تحریم جدید آمریکا | امروز سالگرد اضافه شدن کمپانی هواوی به لیست سیاه دپارتمان بازرگانی ایالات متحده و ممنوعیت همکاری با تولیدکنندگان آمریکایی است. خبرگزاری CNBC در گزارش جدید خود اعلام کرده است که امروز دولت ترامپ همکاری تولیدکنندگان تراشه در سرتاسر جهان را با هواوی ممنوع کرده است. اکثر کمپانی های مطرح تکنولوژی نظیر اپل، کوالکام و مدیاتک تراشه های خود را طراحی می‌کنند اما کارخانه ای در اختیار ندارند که تراشه های خود را تولید کنند. در چنین شرایطی این کمپانی ها به TSMC رجوع می‌کنند؛ این کمپانی تایوانی تاکنون تراشه هایی نظیر A13 Bionic، اسنپدراگون ۸۶۵ و Kirin 990 را برای کمپانی های اپل، کوالکام و هواوی تولید کرده است.

تحریم جدید آمریکا
تحریم جدید آمریکا

 

تحریم جدید آمریکا

 

کمپانی TSMC باید بابت تولید تراشه برای هواوی از ایالات متحده مجوز بگیرد

دپارتمان بازرگانی ایالات متحده امروز اعلام کرد که قوانین صادرات را تغییر میدهد تا همکاری هواوی و تولیدکنندگان قطعات نیمه هادی را هدف قرار دهد چرا که برخی از محصولات آنها به صورت مستقیم با نرم افزار و تکنولوژی های آمریکایی در ارتباط هستند. این دپارتمان در بیانیه ی خود گفته است که با اعمال این تغییرات، کمپانی هواوی دیگر قادر نخواهد بود که تحریم های ایالات متحده را دور بزند. لازم به ذکر است که کمپانی هواوی وظیفه ی تولید بخشی از چیپست های خود را بر عهده ی  کمپانی SMIC، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چینی گذاشته است. البته کمپانی SMIC در حال حاضر فقط میتواند چیپست ۱۴ نانومتری تولید کند و از این نظر به شدت از کمپانی TSMC عقب است چرا که این کمپانی تایوانی به زودی پروسه ی تولید تراشه های ۵ نانومتری را آغاز خواهد کرد. برای شفاف سازی تفاوت این دو مورد باید بگوییم که یک تراشه ی ۱۴ نانومتری در هر میلی متر مکعب خود ۴۴ میلیون ترانزیستور دارد و این در حالی است که یک تراشه ی ۵ نانومتری در هر میلی متر مکعب خود از ۱۷۱.۳ میلیون ترانزیستور برخوردار است. شایان ذکر است که کمپانی هواوی قصد دارد که تولید تراشه ی میان رده ی Kirin 710A را به کمپانی SMIC واگذار کند.

تحریم جدید آمریکا
تحریم جدید آمریکا

 

تحریم جدید آمریکا

قرار بود که کمپانی TSMC در سال جاری اولین تراشه ی ۵ نانومتری Kirin را برای هواوی تولید کند. درست مانند سال های قبل، هواوی امسال هم قصد دارد که از جدیدترین تراشه ی خود در پرچمدار سری میت خود یعنی میت ۴۰ استفاده کند. بر اساس قانون جدید دولت ترامپ، تولیدکنندگان قطعات نیمه هادی که از تکنولوژی های آمریکایی برای تولید تراشه استفاده می‌کنند، باید از ایالات متحده مجوز بگیرند تا بتوانند برای کمپانی هواوی و زیر مجموعه اش یعنی HiSilicon تراشه تولید کنند. ویلبور راس (یکی از مسئولان دپارتمان بازرگانی ایالات متحده) گفته است که این قانون جدید باعث میشود که کمپانی های خارجی نتوانند از تکنولوژی های آمریکایی برای رسیدن به منافع سیاسی خود استفاده کنند. راس می‌گوید که هواوی و کمپانی های وابسته اس سعی کرده اند که محدودیت های امنیتی ایالات متحده را دور بزنند. شایان ذکر است که ایالات متحده به تولیدکنندگان قطعات نیمه هادی ۱۲۰ روز مهلت میدهد تا تراشه هایی که اکنون در دست توسعه دارند را به هواوی تحویل دهند. این مهلت از همین امروز شروع میشود.

از آنجایی که هواوی در لیست سیاه ایالات متحده قرار گرفته است، این اجازه را ندارد که از اپلیکیشن ها و سرویس های گوگل برای موبایل های خود استفاده کند. این یعنی دیوایس های هواوی از اپلیکیشن های مهمی نظیر گوگل پلی استور، Gmail، یوتیوب، Google Maps و Google Search بی بهره هستند. البته این مورد در کشور چین برای هواوی مسئله ای نیست چرا که اکثر اپلیکیشن های گوگل در این کشور تحریم شده اند. اما این تحریم تأثیر چشمگیری در فروش جهانی گوشی های هواوی داشته است. در سال گذشته کمپانی هواوی با وجود تحریم ها توانست حدود ۲۴۰ میلیون اسمارت فون را عرضه کند و درآمد سالانه ی خود را به میزان ۱۷ درصد افزایش دهد. هدف این کمپانی چینی این بود که سامسونگ و اپل را کنار بزند و به بزرگترین تولیدکننده ی اسمارت فون در جهان تبدیل بشود. با اینکه هواوی نتوانست خودش را به سامسونگ برساند، موفق شد که از اپل سبقت بگیرد و به دومین تولیدکننده ی بزرگ موبایل در جهان تبدیل شود. این مسئله قطعاً باعث نارضایتی ترامپ شده بود، به خصوص اینکه کمپانی هواوی همچنان قادر بود که برخی از قطعات آمریکایی را برای گوشی های خود خریداری کند.

باید خاطر نشان کنیم که هواوی بزرگترین تأمین کننده ی تجهیزات شبکه در جهان است. ایالات متحده همواره از همراهان (کشورهایی که با آنها رابطه ی خوبی دارد) خواسته است که از تجهیزات هواوی در شبکه ی ۵G خود استفاده نکنند. این در حالی است که کمپانی هواوی به لحاظ تکنولوژی چندین سال از رقبای خود جلوتر است و به واسطه ی همکاری نزدیکی که با بانک مرکزی چین دارد، پیشنهادات قیمتی جذاب و وسوسه برانگیزی را به مشتریان خود ارائه میدهد. ترامپ در اوایل هفته ی جاری ممنوعیت استفاده از تجهیزات اینترنت هواوی را برای یک سال دیگر تمدید کرد چرا که به شدت نگران امنیت ایالات متحده است. علاوه بر هواوی، کمپانی ZTE هم مشمول قوانین جدید ایالات متحده است. ایالات متحده معتقد است که این دو کمپانی با دولت کمونیستی چین رابطه ی بسیار نزدیکی دارند و به همین دلیل یک تهدید امنیتی بزرگ محسوب میشوند. شایان ذکر است که تعداد زیادی از اپراتورهای آمریکایی به صورت موقت از تجهیزات هواوی استفاده کرده اند که مهلت آنها در همین چند روز اخیر به پایان رسیده است. البته دپارتمان بازرگانی مهلت استفاده از تجهیزات هواوی را تا تاریخ ۱۳ اوت تمدید کرده است و اعلام کرده است که این آخرین باری است که این مهلت را تمدید میکند.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

 

منبع: Phone Arena