فضا ، این پدیده‌ی بی‌انتها ، ذهن انسان‌ را از سالیان دور به خود مشغول کرده است و همچنان نیز حقایقی وجود دارد که بسیار عجیب جلوه می‌کنند. با جذاب‌ترین حقایق فضایی همراه آیکلاریفاید باشید.

 

عجیب‌ترین حقایق فضایی که ذهن شما را به شدت به خود درگیر می‌کنند

این مقاله تلاشی از تیم آیکلاریفاید است و در آن قصد داریم عجیب‌ترین اجرام و پدیده‌های آسمانی را به شما معرفی کنیم.

 

سیگنال‌های رادیویی

از سال ۲۰۰۷ ، دانشمندان سیگنال‌های مافوق صوتی را کشف کرده‌اند که تنها برای چند میلی ثانیه قابل دریافت هستند. این سیگنال‌های سریع به انفجار رادیویی معروف هستند و میلیارد‌ها سال نوری از ما دورتر به نظر می‌رسند. تئوری راجع به منشا این سیگنال‌ها وجود دارد آن هم این است که آن‌ها مشابه انفجار‌های پرتو گاما (قوی‌ترین انفجار‌های جهان) هستند. اما نظریه‌ی دیگری می‌گوید که آن‌ها از چرخش ستاره‌های نوترونی ساطع می‌شوند.

 

پاستای هسته‌ای

پاستای هسته‌ای در واقع قوی‌ترین ماده در جهان است که از باقی‌مانده‌های یک ستاره در حال مرگ ، ساخته می‌شود. این پدیده به قدری قوی است که فشار گرانشی دیوانه‌واری دارد و پروتون‌ها و نوترون‌ها در پوسته‌ی یک ستاره را در هم می‌شکند.

برای شکل گیری یک پاستای هسته ای باید مراحل گوناگونی طی شود.در ابتدا باید طی میلیارد ها سال یک ستاره به مراحل پایانی عمر خود نزدیک شود و در واقع وارد دوره مرگ خود می شود. طی این مرحله ستاره منفجر شده و پدیده سوپرنوا شکل می گیرد.

جالب است بدانید که هر مقدار نیرویی که برای شکستن یک بشقاب فولادی نیاز است را اگر در ۱۰ میلیارد ضرب کنید به نیرویی خواهید رسید که برای شکستن یک بشقاب پاستای هسته ای لازم است.

 

هائومیا

سیاره ‌ی کوتوله هائومیا ، در کمربند کویپر در مدار نپتون قرار دارد و ظاهر عجیب آن باعث شده توجه‌های زیادی به آن شود. این ستاره دو قمر با نام های هایاکا و ناماکا هم دارد و هر یک روز آن ، ۴ ساعت طول می‌کشد. دانشمندان در سال ۲۰۱۷ متوجه شدند که به دور این ستاره ، حلقه‌ای بسیار ظریف وجود دارد که احتمالا از برخورد های گذشته ی این سیاره با اجرام دیگر به وجود آمده اند.

 

قمر دارای قمر !

این موضوع یک تئوری است که هنوز با چشم دیده نشده است. دانشمندان با محاسبات متوجه شده‌اند که از لحاظ تئوری و روی کاغذ ، یک قمر هم می‌تواند خود دارای یک قمر دیگر باشد!

 

کهکشانی بدون ماده تاریک

۹۵ درصد از کل گیتی را ماده تاریک تشکیل می‌دهد. با این حال در سال ۲۰۱۸ ، محققان آمریکایی و کانادایی متوجه یک کهکشان شدند که تقریبا ماده تاریک در آن وجود ندارد ! چرایی این موضوع هنوز در هاله‌ای از ابهام است و دانشمندان در حال تحقیق در مورد این موضوع هستند.

این کهکشان که توسط فردی با نام “فراترنالی” کشف شده است بسیار گسترده است ، اما ستاره‌های کمی دارد و به حدی شفاف است که بررسی ماهیتش فعلا ناممکن است. این کهکشان بدون ماده تاریک در قسمت مرکزی خود ، کمی کم‌ نورتر است.چیزی بسیار مطالعات را بسیار پیچیده کرده است.

 

هایپریون الکتریکی!

یکی از عجیب‌ترین اجرام کیهانی قطعا ، هایپریون ، قمر زحل است که بیشتر شبیه سنگ پا با حفره‌های زیاد به نظر می‌رسد. جالب این جا است که ناسا توسط فضاپیمای کاسینی کشف کرد که این قمر دارای پرتو ذره‌ای از الکتریسیته‌ی ساکن است که به سمت فضا جریان دارد.

هایپریون  قطری معادل ۲۵۰ کیلومتر دارد و این در حالی است که چگالی بسیار کمی دارد. علت این چگالی اندک وجود حفره‌های وسیع سطحی و یا زیر سطحی آن می باشد. گرانش سیاره زحل از یک طرف و گرانش قمر بزرگ تیتان از طرف دیگر، مدار چرخش هایپریون را به گرد زحل، بسیار نا منظم شکل داده است.

 

نوترینو راهنما

نوترینو ها موادی بسیار عجیب هستند. این پدیده با سایر مواد واکنش‌ پذیری بسیار اندکی دارد و می‌ تواند از بین ذرات به‌ راحتی عبور کند. نوترینو ها از طرف ستاره‌ های دیگر در تمامی جهات ساطع می‌شوند و از یک سمت وارد سیاره‌ی زمین و از سمت دیگر بدون کوچک‌ترین مانعی ، خارج می‌ شوند.

یک نوترینو در سال ۲۰۱۷ با زمین برخورد کرد که خب آنقدر‌ها اتفاق عجیبی نیست. اما موضوع جالب آن ‌جا است که این نوترینو در مورد منشا خود اطلاعات جذابی را به همراه داشت. از قرار معلوم این نوترینو ۴ میلیارد سال پیش توسط یک سیاهچاله‌ی پر جرم در مرکز کهکشان (بلازار) به سوی زمین ، سقوط کرده است.

 

کهکشان فسیل زنده

کهکشان DGSAT 1 ، یک کهکشان فوق پراکنده است که یعنی بزرگی آن مانند کهکشان راه شیری است اما ستارگان آن بسیار پراکنده هستند و قابل رویت تقریبا نیستند. جالب این جا است که در سال ۲۰۱۶ ، ستاره شناسان دریافتند که این کهکشان یک میلیارد سال پس از بیگ بنگ ، به یک فسیل زنده تبدیل شده و اکنون شی کم نوری بیش نیست.

 

اختروش جذاب

همان طور که می‌دانید ، اجرام غول پیکر نور را منحرف می‌سازند ، به طوری که محققان گاهی اوقات یک جرم می‌تواند از نظر پنهان شود چرا که نور آن توسط جرم غول پیکری ،‌منحرف شده است. فیزیکدانان با استفاده از این موضوع دریافتند که جهان امروزی ، بسیار سریع در حال انبساط است. البته که درستی این نظریه همچنان تایید نشده است.

 

جریان فروسرخ

ستاره‌های نوترونی ، پس از مرگ یک ستاره عادی شکل می‌گیرند و از خود امواج پر انرژی مانند پرتو X ساطع می‌کنند. با این حال در سال ۲۰۱۸ ستاره شناسان ، طول موج فروسرخی را از یک ستاره نوترونی در فاصله ۸۰۰ سال نوری از زمین دریافت کردند که پرسش‌های بسیاری را برانگیخت. بسیاری از دانشمندان فکر می‌کنند که یک دیسک غبارآلود در اطراف این ستاره نوترونی در حال چرخش است و باعث ایجاد این سیگنال شده است.

 

سیار‌ه‌ای گم شده با شفق‌های قطبی

جرم عجیبی با اندازه یک سیاره کامل ، در فاصله‌ی ۲۰۰ سال نوری از زمین به نام J01365663+0933473 وجود دارد که میدان مغناطیسی آن ، ۲۰۰ برابر قوی‌تر از مشتری است ! قدرت این میدان به اندازه‌ای زیاد است که شفق‌های قطبی آن را با تلسکوپ‌های رادیویی می‌توان مشاهده کرد.

 

بیشتر بخوانید: