تلگرام و واتس اپ دو نمونه از پیام‌رسان‌های محبوب این روزها هستند که از نظر قابلیت، تفاوت‌های زیادی دارند. با این حال اخیرا پیام های محو شونده واتس اپ به عنوان رقیبی مستقیم برای قابلیت چت مخفی تلگرام به این پیام رسان اضافه شده است. با مقایسه این دو ویژگی همراه آیکلاریفاید باشید.

پیام های محو شونده واتس اپ

مقایسه پیام های محو شونده واتس اپ و چت مخفی تلگرام

این مقاله به تلاش سایت Guiding Tech نوشته شده است.

استفاده از این قابلیت‌ها:

برای استفاده از قابلیت پیام های محو شونده واتس اپ مراحل زیر را طی کنید:

  • قدم اول: برنامه را باز کنید و روی یک چت یا گروه ضربه بزنید

 

  • قدم دوم: گزینه Disappearing Chats را روشن کنید.

 

 

حال شما باید نوتیفیکیشنی را مانند تصویر پایین در چت خود مشاهده کنید.

 

 

طریقه استفاده از چت مخفی در تلگرام:

  • قدم اول: شخصی ( نه گروه) را که می‌خواهید با او چت مخفی داشته باشید را انتخاب کنید.

 

  • قدم دوم: سه نقطه‌ی کناری را بزنید تا نواری باز شود و از آن نوار Start Secret Chat را انتخاب کنید.

متوجه خواهید شد که واتس اپ به شما امکان می دهد چت موجود را با پیام های ناپدید شده تبدیل کنید. از طرف دیگر ، تلگرام پنجره مکالمه چت جدیدی را شروع می کند و نام کاربر یا گروه را به رنگ سبز نشان می دهد. یک تمایز مشخص در آنجا مشخص شده است. تمایز مهم دیگر بین WhatsApp و Telegram این است که شما نمی توانید از داخل گفتگوی مخفی تلگرام عکس بگیرید. WhatsApp گزینه ای برای جلوگیری از گرفتن عکس از صفحه ارائه نمی دهد ، اما ممکن است در آینده این قابلیت را اضافه کند.

مدت زمان استفاده از هر قابلیت:

پیام های واتس اپ به طور پیش فرض بعد از یک هفته ناپدید می شوند. در این بین ، کاربران می توانند از صفحه عکس بگیرند ، فیلم بسازند ، پیام ها را به شخص دیگری نشان دهند و غیره. راهی برای تغییر این مدت زمان نیز وجود ندارد. به نظر می‌آید که این موضوع در آینده عوض شود.

از طرف دیگر تلگرام بسیار انعطاف پذیر است. یک دکمه تایمر خود تخریبی وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد انتخاب کنید که چه زمانی پیام‌های شما پاک شوند. انتخاب‌ها بسیار متنوع هستند و به احتمال زیاد، نیاز شما را رفع می‌کنند.

 

مقایسه امنیت دو ویژگی:

ویژگی پیام های محو شونده واتس اپ بسیار خام و ابتدایی به نظر می‌رسد. همان طور که اشاره شد، هر کسی می تواند از مکالمه شما عکس گرفته و همچنین آنها را به یک گپ دیگر فوروارد کند. با انتخاب پیام تعداد زیادی گزینه برای کپی ، ارسال و نشانه گذاری پیام باز می شود. این مورد هم برای متن و هم برای پرونده های رسانه ای مانند تصاویر و فیلم ها صدق می کند.

جالب این جا است که بررسی‌ها نشان می‌دهد برنامه‌های شخص ثالث دیگر نیز می‌توانند به محتوای پیام‌های محو شونده شما دسترسی داشته باشند که این موضوع باعث ناامیدی است چرا که بسیاری از شرکت‌های سودجو، به دنبال اطلاعات مخفی شما هستند و چت‌های محو شونده می‌تواند دریچه‌ای برای دسترسی به این اطلاعات باشند.

بدترین نکته آن جاست که در واتس اپ ، به صورت پیشفرض مدیاهایی که در هر چت ارسال می‌شوند، روی گالری شما ذخیره سازی می‌شوند مگر اینکه این ویژگی را به صورت دستی خاموش کنید. به همین دلیل به احتمال خیلی زیاد اگر عکس یا فیلم محو شونده‌ای را برای کسی ارسال کنید، آن شخص فیلم و عکس شما را در گوشی خود ذخیره کرده است. این ویژگی نیز واقعا ناامید کننده ظاهر می‌شود و به همین دلیل از این چت‌ها فقط با کسان مورد اعتماد خود داشته باشید.

اوضاع از نظر امنیتی در تلگرام بسیار بهتر است. هیچ پیامی را در چت‌های مخفی نمی‌توانید برای کس دیگری فوروارد کنید و از طرف دیگر، هیچ اثری نیز بعد از پاک شدن پیام روی سرور نخواهد ماند.

متأسفانه ، من همچنان توانستم پیامکی را در تلگرام انتخاب و کپی کنم و برنامه کلیپ بورد داده‌ها را ضبط کرد. باز هم ، این بدان معناست که شما نمی توانید در چت مخفی تلگرام نیز آرامش داشته باشید باشید.

واتس اپ خاطرنشان می کند که اگر پیامی را به یک چت که در آن ویژگی پیام‌های محو شونده فعال نیست ، فوروارد کنید، پس از ۷ روز پیام را حذف نمی کند. همچنین با بکاپ گرفتن از چت نیز می‌توان اینجور پیام‌ها را ذخیره کرد. البته که با بازگردانی بکاپ، پیام‌ها حذف خواهند شد. در نهایت باز هم یادآوری می‌کنیم که پیام های محو شونده واتس اپ به هیچ عنوان امن نیست.

کد منبع ، API و پروتکل تلگرام منبع باز هستند ، به این معنی که هر کسی می تواند نحوه عملکرد برنامه و اتفاقات پشت صحنه را بررسی کند. این تیم ادعا می کند که آنها به لطف زیرساخت های توزیع شده خود هرگز هیچ داده ای را برای هیچ دولتی اعلام نکرده اند.

آنها به حدی از امنیت خود اطمینان دارند که یک مسابقه ۳۰۰۰۰۰ دلاری را برگزار می کنند که در آن هکرها باید بتوانند پیام های رمزگذاری شده بر روی سیستم عامل خود را بشکنند و رمزگشایی کنند. هنوز هیچ کس برنده جایزه نشده است.

 

در پایان باید گفت که این ویژگی‌ها را باید با دوستان مورد اعتماد خود امتحان کنید و با این که همچنان تلگرام پیام‌رسانی ایمن است، اما باز هم کار از محکم کاری عیب نمی‌کند. به عنوان مثال فیسبوک هر چند وقت یکبار به دلیل نشت اطلاعاتی مورد بازخواست قرار می‌گیرد و به همین دلیل، فکر نکنم کسی دلش بخواهد مورد اینگونه حمله‌های سایبری قرار گیرد. پس از انتشار اطلاعات مهم در پیام‌رسان‌ها خودداری کنید.