شرکت شیائومی چندی پیش پرچمدار جدید خود را عرضه کرد. می ۱۱ الترا آمده تا تمامی مرز‌ها را جا به جا کند اما آیا در انجام این کار موفق بوده است؟ با بررسی شیائومی می ۱۱ اولترا همراه آیکلاریفاید باشید.

بررسی شیائومی می ۱۱ اولترا

بررسی شیائومی می ۱۱ اولترا ؛ یک رویای نه چندان باشکوه

 

طراحی

با اولین نگاه هم می‌توان متوجه شد که شیائومی روی طراحی پرچمدار خود حسابی کار کرده است و چه از این طراحی خوشتان آید و چه نه ، نمی‌توانید منکر آن شوید که می ۱۱ اولترا قطعا چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. بدنه‌ی محصول از جنس سرامیک است و به همین دلیل حس پریمیوم بودن را به خوبی منتقل می‌کند. خوشبختانه این جنس باعث می‌شود که جای اثر انگشت روی بدنه باقی نماند. با این حال ، استفاده از سرامیک باعث شده است که این دستگاه ۲۳۰ گرم وزن داشته باشد و جزو گوشی‌های سنگین به شمار برود.

Digital Trend

قسمت جلویی دستگاه شامل یک پنل بسیار زیبای ۶.۸ اینچی است که از هر چهار طرف خمیده است و کاملا بدون حاشیه به نظر می‌رسد. حفره دوربین سلفی نیز در گوشه‌ی چپ دستگاه یافت می‌شود. اما قسمت پشتی جایی است که این محصول تفاوت خود را نشان می‌دهد چرا که ماژول دوربین تقریبا یک چهارم بدنه‌ی دستگاه را به خود اختصاص داده است! ممکن است از این طراحی لذت چندانی نبرید و ممکن هم هست که مانند ما ، آن را جذاب و متفاوت بدانید. اسپیکر‌های استریو درون این دستگاه تعبیه شده‌اند که به لطف همکاری شیائومی با هارمن/کاردن کیفیت صدای بی‌نظیر و بلندی را ارائه می‌دهند با این حال متاسفانه خبری از جک هدفون در این گوشی نیست.

در کل طراحی دستگاه کاملا سلیقه‌ای است و با این حال ، به خوبی می‌تواند حس گران قیمت و پرچمدار بودن دستگاه را به شما منتقل کند.

 

نمایشگر

همان طور که اشاره شد ، از نمایشگر ۶.۸ اینچی OLED درون این محصول استفاده شده است که کیفیت بسیار بالایی دارد چرا که از رنگ‌های ۱۰ بیتی پشتیبانی می‌کند و همین موضوع باعث می‌شود که دقت رنگ فوق‌العاده‌ای را شاهد باشیم که نظیرش را در گوشی‌های دیگر کمتر می‌توان یافت. حداکثر روشنایی در این گوشی به رقم باورنکردنی ۱۷۰۰ نیت می‌رسد بنابراین زیر تابش مستقیم خورشید نیز هیچ مشکلی با مشاهده محتوا درون گوشی خود نخواهید داشت. همچنین در حالت عادی و استفاده روزانه نیز حداکثر روشنایی به ۸۰۰ نیت می‌رسد.

Digital Trend

ناگفته پیدا است که چنین نمایشگر پیشرویی حتما به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نیز مجهز است و خوشبختانه می‌توان با رزولوشن QHD+ نیز همزمان با نرخ ۱۲۰ هرتز کار کرد که بی‌نظیر است.

در مجموع در مورد نمایشگر با قاطعیت می‌توان گفت که با یکی از بهترین‌ها (احتمالا بهترین !) نمایشگر صنعت مواجه هستیم که باید با چشمان خود به آن نگاه کنید تا کیفیت آن را بتوانید درک کنید.

 

نمایشگر دوم

احتمالا با نگاهی به پشت بدنه‌ی گوشی متوجه شده‌اید که می ۱۱ اولترا از نمایشگر دوم در ماژول دوربین خود بهره می‌برد. این نمایشگر ۱ اینچی در واقع همان نمایشگر مچ بند می بند ۵ است که اتفاقا از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است. شما می‌توانید از آن برای گرفتن تصاویر سلفی با دوربین پشتی استفاده کنید یا اینکه واچ فیس یا جملات انگیزشی روی آن قرار دهید تا جلوه‌ی گوشی شما خاص‌ترین در بین اطرافیانتان شود و نگاه‌ها را به خود جلب کند. نبود این نمایشگر قطعا آسیبی به گوشی نمی‌زد اما بودن آن یک ویژگی بسیار مثبت است که حس پریمیوم بودن دستگاه را بیش از پیش به کاربران ارائه می‌دهد.

 

سخت افزار و عملکرد

خب می ۱۱ اولترا یک گوشی پرچمدار است و این موضوع اصلا جای تعجبی ندارد اگر به بهترین سخت افزار در گوشی‌های اندرویدی طرف باشیم. درون این گوشی از تراشه اسنپ دراگون ۸۸۸ به همراه ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم استفاده شده است و در دو مدل ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگ نیز می‌توان این گوشی را تهیه کرد. متاسفانه خبری از درگاه microSD نیست اما با توجه به حجم بالای حافظه ذخیره سازی به نظر نمی‌رسد که کسی نیاز زیادی به اضافه کردن حافظه جانبی داشته باشد.

در زمینه ی عملکرد هم این گوشی کاملا مشابه سایر پرچمداران اندرویدی عمل می‌کند و در اجرای تمامی بازی‌ها و برنامه‌های مختلف ، شما را ناامید نخواهد کرد.

رابط کاربری MIUI تفاوت زیادی را نسبت به اندروید خام دارد و شرکت شیائومی تغییرات بسیاری را در آن اعمال کرده که ممکن است این موضوع آزار دهنده باشد اما در مجموع می‌توان انتظارات زیادی از ویژگی‌های نرم‌افزاری این گوشی داشت.

دوربین:

در همان نگاه نخست این موضوع واضح است که بیشتر تمرکز شیائومی ، روی دوربین گوشی خود بوده است و ماژول بزرگ پشت بدنه نیز این موضوع را تایید می‌کند. سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی ۱.۱۲ اینچی است که بزرگترین سنسور در میان تمامی گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود و به همین دلیل می‌تواند بهترین و طبیعی‌ترین افکت بوکه را تقدیم کاربران کند. البته که این سنسور بزرگ باعث شده است تا دوربین مشکلاتی را در زمینه‌ی فوکوس روی اشیا خیلی نزدیک داشته باشد و خیلی از اوقات نمی‌توان به درستی از اشیا نزدیک تصاویر شفافی را ثبت کرد. با این حال اگر فاصله‌ی خود را با سوژه حفظ کنید، با دوربین جذاب طرف هستید که رنگ‌ها را به زیبایی و کاملا طبیعی ثبت می‌کند. بسیار کم پیش می‌آید که تصویری را ثبت کنید که آن را نمی‌پسندید.

 

با این حال در دوربین ۴۸ مگاپیکسلی الترا واید ، قضیه کاملا فرق می‌کند و شاهد رنگ بندی کاملا متفاوتی نسبت به دوربین اصلی هستیم که گاهی اوقات توی ذوق می‌زند. البته که با دوربین الترا واید بدی طرف نیستیم اما چه در زمینه‌ی دامنه‌ی دینامیکی چه نور و چه رنگ این دوربین به هیچ عنوان به پای لنز اصلی نمی‌رسد.

 

لنز دیگر ۴۸ مگاپیکسلی ، دوربینی پریسکوپی است که زوم اپتیکال ۵ برابری و زوم دیجیتال ۱۲۰ برابری را فراهم می‌کند. مسلما زوم ۱۲۰ برابری صرفا برای مشاهده برخی از سوژه‌ها جذاب است و کیفیت نهایی تصاویر اصلا قابل به اشتراک‌گذاری نیستند. با این حال کیفیت زوم ۵ برابری مناسب بوده و می تواند رضایت کاربران را در پی داشته باشد. با این حال ، زوم ۳ برابری گزینه‌ای بهتر برای عکاسی به حساب می‌آید.

زوم ۵ برابری
لنز اصلی
الترا واید

کیفیت فیلمبرداری در این گوشی نیز عالی است و لرزشگیر اپتیکال واقعا به بهبود کیفیت کمک زیادی می‌کند و از لرزش اضافی به خوبی می‌کند. هوش مصنوعی در برنامه‌ی دوربین به خوبی به کمک شما می‌آید و می‌توانید از گزینه‌های بسیار زیاد موجود برای فیلم‌برداری استفاده کنید.

اگر می‌خواهید که از نمایشگر پشتی برای مشاهده خود هنگام ثبت تصاویر سلفی استفاده کنید کار سختی را پیش رو خواهید داشت چرا که این نمایشگر بسیار کوچک است و شاید نتوانید به درستی خود را درون آن مشاهده کنید.

در نهایت در مورد دوربین می‌توان گفت که نباید بگذارید ظاهر غلط انداز این گوشی باعث شود فکر کنید با بهترین دوربین دنیا طرف هستید چرا که خصوصا در زمینه‌ی تصاویر الترا واید گوشی‌های دیگری مانند وان پلاس ۹ پرو یا آیفون ۱۲ پرو مکس عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهند. همچنین لنز اصلی نیز از مشکل فوکوس روی اشیا نزدیک رنج می‌برد اما در مجموع با دوربینی قابل قبول طرف هستیم که رضایت کاربران را احتمالا به دست آورد.

 

باتری

 

باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی در این گوشی عملکرد مناسبی دارد اما از گوشی‌هایی مانند سامسونگ گلکسی S21 الترا به شدت عقب می‌ماند و در آزمایش‌های ما کاملا از پرچمدار سامسونگ (به جز در بازی‌های سه بعدی روی نرخ ۱۲۰ هرتز) شکست خورد. با این حال این سرعت شارژ بی‌نظیر این گوشی است که تنها در ۴۸ دقیقه به صورت ۱۰۰ درصدی شارژ می‌شود و به همین دلیل اگر هم که باتری در طول روز کم آوردید (که احتمالش کم است) تنها کافی است که گوشی خود را دقایقی به شارژر ۶۷ واتی آن متصل کنید و باتری خود را با سرعتی بی‌نظیر شارژ کنید.

 

نکات مثبت:

  • نمایشگر بی‌نظیر با قابلیت فعال کردن همزمان نرخ ۱۲۰ هرتز و رزولوشن بالا
  • طراحی جذاب
  • اسپیکر استریو با کیفیت صدای عالی
  • عملکرد سخت افزاری فوق العاده
  • زوم فوق‌العاده و لنز الترا واید بسیار عریض

 

نکات منفی:

  • سنگینی
  • تفاوت ثبت رنگ‌ها میان لنز‌ها
  • دامنه دینامیکی نه چندان جالب دوربین
  • فوکوس نامناسب
  • نمایشگر دوم می‌تواند کاربردی نباشد

 

بیشتر بخوانید: