گوشی هوشمند جدید | در سال ۲۰۲۰ شاهد عرضه ی اسمارت فون های بسیار جذابی بودیم و به نظر نمیرسد که دیگر تا پایان سال جاری شاهد معرفی یک دیوایس جذاب دیگر باشیم. یکی از ویژگی‌های کلیدی اسمارت فون های امسال ۵G بود. فرقی نمیکند که معرفی آیفون باشد یا گلکسی یا پیکسل، ۵G در سال جاری میلادی نُقل همه ی محافل بود. به عبارت دیگر ۵G هیجان انگیز ترین بخش دنیای تکنولوژی در سال ۲۰۲۰ بود.

گوشی هوشمند جدید
گوشی هوشمند جدید

 

گوشی هوشمند جدید

اما ما در این مطلب نمی‌خواهیم به ۵G بپردازیم. در واقع می‌خواهیم راجع به آینده و به خصوص سال ۲۰۲۱ اظهار نظر کنیم و حدس بزنیم که در سال آینده چه چیزی در دنیای اسمارت فون ها ما را هیجان زده خواهد کرد.

تولیدکنندگان به خوبی می‌دانند که در سال آینده دیگر نباید روی ۵G مانور بدهند. چنین جهش های بزرگی تنها یک بار در دهه اتفاق می‌افتد اما مردم دیگر از شنیدن آن خسته شده اند. آیا تولیدکنندگان سورپرایز خاصی برای ما در نظر دارند یا باید در سال ۲۰۲۲ انتظار ارائه‌ی یک چیز خاص را داشته باشیم؟

 

دوربین سلفی زیر نمایشگر

گاهی اوقات غول های تکنولوژی تصمیم میگیرند که یک گجت کاملاً تمام صفحه ارائه دهند که از هر گونه ناچ، حفره و مکانیزم پاپ آپ بی بهره باشد. ما تاکنون پروتوتایپ ها و پتنت های متعددی از دوربین‌های زیر نمایشگر دیده ایم، اما اگر اطلاعات صحت داشته باشند، پرچمداران سال ۲۰۲۱ سامسونگ یعنی سری گلکسی اس ۲۱ همچنان به نمایشگر حفره دار مجهز خواهند بود. از این رو باید امیدوار باشیم که حداقل گلکسی نوت ۲۱ در این زمینه پیشرفتی داشته باشد.

ما میدانیم که حداقل یک کمپانی چینی در سال آینده گوشی مجهز به دوربین زیر نمایشگر عرضه خواهد کرد اما این به تنهایی کافی نیست. لازم به ذکر است که نمونه های فعلی این تکنولوژی باعث کاهش کیفیت نمایشگر می‌شوند.

بنابراین اگر غول تولید نمایشگر موبایل یعنی سامسونگ فعلاً آماده نیست، بهتر است که این مورد را از لیست خط بزنیم.

 

تراشه های ۵ نانومتری، بهبود شارژدهی

بله، اپل اولین شرکتی بود که از یک تراشه ی ۵ نانومتری در گوشی‌های خود استفاده کرد، اما مسئله این است که سری آیفون ۱۲ از باتری های کوچکی استفاده میکنند. این یعنی کاربران هنوز هم نمی‌توانند از پتانسیل حقیقی معماری ۵ نانومتری بهره ببرند. کمپانی کوالکام در ماه آینده از اولین تراشه ی پرچمدار ۵ نانومتری خود رونمایی خواهد کرد و این تراشه قطعاً قلب تپنده ی اسمارت فون های پریمیوم در سال ۲۰۲۱ خواهد بود. خبر خوب برای طرفداران اندروید این است که لازم نیست نگران کاهش ظرفیت باتری گوشی ها باشند.

در سال جاری ویژگی‌هایی نظیر رفرش ریت بالا باعث شد که شارژدهی گوشی ها کمی کاهش یابد، اما در سال آینده به لطف اسنپدراگون ۸۷۵ و مودم اسنپدراگون X60، چند ساعت به شارژدهی گوشی‌ها اضافه خواهد شد.

قطعاً این تراشه ی جدید به شدت قدرتمند خواهد بود، اما چند سالی است که این تفاوت ها دیگر مانند قبل به چشم کاربران نمی‌آیند.

 

دوربین هایی با زوم اپتیکال متغیر

دوربین‌های زوم در دنیای اسمارت فون ها با جنجال فراوانی همراه بوده‌اند. ما دوربین‌های پریسکوپ را داریم که قابلیت رو اپتیکال ۵ برابری دارند و حتی تصاویر با زوم ۱۰ برابری نیز کیفیت نسبتاً خوبی دارند، اما این سخت افزار هنوز به بلوغ نرسیده است. ممکن است که این مورد در سال آینده تغییر کند چرا که لنزهای متحرک در دست توسعه هستند. این لنزها می‌توانند تحول عظیمی را عکاسی با موبایل به ارمغان آوردند.

کمپانی اوپو در حال توسعه‌ی تکونولوژی زوم متغیر است که کاربران را از لنزهای مختلف در اسمارت فون ها بی نیاز می‌کند.

متأسفانه چنین تکنولوژی جذاب و پیشرفته ای قطعاً باعث افزایش قیمت گوشی ها خواهد شد و این باعث سرکوب هیجان ما می‌شود.

 

شارژ سریعتر

می‌دانیم که شارژ سریع اهمیت بسیار زیادی دارد به طوری که می‌توانیم بگوییم اهمیت آن حتی از ظرفیت باتری نیز بیشتر است. خوشبختانه در حال حاضر می‌بینیم که حتی باتری های با ظرفیت بالای ۴۰۰۰ میلی آمپر بر ساعت در عرض ۳۰ دقیقه به طور کامل شارژ می‌شوند. می‌دانیم که این رویه همچنان ادامه خواهد داشت ولی این مورد گاهی اوقات صرفاً جنبه‌ی تبلیغاتی دارد.

شارژ وایرلس نیز اخیراً پیشرفت های چشمگیری در زمینه ی سرعت داشته است، اما برای بهره‌مندی از آن باید هزینه ی اضافی بپردازید.

در کل شارژ سریع به قدری جذاب نیست که بتواند به تنهایی دلیلی برای خرید گوشی جدید باشد.

بیشتر بخوانید

 

فقط همین موارد؟

ممکن است که ما چیزهایی را از قلم انداخته باشیم، اما به نظر می‌رسد که در سال آینده شاهد بهبودهای جزئی خواهیم بود و چیزی شما را مات و مبهوت نخواهد کرد. اپل در سال آینده حتماً برای آیفون از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی استفاده خواهد کرد چرا که امسال موفق به انجام این کار نشد.

گوشی های تاشو تازه اپل راه هستند و مسیر طولانی ای را در پیش دارند، اما قیمت بالای آنها یک مانع جدی برای خرید است.

نظر شما چیست؟ آیا ۲۰۲۱ سال جذابی در دنیای اسمارت فون ها خواهد بود یا خیر؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 

منبع: Phone Arena