سرویس اپ استور ؛ آیا یک فروشگاه نرم افزار خوب قبل از اپ استور را به یاد دارید؟ در آن زمان کمپانی ها باید با چالش های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کردند تا بتوانند محصولات خودشان را عرضه کنند. اما اپ استور شرایط را تغییر داد و اپل با عرضه ی این سرویس به دنیا ثابت کرد که آیفون می‌تواند یک سرویس اپلیکیشن فوق العاده داشته باشد.

سرویس اپ استور

امروز قصد داریم که ۱۰ حقیقت از این سرویس اپلیکیشن موفق را با شما به اشتراک بگذاریم. با آیکلاریفاید همراه باشید.

 

سرویس اپ استور و حقایق کلی این سرویس

آیفون در ابتدا با اپ استور عرضه نشد

امروزه اپ استور یکی از کلیدی ترین بخش های تجربه ی کاربری با آیفون است. اما آیفون در ابتدا با اپ استور عرضه نشد چرا که استیو جابز با این ایده موافق نبود. او از این بابت نگران بود که اپ های third-party می‌توانستند به پروسه ی کنترل کیفیت ضربه بزنند. اما خوشبختانه فیل شیلر و آرتور لوینسون با استیو جابز مشورت کردند و بالاخره توانستند موافقت او را کسب کنند. در مارس ۲۰۰۸، اپل اعلام کرد که قصد راه اندازی برنامه ی Developer Program برای آیفون را دارد.

 

اپ استور در ابتدا فقط با ۵۰۰ اپ عرضه شد

امروزه بیش از ۲ میلیون اپلیکیشن در اپ استور وجود دارند. اما در تاریخ ۱۰ جولای ۲۰۰۸ که این سرویس عرضه شد، فقط ۵۰۰ اپلیکیشن در این سرویس وجود داشت. با اینکه تعداد کاربران iOS نیز در آن زمان بسیار کم بود، اما به جرأت میتوانیم بگوییم که توسعه دهندگانی که در آن زمان برای iOS اپلیکیشن ساختند، کار فوق العاده ای انجام دادند. برای مثال می‌توانیم به بازی معمایی Trism اشاره کنیم که در ابتدا با قیمت ۵ دلار به فروش رفت و سپس در عرض دو ماه درآمد ۲۵۰ هزار دلاری را برای توسعه دهنده اش به ارمغان آورد. هزینه ی ساخت این بازی فقط ۵۰۰ دلار بود.

سرویس اپ استور
سرویس اپ استور

 

وقتی اپ میلیاردم دانلود شد

۱۰ سال طول کشید تا اپل بتواند یک میلیارد آیفون را به فروش برساند. اما رسیدن به آن عدد برای دانلود اپ ها خیلی سریع‌تر صورت انجام شد. در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۰۹، اپلیکیشن میلیاردم از اپ استور دانلود شد. این در حالی بود که فقط ۹ ماه از عرضه ی اپ استور گذشته بود. گفتنی است که کاربری که اپلیکیشن میلیاردم را دانلود کرد، پسری به نام کانر مالکهی بوده است. او اپلیکیشن Bump را دانلود کرده بود که در واقع یک اپ برای به اشتراک گذاری فایل بود. اپل جوایز جذابی نظیر یک گیفت کارت ۱۰ هزار دلاری برای آیتونز، یک آیپاد تاچ ۳۲ گیگابایتی، یک کپسول زمان و یک مک بوک پرو ۱۷ اینچی را به این پسربچه ی ۱۳ ساله اهدا کرد.

 

اپ های گران قیمتی در اپ استور وجود دارند

در طی این چند سال، قیمت اپلیکیشن ها با سرعت زیادی کاهش یافته است. با افزایش تعداد اپ ها، قیمت آنها به قدری کاهش یافته است که اکنون دیگر اپلیکیشن های رایگان به یک پدیده ی نرمال تبدیل شده اند. اما با این حال یک سری اپ ها در اپ استور وجود دارند که به شدت گران قیمت هستند. CyberTuner که یک اپ موسیقایی است، با قیمت ۹۹۹ دلار به فروش میرود و پرداخت های درون برنامه ای نیز دارد. همچنین اپ iVIP Black نیز یکی دیگر از اپ های لوکس و گران قیمت در استور است که بهترین پیشنهادات خرید را به کاربران ارائه میدهد.

ارزش این اپ ها به کیفیتی که دارند بستگی دارد. برای مثال اپ CyberTuner بازخوردهای بسیار خوبی را دریافت کرده است. اما در رابطه با سایر موارد نمی‌توانیم چنین نظری بدهیم چرا که واقعاً ارزش آن قیمت های بالا را ندارند.

سرویس اپ استور
سرویس اپ استور

 

اپل صاحب اپ استور نیست

بله، اپل صاحب اپ استور iOS است. اما صاحب اپ استور نیست. در سال ۲۰۱۱، اپل از آمازون بابت استفاده از کلمه ی Appstore شکایت کرد چرا که این کمپانی کوپرتینویی در اوایل سال ۲۰۱۰ نشان تجاری App Store را به نام خودش ثبت کرده بود. سخنگوی اپل در آن زمان با بلومبرگ صحبت کرد و گفت:

“ما از آمازون درخواست کردیم که اسم App Store را کپی نکند چرا که باعث سردرگم شدن کاربران میشد.”

 

اما در نهایت آمازون در این دعوی حقوقی برنده شد چرا که قاضی معتقد بود که اپل نمی‌تواند مدرکی را ارائه دهد که بابت وجود یک اپ استور دیگر ضرر خورده است.

 

کاربر معمولی آیفون سالانه ۱۰۰ دلار در اپ استور خرج میکند

بر اساس اعلام یک کمپانی تحلیلگر اپ به نام Sensor Tower، کاربران گوشی های آیفون در سال ۲۰۱۹ رقم میانگین ۱۰۰ دلار را در اپ استور خرج کردند. البته این رقم شامل هزینه ی کرایه ی اتومبیل Uber و موارد مشابه نمی‌شود. گفتنی است که این رقم در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۹ دلار بوده است.

 

اپل بیش از ۱۵۵ میلیارد دلار بابت اپ استور خرج کرده است

درست است که اپ استور پول بسیار زیادی را برای اپل به ارمغان آورده است، اما پول به مراتب بیشتری را به جیب توسعه دهندگان روانه کرده است. اپل در اوایل سال جاری اعلام کرد که در پایان سال ۲۰۱۹ مبلغی بالغ بر ۱۵۵ میلیارد دلار را به توسعه دهندگان پرداخت کرده است. البته تمام هزینه هایی که اپل برای این سرویس خرج کرده است به مراتب بیشتر از این رقم است.

سرویس اپ استور
سرویس اپ استور

 

اپل در اپ های خودش در اپ استور ضرر میزند

شاید در ابتدا تصور کنید که هنگام جستجو در اپ استور، ابتدا اپ های رسمی اپل ظاهر شوند؛ اما اینطور نیست. از آنجایی که دو سوم دانلودها از طریق جستجو انجام می‌شوند، این کمپانی یک الگوریتم خاص را در اپ استور اعمال کرده است که مانع از نمایش اپ های خودش در صدر لیست جستجو می‌شود. البته باید اشاره کنیم که اپل به تازگی این اصلاحیه را اعمال کرده است.

 

اپ استور سودهای غیرمنصفانه ای را برای اپل به ارمغان می‌آورد

درست است که اپل یکی از باارزش ترین کمپانی های دنیا است، اما در هیچ زمینه ای یک پیشرو در مارکت محسوب نمی‌شود. تعداد PC های ویندوزی از مک ها بیشتر است، تعداد مشترکین اسپاتیفای از Apple Music بیشتر است، سهم دیوایس های اندرویدی در مارکت به مراتب بیشتر از سهم آیفون است و موارد دیگری نیز وجود دارند که مهر تأییدی بر این مدعا هستند. Yale Law Journal اعلام کرده است که قیمت ها در اپ استور افزایش می‌یابند ولی نوآوری کمتر می‌شود و این باعث می‌شود که اپل به طرز غیرمنصفانه ای سود کند.

 

اپ فیسبوک بیشترین تعداد دانلود را در تاریخچه ی اپ استور دارد

با اینکه در حال حاضر اپلیکیشن تیک تاک بیشترین تعداد دانلود در اپ استور را دارد، فیسبوک قهرمان تعداد دانلود در تاریخچه ی اپ استور است. البته این مورد اصلاً غافلگیر کننده نیست چرا که فیسبوک کاربران بسیار زیادی در سرتاسر جهان دارد. لازم به ذکر است که سایر اپ های متعلق به فیسبوک نظیر مسنجر، واتس اپ و اینستاگرام نیز تعداد دانلود بسیار بالایی در اپ استور دارند. به نظر میرسد که مارک زاکربرگ بیشترین سود را از اپ استور برده است.