ویندوز ۱۱ چندی پیش توسط مایکروسافت به صورت رسمی معرفی شد و این سوال برای کاربران پیش آمده است که آیا این آپدیت ارزش ارتقا را دارد یا خیر. با مقایسه مقایسه ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰ همراه آیکلاریفاید باشید.

مقایسه ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰

مقایسه ویندوز ۱۱ با ویندوز ۱۰ ؛ یک آپدیت با ارزش؟

آیا آپدیت به ویندوز ۱۱ ارزشش را دارد؟

دارندگان ویندوز ۱۰ می‌توانند نسخه جدید را هنگام عرضه به رایگان دریافت کنند البته در نظر داشته باشید که سیستم شما باید از این نسخه پشتیبانی کند و سخت افزار مناسب آن را داشته باشید. با این حال خیلی از افراد نمی دانند که آیا باید به این نسخه آپدیت کنند یا خیر. در حال حاضر ، ویندوز ۱۱ در مرحله بتا قرار دارد و تنها از طریق برنامه Windows Insider می‌توانید آن را دانلود کنید. بنابراین عاقلانه است اگر تا عرضه‌ی نسخه‌ی نهایی که در اواخر سال ۲۰۲۱ عرضه می‌شود ، دست نگه دارید و از تهیه نسخه‌ی بتا ، بپرهیزید.

مایکروسافت اعلام کرده است که تا سال ۲۰۲۵ از ویندوز ۱۰ پشتیبانی خواهد کرد و آپدیت‌های مختلفی را برای آن عرضه می‌کند اما خب مسلم است که تمرکز این شرکت روی آخرین نسخه خواهد بود و اکثر ویژگی‌های جذاب و جدید ، به ویندوز ۱۱ انتقال خواهند یافت.

 

نوار منو و تسکبار

اولین و واضح‌ترین تفاوت میان دو نسخه را می‌توان در تسکبار و نوار منو جستجو کرد جایی که اکنون در ویندوز ۱۱ مانند سیستم عامل macOS ، تسکبار به مرکز تصویر منتقل شده است البته که در صورت تمایل می‌توانید آن را به گوشه‌ی تصویر نیز مانند سابق منتقل کنید.

نوار منو در ویندوز ۱۱ ساده‌تر است و صرفا می‌توانید در آن برنامه‌های پین شده و پیشنهادی خود را مشاهده کنید و دیگر خبری از کاشی‌های زنده درون این نوار برخلاف ویندوز ۱۰ نیست. در مورد تسکبار ، ویندوز ۱۱ تغییرات زیادی را به خود دیده است و اکنون آیکون جستجو در کنار نوار استارت ظاهر شده تا بتوانید جستجو‌های خود را به ساده‌ترین شکل ممکن انجام دهید. همچنین دیگر خبری از کورتانا به صورت داخلی نیست و در صورت تمایل از این دستیار صوتی هوشمند ، باید آن را به صورت مجزا دانلود کنید.

همچنین Windows Timeline هم از بین رفته است اکنون به جای آن قسمت دسکتاپ‌های مجازی جای گرفته است.

خبر بد آن است که دیگر نمی‌توانید تسکبار را از جای خود تکان دهید و در سمت چپ یا بالای تصویر قرار دهید و تنها این نوار می‌تواند در قیمت پایینی جای بگیرد. بنابراین همان طور که مشاهده می‌کنید ، ویژگی‌های ویندوز ۱۱ بسیارشان ظاهری هستند و تاثیری در کاربری نمی‌گذارند.

 

مولتی تسکینگ و پشتیبانی از مانیتور‌های جانبی

مولتی تسکینگ در ویندوز ۱۱ تغییرات زیادی کرده است و اکنون می‌توان با زدن یک دکمه ، چندین برنامه را با هم با هر ظاهری که خودتان بخواهید ، باز کرد. ویندوز ۱۰ از این ویژگی پشتیبانی نمی‌کند و خود کاربران باید به صورت دستی پنجره‌های خود را در کنار هم قرار دهند اما در نسخه‌ی جدید ، می‌توانید به سادگی از میان چینش‌های مختلف ، (مثلا قرارگیری سه برنامه روی هم به صورت عمودی یا در کنار هم به صورت افقی) یکی را انتخاب کنند.

از طرف دیگر پشتیبانی از مانیتور‌های جانبی نیز به ویندوز ۱۱ اضافه شده است و اکنون مانیتور‌ها یادشان می‌ماند که هر برنامه چگونه روی آن‌ها باز شده است و با اتصال مجدد ، برنامه‌ها مانند سابق روی آن‌ها باز می‌شوند و نیاز به چینش مجدد نیست.

 

حالت تبلت

حالت تبلت به ویندوز ۱۱ افزوده شده تا یکی از اصلی ترین مشکلات ویندوز ۱۰ که اجرای آن روی تبلت‌ها بود ، برطرف شود. اکنون افکتی جدید برای آن که سیستم به شما نشان دهد به کجا ضربه وارد شده ، به نمایش در می‌آید و از طرفی دیگر ، ژست‌های حرکتی جدید نیز درون این سیستم عامل گنجانده شده تا کار با تبلت‌های ویندوزی از همیشه ساده‌تر شود.

 

فروشگاه مایکروسافت

فروشگاه مایکروسافت روی هر دو ویندوز مشابه هم است با این حال یک تفاوت عمده میان این دو وجود دارد آن هم پشتیبانی فروشگاه در ویندوز ۱۱ از برنامه‌های اندرویدی است که کار را بسیار جذاب می‌کند. بله شما می‌توانید در نسخه‌ی جدید با اتصال به سرور‌های فروشگاه آمازون ، برنامه‌های اندرویدی را روی سیستم خود اجرا کنید. همچنین از نظر ظاهری نیز فروشگاه تغییراتی کرده تا برنامه‌ها را بتوان ساده‌تر از گذشته پیدا کرد. در نظر داشته باشید که پشتیبانی از برنامه‌های اندرویدی روی ویندوز ۱۰ امکان پذیر نیست و اگر این ویژگی را می‌خواهید باید به نسخه‌ی جدید سیستم خود را به روز کنید.

 

تفاوت‌های دیگر

مقایسه ویندوز ۱

البته که برخی از ویژگی‌های نسخه‌ی قبلی نیز در ویندوز ۱۱ وجود نخواهند داشت و به عنوان مثال شما دیگر نمی‌توانید تا والپیپر دسکتاپ خود را سینک کنید. دیگر خبری از اینترنت اکسپلورر و Math Input نخواهد بود. برخی از برنامه‌ها مانند ۳D Viewer ، One Note و Paint 3D نیز دیگر به صورت پیشرفض روی سیستم نصب نخواهند بود و در صورت تمایل باید آن‌ها را مجددا دانلود کنید.

اگر گیمر هستید ، در نظر داشته باشید که ویندوز ۱۱ از ویژگی‌هایی مانند Auto HDR و همچنین Direct Storage (برای لودینگ‌های سریع‌تر) پشتیبانی می‌کند که خبر بسیار خوبی است.

 

پشتیبانی و آپدیت‌ها

مایکروسافت تایید کرده است که از این به بعد به صورت سالانه آپدیت‌های بزرگ را برای ویندوز ۱۱ عرضه می‌کند که این اتفاق در ویندوز ۱۰ دو سال یکبار بود. این موضوع باعث می‌شود که در مدت زمان کوتاهی ، ویندوز جدید به ویژگی‌های بسیاری مجهز شود که فوق‌العاده به نظر می‌رسد. همان طور که اشاره شد ، ویندوز ۱۰ نیز تا سال ۲۰۲۵ پشتیبانی خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: