات گفته شده را نیز علاوه بر آن رعایت کنید و همچنین از یک آنتی ویروس معتبر برای گوشی خود استفاده کرده و از استفاده از آنتی ویروس‌های رایگان پرهیز کنید.

در نهایت اگر مشاهده کردید که اخیرا گوشی شما عجیب و غریب رفتار می‌کند ،‌ ریست فکتوری کردن دستگاه نیز می‌تواند به کمک شما آید.

 

بیشتر بخوانید: