تراشه ی آیفون ۱۳ فراتر از انتظار است ؛ همین چند هفته پیش بود که اپل از آیفون ۱۳ بهمراه پردازنده ی A15 Bionic خود رونمایی کرد و طبق ادعای اپل این تراشه نسبت به تراشه هایرقیب ۵۰ درصد سریع تر است.حالا اما وبسایت AnandTech پردازنده ی A15 Bionic را مورد بررسی قرار داده است طی آن علاوه بر تاییدادعای اپل مشخص شده است که نتایج حتی فرا تر از این ادعا ها هستند.

تراشه ی آیفون ۱۳ ؛ فراتر از انتظار

تراشه ی آیفون ۱۳ ؛ فراتر از انتظار

با توجه به بررسی های صورت گرفته ، این تفاوت سرعت ۶۲ درصد است :

طی مقایسه با رقیبان ، A15 مطابق ادعای اپل ۵۰ درصد سریعتر نیست بلکه این اختلاف ۶۲ درصد است. در حالی که هسته‌ های بزرگتر اپلانرژی بیشتری مصرف می‌کنند، همچنان بهره‌ وری انرژی بالایی دارند.

دو ریزمعماری مورد استفاده در این تراشه که شامل دو هسته پرقدرت و چهار هسته با مصرف انرژی بهینه می‌شود، با لیتوگرافی ۵ نانومتری تولیدشده‌اند که TSMC از آن با نام N5P‌ نام می برد که نسخه ای آپگرید شده از فناوری ۵ نانومتری محسوب می شود و سبب افزایش فرکانسمی‌شود.

این مرجع در بررسی‌ خود به کش سیستم ۳۲ مگابایتی اشاره کرده است که حدود دو برابر کش پردازنده ی A14 به حساب می‌آید و نقشیاساسی در استفاده ی بهینه از انرژی و دسترسی سریع به حافظه روی سیلیکون دارد.

کش L2‌ برروی هسته‌ های قوی رشد ۵۰ درصدی داشته است و از ۸ مگابایت به ۱۲ مگابایت روند رو به رشدی داشته ، در نهایت با کش L2 یکسان با چیپ M1 اپل مواجه هستیم. این میزان کش دو برابر تراشه‌ های رقیب مانند اسنپدراگون ۸۸۸ است و به همین علت تفاوت های زیادی رابین این تراشه ها مشاهده میکنیم.

به طور کلی مرجع AnandTech هسته‌های قدرتمند A15 را بسیار تحسین می کند و می گوید :

هسته‌های قدرتمند پردازنده ی A15 Bionic اپل فوق‌العاده اثرگذار هستند.به شکل معمول افزایش عملکرد با کاهش بهره‌ وری انرژی همراه استیا در بهترین حالت با بهرهوری انرژی یکسان مواجه هستیم ، اما اپل اکنون توانسته با افزایش عملکرد، مصرف انرژی را نیز کمتر کند. در همینراستا بهرهوری انرژی در بالاترین عملکرد نسبت به A14 بهبود ۱۷ درصدی دارد.

در قسمت پردازنده ی گرافیکی ، AnandTech آن را به شکل عجیبی فوق العاده توصیف کرده است و افزوده است که بهبودهای آن بالاتر از چیزیهست که اپل می گوید. تنها انتقاد در این بررسی مربوط به میزان Throttling در آیفون ۱۳ پرو می‌شود که به نظر به طراحی جدید برد مدار چاپی (PCB) مربوط می شود.