شرکت اپل چندی پیش از جدیدترین تبلت خود رونمایی کرد و با قرار دادن دو ویژگی درون آن ، باعث تعجب بسیاری از علاقه‌مندان شد: تراشه قدرتمند M1 و نمایشگر Mini LED. با این حال آیا این تبلت آنقدر‌ها که روی کاغذ فوق‌العاده است ، در کاربری روزمره نیز قوی عمل می‌کند؟ با‌ بررسی آیپد پرو M1 همراه آیکلاریفاید باشید.

بررسی آیپد پرو M1

بررسی آیپد پرو M1 ؛ فرمان‌روایی اپل بر سرزمین تبلت‌ها !

نمایشگر Mini LED : بهترین ویژگی !

قبل از شروع هر موضوعی ، بهتر است که کمی در مورد تکنولوژی نمایشگر به کار رفته در آیپد پرو M1 مدل ۱۲.۹ اینچی با هم صحبت کنیم. چون همان طور که می‌دانید ،‌مدل ۱۱ اینچی و مدل ۱۲.۹ اینچی ، از نظر نمایشگر تفاوت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. در مدل بزرگ‌تر از نمایشگر Mini LED استفاده شده در حالی که برادر کوچک‌تر ، به نمایشگر LCD مجهز است. اما این دو پنل چه ویژگی‌هایی دارند؟

نمایشگر‌های LCD در واقع از تکنولوژی بک لایت بهره می‌برند. به این معنی که پنلی LCD در قسمت جلویی قرار می‌گیرد و سپس چراغ‌های کوچک LED به این پنل نور می‌دهند تا پنل به صورت یکنواخت روشن شود. تفاوت این نمایشگر با نمایشگر‌ها OLED در این است که در مدل دوم ، خبری از روشن کردن پنل توسط چراغ‌هایی دیگر نیست و خود لامپ‌های LED به صورت مجزا می‌توانند تصاویر را به نمایش بگذارند. به این ترتیب نیازی نیست که تمام صفحه روشن باشد و هنگامی که تصویری تاریک با رنگ‌های مشکی به نمایش در می‌آید ، LED‌ها در بخش‌های مشکی خاموش می‌شوند تا رنگی بسیار طبیعی را به مخاطبان هدیه کنند و از طرفی دیگر ،‌در مصرف شارژ محصول نیز صرفه جویی می‌شود.

نمایشگر‌های mini LED اما ساخته شده‌اند تا کارایی نمایشگر‌های OLED را با قیمتی کمتر از این پنل‌ها ارائه دهند. همچنان در این نمایشگر‌ها از تکنولوژی بک لایت استفاده شده اما همان طور که از نام آن‌ها پیدا است، این پنل‌ها به LED‌های بسیار کوچکی مجهز هستند (در آیپد پرو این عدد به ۱۰ هزار می‌رسد) که در ۲۵۰۰ منطقه‌ کنار هم جمع شده‌اند و هر منطقه را هوش مصنوعی می‌تواند مدیریت کند تا در مواجهه با رنگ‌های تیره و مشکی ، مانند نمایشگر‌های LED ، پیکسل‌ها خاموش شوند تا رنگ مشکی عمیق به نظر برسد. همچنین این نمایشگر‌ها کنتراست رنگی بسیار فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند.

به این ترتیب ، اولین نکته‌ای که در نگاه اول چشم‌ها را به خود در مورد آیپد‌ جدید ۱۲.۹ اینچی جذب می‌کند ، نمایشگر بسیار جذاب آن است که از فناوری Mini LED استفاده کرده و تصاویر بسیار فوق‌العاده‌ای را تقدیم مخاطبان می‌کند. روشنایی تصویر در این نمایشگر حتی به رقم شگفت‌ انگیز ۱۶۰۰ نیت نیز می‌رسد! شاید این موضوع برای شما در حال حاضر اولویت نداشته باشد اما باور کنید باید این نمایشگر را از نزدیک مشاهده کنید تا تفاوت آن را متوجه شوید.

البته که این موضوع به معنی بد بودن نمایشگر موجود در آیپد ۱۱ اینچی نیست و این نمایشگر نیز همچنان می‌تواند تمامی نیاز‌های شما را برآورده کند. این نمایشگر نیز مانند برادر بزرگ‌تر خود دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز ProMotion است و می‌تواند انیمیشن‌ها را به زیبایی و روانی کامل اجرا کند و کاربران قطعا از استفاده از آن ، لذت می‌برند. اما در هر صورت حالت XDR در آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی ، دقت رنگ شدیدا بی‌نظیری را به ارمغان می‌آورد که اگر کارهایی از قبیل طراحی عکس و ادیت انجام می‌دهید ، بسیار قدردان این ویژگی خواهید بود.

