رویداد WWDC اپل نزدیک است و این شرکت می‌خواهد که در آن از آپدیت iOS 15 برای کاربرانش رونمایی کند و وقت آن رسیده است که ما هم انتظارات خود را از سیستم عامل جدید اپل برای شما بازگو کنیم. با آیکلاریفاید همراه باشید.

آپدیت iOS 15

۱۵ ویژگی که از آپدیت iOS 15 انتظار داریم و می خواهیم آن ها را در این نسخه ببینیم

۱۵- اپلیکیشن Car مجزا

اپل ویژگی Car Key را در برنامه Wallet با iOS 14 معرفی کرد اما اگر این شرکت واقعا تمایل دارد تا ویژگی‌هایی را برای کنترل ماشین کاربر مانند کاری که با برنامه‌ی Home و کنترل خانه کرد ، انجام دهد،‌ باید برنامه‌ای مجزا را برای این کار در نظر بگیرد که ویژگی‌هایی نظیر کنترل موسیقی ،‌مشاهده سرعت ، بازکردن درب خودرو و سایر موارد را بتوان با آن بررسی کرد.

 

۱۴- نمایشگر همیشه روشن

یکی از ویژگی‌های جذاب نمایشگر‌های OLED در این است که هر پیکسل به صورت جدا می‌تواند روشن یا خاموش شود و به این ترتیب ، در حالی که سایر پیکسل‌ها خاموش هستند نیز می‌توان محتوای مختلف را روی صفحه نمایش داد که این موضوع در مصرف انرژی شدیدا صرفه‌جویی می‌کند. اپل می‌تواند ویژگی نمایشگر همیشه روشن را در iOS 15 به این سیستم عامل آورد تا حتی زمانی گوشی لاک است ، همچنان بتوان اطلاعاتی مانند ساعت یا وضعیت آب و هوا را مانند تصاویر بالا ، روی صفحه مشاهده کرد.

 

۱۳- رینگتون‌های جدید

مدت زیادی است که اپل رینگتون جدیدی را به آیفون‌ها اضافه نکرده و این موضوع کمی کسل کننده شده است و اکنون فرصت مناسبی برای این کار به نظر می‌رسد. همچنین اپل می‌تواند حتی فروشگاهی را برای رینگتون‌ها طراحی کند تا کاربران بتوانند موارد مورد علاقه‌ی خود را خریداری کنند. حتی این که بتوان از بخش اپل موزیک نیز قسمت‌هایی از آهنگ را برای رینگتون ساخت یک ویژگی بی‌نظیر به حساب می‌آید.

 

۱۲- استفاده از سیری به صورت آفلاین

از زمان معرفی دستیار هوشمند صوتی اپل ، سیری هر ساله پیشرفت‌های زیادی کرده است و با این حال ،‌ هنوز هم نتوانسته است تا آن چنان که باید و شاید ، خدمتگذار کاربران باشد و به سادگی می‌توان از آن ناامید شد. درست است که سیری باعث موج جدیدی از معرفی دستیار‌های صوتی توسط شرکت‌های مختلف شده و همچنان هم جزو هوشمند‌ترین‌های آن‌ها به شمار می‌آید اما بازهم این دستیار صوتی در اجرای بسیاری از اعمال ناکارآمد است. سیری هنوز هم برای سوالات بسیار پیش پا افتاده‌ای ، وب را جستجو می‌کند و همواره به اتصال اینترنت نیاز دارد که این موضوع باعث شده Voice Control باستانی نیز هنگام نبود اینترنت از سیری بهتر عمل کند.

به همین دلیل این دستیار صوتی می‌تواند از ویژگی‌هایی نظیر کنترل دستگاه به صورت آفلاین ( مثلا برای تنظیم آلارم چرا باید به اتصال اینترنت نیاز باشد؟) ، هوش مصنوعی پیشرفته‌تر (که به صورت کاملا بهتر حرف کاربر را متوجه شود) ،‌ دیتا بیس بزرگ‌تر (برای اینکه دیگر سیری اینقدر وب را جستجو نکند) و در نهایت شناخت بهتر کاربر برای دادن پیشنهادات جذاب بهره ببرد.

 

۱۱- عملکرد سیستم براساس وضعیت

نوتفیکیشن‌ها در سال های اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته‌اند اما اپل می‌تواند در سیستم عامل جدید خود آن‌ها را یک پله ارتقا دهد به این معنی که بتوان با تغییر وضعیت کاربران ، عملکرد دستگاه را نیز تغییر داد. به عنوان مثال ، زمانی که وارد سینما شوید ، برای شما پیامی مبنی بر این که آیا می‌خواهید نوتیفیکیشن‌ها را غیر فعال کنید یا گوشی را سایلنت نمایید پدیدار شود. در حال حاضر نیز رفتار‌های مشابه در iOS وجود دارند و به عنوان مثال در هنگام رانندگی iMessage می‌تواند به صورت خودکار پیام ارسال کند اما این ویژگی می‌تواند گسترش بسیار زیادی بیابد.

 

 

۱۰- پشتیبانی از ورود دو یا چند مرحله‌ای

ورود دو یا چند مرحله‌ای به امنیت حساب‌های کاربری کمک بسیار زیادی می‌کند و هم اکنون نیز iOS کاری بی‌نظیر را در زمینه‌ی ورود چند مرحله‌ای در Apple ID انجام می‌دهد اما این موضوع می‌تواند گسترش یابد و از حساب‌های شخص ثالث نیز پشتیبانی کند و بنابراین ، بتوان به سادگی توسط انیمیشنی زیبا ، کد‌هایی که سایر برنامه‌ها برای کاربر ارسال می‌کنند را هم مشاهده کرد.

 

۹- نوتیفیکیشن‌های وضعیت در اپل واچ

در حال حاضر زمانی که اپل واچ خود را به شارژ می‌زنید ، آیفون به شما پیام می‌دهد که چه زمانی زمان شارژ به اتمام می‌رسد اما برعکس این موضوع صدق نمی‌کند و این فوق‌العاده می‌شود اگر اپل وضعیت آیفون را از طریق اپل واچ به کاربران مطلع کند. به عنوان مثال زمانی که از خانه‌ی خود خارج می‌شوید اما گوشی را جا می‌گذارید اپل واچ می‌تواند به شما هشدار دهد یا اینکه همان زمان باقی مانده تا شارژ شدن کامل را نیز به شما بگوید.

 

۸- دسترسی نوتفیکیشن‌ها

نوتیفکیشن‌ها از در و دیوار می‌آیند و بسیاری از آن‌ها کاملا اضافی احساس می‌شوند. به همین دلیل این که بتوان برای هر برنامه تعیین کرد که چه نوتفیکیشن‌هایی را می‌توانند ارسال کنند بسیار عالی می‌شود و دیگر شاهد نوتیفیکیشن‌های تبلیغاتی یا مقالهم نخواهیم بود. به عنوان مثال اپل می‌تواند نوتیفیکیشن‌ها را در دسته‌بندی‌های پیام‌ها ، یادآورها، وضعیت و پیشنهادات قرار دهد.

 

۷- خداحافظی با iTunes

فروشگاه iTunes زمانی قطب iOS به شمار می‌آمد اما رفته رفته با معرفی سرویس‌های جدیدتر ، دیگر این برنامه کاربرد خاصی ندارد. موسیقی‌ها به اپل موزیک ، پادکست‌ها به اپ اختصاصی ، فیلم‌ها به اپل تی وی پلاس و کتاب‌ها نیز به برنامه Books منتقل شده‌اند و شاید بهتر باشد که اپل این برنامه را برای همیشه بازنشسته کرده و خرید‌های کاربران را نیز به برنامه‌های مذکور منتقل سازد.

 

۶- ادیت کردن پیام‌ها در iMessage

اینکه نمی‌توان پیام‌ها را در برنامه iMessage ادیت یا ویرایش کرد ، بسیار آزار دهنده و از مشکلات اصلی این برنامه است که به سادگی در آپدیت iOS 15 اپل می‌تواند این ایراد را برطرف سازد و باید منتظر ماند و دید که این اتفاق خواه افتاد یا خیر.

 

۵- والپیپر‌های متفاوت

یکی از ویژگی‌های بسیار مورد انتظار ، توانایی قرار دادن چندین والپیپر برای صفحه‌ی هوم است به این صورت که با تعویض صفحه ، والپیپر نیز عوض شود! اگر اپل این امکان را در سیستم عامل بعدی خود استفاده کند فوق‌العاده می‌شود.

 

۴- کم شدن فضای اشغالی توسط سیری

در iOS 14 اپل صفحه‌ی مخصوص صحبت با سیری را تغییر داد و دیگر این دستیار صوتی کل صفحه را به خود اختصاص نمی‌دهد ، با این حال هنوز هم نمی‌توان بدون قطع کردن ارتباط با سیری ، از گوشی خود استفاده کنید که این مورد امیدواریم تا در نسخه‌ی بعدی برطرف شود.

 

۳- ویجت‌های تعاملی

تنها در بخش سمت چپی صفحه‌ی هوم است که می‌توانید با ویجت‌ها تعامل داشته باشید و در صفحه‌ی هوم بدون وارد شدن به برنامه کاری از دست شما ساخته نیست. این موضوع می‌تواند تغییر یابد و در خود هوم نیز بتوان با ویجت‌ها به تعامل پرداخت و آن‌ها را حتی کاربردی‌تر از پیش کرد.

 

۲- مولتی تسکینگ

احتمال این اتفاق بسیار کم است اما اگر اپل قابلیت باز کردن همزمان چند برنامه را روی آیفون فراهم کند (حداقل روی مدل‌های پرو مکس) بسیار فوق‌العاده می‌شود و کار کردن با آیفون را از همیشه راحت‌تر می‌سازد. همچنین برنامه‌ها اکنون در پس زمینه فریز می‌شوند و باز نمی‌مانند و اپل باید فکری به حال این موضوع کند که بدون مصرف بیش از حد باتری ، برنامه‌ها در پس زمینه نیز همچنان بتوانند باز بمانند.

 

۱- موارد دیگر

آپدیت iOS 15

موارد بسیار زیاد دیگر نیز وجود دارند که می‌توانند در آپدیت iOS 15 حضور پیدا کنند که از میان آن‌ها می‌توان به برنامه Mail بهتر ، شورتکات‌های بیشتر ، هماهنگی بیشتر برنامه‌های ریمایندر و تقویم و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد و باید منتظر رویداد معرفی سیستم عامل جدید اپل ماند و دید که در نهایت کدام یک از ویژگی‌های مذکور ، به آن راه پیدا خواهد کرد.

 

بیشتر بخوانید: