قابلیت های پلی استیشن ۵ به قدری زیاد هستند که کنسول نسل نهمی سونی را به یک تجربه‌ی شگفت انگیز تبدیل کنند. با آیکلاریفاید همراه باشید تا در مورد برخی از این ویژگی‌ها صحبت کنیم.

قابلیت های پلی استیشن ۵

قابلیت های پلی استیشن ۵ که تجربه کاربری را ارتقا می‌دهند

۱۳- اشتراک‌گذاری صفحه‌ی بازی

با قابلیت Share Play می‌توانید صفحه‌ی بازی خود را با دوستان خود از طریق اینترنت به اشتراک بگذارید. دوستان شما حتی می‌توانند کنترل شخصیت را برعهده بگیرند یا با شما به صورت Co Op بازی کنند. برخلاف پلی استیشن ۴ که فقط به یک نفر اجازه می‌داد تا بازی شما را تماشا کند، در پلی استیشن ۵ تا ۹۹ نفر به صورت همزمان توانایی مشاهده‌ی بازی شما را دارند. برای به اشتراک گذاری بازی، کافیست دکمه‌ی استارت در کنترلر را بزنید و وارد بخش Party Menu شوید.

 

۱۲- Console Sharing

این قابلیت به شما اجازه می‌دهد که اکانت خود را به سادگی به یک کنسول دیگر هم متصل کنید تا دانلود‌ها و بازی‌هایتان، به آن کنسول منتقل شود. پیش از این در نسل قبلی هم این قابلیت وجود داشت اما اکنون شخص دومی که اکانت را دریافت می‌کند، تسلط بیشتری روی آن دارد. این تنظیمات به صورت پیشفرض روی کنسول فعال است اما با رفتن به Settings > Users and Accounts > Other می‌توان آن را غیرفعال کرد.

 

۱۱- قابلیت Remote Play بازی‌های پلی اسیتشن ۵ روی نسل قبلی

قابلیت ریموت پلی پیش از این اجازه می‌داد تا بازی‌های کنسولی را روی موبایل خود تجربه کنید. حال این قابلیت را می‌توان میان کنسول‌ها نیز به کار گرفت. برای اجرای بازی‌های پلی استیشن ۵ روی نسل قبل، باید دو دستگاه را توسط کابل LAN به یک اینترنت متصل کنید(به اینترنتی بالغ بر ۱۵ Mbps نیاز خواهید داشت). سپس به سادگی به برنامه‌ی Remote Play رفته و از بازی خود لذت ببرید.

 

۱۰- راهنما

ویژگی Activities به شما کمک می‌کند اطلاعات زیادی از بازی را مانند اینکه چند درصد از بازی را پیشروی کرده‌اید به دست آورید. هر کدام از کارت‌های اکتیویتی، شامل بخشی از فعالیت‌های بازی می‌شود و حتی برخی از آن‌ها به بازیکنان اجازه می‌دهند که مستقیم به آن قسمت خاص از بازی دسترسی داشته باشند. کاربران پلاس نیز از ویژگی‌های بیشتری مانند راهنمای قدم به قدم و موارد اینچنین برخوردار خواهند شد.

 

۹- ویژگی صدای سه بعدی حتی در بازی‌های پلی استیشن ۴

کاربران ادعا می‌کنند که سخت افزار پلی استیشن ۵ ، حتی روی برخی از بازی‌های پلی استیشن ۴ مانند The Last of Us Remastered، می‌تواند به صورت خودکار تکنولوژی صدای سه بعدی را، برای ارائه‌ی بهترین تجربه، ارائه کند. این موضوع بسیار جالبی است که حتی روی هدفون‌های معمولی نیز کار می‌کند.

 

۸- قطع کردن صدای بازی تنها با یک دکمه

کنترلر دوالسنس یکی از بهترین ویژگی های پلی استیشن ۵ به شمار می‌رود. به سادگی می‌توان با زدن دکمه Mute روی دسته‌ی پلی استیشن ۵، میکروفون آن را خاموش کرد، اما شاید ندانید که با نگه داشتن همان دکمه، تمامی صداهای دستگاه نیز میوت می‌شوند که گزینه‌ای بسیار کاربردی به نظر می‌رسد.

 

۷- شخصی سازی دکمه‌ها

این ویژگی مناسب افرادی است که به دلیل عدم توانایی جسمی، نمی‌توانند به دکمه‌ها به درستی دسترسی داشته باشند. با رفتن به Settings > Accessibility > Controllers menu می‌توانید دکمه‌ها را شخصی سازی کنید و هر طور که مایل هستید، آن‌ها را بچینید. همچنین میزان لرزش، تاخیر دوالسنس و حساسیت تریگر‌ها را نیز از این قسمت می‌توان تنظیم کرد.

 

۶- زیرنویس چت‌ها

این ویژگی نیز مناسب کسانی است که در شنیدن قدری مشکل دارند. با روشن کردن آن از طریق Settings > Accessibility > Chat Transcription ، رابط کاربری به صورت خودکار، صحبت‌های دوستان شما در پارتی‌ها را برای شما زیر نویس می‌کند تا بتوانید به سادگی با آن ها معاشرت کنید. این ویژگی از زبان‌های زیادی پشتبیانی می‌کند.

 

۵- قفل منطقه‌ای در بازی‌ها وجود ندارد

مانند پلی استیشن ۴ ، کنسول جدید نیز دارای قفل منطقه‌ای برای بازی‌ها نیست. البته که در نسل پیشین برای دانلود DLC‌ها باید آن‌ها را مطابق با منطقه‌ی اکانت خود تهیه می‌کردید، هنوز معلوم نیست که این محدودیت در پلی استیشن ۵ وجود دارد یا اینکه رفع شده است اما جدای از این موضوع، اینکه هر گونه بازی از هر منطقه‌ای را می‌توان در پلی استیشن ۵ بازی کرد، جای خوشنودی دارد.

 

۴- تنظیمات پیشفرض بازی

به سادگی می‌توانید تنظیمات اولیه بازی را قبل از شروع آن تنظیم کنید. حتی قبل از شروع بازی با رفتن به Settings > Saved Data and Game/App Settings > Game Presets تنظیماتی از قبیل درجه سختی و زیرنویس را بسته به ویژگی‌های دلخواه خود تنظیم کنید. این ویژگی برای اولین بار است که در تاریخ کنسول‌های سونی پیاده سازی شده است و بسیار نیز کاربردی به نظر می‌رسد.

 

۳- هشدار اسپویل

هیچ کدام از ما علاقه نداریم که داستان بازی محبوبمان پیش از تجربه، برایمان اسپویل شود. به همین دلیل است که سونی در کنسول جدید خود تلاش کرده تا از این موضوع جلوگیری کند. با رفتن به Settings > Saved Data and Game/App Settings > Spoiler Warnings می‌توانید گزینه‌ای را فعال کنید که روی ویدیو‌هایی که داستان بازی را لو می‌دهند، برچسبی هشدار دهنده قرار گیرد تا در صورت لزوم ، از مشاهده‌ی آن ویدیو پرهیز کنید.

 

۲- میانبر‌های دکمه‌ی Create

برای استفاده‌ی بهینه و کمتر شدن اتلاف زمان، می‌توانید با رفتن به Settings > Captures and Broadcasts > Shortcuts for Create Button ، دکمه‌ی Create خود را هرگونه که تمایل دارید، شخصی سازی و کاربرد آن را برای رابط کاربری توصیف کنید. همچنین می‌توان از این منو برای تنظیم طول ویدیو‌هایی که رکورد می‌کنید نیز، استفاده کنید.

 

۱- میانبر‌های کنترل سنتر

با زدن دکمه‌ی Option زمانی که در کنترل سنتر هستید (کنترل سنتر با زدن دکمه‌ی PS باز می‌شود) ، می‌توانید این بخش را شخصی سازی کنید. به عنوان مثال می‌توان قسمت‌هایی مانند نمایش دوستان، موسیقی، اینترنت ، صدا و میکروفون را مخفی یا آن‌ها را به کنترل سنتر اضافه کرد. به عنوان مثال ، بخش موسیقی رابط کاربری از طریق اسپاتیفای کار می‌کند، بنابراین اگر اکانت اسپاتیفای در اختیار ندارید، می‌توانید آن را از کنترل سنتر حذف کنید تا مزاحم شما نشود.