به شخصه معتقدم نمایشگر موجود در آیپد ۱۲.۹ اینچی به قدری خوب است از آن به جای استفاده از مک بوک ، برای تماشای فیلم و سریال استفاده می‌کنم (با اینکه نمایشگر کوچکتر از مک بوک ۱۵ اینچی من است).البته که اگر چندان مانند من به کیفیت تصویر اهمیت ندهید ، بازهم تاکید می‌کنم که نمایشگر آیپد ۱۱ انچی ، بی‌اندازه شما را راضی نگه خواهد داشت.

البته این نکته را نیز باید ذکر کرد که نمایشگر Mini LED در آیپد ۱۲.۹ اینچی ، چندان هم بی‌نقص نیست و در برخی از سناریو‌ها ، یک لایه‌ی خاکستری رنگ در محیط‌های تاریک از خود نشان می‌دهد که البته قابل چشم پوشی است و بعید است کسی را آزار دهد. هر چه نباشد ، همچنان با تکنولوژی بک لایت طرف هستیم و نمی‌توان انتظار نمایشگر‌های OLED را از Mini LED به صورت تمام و کمال داشت.

تراشه‌ی M1 : یک غول واقعی

از نظر ظاهری آیپد‌های جدید هیچ تفاوتی را با مدل‌های سال پیش نکرده‌اند بنابراین به توضیحات زیادی در مورد ظاهر دستگاه نمی‌پردازیم. آن چه که مهم است ، درون دستگاه است ، جایی که شرکت اپل با قرار دادن تراشه‌ی M1 درون هر دو آیپد پرو ، از نظر سخت افزاری از تبلت‌های خود یک غول واقعی ساخت ! این تراشه پیش از این در مک بوک ایر، آیمک ، مک بوک پرو ۱۳ اینچی و مک مینی مورد استفاده قرار گرفت و عملکرد بی‌نظیری را از خود نشان داد. البته قرار داشتن تراشه‌ی مک‌ها در آیپد جدید متاسفانه به معنی پردازش برنامه‌های مک نیست و این موضوع یکی از بزرگ‌ترین ناامیدی‌ها در مورد آیپد‌های جدید به شمار می‌رود.

تراشه‌ی M1 به طرز قابل توجهی از تراشه‌ی A12Z موجود در مدل‌های سال قبل قوی‌تر است اما حقیقت ماجرا آن جا است که آن تراشه نیز به اندازه‌ی کافی قدرتمند بود و حتی از بسیاری از لبتاپ‌های حرفه‌ای نیز عملکرد بهتری را ارائه می‌داد چه برسد به تبلت‌ها‌! بنابراین در کاربری روزمره با ایتکه تراشه‌ی M1 از نظر فنی حدود ۵۰ درصد قوی‌تر از نسل پیشین است اما شاید کاربر عادی متوجه این موضوع نشود. این نکته را البته باید بیان کرد که این تبلت‌ها با ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم تا حافظه‌ی ذخیره سازی ۵۱۲ گیگابایت و مدل‌های ۱ و ۲ ترابایت نیز با ۱۶ گیگابایت رم عرضه می‌شوند که برای سیستم عامل‌های اپل ، شدیدا رقم زیادی به حساب می آید ! از نظر باتری نیز این تبلت‌ها تفاوت خاصی را مدل‌های سال گذشته نکرده‌اند اما هنوز هم با عملکرد قابل قبولی روبرو هستیم که کاربری یک روز را بدون نیاز به شارژ مجدد ، پاسخ می‌دهد.

با این حال باز هم این نکته را یادآوری می‌کنم که قدرت زیاد آیپد‌های جدید ، به دلیل ذات این تبلت که مبتنی بر سیستم عامل iPad OS است ، چندان کاربرد زیادی ندارد چرا که نمی‌تواند برنامه‌های دسکتاپ را اجرا کند و همچنین در مولتی تسکینگ نیز عملکرد آن اصلا با یک لبتاپ قابل قیاس نیست. در واقع ، رویکرد اپل آن است که مک‌ بوک‌ها را مجهز به نمایشگر لمسی نکند تا آیپد‌های بیشتری را به فروش برساند! در نظر داشته باشید که آیپد‌ها ، کامپیوترهای شخصی نیستند و نمی‌توانند جایگزینی برای آن‌ها به حساب آیند ، بنابراین از آیپد توقع یک تبلت فوق‌العاده قدرت‌مند با ویژگی‌های زیاد داشته باشید نه توقع یک لبتاپ با نمایشگر لمسی.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که تراشه‌ی M1 به آیپد‌های جدید اضافه کرده ، پشتیبانی درگاه USB C از تاندربولت ۳ است و اکنون می‌توانید روی کاغذ وسایل جانبی زیادی را به آیپد خود متصل کنید. چرا روی کاغذ؟ به این دلیل که من هر چه تلاش کردم تا میکروفون خود را به این درگاه متصل کنم ، موفق به انجام این کار نشدم. بنابراین از این درگاه توقع آن‌چنانی را نداشته باشید.

به یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌های اضافه شده به نسل جدید آیپد پرو می‌رسیم و آن هم دوربین سلفی آن است که اکنون یک لنز الترا واید است و می‌تواند ویژگی به نام Center Stage را تقدیم مخاطبان کند. Center Stage در مکالمات ویدیویی به کار می‌رود و باعث می‌شود که کاربر همواره در مرکز تصویر باقی بماند. یعنی چه ؟ فرض کنید در حال مکالمه با دوست خود هستید و آیپد را روی پایه قرار داده‌اید. به یکباره متوجه می‌شوید که باید گوشی خود را از سمت راست خود بردارید ، هنگامی که به سمت راست خم می‌شوید ، دوربین نیز شما را دنبال می‌کند و نمی‌گذارد که از کادر خارج شوید! این کار با لنز الترا واید و تصویربرداری از زاویه باز و سپس کات کردن بخشی که شما درون آن هستید توسط هوش مصنوعی صورت می‌پذیرد و باید اعتراف کرد که این ویژگی عالی کار می‌کند!

آیپد پرو ۲۰۲۱ چه در مدل ۱۱ و چه ۱۲.۹ اینچی محصول گرانی است و اگر بخواهید کیبورد مخصوص آن را نیز تهیه کنید ، باید مبلغ بیشتری را نیز هزینه کنید. به عنوان مثال ، آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی در مدل ۲۵۶ گیگابایتی به همراه کیبورد مخصوص، ۱۵۴۸ دلار قیمت دارد که حتی بیشتر از یک مک بوک ایر با همان تراشه است (با قیمت تنها ۹۹۹ دلار). بنابراین اگر به دنبال یک کامپیوتر مناسب می‌گردید ، شک نکنید که باید مک بوک‌ها را تهیه کنید.

بررسی آیپد پرو M1 : جمع بندی

در مجموع باید گفت که به احتمال قوی ، اپل بهترین تبلت‌های تاریخ را روانه‌ی بازار کرده است که اگر مشکلات کوچکی نظیر برخی از مشکلات پورت تاندربولت یا محدودیت‌های iPadOS نبود ، شاید با محصول کامل‌تری نیز مواجه می‌شدیم. این تبلت درون خود ویژگی‌های زیادی مانند اسپیکر‌های چهارگانه با کیفیت فوق‌العاده زیاد ، دوربین دوگانه به همراه سنسور LiDAR ، دوربین سلفی قدرتمند به همراه سنسور Face ID ، میکروفون‌های عالی و پشتیبانی از قلم اپل را به مخاطبان ارائه می‌دهد.

با این حال بیایید واقع بین باشیم، دوربین دوگانه و قدرت پردازشی در حد یک لبتاپ احتمالا برای هر کاربری مناسب نیست و به نظر من خرید آیپد ایر جدید با طراحی مشابه و تراشه عالی A14 Bionic ، با قیمت ۵۹۹ دلار ، بیشتر منطقی به نظر می‌رسد. حتی آیپد‌های پایه با قیمت ۳۲۹ دلار نیز از نظر ویژگی‌های نرم افزاری کاری مشابه را با آیپد پرو انجام می‌دهند!

اما در نهایت اگر به نمایشگر بسیار با کیفیت ، قدرت سخت‌افزاری بالا ، کیفیت دوربین در یک تبلت و مسائلی اینچنینی اهمیت می‌دهید ، در خرید آیپد پرو شک نکنید و البته یادتان باشد که انتظارتان را در حد کاربری یک لپ تاپ ، از این تبلت فوق‌العاده بالا نبرید.

 

نقاط مثبت
  • نمایشگر بی‌نظیر (مدل ۱۲.۹ اینچی)
  • تراشه فوق قدرتمند
  • ویژگی Center Stage
  • قابلیت‌های زیاد به عنوان یک تبلت
نقاط منفی
  • محدودیت‌های iPadOS مانع از جایگزینی این محصول با لبتاپ می‌شود
  • پشتیبانی نکردن از برخی از محصولات جانبی شخص ثالث

 

بیشتر بخوانید: