جزیره خطرناک | برخی از جزایر جهان نه‌تنها غیر قابل دسترسی هستند، بلکه این مناطق سرشار از خطرات ناشناخته می‌باشند. مدت زیادی است که که کاشفان و ماجراجویان در دریاهای آزاد سفر کرده و در این سفرها جزایر متعددی را کشف کرده‌اند. با اینکه انسان‌ها بسیاری از این جزایر را تصرف کرده‌اند، اما همچنان تعدادی جزیره ی دور از دسترس وجود دارند که مرموز باقی‌ مانده‌اند. سفر به بعضی از این جزایر به دلیل خطرات شناخته‌ شده‎، اجتناب‌پذیر است و این در حالی است که برخی دیگر به دلیل شرایط آب‌ و هوایی نامساعد و دریاهای ناپایدار تقریباً غیر قابل‌ دسترسی هستند. در این مطلب قصد داریم ۷ جزیره خطرناک و دورافتاده را به شما معرفی کنیم.

جزیره خطرناک

معرفی ۷ جزیره خطرناک و دورافتاده

۷- جزیره بووه (Bouvet Island)

جزیره خطرناک

جزیره بووه که در واقع یک جزیره یخ‌زده و غیرمسکونی است، در قطب جنوب و در انتهای خط الراس میانه اقیانوس اطلس قرار دارد. این جزیره ی یخ زده در فاصله ۱۷۰۰ کیلومتری شمال ساحل پرنسس آسترید جنوبگان و ۲۶۰۰ کیلومتری جنوب-جنوب غربی ساحل آفریقای جنوبی واقع شده است. جالب است بدانید که ۹۳ درصد از مساحت ۴۹ کیلومترمربعی این جزیره به طور کامل از یخ پوشیده شده است. علاوه بر این در مرکز این جزیره یک آتش‌فشان غیرفعال با دهانه‌ای مملو از یخ وجود دارد. در این جزیره به سختی میتوان فرود آمد و بیشتر فرودها در جزیره‌ای کوچک‌تر به نام لارشیا، در نزدیکی ساحل بووه و یا از طریق هلیکوپتر حمل شده با یک کشتی، بر روی سطح یخی بووه انجام می‌شود. در این جزیره گیاهانی مانند خزه و گلسنگ و حیواناتی مانند فک‌ها ، پنگوئن و مرغ‌های دریایی یافت میشوند.

 

۶- جزیره سنتینل شمالی (North Sentinel Island)

با اینکه این جزیره به لحاظ جغرافیایی به‌ اندازه سایر جزایر این لیست منزوی نیست، اما دسترسی  به جزیره سنتینل شمالی به دلیل ساکنانش غیرممکن است. این جزیره در واقع یکی از جزایر آندامان در خلیج بنگال است. دسته ای از مردمان بومی موسوم به سنتینلی‌ها در این جزیره زندگی می‌کنند و آنها هرگز با دنیای مدرن هیچ‌گونه ارتباطی نداشته‌اند. از نظر آنها هرگونه تماس با انسان‌های مدرن یک تهدید خطرناک به حساب می آید و به همین دلیل با هر اقدامی که برای برقراری ارتباط با آن‌ها انجام می‌شود، برخورد شدیدی می‌کنند. حتی یک سری داستان ها درباره ی کشته شدن صیادانی که به‌ طور تصادفی به جزیره سنتینل وارد شدند وجود دارد. ناگفته نماند که در سال ۲۰۱۸، یک آمریکایی که برای تبلیغ مسیحیت به این جزیره رفته بود، به شکل فجیعی به قتل رسید. او در حالی به این جزیره رفت که دولت هند هرگونه بازدید از این جزیره را ممنوع و غیرقانونی اعلام کرده بود و در تلاش برای منزوی کردن سنتینلی‌ها بود. گفته میشود که قدمت سنتینلی‌ها حداقل به ۳۰،۰۰۰ سال میرسد و این احتمال وجود دارد که به دلیل ابتلا به بیماری‌های واگیردار هنگام تماس با انسان‌های مدرن جان خود را از دست بدهند چرا که در برابر بیماری‌هایی که در دنیای ما وجود دارد، ایمنی ندارند.

 

۵- جزایر پیت‌کرن (Pitcairn Islands)

جزایر پیت‌کرن, نام یک گروه است که از ۴ جزیره آتش‌فشانی در جنوب اقیانوس آرام تشکیل شده است. این چهار جزیره عبارت‌اند از پیت‌کرن، هندرسون، دوسی و اونو. گفتنی است که مجموع مساحت آنها روی‌ هم به ۴۷ کیلومتر مربع میرسد. جالب است بدانید که فقط جزیره پیت‌کرن قابل سکونت می‌باشد و تقریبا ۵۰ نفر در آنجا به طور دائم زندگی میکنند. گفته میشود که اصل و نسب ساکنان این جزیره به متجاوزان کشتی انگلیس HMS Bounty که در سال ۱۷۹۰ در این جزیره مستقر شده‌اند، برمی‌گردد.

 

۴- جزیره ایستر (Easter Island)

پارک ملی رپا نویی که در جزیره ایستر قرار دارد می‌تواند به‌ عنوان دورافتاده‌ترین سایت میراث جهانی یونسکو در جهان معرفی شود چرا که در یکی از جزایر منزوی جهان واقع شده است. جزیره ایستر (کشور شیلی)، در مثلث پلی‌نزی است که در جنوب شرقی‌ترین نقطه در اقیانوس آرام قرار دارد. شایان ذکر است که نزدیک‌ترین جزیره مسکونی به آن، جزیره پیت‌کرن است که ۲.۰۷۵ کیلومتر با جزیره ایستر فاصله دارد. جالب است بدانید که این مکان منزوی زمانی خانه مردم راپا نویی بوده است و همچنین ۱۰۰۰ مجسمه یادبود موجود در این جزیره، گواهی بر حضور این افراد است. این مجسمه‌ها و مناظر اطراف آن در محدوده پارک ملی راپانوی محافظت می‌شوند.

 

۳- جزیره بزرگ سوخته شده (Ilha da Queimada Grande)

جزیره بزرگ سوخته شده به‌ جزیره مارها نیز معروف است. این جزیره به لحاظ جغرافیایی چندان هم دورافتاده نیست اما اکثر مردم نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند. همان‌طور که از اسم این جزیره پیداست، مارها این جزیره را تصرف کرده اند و این مارها به شدت سمی هستند. این جزیره در ساحل برزیل در اقیانوس اطلس قرار دارد. با وجود اینکه این جزیره کوچک است، مناظر متنوعی از سنگ‌های خالص تا جنگل‌های بارانی در آن وجود دارد. همچنین افعی سرنیزه‌ای زرین در این جزیره زندگی میکند که بسیار سمی بوده و با نام علمی Bothrops insularis شناخته می‌شود. این مار خطرناک فقط در این جزیره پیدا می‌شود و برای تغذیه از پرندگان این جزیره استفاده می‌کند. گفتنی است که در هر متر مربع این جزیره یک افعی سرنیزه‌ای زرین وجود دارد و به همین دلیل پیاده‌روی در جزیره بدون حفاظت کافی، نوعی خودکشی محسوب می‎شود. دولت برزیل هرگونه بازدید از این جزیره را ممنوع کرده است. البته فقط یک سری دانشمندان و سایر پرسنل دارای مجوز ویژه اجازه دارند که به این جزیره بروند.

 

۲- جزایر کرگولن (Kerguelen Islands)

جزایر کرگولن که به جزایر ویرانی نیز معروف هستند، گروهی از جزایر هستند که جزو منزوی‌ترین و دور افتاده ترین مکان‌های روی زمین محسوب می‎شوند. این مجموعه جزایر در منطقه قطب جنوب قرار دارند و در واقع بخشی از فلات کرگلن را تشکیل می‌دهند. این جزایر با نزدیک‌ترین مکان زیستگاه انسانی یعنی ماداگاسکار، فاصله ای بیش از ۳۳۰۰ کیلومتر دارد. جزایر کرگولن تحت مدیریت اراضی جنوبی فرانسه و قطب جنوب میباشد. بزرگ‌ترین جزیره این گروه با نام Grand Terre شناخته میشود و مساحت آن به ۶،۶۷۵ کیلومترمربع میرسد. آب‌وهوا در این جزیره برای زندگی‌ دائم و یا حتی موقت مناسب نیست. بادهای سرد و شدید در تمام طول سال می‌وزند و دریاهای اطراف را متلاطم می‌کنند. تنها راه رسیدن به این جزایر با کشتی است.

 

۱- تریستان دا کونا (Tristan da Cunha)

مجموعه دور از دسترس جزایر آتش‌فشانی تریستان دا کونا قطعا منزوی‌ترین مجمع‌الجزایر قابل سکونت در جهان است که در جنوب اقیانوس اطلس در فاصله ۳۴۸۶ کیلومتری ساحل جزایر فالکلند قرار دارد. شایان ذکر است که تریستان دا کونا بخشی از مستعمرات انگلستان به حساب می آید. جمعیت این کشور به ۲۵۰ نفر میرسد که همه آنها در جزیره اصلی ساکن هستند که با نام تریستان دا کونا نیز شناخته می‌شود. سایر جزایر بدون زیستگاه‌های انسانی می‌باشند و برخی از آن‌ها نیز ذخایر حیات‌وحش هستند. ناگفته نماند که تنها راه رسیدن به این جزایر، قایقرانی است. همچنین باید بگوییم که ۶ روز طول می‌کشد که با قایق از آفریقای جنوبی به این مجمع‌الجزایر برسید.

بیشتر بخوانید

معرفی ۱۰ مکان تسخیر شده با داستان و پشینه های تاریک

معرفی عجیب ترین چیزهایی که در ساحل پیدا شده اند

 

منبع: WorldAtlas